SeaHawk έγραψε: ↑09 Φεβ 2025, 18:53
1.Το δημοσιο μπορει να στειλει προσκληση για απευθειας αναθεση σε μια εταιρεια;Ναι μπορει.Ειναι απολυτως νομιμο
2.Συνεπως το δημοσιο μπορει να στειλει προσκληση για απευθεας αναθεση σε δυο εταιρειες κοινων συμφεροντων;Ναι μπορει.Ειναι απολυτως νομιμο
3.Θα μπορουσε να στειλει προσκληση μονο στην 1η εταιρεια η μονο στην 2η; Ναι θα μπορουσε.Θα ηταν απολυτως νομιμο
4.Τι μας δειχνει η σκανδαλολογια γυρω απο τη συγκεκριμενη προσκληση;Οτι ενα ματσο ασχετοι κανουν προπαγανδα της πλακας
Εγώ επειδή είμαι άσχετος με τις απευθείας αναθέσεις θέλω να διευκρινίσεις δυο σημεία, αν ξέρεις.
Μήπως το δημόσιο ήταν υποχρεωμένο να έχει τουλάχιστον δύο προσφορές για την παρούσα ανάθεση;
Γιατί αν όχι, θα μπορούσε να καλέσει σε συνεννόηση με τον ενδιαφερόμενο μόνο την εταιρεία η οποία θα αναλάμβανε το έργο. Όχι και τις δύο. Το ότι καλεί και τις δύο με κάνει να πιστεύω πως χρειάζονται μια δεύτερη προσφορά προκειμένου να δώσουν έγκριση.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει παρανομία, αλλά αν ισχύει αυτό που σου είπα, τότε σίγουρα υπάρχει ηθικό θέμα.
ΥΓ. Ξέρω από προηγούμενή μου εργασία ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δυσκολεύεται κάποιος φορέας να βρει δεύτερη εταιρεία με ίδια εξειδίκευση προκειμένου να έχει μια δεύτερη προσφορά. Δεν γνωρίζω πόσες εταιρείες σεκιούριτι έχουν υπηρεσίες με drones και από πότε για να ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο εδώ.