Τι χουνερι παθατε ;
Μπά, πάλι Κούλη θα ψηφίσουν. Τους αρέσει να τους απαυτώνουν. Τη κουνάνε την αχλαδιά.
Τι σιγά τον φόρο ; Εγώ πλήρωσα 370 ευρώ και θα πληρώσω 1700 € περίπου .Green Dragon έγραψε: ↑08 Δεκ 2023, 10:15Σιγά τον φόρο που θα πληρώσουν. Η μόνη μαλακία έγκειται στο ότι τους ζητά να μαζέψουν αποδείξεις για το μεγαλύτερο τεκμαρτό 1 μήνα πριν το τέλος της χρονιάς. Ήθελα να 'ξερα τι πίνουν
Το κατώτερο δυνατό ( 10.900 ; ) κάπου εκεί .
Κάτσε, πως σου βγαίνει 1700 με 10900 τεκμαρτό; Αφού μέχρι τα 10000 ο συντελεστής είναι 9%.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: ↑08 Δεκ 2023, 16:06Το κατώτερο δυνατό ( 10.900 ; ) κάπου εκεί .
Επίσης πληρώνω κανονικότατα φόρο για έσοδα από άλλη δραστηριότητα - συμμετοχή σε Α.Ε , όπου δηλώνω 15.000 €
. Δηλαδή πόσους φόρους να πληρώσω πια ;
Το δίκαιο θα ήταν να φορολογούν τα ΚΑΘΑΡΑ , όχι το σύνολο του τζίρου . Ο Δ/Υ παίρνει 12.000 € καθαρά μετά τις κρατήσεις . Εγώ αν γίνω νόμιμος σε όλα θα πάρω το τρίτο το μακρύτερο .
Επίσης καμία επισήμανση ότι ο Ε/Ε πρέπει να μπορεί και να αποταμιεύσει επειδή μπορεί κάποιους μήνες να μην πάνε οι δουλειές όπως συνήθως . Ενώ ο υπάλληλος θα πληρωθεί όπως και να έχει .
Εν πάση περίπτωση δεν δέχομαι , εγώ ο Ταντρίδης που μπορεί να δηλώνω 4-5.000 ευρώ λιγότερα από όσα βγάζω , να έχω ίδιο τεκμαρτό με έναν που δηλώνει 40-50.000 € ευρώ λιγότερα επειδή έτσι αποφάσισε μία κυβέρνηση . Και εκείνος θα έχει τον χρόνο μία κατοστάρα για τη πάρτη του κι εγώ ούτε δέκα χιλιάρικα .
Τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση και υπολογίζουμε και το φόρο επιτηδεύματος μέσα αν δεν κάνω λάθος . Με τις αποδείξεις … απλά ΔΕΝ μπορώ να κάνω τίποτα και ο λογιστής ακόμα δεν με έχει ενημερώσει , έχουν χάσει και αυτοί τα αυγά και τα πασχάλια .Green Dragon έγραψε: ↑09 Δεκ 2023, 09:21Κάτσε, πως σου βγαίνει 1700 με 10900 τεκμαρτό; Αφού μέχρι τα 10000 ο συντελεστής είναι 9%.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: ↑08 Δεκ 2023, 16:06Το κατώτερο δυνατό ( 10.900 ; ) κάπου εκεί .
Επίσης πληρώνω κανονικότατα φόρο για έσοδα από άλλη δραστηριότητα - συμμετοχή σε Α.Ε , όπου δηλώνω 15.000 €
. Δηλαδή πόσους φόρους να πληρώσω πια ;
Το δίκαιο θα ήταν να φορολογούν τα ΚΑΘΑΡΑ , όχι το σύνολο του τζίρου . Ο Δ/Υ παίρνει 12.000 € καθαρά μετά τις κρατήσεις . Εγώ αν γίνω νόμιμος σε όλα θα πάρω το τρίτο το μακρύτερο .
Επίσης καμία επισήμανση ότι ο Ε/Ε πρέπει να μπορεί και να αποταμιεύσει επειδή μπορεί κάποιους μήνες να μην πάνε οι δουλειές όπως συνήθως . Ενώ ο υπάλληλος θα πληρωθεί όπως και να έχει .
Εν πάση περίπτωση δεν δέχομαι , εγώ ο Ταντρίδης που μπορεί να δηλώνω 4-5.000 ευρώ λιγότερα από όσα βγάζω , να έχω ίδιο τεκμαρτό με έναν που δηλώνει 40-50.000 € ευρώ λιγότερα επειδή έτσι αποφάσισε μία κυβέρνηση . Και εκείνος θα έχει τον χρόνο μία κατοστάρα για τη πάρτη του κι εγώ ούτε δέκα χιλιάρικα .
Με τις αποδείξεις τι θα κάνεις; Σε αυτό έκαναν χοντρομαλακία που είπαν φέρτε 30% αποδείξεις σε έναν μήνα, έπρεπε να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για φέτος.