Τόμσεν: Κόψτε συντάξεις, κατεβάστε αφορολόγητο.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Καπετάν Κότας
Phorum.gr user: Tζένη Μπότση

Re: Τόμσεν: Κόψτε συντάξεις, κατεβάστε αφορολόγητο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Κότας » 20 Οκτ 2019, 16:43

Bandit59 έγραψε:
20 Οκτ 2019, 15:58
lamogio έγραψε:
20 Οκτ 2019, 15:32
Bandit59 έγραψε:
20 Οκτ 2019, 15:21

Σοβαρά; Εχεις την απαραίτητη νοημοσύνη να υπολογίσεις πόσα έπαιρνα το 2011 και πόσα το 2013; (αμφιβάλλω)

Εικόνα

Εικόνα
Τί δουλειά έκανες;
Δες πιο πάνω.
Δλδ σε ηλικία 52 χρονώ είχες την απαίτηση να εισπράττεις ενώ κάθεσαι χίλια εκατό το μήνα ες αεί. Μάιστα
Aν δε με γελούν τα μάτια μου, στις κρατήσεις γράφει 418 Τ.Π.Δ (ταμείο παρακαταθηκών και δανείων) και 79 Καταναλωτικό δάνειο.
Δηλαδή η σύνταξη ήταν 561+79+418 ; =1060 περίπου.

Πριν τις περικοπές ήταν 1660. Στα 52.

Άρα δεν έχει την απαίτηση να εισπράττει 1100 το μήνα, τα εισπράττει. Το θέμα είναι πως δεν εισπράττει πια 1700.

(Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με παρακαλώ)

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 20 Οκτ 2019, 16:50

foscilis έγραψε:
20 Οκτ 2019, 15:46
Ναι βγάζω πολλά λεφτά, είμαι στα καλύτερα χρόνια μου.

Η διαφορά με την τίμια γενιά των τωρινών συνταξιούχων είναι ότι το ποσό με το οποίο θα μπορούσα να χτίσω σπίτι τους το πληρώνω σαν κρατήσεις και φόρους γιατί "έκαναν τους υπολογισμούς τους" και "πώς τολμάω να μιλάω έτσι" για την αγαπημένη γιαγιά του Πάνα.

Ολόκληρη η ζωή μου (αν δεν ήταν ο άγιος Τόμσεν) θα πήγαινε να δουλεύω για να μην παραδεχτούν όλοι αυτοί οι μαλάκες και οι οριζόντια σιτιζόμενοι συγγενείς τους ότι οι υπολογισμοί τους ίσως είχαν κάποιο μικρολαθάκι. Προς θεού, αν είναι να αισθανθεί άσχημα ο παππούς στη διαπίστωση ότι 1+1=2 ας δουλεύω εγώ (ή δέκα χαμηλόμισθοι) από έξι ώρες τη μέρα να τον πληρώνουμε.

Πριτς. Ήδη φάγατε έμμεση μείωση αφορολόγητου κι έρχονται κι άλλα.
Δε βγαίνει κάτι τέτοιο απ' την συμπεριφορά σου εδώ.
Αυτό που βγαίνει είναι πίκρα και μίσος για τον άλλον, ο οποίος θέλεις εσύ να πάθει κακό, και μάλιστα χωρίς να προκύπτει από κάπου οτι το κακό που θα πάθει θα σου έρθει εσένα σε καλό. Μια χαρά θα πληρώνεις και κρατήσεις, και φόρους, ακόμα κι αν κοπούν όλα. Και προκύπτει ένα φοβερό μίσος για ιδιοκτήτες σπιτιών, αυτό διαχρονικά.
Βέβαια, μερικοί άνθρωποι είναι σκατόψυχοι ανεξαρτήτως, και φθονούς τους άλλους ό,τι και να έχουν οι ίδιοι, αλλά αν τέτοια συμπεριφορά έχεις βγάζοντας πολλά λεφτά και ζώντας καλά, πραγματικά δε θα ήθελα να δώ πώς είσαι μη βγάζοντας λεφτά και περνώντας άσχημα.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 20 Οκτ 2019, 18:30

Juno έγραψε:
20 Οκτ 2019, 16:33
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
20 Οκτ 2019, 16:03
Δλδ σε ηλικία 52 χρονώ είχες την απαίτηση να εισπράττεις ενώ κάθεσαι χίλια εκατό το μήνα ες αεί. Μάιστα
Δηλαδή θέλεις να νοικιάζεις χωρίς να αυξηθεί η φορολογία για το 2ο σπίτι και χωρίς να αυξηθεί και άλλο για το 3ο σπίτι κλπ. Μάλιστα.

