Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
Καπετάν Κότας
- Phorum.gr user: Tζένη Μπότση
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Καπετάν Κότας » 20 Οκτ 2019, 19:53
ΓΕΣΑΡ έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 19:45
Έχει πολύ γέλιο που αυτοί που ακόμη ψηφίζουν τα κόμματα που 40 χρόνια όριζαν τα όρια ηλικίας και τα ύψη των συντάξεων και των εφάπαξ βγάζουν τώρα το άχτι τους για τις εισφορές που πληρώνουν. Λες και έπρεπε οι τότε συνταξιούχοι (δεν μιλώ για δεκοτζήδες, λαμόγια, άεργους κτλ) να πούνε "όχι, εγώ δεν δικαιούμαι τέτοια σύνταξη, παρακαλώ το κράτος να μου την κόψει 50%", ή "εγώ θέλω να δίνω 30% παραπάνω εισφορές ώστε η σύνταξη που θα πάρω να είναι αντίστοιχη των εισφορών που πλήρωσα", ή "το εφάπαξ μου το χαρίζω στο κράτος"
όχι δεν ήταν υποχρεωμένοι να τα γυρίσουν, ούτε να τα πουν αυτά.
αλλά ας το βουλώσουν.
-
ΓΕΣΑΡ
από ΓΕΣΑΡ » 20 Οκτ 2019, 20:11
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 19:49
Έχει πολύ γέλιο που αυτοί που ακόμη ψηφίζουν τα κόμματα που 40 χρόνια όριζαν τα όρια ηλικίας και τα ύψη των συντάξεων και των εφάπαξ βγάζουν τώρα το άχτι τους για τις εισφορές που πληρώνουν. Λες και έπρεπε οι τότε συνταξιούχοι (δεν μιλώ για δεκοτζήδες, λαμόγια, άεργους κτλ) να πούνε "όχι, εγώ δεν δικαιούμαι τέτοια σύνταξη, παρακαλώ το κράτος να μου την κόψει 50%", ή "εγώ θέλω να δίνω 30% παραπάνω εισφορές ώστε η σύνταξη που θα πάρω να είναι αντίστοιχη των εισφορών που πλήρωσα", ή "το εφάπαξ μου το χαρίζω στο κράτος"
Ξέρεις κανέναν επιχειρηματία που υποστηρίζει ελεύθερη αγορά και μικρό κράτος να αρνείται κρατικές επιχορηγήσεις ;

-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 20 Οκτ 2019, 20:12
.
Δεν το έπιασα από την αρχή, αλλά το νήμα εξελίχθηκε σε ένα πανάθλιο νήμα που κάποιοι άρρωστοι τα βάζουν συλλήβδην με τους συνταξιούχους, λες και αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά της χώρας.
Θυμήθηκα στο παλιό την αισχρότατη επίθεση που είχε δεχτεί ο αξιοσέβαστος σε όλα του ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ, από κάποιους θρασύδειλους αλήτες, επειδή τόλ-μη-σε - άκουσον-άκουσον - να είναι συνταξιούχος.
Εδώ εμένα μου ευχήθηκαν "ψόφα"!
Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι και να πεθάνουμε όλοι οι συνταξιούχοι, όπως εύχονται κρυφά ή φανερά, πάλι τα ίδια θα πληρώνουν.
Οι ίδιοι θα γίνουν στο μέλλον συνταξιούχοι. Τους εύχομαι να ακούν από τους τότε εργαζόμενους τα ίδια μπινελίκια και "ευχές" που χρησιμοποιούν εδώ τώρα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
perseus
- Phorum.gr user: Perseus
από perseus » 20 Οκτ 2019, 20:15
είχε δεχτεί ο αξιοσέβαστος σε όλα του ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ,
νεοδημοκρατικο λαμογιο ηταν ο αξιοσεβαστος.
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Οκτ 2019, 20:17
Καπετάν Κότας έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 19:53
Έχει πολύ γέλιο που αυτοί που ακόμη ψηφίζουν τα κόμματα που 40 χρόνια όριζαν τα όρια ηλικίας και τα ύψη των συντάξεων και των εφάπαξ βγάζουν τώρα το άχτι τους για τις εισφορές που πληρώνουν. Λες και έπρεπε οι τότε συνταξιούχοι (δεν μιλώ για δεκοτζήδες, λαμόγια, άεργους κτλ) να πούνε "όχι, εγώ δεν δικαιούμαι τέτοια σύνταξη, παρακαλώ το κράτος να μου την κόψει 50%", ή "εγώ θέλω να δίνω 30% παραπάνω εισφορές ώστε η σύνταξη που θα πάρω να ιστξριξουμε είναι αντίστοιχη των εισφορών που πλήρωσα", ή "το εφάπαξ μου το χαρίζω στο κράτος"
όχι δεν ήταν υποχρεωμένοι να τα γυρίσουν, ούτε να τα πουν αυτά.
αλλά ας το βουλώσουν.
Γιατί ;
Εάν έχουμε την ισχύ να υποστηρίξουμε το συμφέρον μας ως συνταξιούχοι πιέζοντας κυβερνήσεις να νομοθετήσουν υπέρ μας θα το κάνουμε
Στα @@ μου εμένα προσωπικά για τον κάθε φορολογούμενο πολίτη
Άμα μπορεί ας μην πληρώνει φόρους
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Οκτ 2019, 20:19
Nandros έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 20:12
.
Δεν το έπιασα από την αρχή, αλλά το νήμα εξελίχθηκε σε ένα πανάθλιο νήμα που κάποιοι άρρωστοι τα βάζουν συλλήβδην με τους συνταξιούχους, λες και αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά της χώρας.
Θυμήθηκα στο παλιό την αισχρότατη επίθεση που είχε δεχτεί ο αξιοσέβαστος σε όλα του ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ, από κάποιους θρασύδειλους αλήτες, επειδή τόλ-μη-σε - άκουσον-άκουσον - να είναι συνταξιούχος.
Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι και να πεθάνουμε όλοι οι συνταξιούχοι, όπως εύχονται κρυφά ή φανερά, πάλι τα ίδια θα πληρώνουν.
Οι ίδιοι θα γίνουν στο μέλλον συνταξιούχοι. Τους εύχομαι να ακούν από τους τότε εργαζόμενους τα ίδια μπινελίκια και "ευχές" που χρησιμοποιούν εδώ τώρα.
.
Εγώ δεν ψοφαω και θα τα φαγω έως τελευταίας δεκαρας από το κράτος και από τους φορολογούμενους και μη πολίτες !!!
-
foscilis
από foscilis » 20 Οκτ 2019, 20:19
Δύσκολα θα τα ακούμε φίλε νανδρε πρώτον γιατί πρεπει να δουλευουμε μέχρι τα 68 και δεύτερον γιατί η σύνταξη μας θα είναι μικροτερη από το βασικό μισθό.
Οπότε τζάμπα εύχεσαι ή μάλλον αρκετά ακριβά για εμας που σε τρέφουμε.
-
Juno
από Juno » 20 Οκτ 2019, 20:22
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 20:17
Γιατί ;
Εάν έχουμε την ισχύ να υποστηρίξουμε το συμφέρον μας ως συνταξιούχοι πιέζοντας κυβερνήσεις να νομοθετήσουν υπέρ μας θα το κάνουμε
Ιδού το alter ego του φοσίλη και του σατανικού. Χάθηκε ο ίσιος δρόμος;
-
Καπετάν Κότας
- Phorum.gr user: Tζένη Μπότση
από Καπετάν Κότας » 20 Οκτ 2019, 20:25
Nandros έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 20:12
.
.
Βγαίνει ο άλλος και σου λέει έπαιρνα 1700 με 500 ευρώ δάνειο και τώρα παίρνω μόνο 1100...και βγήκα στα 50 στην σύνταξη ...
και κλαίγεται...
και ένας νέος (αν δεν είναι άνεργος) για την ίδια δουλειά, με απείρως περισσότερα προσόντα, αμείβεται με το 1/3 του μισθού του προαναφερόμενου, ζει στην αβεβαιότητα και παίζει και να μη βγει ποτέ σε σύνταξη.
Ε δε νομίζεις πως πάει πολύ να γκρινιάζει μέρα νύχτα ο συνταξιούχος; Δηλαδή αν ακούσει και κανένα μπινελίκι από τον ανωτέρω νέο, πιστεύω πως καλύτερα να κάνει την πάπια.
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Οκτ 2019, 20:27
Juno έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 20:22
Γιατί ;
Κοίτα κοπελιά

Σε οικονομικά θέματα ΔΕΝ υπάρχει ίσιος η δίκαιος δρόμος
Ο καθένας πληρώνεται ανάλογα με την ισχύ του που έχει στο να διεκδικήσει και να πάρει αυτά που μπορεί να πάρει
Δεν είναι θέμα ίσης η δίκαιης μεταχείρισης
Δεν υποστηρίζω ότι αξίζω και παίρνω δίκαια αυτά που παίρνω σημασία έχει που καταφέρνω και τα παίρνω
Και δεν με ενδιαφέρει που αυτά που παίρνω εγώ τα στερούνται άλλοι , έτσι γίνονταν ανέκαθεν και έτσι θα γίνεται και στο μέλλον
-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 20 Οκτ 2019, 20:28
foscilis έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 20:19
Δύσκολα θα τα ακούμε φίλε νανδρε πρώτον γιατί πρεπει να δουλευουμε μέχρι τα 68 και δεύτερον γιατί η σύνταξη μας θα είναι μικροτερη από το βασικό μισθό.
Οπότε τζάμπα εύχεσαι ή μάλλον αρκετά ακριβά για εμας που σε τρέφουμε.
Δεν γουστάρω φιλίες μαζί σου, ούτε σε σχήμα λόγου.
Από όσα γνωρίζω ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι του ΙΤ έπαιρναν και παίρνουν σύνταξη χαμηλότερη του μισθού τους.
Αύριο πρωί-πρωί στην δουλειά, για να πληρώσεις κρατήσεις και να παίρνω την σύνταξη εγώ!
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Nandros την 20 Οκτ 2019, 20:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
Κεντροδεξιός Ψάλτης
από Κεντροδεξιός Ψάλτης » 20 Οκτ 2019, 20:34
Juno έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 20:22
Γιατί ;
Είδες ετσί σκέφτονται όλοι.Μετά ο φοσιλις σε μάρανε.Το θέμα δεν είναι η σκέψη αλλά ότι τέτοιου είδους αιτήματα έχουν πάντα μια επένδυση μίρλας και κακομοιριάς τύπου "τα παίρνετε από τον συνταξιούχο" .
-
Juno
από Juno » 20 Οκτ 2019, 20:35
Παιδιά, ειρήνη ημίν!
Έχουμε κρίση, αναμενόμενο να γίνουν περικοπές όπως και να διαμαρτύρεται όποιος βλέπει μειώσεις.
Αλλά να λένε φοσίλης, σατανικός και όργι "πετάξτε τους συνταξιούχους στα σκουπίδια" ή να λέει ο ΑΙΝΕΙΑΝ πως δεν τον ενδιαφέρει αν αξίζει αυτά που παίρνει και δεν τον ενδιαφέρει αν έπρεπε να τα παίρνουν άλλοι που στερούνται, είναι μεγάλη σκ*τ*ψυχία.
Και οι εργαζόμενοι δικαιούνται να πληρώνονται και οι συνταξιούχοι δικαιούνται να πληρώνονται για αυτά που έχουν προσφέρει.
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 312 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
03 Ιουν 2024, 16:17
-
-
- 54 Απαντήσεις
- 1924 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
05 Οκτ 2023, 21:41
-
-
- 15 Απαντήσεις
- 393 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
17 Δεκ 2024, 20:39
-
-
- 98 Απαντήσεις
- 2158 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από student
28 Φεβ 2024, 20:40
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.