Κάπνισμα - ξανά
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: Κάπνισμα - ξανά
Να εφαρμοστει και για το φαγητο αυτο ,εγω εχω χασει 3 συγγενεις απο καρκινο στα αντερια
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Έλα όμως που με το να τρώει ο διπλανός μου σκουπίδια δεν με καθιστά εξ αυτού του λόγου υποψήφιο καρκινοπαθή.
Το αντίθετο συμβαίνει με το κάπνισμα.
ΥΓ
Προσυπογράφω κάθε λέξη του stavmanr, πλην αισθάνομαι ότι επιτελεί σισύφειο έργο έναντι των "μισολόγων" που καταδυναστεύουν την υγεία μας αιώνες τώρα
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Και πού το ξέρεις για το δεύτερο?σούπερ δημήτριος έγραψε: ↑13 Οκτ 2019, 06:41είχα κόψει το τσιγάρο για κάποια χρόνια και δεν κατάντησα υστερικός ξερόλας πατερναλιστικός σκατόψυχος αντικαπνιστής που εύχεται καρκίνους για να πει "αχα φάτηνα τώρα".αυτό σημαίνει πως όλα γίνονται.μπορείς και να κόψεις το τσιγάρο και να μην γίνεσαι μαλάκας
- perseus
Με κανει ομως φτωχοτερο διοτι πρεπει να πληρωσω για την νοσηλεια του επειδή τρωει σκουπιδια ,ασε που με παρασυρει ,η υγεια δεν μας ενδιαφερει?
Μα δεν υπόκεινται σε λογικά επιχειρήματα. Είναι εξαρτημένοι.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:00Έλα όμως που με το να τρώει ο διπλανός μου σκουπίδια δεν με καθιστά εξ αυτού του λόγου υποψήφιο καρκινοπαθή.
Το αντίθετο συμβαίνει με το κάπνισμα.
ΥΓ
Προσυπογράφω κάθε λέξη του stavmanr, πλην αισθάνομαι ότι επιτελεί σισύφειο έργο έναντι των "μισολόγων" που καταδυναστεύουν την υγεία μας αιώνες τώρα
Ο πρεζακας θέλει αυστηρή αντιμετώπιση όχι να κάτσεις να του συζητάς. Αν έπαιρνε από λογικά επιχειρήματα απλά δε θα πρεζονοτανε ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.
Για δες τους όλους αυτούς παναγιτσες σε αεροδρόμια, μετρό, εξωτερικό, οπουδήποτε ξέρουν πως αν καπνίσουν απλά θα φάνε χεσιδι ή πρόστιμο ή σουτ. Ούτε ένας δεν αρχίζει τα παπαριλικια για το ποιος είναι κουλ και ο σεβασμός του δικαιώματος και αντιπαθητικοί αντικαπνιστες και τ' αρχιδια μου κουνιούνται.
Ξαναλέω ειναι μέχρι να καταλάβει ΕΝΑΣ εργαζόμενος σε καφετέρια (ή ταβέρνα ή παιδικό σταθμό εδώ που τα λέμε γιατί η επαρχία είναι ακόμα πιο Καλκούτα) τι λεφτά μπορεί να βγάλει.
-
ο υστερικός ξερόλας πατερναλιστικός σκατόψυχος αντικαπνιστής που εύχεται καρκίνους για να πει "αχα φάτηνα τώρα" αντικειμενικά είναι ένα καλό δείγμα δυνατού μαλάκα.δεν έγινα και το ξέρωfoscilis έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:03Και πού το ξέρεις για το δεύτερο?σούπερ δημήτριος έγραψε: ↑13 Οκτ 2019, 06:41είχα κόψει το τσιγάρο για κάποια χρόνια και δεν κατάντησα υστερικός ξερόλας πατερναλιστικός σκατόψυχος αντικαπνιστής που εύχεται καρκίνους για να πει "αχα φάτηνα τώρα".αυτό σημαίνει πως όλα γίνονται.μπορείς και να κόψεις το τσιγάρο και να μην γίνεσαι μαλάκας
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Το εάν σε παρασύρει ο σκουπιδοτρεφόμενος είναι ζήτημα που άπτεται άλλης τάξεως ζητήματος, που αφορά την εκ μέρους σου επιλογή ή μη της εν λόγω πρακτικής. Το ότι καπνίζει ο άλλος στον χώρο εργασίας μου κλπ, αυτομάτως αναιρεί κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης επιλογής εκ μέρους μου: με καθιστέ φορσέ συγκαπνιστή…
Για τη φτωχοποίηση του κοινωνικού συνόλου εξαιτίας της σκουπιδοφαγίας του άλλου, οκ, αλλά και εδώ το κάπνισμα «υπερτερεί»: και μας καθιστά φτωχότερους (γιατί πληρώνουμε τη νοσηλεία τους) αλλά και μας καθιστά δυνητικούς καρκινοπαθείς παρά πάσα έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελεύθερης επιλογής μας
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Ένα από τα καλά της επιβολής του μη καπνίσματος σε "δημόσιους" χώρους, είναι ότι θα στερήσουμε από τους αντικαπνιστές το άλλοθι ότι μας σπάνε τα αρχίδια επειδή τους ενοχλεί ο καπνός μας. Διότι αν επηρεάζεται η υγεία του αλλουνού, έχει το δικαίωμα να στην λέει. Τώρα, που θα καπνίζουμε έξω και δεν θα τους επηρεάζουμε, θα φαίνεται ο κομπλεξισμός τους στην ολότητά του.stavmanr έγραψε: ↑13 Οκτ 2019, 09:08Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν/αντιλαμβάνονται καν ότι είναι ασθενείς, με πρόβλημα συστηματικής χρήσης βαριά εξαρτησιογόνων ουσιών.
Είναι χρέος μας να τους το θυμίζουμε.
Έγραψα και σε άλλο νήμα, με θέμα τους μετανάστες, ότι ακόμα κι αν ο άλλος προσπαθεί να πεθάνει, δεν μπορούμε να λέμε "ε, άσ' τον να πεθάνει". Καθένας κάνει ό,τι μπορεί να για σώσει καί τον διπλανό του.
Δεν θα ξεχνάμε ότι επί 150 χρόνια τώρα, συνάνθρωποί μας πεθαίνουν εξαιτίας της αρρώστιας των καπνιστών, οι οποίοι μέσα στην νιρβάνα της τοξικομανία τους δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι σκοτώνουν τους γύρω τους. Δεν μιλάμε επομένως για μία απλή περίπτωση "πλημμελήματος" και κακώς παρουσιάζεται πολλές φορές ως κάτι τέτοιο.
Δικαστής: Γιατί σκοτώσατε τον αντικαπνιστή κατηγορούμενε;
Καπνιστής: Ήρθε και μου έκανε κήρυγμα για τα κακά του καπνίσματος.
Δικαστής: Τον επιβαρύνατε με τον καπνό σας. Δεν έχετε ακούσει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους;
Καπνιστής: Μα κάπνιζα έξω.
Δικαστής: Αθώος ο κατηγορούμενος. Να του απονεμηθεί μετάλλιο για την υπηρεσία του στην κοινωνία.
Γράψε εδώ και τώρα που ακριβώς εγώ το λέω αυτό.
Αν όχι, τότε το να γίνω "σοφότερη" (όπως το εννοείς εσύ) να μου λείπει, δεν θα πάρω.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aLiCat την 14 Οκτ 2019, 09:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
[ Διότι αν επηρεάζεται η υγεία του αλλουνού, έχει το δικαίωμα να στην λέει. [/quote]
Μείνε σε αυτό καλύτερα, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.
Όλα τα άλλα που γράφεις, περί ρήξεως των όρχεων κλπ, ανήκουν στο βασίλειο της ενδεχομενικότητας, οπότε άστα για όταν συμβούν -είτε εν συνόλω είτε κατά περίπτωση
Όλα τα άλλα που γράφεις, περί ρήξεως των όρχεων κλπ, ανήκουν στο βασίλειο της ενδεχομενικότητας, οπότε άστα για όταν συμβούν -είτε εν συνόλω είτε κατά περίπτωση
Μα ορίστε, απαγορεύτηκε. Τώρα γκρινιάζετε, κάποιοι πολύ επιθετικά, για την φάση.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:37Μείνε σε αυτό καλύτερα, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.Διότι αν επηρεάζεται η υγεία του αλλουνού, έχει το δικαίωμα να στην λέει.
Σε συνεστίαση παρέας σε ένα κέντρο πριν 5-6 χρόνια, ρωτάω την προσφάτως νυμφεφθήσα έναν από τους φίλους μας "θα σε πείραζε να καπνίσω;". Αυτή παίρνει το πιο ξινό ύφος του κόσμου κι αρχίζει "ναι, γιατί είμαι φανατική αντικαπνίστρια και δεν μπορώ...". Την διέκοψα: "όχου! ένα ναι θα έφτανε" (συνοδευόμενο βέβαια από το απαραίτητο πατερναλιστικό ύφος) και βγήκα έξω. Δεν ξαναήρθε ποτέ.
Είναι φυσικό να ...απολογείται η κοπέλα όταν επί 160 χρόνια οι καπνιστές, όχι μόνο δε ρωτούσαν, αλλά σε έβγαζαν και τρελό.Γραφικός έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:45Μα ορίστε, απαγορεύτηκε. Τώρα γκρινιάζετε, κάποιοι πολύ επιθετικά, για την φάση.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:37Μείνε σε αυτό καλύτερα, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.Διότι αν επηρεάζεται η υγεία του αλλουνού, έχει το δικαίωμα να στην λέει.
Σε συνεστίαση παρέας σε ένα κέντρο πριν 5-6 χρόνια, ρωτάω την προσφάτως νυμφεφθήσα έναν από τους φίλους μας "θα σε πείραζε να καπνίσω;". Αυτή παίρνει το πιο ξινό ύφος του κόσμου κι αρχίζει "ναι, γιατί είμαι φανατική αντικαπνίστρια και δεν μπορώ...". Την διέκοψα: "όχου! ένα ναι θα έφτανε" (συνοδευόμενο βέβαια από το απαραίτητο πατερναλιστικό ύφος) και βγήκα έξω. Δεν ξαναήρθε ποτέ.
Η κοπέλα προσπαθεί να σου αιτιολογήσει το γιατί η ερώτησή σου είναι παντελώς ανόητη, με πολύ ευγενικό τρόπο.
Λες κι αν σε ρωτούσε κάποιος "να ανοίξω μία αμπούλα βρώμας δίπλα σου;" υπήρχε περίπτωση να πεις "ευχαρίστως"...
Σε μία τέτοια πλήρη αντιστροφή κάθε λογικής, κάθε ευγένειας, κάθε κοινωνικής συμπεριφοράς, είναι φυσικό επόμενο να απορείς με την απάντηση της κοπέλας.
Δεν χρειάζεται να σου πουν ότι ενοχλείς για να καταλάβεις ότι ενοχλείς. Πρέπει να γνωρίζεις ο ίδιος πότε ενοχλείς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 14 Οκτ 2019, 09:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- perseus
Να υποθεσω συμφωνείς να απαγορευτουν καιντα αυτοκινητα εντος των πολεωνΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:23Το εάν σε παρασύρει ο σκουπιδοτρεφόμενος είναι ζήτημα που άπτεται άλλης τάξεως ζητήματος, που αφορά την εκ μέρους σου επιλογή ή μη της εν λόγω πρακτικής. Το ότι καπνίζει ο άλλος στον χώρο εργασίας μου κλπ, αυτομάτως αναιρεί κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης επιλογής εκ μέρους μου: με καθιστέ φορσέ συγκαπνιστή…
Για τη φτωχοποίηση του κοινωνικού συνόλου εξαιτίας της σκουπιδοφαγίας του άλλου, οκ, αλλά και εδώ το κάπνισμα «υπερτερεί»: και μας καθιστά φτωχότερους (γιατί πληρώνουμε τη νοσηλεία τους) αλλά και μας καθιστά δυνητικούς καρκινοπαθείς παρά πάσα έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελεύθερης επιλογής μας
Τί σκέφτεται ο χρήστης για να δικαιολογήσει τον εθισμό του...perseus έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:50Να υποθεσω συμφωνείς να απαγορευτουν καιντα αυτοκινητα εντος των πολεωνΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:23Το εάν σε παρασύρει ο σκουπιδοτρεφόμενος είναι ζήτημα που άπτεται άλλης τάξεως ζητήματος, που αφορά την εκ μέρους σου επιλογή ή μη της εν λόγω πρακτικής. Το ότι καπνίζει ο άλλος στον χώρο εργασίας μου κλπ, αυτομάτως αναιρεί κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης επιλογής εκ μέρους μου: με καθιστέ φορσέ συγκαπνιστή…

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 14 Οκτ 2019, 09:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Θα απαντούσα "πλάκα μου κάνεις"; Δεν θα άρχιζα, στον άνθρωπο που μόλις γνώρισα, να του τεκμηριώνω ότι όσοι ανοίγουν αμπούλες βρώμας είναι μαλάκες.stavmanr έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:49Είναι φυσικό να ...απολογείται η κοπέλα όταν επί 160 χρόνια οι καπνιστές, όχι μόνο δε ρωτούσαν, αλλά σε έβγαζαν και τρελό.Γραφικός έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:45Μα ορίστε, απαγορεύτηκε. Τώρα γκρινιάζετε, κάποιοι πολύ επιθετικά, για την φάση.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 09:37
Η κοπέλα προσπαθεί να σου αιτιολογήσει το γιατί η ερώτησή σου είναι παντελώς ανόητη, με πολύ ευγενικό τρόπο.
Λες κι αν σε ρωτούσε κάποιος "να ανοίξω μία αμπούλα βρώμας δίπλα σου;" υπήρχε περίπτωση να πεις "ευχαρίστως"...
Σε μία τέτοια πλήρη αντιστροφή κάθε λογικής, κάθε ευγένειας, κάθε κοινωνικής συμπεριφοράς, είναι φυσικό επόμενο να απορείς με την απάντηση της κοπέλας.
Αφού νικήσατε βέβαια, δεν έχετε να διεκδικήσετε τίποτα άλλο. Ό,τι ήταν να καταφέρετε το καταφέρατε. Ο μόνος λόγος που εξακολουθείτε να γκρινιάζετε είναι η έμφυτη κλαψομουνίαση των αντικαπνιστών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Λ. Κανελη εκοψε το καπνισμα
από Space_Passenger » 16 Μαρ 2024, 12:10 » σε Life style - 100 Απαντήσεις
- 5475 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κοκκορας