Δεν λέω να είναι ο γιατρός παρηγορητής, ούτε να διαπραγματεύεται τη θεραπεία με τον ασθενή, λέω να ενδιαφέρεται, να μην σε ξεπετάει.Otto Weininger έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 10:44Εγώ θα σου δώσω μια συμβουλή. Αν ποτέ ψάξεις έναν ραντομ γιατρό στο ίντερνετ θα δεις βαθμολογίες.Ναύτης έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 10:38Πάλι στα λόγια μου έρχεσαι: θέμα εμπιστοσύνης είναι τελικά. Ο τύπος που λες, με το πρόβλημα στην καρδιά, προφανώς δεν είχε εμπιστοσύνη στον γιατρό που πήγε, αλλά είχε σ' εσένα. Γι' αυτό λέω πρέπει να διαλέγουμε με προσοχή και τον γιατρό μας και τον φαρμακοποιό μας. Πρώτα απ' όλα να είναι σοβαρά άτομα, δεύτερον καλοί επιστήμονες και τρίτον -και όχι λιγότερο σημαντικό- να είναι άνθρωποι, να ενδιαφέρονται δηλαδή και να μην βλέπουν τον ασθενή διεκπεραιωτικά, αποκλειστικά ως πελάτη, και να τον ξεπετάνε με συνοπτικές διαδικασίες.Otto Weininger έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 10:30
Στην Ελλάδα (και μόνο) είμαστε μπάχαλο και δεν υπάρχει διάκριση στο ποτέ ρωτάς και ποιον.
Η πλειοψηφία είναι είτε στο ένα άκρο είτε στο άλλο.
Από την μια ο μαλάκας που μου έλεγε να πάρω την άδεια της γραμματέως για το φάρμακο και από την άλλη ο άλλος που ήρθε και μου είπε πήγα στοκ καρδιολόγο, με εξέτασε, triplex, καρδιογράφημα κλπ, είδε και τις εξετάσεις μου και μου έγραψε για τητην καρδιά αυτά. Εσύ τι λες, να ξεκινήσω ή όχι; Ο,τι μου πεις εσύ.
Δηλαδή για όνομα του Θεού. Αν τους πω για φάρμακο με κοιτάνε σαν εξωγήινο που ήρθε να τους απαγάγει, αλλα αν τους πω Έλα να σε δω εγώ, άσε τον καρδιολόγο που θέλει να σε τρομάξει με μαρμαρυγές και μαλακίες, θα κάτσουν να τους εξετάσω.
Διάβασε τα σχόλια. Αγνόησε όλα όσα λένε για το τι "γλυκός και ζεστός άνθρωπος είναι". Ψάξε άλλα, που να λένε για περιπτώσεις που τους έκανε καλά ήταν άλλοι γιατροί έλεγαν το μακρύ και το κοντό τους.
Τα καλός, γλυκός, πάνω από όλα άνθρωπος τα ακούω βερεσέ
Δε σημαίνει ότι ο γιατρός για τον οποίο τα λένε αυτά δεν είναι καλός. Λέω ότι δεν σημαίνουν τίποτα. Από αυτά δε καταλαβαίνεις ούτε αν είναι καλός ούτε αν είναι κακός γιατρός.
Ξέρω πχ έναν γιατρό, κορυφή, που πηγαινοέρχεται από ΗΠΑ ο οποίος πας στο ιατρείο του και σου λέει : έχεις αυτό, θα κάνεις αυτό και θα είσαι οκ. Και μην ακούσω κουβέντα, δε θα κάνουμε διάλογο εδω λες και είμαστε συνάδελφοι. Εγώ λέω, εσύ κάνεις, αλλιώς να πας σε άλλο".
Αλλά ο τύπος έχει σώσει κόσμο και κόσμο.
Αυξάνονται σημερα Δευτέρα έως 400% τα φάρμακα.Περαστικα ΓΙΔΙΑ 41%
Re: Αυξάνονται σημερα Δευτέρα έως 400% τα φάρμακα.Περαστικα ΓΙΔΙΑ 41%
-
Το κάθε φάρμακο απαιτεί δική του γραμμή παραγωγής και κάποιο όγκο πωλήσεων για να μην είναι ζημιογόνο. Αυτά απαιτούν χρόνο, χρήμα, τεχνογνωσία, σχεδιασμό. Τα γενόσημα είναι commodities, μιλάμε για οριακά κέρδη. Η «εθνική φαρμακοβιομηχανία» στην πράξη θα μπορεί να προμηθεύει φάρμακα και δωρεάν άμα θέλει, αλλά το κόστος θα είναι τεράστιο ανά μονάδα, διότι δεν θα υπάρχει οικονομία κλίμακας. Θα ήταν ο ορισμός της ζημιογόνου ΔΕΚΟ.Ναύτης έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 08:47Ε ωραία, φτιάξουμε τότε μια εθνική φαρμακοβιομηχανία που να προμηθεύει σταθερά τις δημόσιες δομές με τα βασικά φάρμακα (γενόσημα) και, σε περίπτωση ελλείψεων, ας διαθέτει φάρμακα και στους ασφαλισμένους γενικά.micmic έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 08:38Εθνική φαρμακοβιομηχανία σαφώς και χρειάζεται, αλλά ΟΧΙ ως "μηχανισμός αντιμετώπισης ελλείψεων".SpoilerShowΕγώ που δεν έχω καμμία σχέση με νεοφιλελέ και υποστηρίζω ισχυρό κρατικό παρεμβατισμό σε όλους τους κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, υγεία, τράπεζες κτλ), σου λέω ότι αυτό ΔΕΝ γίνεται. Θεωρητικά είναι σωστό, αλλά στην πράξη ΔΕΝ γίνεται. Ακόμα και αν ο Πολάκης έπαιρνε 100% και ήταν απόλυτος δικτάτορας, δεν θα μπορούσε να το κάνει.
1) Είναι πάρα πολλά τα φάρμακα και δεν έχεις ιδέα ποιό θα παρουσιάσει έλλειψη. Δεν είναι δυνατόν να τα κατασκευάζεις όλα, ΜΠΑΣ και εμφανιστεί έλλειψη σε κάποιο.
2) Υπάρχει κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προς καινούρια και ακριβά φάρμακα που δεν έχει λήξει η πατέντα τους και ΔΕΝ μπορείς να τα παρασκευάσεις.
3) Ακόμα και να έχει λήξει η πατέντα τους, οι εταιρείες βρίσκουν καινούριους τρόπους να τα προωθήσουν, πχ συνδυάζουν δύο ουσίες σε ένα χάπι ή φτιάχνουν καινούριες φαρμακοτεχνικές μορφές. Πχ στο thread που σου έβαλα παραπάνω δες τί λένε για το Binosto.
4) Χωρίς να έχεις δοκιμάσει πρώτα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και την χορήγηση φαρμάκων ανά χάπι και όχι ανά κουτί, είναι σα να θες να φτιάξεις κινητήρα χωρίς να μπορείς να φτιάξεις αμάξωμα.
5) "Εθνική φαρμακοβιομηχανία" με τέτοιο σκοπό (παρασκευή ελλειπτικών φαρμάκων ώστε να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις) δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη
6) Θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό και οικονομικό να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων στα μέσα επίπεδα της Ευρώπης και να επιδοτεί το κράτος την διαφορά, παρά να φτιαχτεί "εθνική φαρμακοβιομηχανία".
Ειλικρινά, είναι 100 φορές πιο εύκολο να φτιάξουμε γαμάτα φτηνά αυτοκίνητα με όλα τα κομμάτια Made in Greece, παρά μια τέτοια εθνική φαρμακοβιομηχανία.
-
Τα φθηνά φάρμακα προέρχονται από την Ινδία ήδη. Οι Ινδοί δεν δίνουν αυξήσεις στους εργαζομένους τους; Δίνουν. Ε αυτό βλέπετε στις αυξημένες τιμές ουσιαστικά.Niki έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 09:50Θα μπορούσε το κράτος να ξεκινήσει διαφορετικά.
Να πάρει την λίστα φαρμάκων και να βρει ποια φάρμακα από τις φαρμακοβιομηχανίες παρασκευάζονται στην Ινδία από φαρμακευτικές εταιρείες Ινδικές με συμφωνίες των πολυεθνικών με δήθεν έλεγχο και συσκευασία στην Ευρώπη έτσι δεν φαίνεται η παρασκευή τους ότι είναι στην Ινδία και φαίνεται ότι παρασκευάζονται στην Ευρώπη.
Να κάνει συμφωνίες με τις ινδικές εταιρείες και να μην φτιάξει φαρμακοβιομηχανία απλά μονάδα ελέγχου και συσκευασίας όπως έχουν οι φαρμακοβιομηχανίες.
Είχα δει ένα βιντεάκι το 60 τις εκατό των φαρμάκων φτιάχνονται στις Ινδίες και έρχονται στην Ευρώπη χωρίς συσκευασία απλά σε ποσότητα και εδώ ελέγχονται και συσκευάζονται.
Αυτό για αρχή πιστεύω δεν θα κόστιζε όσο μια φαρμακοβιομηχανία.
Φυσικά δεν ξέρω μπορεί και αυτό να κοστίζει πολύ.
- Otto Weininger
εδώ ο Ξανθός μας εξηγεί ωραία γιατί έπρεπε να αυξήσει τις τιμές σε κάποια πολύ φτηνά φάρμακα.
(και όχι μόνο αλλά ας μείνουμε σε αυτό)
(και όχι μόνο αλλά ας μείνουμε σε αυτό)
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Μαδουραίος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Σήμερα Καθαρά Δευτέρα ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού
από Μαδουραίος » 18 Μαρ 2024, 11:06 » σε Εσωτερική Πολιτική - 184 Απαντήσεις
- 3863 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
02 Απρ 2024, 09:07
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 150 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι
21 Μάιος 2024, 02:56