Και Ελγίνεια έχω λέγετε.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Και Ελγίνεια έχω λέγετε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 28 Νοέμ 2023, 18:39

Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius » 28 Νοέμ 2023, 19:00

Υδράργυρος έγραψε:
28 Νοέμ 2023, 09:33
Ο κούλης πάει στο Λονδίνο με την πρόταση θα κάνω τις υποχωρήσεις που μου ζητάτε με τον Ερντογάν, αλλά δώστε μου και μένα τα ελγίνεια για να χρυσώσω το χάπι. ΄
Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες δε νοούνται ως υποχωρήσεις κανενός τύπου.

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 28 Νοέμ 2023, 21:59

Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 30 Νοέμ 2023, 10:54

Γιατι δεν φτιαχνουμε αντιγραφα να εκθετονται στο μουσειο ακροπολης; αλλωστε τα εκθεματα αντιγραφα ειναι...τα οριτζιναλ ειναι προστατευμενα για να μην φθαρουν.

Θα μπορουσαμε να βαλουμε και ενα ταμπελακι απο κατω οτι "τα οριτζιναλ κλαπηκαν απο την Ελλαδα απο τον λοδρο Ελγιν και βρισκονται στο βρετανικο μουσειο", ετσι για να τους ξεφτιλησουμε λιγο παραπανω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Νοέμ 2023, 12:05

axilmar έγραψε:
30 Νοέμ 2023, 10:54
Γιατι δεν φτιαχνουμε αντιγραφα να εκθετονται στο μουσειο ακροπολης; αλλωστε τα εκθεματα αντιγραφα ειναι...τα οριτζιναλ ειναι προστατευμενα για να μην φθαρουν.

Θα μπορουσαμε να βαλουμε και ενα ταμπελακι απο κατω οτι "τα οριτζιναλ κλαπηκαν απο την Ελλαδα απο τον λοδρο Ελγιν και βρισκονται στο βρετανικο μουσειο", ετσι για να τους ξεφτιλησουμε λιγο παραπανω.
Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται στ' αλήθεια για τα ίδια τα μάρμαρα. Τα υπόλοιπα που είναι στο μουσείο παίζει να τα έχει δει 1 στους 10 Έλληνες.

Προσωπικά δεν τα έχω δει ποτέ από κοντά γιατί ποτέ δεν είχα αρκετό χρόνο απ' όσες φορές κατέβηκα στην Αθήνα, αν και θα ήθελα. Αυτά του Βρετανικού Μουσείου τα έχω δει πολλές φορές.

Επίσης έχουμε μια σχεδόν θρησκευτική λατρεία για κάτι που είναι πρωτότυπο, όμως αυτά τα καλλιτεχνήματα έχουν ιστορική και αισθητική αξία και η ανθρωπότητα συνεχίζει να τα αντιμετωπίζει κυρίως με όρους σπανιότητας (το αυθεντικό είναι μοναδικό, ρέπλικες μπορούν να υπάρξουν άπειρες).

Γι' αυτό και το επιχείρημα ότι θα δείχνουν καλύτερα στην Ακρόπολη είναι επίπλαστο. Θα μπορούσαμε όντως να το κάνουμε αυτό με αντίγραφα που μόνο ειδικοί θα μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν είναι γνήσια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 30 Νοέμ 2023, 12:06

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 30 Νοέμ 2023, 20:21

Ας υποθέσουμε πως έχεις ενα καινούργιο υπερπολυτελές αυτοκίνητο, παρκαρισμένο στην πυλωτη της πολυκατοικίας σου.
Ξυπνάς ενα πρωί και το αυτοκίνητο έχει κανει φτερά.
Λίγες ώρες μετά χτυπάει το τηλέφωνο και ένας τύπος, αφού σου δίνει τα πλήρη στοιχεία του, σου δηλώνει πως έχει κλέψει το αυτοκίνητο σου, αλλά είναι πρόθυμος να στο επιστρέψει αν συμφωνήσεις να το ανταλλάξεις με κάποια από τα έπιπλα του σπιτιού σου που θα επιλέξει αυτός.
Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για την επιστροφή των μαρμάρων με το οποίο φαίνεται να συναινεί ενθουσιωδώς η κυβέρνηση.
Και δεν πέφτει το ταβάνι που κουβαλάν στο κεφάλι οι καρυάτιδες να σας πλακώσει ξεφτιλες της δεξιας.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών