Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 10:51

sharp έγραψε:
18 Ιουν 2018, 10:46
Βασικά αστειεύομαι, αν και είμαι σίγουρος ότι αν στη θέση της Μακεδονίας έμπαιναν Σλαύοι Ηπειρώτες, θα είχαμε τα ίδια και θα διαβάζαμε επί χρόνια διάφορα για τον ένδοξο στρατηγό Πύρρο κλπ.

Επί της ουσίας δεν είμαι σίγουρος ότι η διαρκής άρνηση εύρεσης λύσης είναι η πιο συμφέρουσα πολιτική για την Ελλάδα. Περισσότερο μοιάζει με μικρό παιδί που πεισματικά αρνείται κάτι μέχρι που να τα χάσει όλα, όπως είδαμε.

Και φέρνω το παράδειγμα της Κύπρου, όπου και εκεί με την άρνηση αποδοχής της κατάστασης (χάθηκε το 1/3, το αποδέχομαι και προχωράω) θα έρθει κάποια στιγμή "εκ των άνωθεν" η χειρότερη για τον ελληνισμό λύση. Αυτή θα είναι ένα νέο σχέδιο Αναν, δηλ. κατάργηση των συνόρων και βέβαια επικράτηση του τουρκικού στοιχείου, αφού υπερτερεί σε 10πλάσια ποσότητα του ελληνικού. Ενώ μια αποδοχή θα έληγε το πρόβλημα και κανείς ΟΗΕ δεν θα μπορούσε να μεσολαβήσει, ώστε να το "λύσει".
και πώς θα γίνει αυτό εαν δεν το αποδεχθεί η -μοναδική αναγνωρισμένη-κυβέρνηση και λαός της Κύπρου?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Phorum.gr user: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » 18 Ιουν 2018, 10:54

sharp έγραψε:
18 Ιουν 2018, 10:50
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε:
18 Ιουν 2018, 10:49
sharp έγραψε:
Βασικά αστειεύομαι, αν και είμαι σίγουρος ότι αν στη θέση της Μακεδονίας έμπαιναν Σλαύοι Ηπειρώτες, θα είχαμε τα ίδια και θα διαβάζαμε επί χρόνια διάφορα για τον ένδοξο στρατηγό Πύρρο κλπ.

Επί της ουσίας δεν είμαι σίγουρος ότι η διαρκής άρνηση εύρεσης λύσης είναι η πιο συμφέρουσα πολιτική για την Ελλάδα. Περισσότερο μοιάζει με μικρό παιδί που πεισματικά αρνείται κάτι μέχρι που να τα χάσει όλα, όπως είδαμε.

Και φέρνω το παράδειγμα της Κύπρου, όπου και εκεί με την άρνηση αποδοχής της κατάστασης (χάθηκε το 1/3, το αποδέχομαι και προχωράω) θα έρθει κάποια στιγμή "εκ των άνωθεν" η χειρότερη για τον ελληνισμό λύση. Αυτή θα είναι ένα νέο σχέδιο Αναν, δηλ. κατάργηση των συνόρων και βέβαια επικράτηση του τουρκικού στοιχείου, αφού υπερτερεί σε 10πλάσια ποσότητα του ελληνικού. Ενώ μια αποδοχή θα έληγε το πρόβλημα και κανείς ΟΗΕ δεν θα μπορούσε να μεσολαβήσει, ώστε να το "λύσει".
Σαφώς και θα είχαμε τα ίδια, αν στην β. ήπειρο εμφανίζονταν π.χ. αλβανοί οι οποίοι δήλωναν ηπειρώτες, που κατακτήθηκαν από αλβανούς και Έλληνες.
Στα υπόλοιπα; Συμφωνείς;
Όχι.
Ειδικά στο θέμα των σκοπίων που είναι υπό διάλυση είναι γελοίο να πηγαίνουμε από μόνοι μας και να δημιουργούμε προηγούμενα για την ύπαρξη ανεξάρτητων μακεδονικών εθνών με διεθνείς συμφωνίες.
Και θυμίζουμε από ποιον έγινε η συμφωνία https://www.protothema.gr/politics/arti ... makedonia/

Τώρα το θέμα της κύπρου είναι δυσεπίλυτο και δεν έχω ασχοληθεί και ιδιαίτερα.
Εσύ δηλαδή τί ακριβώς εννοείς με το ''να το αποδεχθούμε'';
Το ψευδοκράτος διεθνώς είναι απορριπτέο και πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση παράνομης κατοχής εδάφους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ την 18 Ιουν 2018, 10:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 18 Ιουν 2018, 10:54

Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 10:51
sharp έγραψε:

και πώς θα γίνει αυτό εαν δεν το αποδεχθεί η -μοναδική αναγνωρισμένη-κυβέρνηση και λαός της Κύπρου?
Προφανώς δεν θα γίνει

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 10:55

τότε, τί λες?

Άβαταρ μέλους
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » 18 Ιουν 2018, 10:55

sharp έγραψε:
18 Ιουν 2018, 10:54
Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 10:51
sharp έγραψε:

Προφανώς δεν θα γίνει
Ε τότε;

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 10:56

Πες μας τώρα και το ανάλογο που επιχειρείς με την Μακεδονία, πώς θα γίνει αυτό που φοβάσαι πιο εύκολα, με τις υπογραφές μας ή χωρίς αυτές?

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 11:03

Λοιπόν, να ρωτήσω εγώ τώρα αυτό που με καίει γιατί θα σκάσω, να με βοηθήσετε να ξεμπερδευτώ:

Εαν η Δύση δεν θέλει τους Ρώσους στα Βαλκάνια και προσπαθεί να τους κρατήσει όξω (όπου Δύση βλέπε ΝΑΤΟ εδώ, δεν ξέρω όμως, Δύση σε αυτήν την περίπτωση να πούμε την Αμερική? Να πούμε Και την ΕΕ μέσα? Να πούμε την Γερμανία ή η Γερμανία μένει στην απόξω..?) μας βάζουν να υπογράψουμε συμφωνία αναγνώρισης μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας με σλαβικές ρίζες?????

Πού μπερδεύτηκα πάλι? :xena:

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 18 Ιουν 2018, 11:04

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε:
sharp έγραψε:
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε:
18 Ιουν 2018, 10:49

Σαφώς και θα είχαμε τα ίδια, αν στην β. ήπειρο εμφανίζονταν π.χ. αλβανοί οι οποίοι δήλωναν ηπειρώτες, που κατακτήθηκαν από αλβανούς και Έλληνες.
Στα υπόλοιπα; Συμφωνείς;
Όχι.
Ειδικά στο θέμα των σκοπίων που είναι υπό διάλυση είναι γελοίο να πηγαίνουμε από μόνοι μας και να δημιουργούμε προηγούμενα για την ύπαρξη ανεξάρτητων μακεδονικών εθνών με διεθνείς συμφωνίες.
Και θυμίζουμε από ποιον έγινε η συμφωνία https://www.protothema.gr/politics/arti ... makedonia/

Το ψευδοκράτος διεθνώς είναι απορριπτέο και πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση παράνομης κατοχής εδάφους.
Γενικά πλεονεκτούμε, όπως είναι και το προφανές ως προς τις εντυπώσεις.
1. Μακεδονικό: μετά από 27 χρόνια πεισματικής άρνησης, έχουμε το αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα περί διαλυμένου κράτους Σκοπίων λέγονταν και τότε αλλά δεν επαναλήφθηκαν. Η ελληνική εξωτερική πολιτική έπρεπε να είχε νοιαστεί για επίλυση του προβλήματος και να μην θεωρεί ότι το βέτο αρκεί. Μπορεί π.χ. το Σλαβομακεδονία να ήταν καλύτερο από το Β.Μ. Υποδηλώνει ανοιχτά ότι είναι Σλάβοι. Όταν όμως ξεκινάς σαν παιδάκι πεισματικά, όχι δεν δέχομαι το Μακεδονία, δείχνει ότι δεν ξέρεις τι θέλεις και εν πάση περιπτώσει σε ένα διμερές πρόβλημα υπάρχουν δύο, το λέει και η λέξη.

2. Κυπριακό: Εννοώ ότι ο μόνος τρόπος να το πάρεις πίσω είναι με πόλεμο. Εκτός και αν πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα το δώσουν οι Τούρκοι πίσω επειδή δεν αναγνωρίζεται. Επομένως κερδίζεις τίποτε με την άρνηση;
Πόλεμο κάνεις ακόμα και αν το αποδεχτείς εφ' όσον σε παίρνει και το επιθυμείς. Οι συνθήκες δεν σε εμποδίζουν, τις καταπατάς. Τι κέρδος έχεις με το να το αποδεχτείς; Προστατεύεις το υπόλοιπο, που κατά την γνώμη μου κινδυνεύει από μία ένωση που θα καταλύσει τα σύνορα (εξήγησα πιο πάνω γιατί). Φυσικά σιγά μην βρεθεί ο πολιτικός που θα το κάνει. Θα πρέπει να είναι τρελλός.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 18 Ιουν 2018, 11:04

Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 10:55
τότε, τί λες?
Είναι θέμα λαού.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 18 Ιουν 2018, 11:06

Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 11:03
Λοιπόν, να ρωτήσω εγώ τώρα αυτό που με καίει γιατί θα σκάσω, να με βοηθήσετε να ξεμπερδευτώ:

Εαν η Δύση δεν θέλει τους Ρώσους στα Βαλκάνια και προσπαθεί να τους κρατήσει όξω (όπου Δύση βλέπε ΝΑΤΟ εδώ, δεν ξέρω όμως, Δύση σε αυτήν την περίπτωση να πούμε την Αμερική? Να πούμε Και την ΕΕ μέσα? Να πούμε την Γερμανία ή η Γερμανία μένει στην απόξω..?) μας βάζουν να υπογράψουμε συμφωνία αναγνώρισης μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας με σλαβικές ρίζες?????

Οι Σλαύοι είναι διχασμένοι. Ο λαός που μισούν οι Πολωνοί περισσότερο από κάθε άλλον είναι οι Ρώσοι.
Η Δύση με την έννοια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πάει μέχρι την Ουκρανία. Εκεί παίζεται η μπάλα και όχι στα Βαλκάνια. Τα καπρίτσια των βαλκάνιων (έτσι τα βλέπουν) δεν τους ενδιαφέρουν αυτην την περίοδο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 18 Ιουν 2018, 11:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 18 Ιουν 2018, 11:07

1) Το ιδεολόγημα της "αλύτρωτης Μακεδονίας" υπάρχει και χωρίς την αρχαία Μακεδονία, στην καθαρά (παν)σλαβική μορφή που υπήρχε επί Γιουγκοσλαβίας. Βασικά, ικανή συνθήκη για να υπάρχει είναι να προπαγανδίζουν ελεύθερα στους δίγλωσσους Έλληνες της Δυτικής Μακεδονίας ότι είναι "αλύτρωτοι Μακεδόνες", μέχρι να τσιμπήσει μια κρίσιμη μάζα (καναδυό χιλιάδες) και να αρχίσει να εκφράζει πολιτικά αιτήματα, πατώντας όχι τόσο στο τσίρκο που λέγεται Βινοζίτο όσο στο άλλο, μεγαλύτερο και πολύ πιο επικίνδυνο τσίρκο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτή να μιλάει βουλγαρικά στη Βουλή και άλλον βουλευτή να δηλώνει (Σλαβο)μακεδόνας. Σε μια περίοδο που παρανοϊκές λύσεις είναι της μόδας και η λεγόμενη "ταυτοτική" πολιτική σε άνοδο, δεν είναι και τόσο μακρινό σενάριο αυτό. Ήδη το πολιτικό σύστημα χάνει σιγά σιγά τον όποιο έλεγχο είχε επί των εσωτερικών της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως απέδειξε η μαύρη Θράκη των Ευρωεκλογών του 2014.

2) Σε μια εποχή που η πίκρα και ο θυμός έχουν οδηγήσει πολύ κόσμο σε ακραίες και αυτοκαταστροφικές επιλογές και το πολιτικό σύστημα δεν έχει τους πόρους να εξαγοράσει τη συναίνεση των πολιτών και κυρίως των δημόσιων υπαλλήλων, η προσθήκη περισσότερης πίκρας και θυμού δεν νομίζω ότι θα μειώσει αυτές τις τάσεις, μάλλον θα τις κάνει χειρότερες. Η τετραετία 2019-2022 θα έχει πολλή φουρτούνα και πλησιάζει ο καιρός που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πλασάρει τον εαυτό του ως εγγυητή της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος. Το ότι ο ίδιος ελέγχει τους βασικούς παράγοντες αστάθειας δεν έχει καμία σημασία.

@Σουβλίτσα Σλάβος δεν σημαίνει αυτόματα φιλορώσος. Το αποδεικνύουν πολλές σλαβικές χώρες του παλιού ανατολικού μπλοκ που τώρα είναι σε ΕΕ ή και στο ΝΑΤΟ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rakomelofronas την 18 Ιουν 2018, 11:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 11:07

@ sharp: Δεν απαντώ τώρα στο προηγούμενο ποστ με τα απαράδεκτα, με το μπαρδόν, που λες γιατί θέλω λίγο να απαντηθεί το ερώτημά μου

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 11:10

@ Rakomelofronas:
H μόνη λογική εξήγηση που μπορώ κι εγώ να δώσω είναι να επιχειρείται απομόνωση των Ρώσων μέσω διαχείρισης των ίδιων των Σλαύων ως Σλαύων (και όχι ως αρχαιομακεδόνων). Όπως πχ γίνεται στην Ουκρανία.
Αλλά με αυτά τα πράγματα δεν παίζεις. Δεν ξέρω, μου φαίνεται αφελές. Εκτός (που σίγουρα δεν το αμφισβητώ, τουναντίων) εαν έχουν πολύ γερά όπλα και εργαλεία, σιγουρευμένα, για να το επιχειρουν.
Αντε, ας δούμε ΤΙ θα πει ο Πατριάρχης μας!!!!

Άβαταρ μέλους
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » 18 Ιουν 2018, 11:11

sharp έγραψε:
18 Ιουν 2018, 11:04
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε:
sharp έγραψε:

Στα υπόλοιπα; Συμφωνείς;
Όχι.

Γενικά πλεονεκτούμε, όπως είναι και το προφανές ως προς τις εντυπώσεις.
1. Μακεδονικό: μετά από 27 χρόνια πεισματικής άρνησης, έχουμε το αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα περί διαλυμένου κράτους Σκοπίων λέγονταν και τότε αλλά δεν επαναλήφθηκαν. Η ελληνική εξωτερική πολιτική έπρεπε να είχε νοιαστεί για επίλυση του προβλήματος και να μην θεωρεί ότι το βέτο αρκεί. Μπορεί π.χ. το Σλαβομακεδονία να ήταν καλύτερο από το Β.Μ. Υποδηλώνει ανοιχτά ότι είναι Σλάβοι. Όταν όμως ξεκινάς σαν παιδάκι πεισματικά, όχι δεν δέχομαι το Μακεδονία, δείχνει ότι δεν ξέρεις τι θέλεις και εν πάση περιπτώσει σε ένα διμερές πρόβλημα υπάρχουν δύο, το λέει και η λέξη.

2. Κυπριακό: Εννοώ ότι ο μόνος τρόπος να το πάρεις πίσω είναι με πόλεμο. Εκτός και αν πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα το δώσουν οι Τούρκοι πίσω επειδή δεν αναγνωρίζεται. Επομένως κερδίζεις τίποτε με την άρνηση;
Πόλεμο κάνεις ακόμα και αν το αποδεχτείς εφ' όσον σε παίρνει και το επιθυμείς. Οι συνθήκες δεν σε εμποδίζουν, τις καταπατάς. Τι κέρδος έχεις με το να το αποδεχτείς; Προστατεύεις το υπόλοιπο, που κατά την γνώμη μου κινδυνεύει από μία ένωση που θα καταλύσει τα σύνορα (εξήγησα πιο πάνω γιατί). Φυσικά σιγά μην βρεθεί ο πολιτικός που θα το κάνει. Θα πρέπει να είναι τρελλός.
Τϊ να το κάνουμε το αποτέλεσμα, για ποιον ακριβώς λόγο να καταλήξουμε σε ''αποτέλεσμα''; Είμαστε στο ΝΑΤΟ και δεν είναι, είμαστε στην Ε.Ε. και δεν είναι. Ας κάτσουν να κουρεύονται μέχρι είτε να αποφασίσουν να αποκηρύξουν τα περί μακεδονικού έθνους είτε να διαλυθούν.
Τα σκόπια όσο περνούν τα χρόνια πλησιάζουν και πιο κοντά προς τη διάλυση. Οι αλβανοί που δεν συμπαθούν τα μακεδονικά αυξάνονται, οι σλάβοι μειώνονται ή και μεταναστεύουν. Δε θα κρατήσει για πολύ αυτό, κάποια στιγμή θα διχοτομηθούν, μην πω τριχοτομηθούν.
Παρ' όλ' αυτά εμείς τα εξυπνοπούλια φροντίζουμε να υπάρχουν προηγούμενα για την ύπαρξη καταπιεσμένων μακεδονικών εθνών.

Οι συνθήκες φυσικά και εμποδίζουν, ούτε είναι δυνατόν να τις καταπατήσεις ειδικά σήμερα. Εδώ κοτζάμ τουρκία και πρέπει να βρίσκει δικαιολογίες για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.
Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις τί ακριβώς κερδίζουμε με το να αποδεχθούμε μία κατάσταση και μία εισβολή που είναι και θεωρείται και διεθνώς απαράδεκτη. Το ψευδοκράτος δεν είναι αποδεκτό διεθνώς, αλλά εμείς οι ίδιοι τα θύματα θα πρέπει να το... αποδεχθούμε!
Και ποιος ο λόγος κατ' εσέ; Διότι διαφορετικά κινδυνεύει να ενωθεί όλο το νησί και να επικρατήσει σε αυτό το τουρκικό στοιχείο, αλλά αυτοαναρείσαι στην αμέσως επόμενη γραμμή λέγοντας ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ από κανένα πολιτικό.
Άρα;

:102:

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 11:13

sharp έγραψε:
18 Ιουν 2018, 11:06
Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 11:03

Οι Σλαύοι είναι διχασμένοι. Ο λαός που μισούν οι Πολωνοί περισσότερο από κάθε άλλον είναι οι Ρώσοι.
Η Δύση με την έννοια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πάει μέχρι την Ουκρανία. Εκεί παίζεται η μπάλα και όχι στα Βαλκάνια. Τα καπρίτσια των βαλκάνιων (έτσι τα βλέπουν) δεν τους ενδιαφέρουν αυτην την περίοδο.
Εαν δεν τους ενδιέφεραν δεν θα καίγονταν για συμφωνία ΤΩΡΑ.
Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη χώρα φίλε μου..

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών