Αυτά είναι

Κόλλησες εκει, στις διακοπές. Όλα τα άλλα που αναφέρθηκαν προφανώς ούτε τα ακουσες...
Αμα αρχίσουν να το κάνουν αυτό οι καθηγητές (όπως και θάπρεπε δλδ), τότε θα έχουμε κλαυθμούς και οδυρμούς.
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Δεν πρόκειται, όμως, να το παραδεχτούν. Βασικά, αυτός είναι ο στόχος. Να διορίζονται οι δικοί τους και μόνο.George_V έγραψε: ↑08 Μαρ 2025, 14:26Aκομα δεν εχω απαντηση στο ερωτημα πως "ακομα και με την αρση μονιμοτητας και την αξιολογηση ειμαστε τοσο σιγουροι οτι δεν θα διαφθαρει το συστημα εν τη γενεσει του?"
Παράδειγμα: Ο Γενικος Διευθυντης σε ενα Υπουργειο ειναι της κυβερνησης (ας τον πουμε Νεοδημοκρατη μιας και εχουμε ΝΔ κυβερνηση).
Εχει να αξιολογησει 2 υπαλληλους
Ο Α ειναι υπαλληλος στο πρωτοκολλο και βαραει σφραγιδες αμα το θυμηθει (και εχει μπει και με βυσμα τον βουλευτη του).
Ο Β ειναι λογιστης και βγάζει δουλεια στο ταμειο ανελλιπως και μπηκε με ΑΣΕΠ.
Η αλλη διαφορα τους ειναι οτι ο Α ειναι νεοδημοκρατης που τον εχωσε ο βουλευτης του και ο Β ειναι απολιτικ (η αλλο κομμα αν θελετε).
Ποιος μας εγγυαται οτι ο Διευθυντης δεν θα ευνοησει τον Α και ας ειναι παρασιτο αλλα ειναι του κομματος και φιλος του βουλευτη που τον εχωσε εκει και δεν θα βρει δικαιολογια να κατεβασει την αξιολογηση του Β γιατι δεν ειναι του κομματος και θελει τη θεση να την παρει καποιος κομματικος του φιλος η φιλος του βουλευτη του?
Και ενα αλλο παραδειγμα που εχω δει ο ιδιος να συμβαινει.
Δυο ξαδελφια μου πηγαν για ΕΠΟΠ. Ο πατέρας τους αποστρατος αξιωματικος και μεγας πασοκος.
Ο πρωτος πηγε για ΕΠΟΠ οταν ειχε βγει προκηρυξη επι ΠΑΣΟΚ
Οκ περναει τον διαγωνισμο κλπ. και παει στη συνεντευξη. Εκει ηταν μιλημενοι οι εξεταστες απο τον πασοκο μπαμπα (του κομματος ολοι γαρ) και οι ερωτησεις ηταν του στυλ "ποιο ειναι το αγαπημενο σου χρωμα?" και "τι φαγητο σου αρέσει?"
Και πουφ σφραγιδα και μπαινει ΕΠΟΠ με flying colours ως αριστευσας στην συνεντευξη.
Ο δευτερος ακολουθησε ΕΠΟΠ λιγο καιρο μετα αλλα ειχαν μεσολαβησει εκλογες και το ΠΑΣΟΚ δεν ηταν πλεον κυβερνηση.
Περναει διαγωνισμο κλπ. και παει συνεντευξη.
Εκει ομως δεν μπορουσε να παρέμβει ο πασοκος μπαμπας γιατι η επιτροπη ηταν νεοδημοκράτες πλεον. Και το χειροτερο? Ηξεραν ποιον εχουν μπροστα τους και τι κομμα ειναι και αυτος και ο πατέρας του.
Οποτε οι ερωτησεις ηταν ως εξης: "Ποια ειναι η κυβικη ριζα του 543548?", "Λυσε μας το Δηλιο Προβλημα" και "Μετρα με τα χέρια ποση ειναι η περιφέρεια της Γης" ξερω γω,
Και πουφ ΑΠΟΡΡΙΨΗ για να παρει τη θεση καποιος μιλημενος νεοδημοκρατης.
Anyway long story short ξαναπαει μετα απο λιγο καιρο που ειχαν μεσολαβησει εκλογες και το ΠΑΣΟΚ ηταν παλι κυβερνηση και περασε ως αριστευσας στην συνεντευξη επειδη η επιτροπη πλεον ηταν ΠΑΣΟΚ και επαναληφθηκε το σεναριο του πρωτου αδελφου.
Τωρα ειναι και οι δυο ΕΠΟΠ κανουν κατι υπηρεσιες το μηνα και ολο τον υπολοιπο μηνα ξυνονται (καθως φροντισε ο μπαμπας να παρουν ειδικοτητες τετοιες που απλα θα καθονται και θα πληρωνονται).
Δάσκαλοι καθηγητές θα πρέπει να έχουν ωράριο 9 με 5, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Unique έγραψε: ↑08 Μαρ 2025, 14:44Δάσκαλοι καθηγητές θα πρέπει να έχουν ωράριο 9 με 5, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Το καλοκαίρι δε, θα πρέπει να κάνουν εργασίες όπως συντήρηση τους σχολείου που εργάζονται (βαψίματα, χτισίματα, μερεμέτια κτλ κτλ).
Που ακούστηκε να κάθονται και να πληρώνονται?
Μα φυσικά και δεν έχω καμία μνησικακια για το δάσκαλο/καθηγητή απλά παραθέτω γεγονότα.Imperium έγραψε: ↑08 Μαρ 2025, 14:34Κόλλησες εκει, στις διακοπές. Όλα τα άλλα που αναφέρθηκαν προφανώς ούτε τα ακουσες...
Τόσο πολύ μισείς τη ζωή σουπου αισθάναισαι μνησικακία για τον φουκαρα δάσκαλο;
Αφου ξέρω οτι δεν - απο όσα γράφεις τουλάχιστον. Ποιός ο λόγος λοιπον́;
Εξι μήνες έπρεπε να είχαν, και απ' την πρώτη στιγμή μάλιστα. Οχι μετά απο 15 χρόνια καταναγκαστικού ταμείου ανεργίας!
Δε μου λές ρε δεινόσαυρε? Διορθώνεις ακόμα με μπλέ BIC στυλό σαν αυτούς που μοίραζαν τσάμπα ο Κακλαμάνης και ο Τρίτσης πριν 40 χρόνια?
Οι εποχικοί υπάλληλοι;;;Ερμής έγραψε: ↑08 Μαρ 2025, 14:47Μα φυσικά και δεν έχω καμία μνησικακια για το δάσκαλο/καθηγητή απλά παραθέτω γεγονότα.Imperium έγραψε: ↑08 Μαρ 2025, 14:34Κόλλησες εκει, στις διακοπές. Όλα τα άλλα που αναφέρθηκαν προφανώς ούτε τα ακουσες...
Τόσο πολύ μισείς τη ζωή σουπου αισθάναισαι μνησικακία για τον φουκαρα δάσκαλο;
Αφου ξέρω οτι δεν - απο όσα γράφεις τουλάχιστον. Ποιός ο λόγος λοιπον́;
Εξι μήνες έπρεπε να είχαν, και απ' την πρώτη στιγμή μάλιστα. Οχι μετά απο 15 χρόνια καταναγκαστικού ταμείου ανεργίας!
Και οι εποχικοί υπάλληλοι το ίδιο έχουν χωρίς μονιμότητα.
Όχι ρε κάνω χου και σπελ και διορθώνονται μόνα τους.
Δεν έβγαλε ο κώλος σου φουλτακίδες απο το πολύ καθισιό? Εμένα μου έχει μαμηθεί η μέση