Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 22:28
sys3x έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 15:59
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 15:49
Βέβαια έσκασε και μια παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008 γεγονός το οποίο όλοι οι ζαιοι ξεχνάτε και σε όλες τις χώρες αυξήθηκε το χρέος και το έλλειμμα.Η οικονομία είχε σταθεροποιηθεί απο το 14.
Κάτι άλλο που βολικα ξεχνάτε είναι ότι το ζήτημα στις εκλογες του 15 δεν ήταν η σταθεροποίηση καμιάς οικονομίας αλλά η ακύρωση των μνημονίων μέσω διαπραγμάτευσης.Η εξοδός από τα μνημονια μέσω εφαρμογής τους ήταν η γραμμή Σαμαρά.Εν τέλει ο Τσίπρας ακολούθησε την γραμμή αυτή αργά προκαλώντας αχρείαστη και μεγάλη ζημιά.
Συγκρίνεις τις επιπτώσεις που είχανε οι υπόλοιπες χώρες της Δύσης με αυτό που έγινε στην Ελλάδα δικέ μου; πάλι πούτσες με βούρτσες; η μετακύληση των χρεών και των ζημιών δλδ των μεγάλων τραπεζών της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της διεθνής κρίσης του 08 λες όχι των επιλογών της διοίκησης της ΕΕ (βλέπε Γερμανία) για το πως θα τα χειριστεί, τα εξώφυλλα των αυριανών της Γερμανίας για τους τεμπέληδες, τους άχρηστους τους Ελληνες που φταίνε τα ξέχασες και μιλάς για ζαίους μαλάκα μου.
Ψήνεσαι για κάνα νόμπελ στα οικονομικά;
Τα έμαθες τα νέα;
Στον stavmanr απαντάω που έχει την εντύπωση ότι το χρέος και τα ελλείμματα αυξήθηκαν δια μαγείας την περίοδο εκείνη λόγω ανικανότητας των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
[img]https://i.postimg.cc/y8LKpHf6/Auxi ... .jpg[/img]
Όλοι αυτοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαν?Ας μη θυμηθούμε και τα εξώφυλλα των δικών μας Αυριανών που παρότι δανειζόμαστε με εξαιρετικά χάμηλα επιτόκια έβριζαν τους Γερμανούς ως Ναζί,τοκογλύφους τον Σόιμπλε ως ανάπηρο κλπ
1. Στο πινακάκι λέει ότι ο μέσος όρος της Ευρωζώνης για το διάστημα 2007/2012 ήταν αύξηση 25%.
Στην Ελλάδα πριν το κούρεμα, δηλαδή μέσα του 2012 ήταν αύξηση 80%.
2. Το μέγιστο για το 2012 είναι 126% της Πορτογαλίας.
Εκείνη την εποχή η Ελλάδα είχε 180%
3. Τσάμπα χρήμα δίνω και εγώ. Με πολύ χαμηλά επιτόκια. Αλλά θα μου δώσεις όμως τον έλεγχο των οικονομικών σου και εγώ θα παίρνω τις αποφάσεις. Δέχεσαι;
Τα ελλείμματα δεν αυξήθηκαν διά μαγείας. Ήταν είδη αυξημένα και ήρθε η κρίση και έδωσε την χαριστική.
Φυσικά τότε όλοι έλεγαν ότι η οικονομία οι τράπεζες το σύστημα ήταν θωρακισμένα... Τα ξέχασες αυτά;
Τόσο θωρακισμένα που οι τράπεζες χρειάστηκαν ανακεφαλαιοποίηση και μέσα στο 2014.