Η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- wooded glade
- wooded glade
Re: Η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Εκεί που είπε για τα αρσενικά και τα θηλυκά πριν πει το όνομα τους έπιασε κόλπος τους ζαίους.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Μόνο που δεν είναι ακόμα Πτδ είναι προτεινόμενη για Πτδ. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ο Σύριζα δεν θα τσιμπήσει στις επικοινωνιακού χαρακτήρα επιλογές του Μητσοτάκη που ευτελίζουν τους θεσμούς και δεν θα την ψηφίσει για Πτδ. Και αυτό χωρις να έχω κάτι με το πρόσωπο της καθώς είναι και ΑΡΗΣ και από ότι ακούω (αν και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με θέματα Διοικητικού Δικαίου και θέματα περιβάλλοντος) έχει πράγματι μια "προοδευτική" αντίληψη σε κάποια θέματα και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα θέματα του περιβάλλοντος. Αλλά είναι δικαστικός δεν είναι πολιτικός και όταν δοκιμάστηκε δικαστικός στη θέση (Σαρτζετάκης) δεν ήταν και ιδιαίτερα επιτυχημένη η θητεία του.kameron έγραψε: ↑16 Ιαν 2020, 00:22Ούτε αυτό στέκει, από τη στιγμή που γίνεται ΠτΔ παύει η ιδιότητά της ως δικαστικός και γίνεται δημόσιο πρόσωπο. Άρα εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται και το πολιτικοιδεολογικό της προφίλ, άλλωστε ήταν γνωστό ότι η Σακελλαροπούλου ήταν κοντά στο χώρο του ΠαΣόΚ.Arisvilla έγραψε: ↑16 Ιαν 2020, 00:18Και κάτι άλλο. Το να βγαίνει ο Μητσοτάκης και να λέει για την προτεινόμενη Πτδ και νυν πρόεδρο του Στε ότι ανήκει σε διαφορετική πολιτική οικογένεια δείχνει περιφρόνηση στους θεσμούς και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Εντάξει το ξέρουμε όλοι ότι οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων είναι πολιτικές επιλογές αλλά να το λέει ένας πρωθυπουργός ευθέως ενώ την προτείνει για Πτδ το βρίσκω τραγικό.
- Golden Age
Ορέστης 35, έχεις ελπίδες να σε δούμε πρώτο κύριο της χώρας;
-
πόσο πήζεις; έχεις γίνει φέτα, χάουντα, τσένταρ ή χαλούμι μέχρι τώρα;Arisvilla έγραψε: ↑16 Ιαν 2020, 00:30Μόνο που δεν είναι ακόμα Πτδ είναι προτεινόμενη για Πτδ. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ο Σύριζα δεν θα τσιμπήσει στις επικοινωνιακού χαρακτήρα επιλογές του Μητσοτάκη που ευτελίζουν τους θεσμούς και δεν θα την ψηφίσει για Πτδ. Και αυτό χωρις να έχω κάτι με το πρόσωπο της καθώς είναι και ΑΡΗΣ και από ότι ακούω (αν και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με θέματα Διοικητικού Δικαίου και θέματα περιβάλλοντος) έχει πράγματι μια "προοδευτική" αντίληψη σε κάποια θέματα και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα θέματα του περιβάλλοντος. Αλλά είναι δικαστικός δεν είναι πολιτικός και όταν δοκιμάστηκε δικαστικός στη θέση (Σαρτζετάκης) δεν ήταν και ιδιαίτερα επιτυχημένη η θητεία του.kameron έγραψε: ↑16 Ιαν 2020, 00:22Ούτε αυτό στέκει, από τη στιγμή που γίνεται ΠτΔ παύει η ιδιότητά της ως δικαστικός και γίνεται δημόσιο πρόσωπο. Άρα εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται και το πολιτικοιδεολογικό της προφίλ, άλλωστε ήταν γνωστό ότι η Σακελλαροπούλου ήταν κοντά στο χώρο του ΠαΣόΚ.Arisvilla έγραψε: ↑16 Ιαν 2020, 00:18Και κάτι άλλο. Το να βγαίνει ο Μητσοτάκης και να λέει για την προτεινόμενη Πτδ και νυν πρόεδρο του Στε ότι ανήκει σε διαφορετική πολιτική οικογένεια δείχνει περιφρόνηση στους θεσμούς και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Εντάξει το ξέρουμε όλοι ότι οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων είναι πολιτικές επιλογές αλλά να το λέει ένας πρωθυπουργός ευθέως ενώ την προτείνει για Πτδ το βρίσκω τραγικό.
Εγώ,ζω στο Αμβούργο, που επιτρέπεται ο καπνός, αραπάκο μου.

Ordem e Progresso.
Καλη για οσους θεωρουν την κλιματικη αλλαγη το αφαν γκατε της πολιτικης, κακη για οσους θεωρουν σημαντικα τα ελληνοτουρκικα.
Ανυπαρκτη για τα δευτερα τοσο μπροστα στον Παυλοπουλο, οσο μπροστα και στο Βενιζελο.
Ο προεδρος πρεπει ΠΑΝΤΑ να ειναι πολιτικο προσωπο (που να εχει ΕΚΛΕΓΕΙ τουλαχιστον βουλευτης με την ψηφο του λαου) και μαλιστα προσωπο αναγνωρισιμο απο τους ξενους ηγετες.
Απο αυτη την αποψη δεν με εξεπληξε ο Κουλης που δεν προτιμησε πολιτικο προσωπο. Ετσι κι αλλιως δεν θα μπορουσε να ανεχτει ο εγωισμος του ο ΠτΔ να ειναι μεγαλυτερη πολιτικη προσωπικοτητα απο τον ιδιο.
.
Ανυπαρκτη για τα δευτερα τοσο μπροστα στον Παυλοπουλο, οσο μπροστα και στο Βενιζελο.
Ο προεδρος πρεπει ΠΑΝΤΑ να ειναι πολιτικο προσωπο (που να εχει ΕΚΛΕΓΕΙ τουλαχιστον βουλευτης με την ψηφο του λαου) και μαλιστα προσωπο αναγνωρισιμο απο τους ξενους ηγετες.
Απο αυτη την αποψη δεν με εξεπληξε ο Κουλης που δεν προτιμησε πολιτικο προσωπο. Ετσι κι αλλιως δεν θα μπορουσε να ανεχτει ο εγωισμος του ο ΠτΔ να ειναι μεγαλυτερη πολιτικη προσωπικοτητα απο τον ιδιο.
.
- wooded glade
Αρίστος έγραψε: ↑16 Ιαν 2020, 05:30Καλη για οσους θεωρουν την κλιματικη αλλαγη το αφαν γκατε της πολιτικης, κακη για οσους θεωρουν σημαντικα τα ελληνοτουρκικα.
.
Εγώ διάβασα εδώ για το διάγγελμα και μετά πήγα σε καφενείο και το είπα και μου λένε "είσαι βλάκας γιατί η ανακοίνωση θα γίνει στις 22 του μηνός" και όταν τους είπα ότι το λέει το πχόρουμ με κορόϊδευαν. Μετά τους λέω ότι το γράφει το Πρώτο Θέμα και οι ζαίοι φώναζαν "ποιός ασχολείται μ' αυτήν την παλιοφυλάδα - στις 22 θα γίνει η ανακοίνωση". Μετά το έγραψε το google news και επί τέλους το πίστεψαν και στηθήκαμε και περιμέναμε τον Τακημήτσο.
Όταν είπε "ο πρόεδρος είναι αρσενικού γένους" ένας ζαίος φώναζε "ο Προκόπης, σας το είπα". Όταν το γύρισε και είπε θηλυκού γένους ξαναφώναζε "Δαμανάκη ή Δούρου". Μετά πάγωσε και έφυγε εκνευρισμένος άρον άρον.
Εν πάσει περιπτώσει οι ζαίοι που κλαίνε τώρα και θέλουν πρόεδρο με "αδιαφιλονίκητο διεθνές κύρος", τέτοιος πρόεδρος ήταν μόνο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής -εκ των πραγμάτων.
Θα ήταν και ο Γεώργιος Παπανδρέου στην εποχή του και θα ήταν και ο Ανδρέας οπωσδήποτε ο οποίος όμως θα είχε και πολλούς αστερίσκους.
Τέτοιο πρόσωπο υπάρχει μόνο ένα σήμερα και δεν μπορεί να υπάρξει άλλο: O king.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Μεταξυ μας, αυτοι που ψηφιζεις ειναι πιο εξυπνοι;
Από τη μια μέμφονται τους δικαστές για αποφάσεις που βγάζουν υπέρ εαυτών και βάζουν σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό κι από την άλλη επιλέγουν για ΠτΔ μέσα από το δικαστικό σώμα.
Φωνάζουν επίσης για τα εμπόδια που τίθενται σε επενδύσεις λόγω δικαστικών κωλυσιεργιών ή αποφάσεων και από την άλλη επιλέγουν για ΠτΔ πρόσωπο που συμβολίζει ακριβώς αυτές τις κωλυσιεργίες/αποφάσεις.
- Μαυροβασίλης
+2 για τον κομμυ
δίκασες αυστηρά αλλά δίκαια
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Δες το και ανάποδα. Με την κίνηση δείχνουν εμπιστοσύνη στον θεσμό. Δεν είναι ίδιο το σώμα το πρόβλημα αλλά ο τρόπος που λειτουργεί και τα διάφορα κακά σπυριά. Ένας τρόπο να το αντιμετωπίσεις, είναι επιλεγοντας να προβάλλεις αυτούς -που θεωρείς ότι- τιμούν το θεσμό και τη θέση τους

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση O επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατιας
από George_V » 02 Δεκ 2024, 08:49 » σε Εσωτερική Πολιτική - 522 Απαντήσεις
- 8589 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
24 Ιαν 2025, 19:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η κατάρρευση στους θεσμους ''Προεδρος της Δημοκρατίας'' και ''Δικαιοσύνη'' επι Κούλη
από Μαδουραίος » 05 Απρ 2024, 08:31 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 264 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
05 Απρ 2024, 09:05
-
-
- 18 Απαντήσεις
- 678 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
22 Απρ 2024, 14:34
-
-
Νέα δημοσίευση Άλλα επίπεδα δημοκρατίας...
από Golden Age » 20 Φεβ 2024, 21:28 » σε Διεθνής πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 414 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
20 Φεβ 2024, 22:01
-