Green Dragon έγραψε: ↑22 Φεβ 2025, 22:38
Golden Age έγραψε: ↑22 Φεβ 2025, 17:42
Η θέση υπέρ της Ουκρανίας δεν είναι στα πλαίσια σύγκλισης με την ΝΔ. Από την αρχή που είναι στην ευρωβουλή, έχει τέτοια θέση και ψηφίζει αναλόγως. Και δεν είναι προτοτυπία της Λατινοπούλου αυτό. Και η Λεπέν πχ είναι υπερ της Ουκρανίας.
Δεν γίνεται να πάρει κάποιος θέση εύκολα υπέρ της Ρωσίας γιατί η Ρωσία έκανε εισβολή (άσχετα με τους βαθύτερους λόγους). Αλλά τώρα που οι παγκόσμιες ισορροπίες αλλάζουν μπορούν να αλλάξουν και στάση κάποιοι αφού δεν έχουν το πιστόλι στο κεφάλι (αν το είχαν ποτέ). Θέλω να πω, το να υπερθεματίζει κάποιος τώρα που ξεκουμπίστηκε ο Mr Άνοια, δεν είναι και πολύ έξυπνο.
Και για να το κάνω πενηνταράκια, εμένα με συμφέρει να σταματήσει ο πόλεμος που μας έσκισε στην ακρίβεια και αφού ο Τραμπ προσπαθεί να τον σταματήσει είναι ηλίθιο να είμαι ενάντιος. Και καιρός είναι να παραδεχτούν όλοι κάποια απλά πράγματα και να μην στρουθοκαμηλίζουν, όπως π.χ. ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη η Ουκρανία στρατιωτικά, όσο δε συνεχίζεται και ο πόλεμος χάνει ακόμα περισσότερα. Οπότε η πρόταση Τραμπ είναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει η Ουκρανία σήμερα.
Μακάρι να μην είχαν φυτιλιάσει την κατάσταση οι Δημοκρατικοί (δηλαδή οι παγκοσμιοποιητές) αλλά αφού το έκαναν και πέταξαν την Ουκρανία στον λάκκο των λεόντων, με αυτά τα δεδομένα πρέπει να συζητήσουμε πια.
Κοίτα, μπορείς να λες ότι πρέπει να το δούμε σε βάση ρεαλπολιτίκ, και επιφανειακά αυτό να ακούγεται σωστό. Παίζεται όμως και άλλο ένα παιγνίδι - μετράει ο λογος της Δύσης πια για οτιδήποτε;
Κάποτε το παρουσίαζαν αυτό σαν να είναι το παν. Ο "ελεύθερος κόσμος" σου λέγαν. Δεν νοείτω να πουληθεί ένας σύμμαχος, γιατί έτσι, realpolitik να πούμε, ιδίως ένας που του είχαν υποσχεθεί τόσα πολλά. Εδώ ο κόσμος κράταγε τη μύτη του για τον τρόπο που εγκαταλήθφηκε το Αφγανιστάν.
Αν η realpolitik σημαίνει ότι ο λόγος της Δύσης είναι πια ΓΤΠ, και περισότερη αξία έχουν τα σκατά, τότε προχωράμε πάνω σε μια εντελώς καινούργια βάση, πιο σαθρή από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι αναπόφευκτο, πραγματικά έτσι να είμαστε, αλλά τουλάχιστον ας μην το καλωσορίζουμε.