Απορώ που ο bandit ως στρατιωτικός δεν είπε και το άλλο ωραίο: δέκα μέρες σκηνάκια στο βουνό, ίσον 7x12=84 (καθημερινές) και 3x24=72 (Σαββατοκύριακο) άρα σύνολο 156 ώρες επίσημες υπερωρίες μέσα σε έναν μήνα. Υπερωρίες που δεν πληρώθηκαν ποτέ. Ξέρεις πόσα λεφτά είναι; Και πόσες φορές το χρόνο συμβαίνει αυτό;
Και υπάρχουν και οι άλλες υπερωρίες που κάθονται τρεις ώρες πίσω γιατί παρέλαβαν ένα καινούριο μηχάνημα και θα τους το δείξουν ή η απογραφή έμεινε πίσω, και αυτές οι υπερωρίες είναι αόρατες, δεν αποδεικνύονται. Και ο ελτσάβης τους λέει ΔΥ.
Ας έβγαιναν στη σύνταξη όπως όλοι οι άλλοι, αλλά να πληρώνονταν τις υπερωρίες τους.

Εδώ είναι το σημείο που ο ελτσάβης θα έλεγε, "το ήξεραν όταν πήγαν στον στρατό" και μετά είναι το σημείο που του λέω πώς το ήξεραν, όπως ήξεραν και για όλα τα άλλα, σύνταξη, ΣΟΑ κλπ.
:+1:
Πολύ σωστά τα λες...
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Οκτ 2019, 18:39

Ελπίζω μόνο το εφάπαξ να μην το κάνατε λαμαρίνες αλλά να φυλάξατε και κάτι για τις δύσκολες μέρες γιατί όσοι την περνάγατε πούδρα μια ζωή είστε και κορακοζώητοι
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 20 Οκτ 2019, 19:06

Bandit59 έγραψε:
20 Οκτ 2019, 15:21
Οργισμένος έγραψε:
20 Οκτ 2019, 13:42
Bandit59 έγραψε:
20 Οκτ 2019, 11:11

Εχουν ΗΔΗ μειωθεί κατά 60%. Δεν είναι αρκετό; Θέλεις κι άλλο; 80-90% ας πούμε;
Τεράστιο ψέμα. Δεν μειώθηκε καμία σύνταξη στο 60% παραμονο το ποσό που ξεπερνά τα 1300-1500ευρω.
Λιγη τσίπα ρε
Σοβαρά; Εχεις την απαραίτητη νοημοσύνη να υπολογίσεις πόσα έπαιρνα το 2011 και πόσα το 2013; (αμφιβάλλω)

Εικόνα

Εικόνα
Den μας τα λες καλα.
Καταρχην ειναι ενσωματωμενη δοση απο καταναλωτικο δανειο (με τι επιτοκιο αραγε;) το οποιο χαλαει την αναλογια.
Επειτα δεν μας ειμες για το μερισμα που παιρνεις.
Αλλα κατι δεν κολλαει καλα με τη συνταξη σου. Ποσα χρονια εργαστηκες στον στρατο;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 20 Οκτ 2019, 19:13

Kauldron έγραψε:
20 Οκτ 2019, 16:50
foscilis έγραψε:
20 Οκτ 2019, 15:46
Ναι βγάζω πολλά λεφτά, είμαι στα καλύτερα χρόνια μου.

Η διαφορά με την τίμια γενιά των τωρινών συνταξιούχων είναι ότι το ποσό με το οποίο θα μπορούσα να χτίσω σπίτι τους το πληρώνω σαν κρατήσεις και φόρους γιατί "έκαναν τους υπολογισμούς τους" και "πώς τολμάω να μιλάω έτσι" για την αγαπημένη γιαγιά του Πάνα.

Ολόκληρη η ζωή μου (αν δεν ήταν ο άγιος Τόμσεν) θα πήγαινε να δουλεύω για να μην παραδεχτούν όλοι αυτοί οι μαλάκες και οι οριζόντια σιτιζόμενοι συγγενείς τους ότι οι υπολογισμοί τους ίσως είχαν κάποιο μικρολαθάκι. Προς θεού, αν είναι να αισθανθεί άσχημα ο παππούς στη διαπίστωση ότι 1+1=2 ας δουλεύω εγώ (ή δέκα χαμηλόμισθοι) από έξι ώρες τη μέρα να τον πληρώνουμε.

Πριτς. Ήδη φάγατε έμμεση μείωση αφορολόγητου κι έρχονται κι άλλα.
Δε βγαίνει κάτι τέτοιο απ' την συμπεριφορά σου εδώ.
Αυτό που βγαίνει είναι πίκρα και μίσος για τον άλλον, ο οποίος θέλεις εσύ να πάθει κακό, και μάλιστα χωρίς να προκύπτει από κάπου οτι το κακό που θα πάθει θα σου έρθει εσένα σε καλό. Μια χαρά θα πληρώνεις και κρατήσεις, και φόρους, ακόμα κι αν κοπούν όλα. Και προκύπτει ένα φοβερό μίσος για ιδιοκτήτες σπιτιών, αυτό διαχρονικά.
Βέβαια, μερικοί άνθρωποι είναι σκατόψυχοι ανεξαρτήτως, και φθονούς τους άλλους ό,τι και να έχουν οι ίδιοι, αλλά αν τέτοια συμπεριφορά έχεις βγάζοντας πολλά λεφτά και ζώντας καλά, πραγματικά δε θα ήθελα να δώ πώς είσαι μη βγάζοντας λεφτά και περνώντας άσχημα.
Γιατί, ο talaipwros τι το διαφορετικό έκανε;

Ίδια φράγκα, ίδια συμπεριφορά.

Πού ξέρεις, μπορεί και τα φράγκα να βγάζουν το πραγματικό σου εαυτό ή να μεγενθύνουν τις συμπεριφορές σου.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Οκτ 2019, 19:34

20 Οκτ 2019, 18:39
Ελπίζω μόνο το εφάπαξ να μην το κάνατε λαμαρίνες αλλά να φυλάξατε και κάτι για τις δύσκολες μέρες γιατί όσοι την περνάγατε πούδρα μια ζωή είστε και κορακοζώητοι
Εγώ το έκανα ακίνητα από τα οποία εισπράττω ενοίκια συμπληρωματικα της παχυλής μου σύνταξης ως απόστρατος με πλήρη σύνταξη

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Οκτ 2019, 19:36

Οργισμένος έγραψε:
20 Οκτ 2019, 13:44
Οι συνταξιοδοτικες εισφορές του εργαζόμενου είναι ένα είδος φορου υπέρ νυν συνταξιούχων. Χώνεψτε το ρε.
Από τότε που υπάρχει το ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι πληρώνουν κρατήσεις για τους νυν συνταξιούχους. Αν δεν το γνώριζες, μάθε το τώρα και χώνεψε το ρε!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Οκτ 2019, 19:37

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
20 Οκτ 2019, 19:34
Εγώ το έκανα ακίνητα από τα οποία εισπράττω ενοίκια συμπληρωματικα της παχυλής μου σύνταξης ως απόστρατος με πλήρη σύνταξη
Εύγε υπόλογε, κινήθηκες σωστά και με σύνεση, και στήριξες και την αγορά ακινήτων... Αλίμονο σε όσους τα κάνανε λαμαρίνες ή προικίσανε θυγατέρες!
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Οκτ 2019, 19:39

foscilis έγραψε:
20 Οκτ 2019, 14:56
τι εννοείς; Ότι το είχα λήξει το θέμα και δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι;

Χέστηκα. Έχω δώσει πάνω από εκατό χιλιάρικα φόρους και κρατήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, για να βοηθάνε οι κωλόγεροι τους άεργους όπως π.χ. η σπιτονοικοκυρά μου το γιο της.

Θα λέω ό,τι γουστάρω.
Και γω θα λέω ότι γουστάρω!
Δούλευε κορόιδο για να πάρω εγώ την σύνταξη μου! :smt077:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Οκτ 2019, 19:40

20 Οκτ 2019, 19:37
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
20 Οκτ 2019, 19:34
Εύγε υπόλογε, κινήθηκες σωστά και με σύνεση, και στήριξες και την αγορά ακινήτων... Αλίμονο σε όσους τα κάνανε λαμαρίνες ή προικίσανε θυγατέρες!
Τα ακίνητα μένουν , με κάθε καθεστώς
Και έχει η κόρη μου την δυνατότητα να τα πουλήσει στο μέλλον με τιμές της τότε αγοράς

Αν κάτι θα μείνει στα παιδιά μας είναι ακίνητα
Που όσο ΕΝΦΙΑ και αν πληρώνουμε , αν τα αξιοποιήσουμε κερδίζουμε

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Οκτ 2019, 19:45

Αρχέλαος έγραψε:
19 Οκτ 2019, 00:03
Δήλωνε ο Τόμσεν το 2016:

Γιατί η εστίαση στις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις; Παρά τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012, το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας παραμένει γενναιόδωρο. Για παράδειγμα, οι μέσες συντάξεις σε ονομαστικούς όρους ευρώ είναι γενικά παρόμοιες στην Ελλάδα και τη Γερμανία, παρόλο που η Γερμανία - μετρούμενο με τον μέσο μισθό - είναι διπλάσιος από την Ελλάδα. Προσθέστε σε αυτό ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίτερα από τους Γερμανούς και ότι η Γερμανία είναι πολύ καλύτερη στη συλλογή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός πρέπει να μεταφέρει περίπου το 10% του ΑΕΠ για να καλύψει την ανομοιογενή τρύπα στο συνταξιοδοτικό σύστημα, σε σύγκριση με έναν ευρωπαϊκό μέσο όρο περίπου 2,5%. Είναι σαφές ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο.

Αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να προστατεύσει τους συνταξιούχους κόβοντας κάπου αλλού ή αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές; Υπάρχει κάποιο περιθώριο για τα μέτρα αυτά, αλλά είναι πολύ περιορισμένο. Οι περισσότερες άλλες δαπάνες έχουν ήδη μειωθεί ριζικά σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές, ενώ η αποτυχία να διευρυνθεί η βάση και να βελτιωθεί η συμμόρφωση έχει ήδη προκαλέσει υπερβολική εξάρτηση από υψηλούς φορολογικούς συντελεστές. Για να επιτύχει τον φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο στόχο του για το πρωτογενές πλεόνασμα του 3½% του ΑΕΠ, η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει μέτρα της τάξεως του 4-5% του ΑΕΠ. Δεν μπορούμε να δούμε πώς μπορεί να το κάνει η Ελλάδα χωρίς σημαντικές περικοπές στις συντάξεις.

Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις θα είναι βέβαια κοινωνικά προκλητικές για τον ελληνικό λαό, οι οποίοι είδαν εξαιρετικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, οι κοινωνικές πιέσεις έχουν ήδη αναγκάσει να αντιστραφούν - φυσικά, τόσο κάτω από την προηγούμενη όσο και από την σημερινή κυβέρνηση - και η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, πολύ πιο μακριά από τους μεσοπρόθεσμους στόχους της από ό, τι στα μέσα του 2014, πριν από μια σημαντική δημοσιονομική χαλάρωση, να είναι μόνο ένα προσωρινό πρωτογενές πλεόνασμα. Από αυτή την άποψη, η κυβέρνηση ορθώς επισημαίνει ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα έχουν ευρύτερη κοινωνική λειτουργία. Αλλά η χρήση συντάξεων με αυτόν τον τρόπο δεν είναι μια ανθεκτική λύση. Αυτό που χρειάζεται - και αυτό που υποστηρίζει το ΔΝΤ - είναι ένα σύγχρονο δίκτυο κοινωνικής προστασίας που είναι βιώσιμο μεσοπρόθεσμα.

Θα μπορούσε ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος πολύ κάτω από το 3½% του ΑΕΠ να καταστήσει τη μεταρρύθμιση της αναγκαίας σύνταξης λιγότερο απαιτητική; Ίσως, αλλά αυτό θα απαιτούσε περισσότερη ελάφρυνση του χρέους. Αυτό είναι καταφανώς αμφιλεγόμενο μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, εν μέρει επειδή αρκετοί από αυτούς υποχρεούνται να τρέχουν παρόμοια υψηλά πλεονάσματα για να διατηρήσουν την σταθερότητα του χρέους και εν μέρει επειδή ορισμένες από τις χώρες που θα πληρώνουν στην Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους είναι φτωχότερες από την Ελλάδα , καταβάλλοντας πολύ λιγότερες γενναιόδωρες συντάξεις στον ίδιο τους τον λαό. Με τη ζώνη του ευρώ να απέχει πολύ από το να είναι μια πολιτική ένωση, ένας συμβιβασμός θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τέτοιους πολιτικούς περιορισμούς. Το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί με το συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους, στο οποίο η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι εταίροι της συμφωνούν.

https://blogs.imf.org/2016/02/11/greece ... e-program/
Δεν με νοιάζει πλέον το τι θα κάνει ο Τόμσεν οι οι
υπόλοιποι Έλληνες συνταξιούχοι η μη , με νοιάζει το πώς θα φροντίσω εγώ προσωπικά το δικό μου προσωπικό συμφέρον

Μετά τον Ιούλιο του 2015 έγραφα στο παλιό φόρουμ

Μετά την ήττα του αντιμνημονιακου αγώνα έχουμε δύο επιλογές
Ο σώζων εαυτόν σωθειτω
Αν δεν μπορείς να γλυτώσεις έναν βιασμό κάτσε κι απόλαυσε τον

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ » 20 Οκτ 2019, 19:45

Έχει πολύ γέλιο που αυτοί που ακόμη ψηφίζουν τα κόμματα που 40 χρόνια όριζαν τα όρια ηλικίας και τα ύψη των συντάξεων και των εφάπαξ βγάζουν τώρα το άχτι τους για τις εισφορές που πληρώνουν. Λες και έπρεπε οι τότε συνταξιούχοι (δεν μιλώ για δεκοτζήδες, λαμόγια, άεργους κτλ) να πούνε "όχι, εγώ δεν δικαιούμαι τέτοια σύνταξη, παρακαλώ το κράτος να μου την κόψει 50%", ή "εγώ θέλω να δίνω 30% παραπάνω εισφορές ώστε η σύνταξη που θα πάρω να είναι αντίστοιχη των εισφορών που πλήρωσα", ή "το εφάπαξ μου το χαρίζω στο κράτος"

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Οκτ 2019, 19:47

Και τέλος πάντων παίδες , συνταξιούχοι μισθωτοί η μη ,
Η οικονομία όπως και η ιστορία κάνουν κύκλους και το δικό μας χρέος σε προσωπικό επίπεδο είναι να επιβιώνουμε φροντίζοντας το ατομικό με συμφέρον

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Οκτ 2019, 19:49

ΓΕΣΑΡ έγραψε:
20 Οκτ 2019, 19:45
Έχει πολύ γέλιο που αυτοί που ακόμη ψηφίζουν τα κόμματα που 40 χρόνια όριζαν τα όρια ηλικίας και τα ύψη των συντάξεων και των εφάπαξ βγάζουν τώρα το άχτι τους για τις εισφορές που πληρώνουν. Λες και έπρεπε οι τότε συνταξιούχοι (δεν μιλώ για δεκοτζήδες, λαμόγια, άεργους κτλ) να πούνε "όχι, εγώ δεν δικαιούμαι τέτοια σύνταξη, παρακαλώ το κράτος να μου την κόψει 50%", ή "εγώ θέλω να δίνω 30% παραπάνω εισφορές ώστε η σύνταξη που θα πάρω να είναι αντίστοιχη των εισφορών που πλήρωσα", ή "το εφάπαξ μου το χαρίζω στο κράτος"
Ξέρεις κανέναν επιχειρηματία που υποστηρίζει ελεύθερη αγορά και μικρό κράτος να αρνείται κρατικές επιχορηγήσεις ;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών