Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 04 Μαρ 2020, 09:11

Πότε άλλαξες άβαταρ;;

:smt005::smt005:
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 04 Μαρ 2020, 09:14

Μόνο εγώ πιστεύω οτι ο Ερντογάν δεν τα κάνει αυτά-ή δεν τα κάνει μόνο-για εσωτερική κατανάλωση στην χώρα του?

Όσον αφορά τους 8, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Maspoli εμμένει τόσο σε αυτό το θέμα. Λες αν είχαμε δώσει τους 8 (κι εγώ τότε έλεγα οτι οι 8 έπρεπε με κάποιον τρόπο να έχουν φύγει χθες από το ελληνικό έδαφος με κάποιον "διακριτικό τρόπο) σήμερα να μην βλέπαμε αυτά τα γεγονότα? Συγγνώμη αλλά με τέτοια επιχειρήματα και με κατα καιρούς τοποθετήσεις σου άλλα φαινεται να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 04 Μαρ 2020, 09:16

Είμαι βαθιά συγκινημένος με την ενότητα του λαού μας αυτές τις στιγμές. Με την ετοιμότητα του στρατού μας. Των παιδιών μας. Με τους γενναίους Ακρίτες μας. Ακόμα και με τον μαλάκα τον Μητσοτάκη είμαι συγκινημένος. Είναι ιστορικές στιγμές αυτές για την Ελλάδα μας. Όπως κάποτε, έτσι και τώρα αναχαιτίζουμε τις ορδές των βαρβάρων ενωμένοι σαν μία γροθιά. Μπράβο στον Τσίπρα που είπε το αυτονόητο, μπράβο στην στρατιωτική μας ηγεσία. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Νιώθω ρίγος.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 04 Μαρ 2020, 09:18

τεν τεν έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:08
Maspoli δεν νομίζω να πιστεύεις ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τη Τουρκία από την στιγμή που έδωσε άσυλο στους Τούρκους αξιωματικούς.
Είναι παιδική προσέγγιση αυτη, στα πλαίσια του νεοοθωμανισμου είμαστε στο στόχαστρο της.
Αν βάλεις στο πλάνο ότι πρέπει ο Ερντογάν να δείξει μια νίκη στο εσωτερικό του μετά της ψυχολογικές ήττες που έχει δεχτεί σε Συρία και Λιβύη δεν θέλει και πολλά.
Νομίζω ότι είμαι ξεκάθαρος στο τι λέω.

Η Ελλάδα δεν είχε κανένα εθνικό συμφέρον να προστατέψει τους 8 πραξικοπηματίες. Κανένα απολύτως.
Με την πράξη της, που έγινε υπό τας υποδείξεις άλλων, έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την Τουρκία. Την ίδια περίοδο η Βουλγαρία παρέδωσε στην Τουρκία εμπλεκόμενους στο πραξικόπημα, φορτώνοντας το μελλοντικό μουτζούρη-που ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ξανάρχονταν (με Τούρκους έχουμε να κάνουμε)-μόνο στην Ελλάδα.
Ποιος φέρθηκε πιο έξυπνα; Η Ελλάδα που έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας και δεν προετοιμάστηκε/οχυρώθηκε σε κανέναν τομέα ή η Βουλγαρία;
Αν η Ελλάδα είχε φερθεί έξυπνα όπως η Βουλγαρία, στην πιο άσχημη για μας εκδοχή, το πρόβλημα στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, θα το επιμερίζονταν και η Βουλγαρία-και θα μπορούσε οι ενέργειες Ελλάδος-Βουλγαρίας ως προς πιθανά αντίμετρα (πχ κλείσιμο μεταφορών) να ήταν πιο συντονισμένες και επιτυχείς.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 04 Μαρ 2020, 09:20

Κλείσιμο μεταφοράς για την Τουρκία και από τις δύο πύλες εισόδου προς την ΕΕ?

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 04 Μαρ 2020, 09:22

Σουβλίτσα έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:14
Μόνο εγώ πιστεύω οτι ο Ερντογάν δεν τα κάνει αυτά-ή δεν τα κάνει μόνο-για εσωτερική κατανάλωση στην χώρα του?

Όσον αφορά τους 8, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Maspoli εμμένει τόσο σε αυτό το θέμα. Λες αν είχαμε δώσει τους 8 (κι εγώ τότε έλεγα οτι οι 8 έπρεπε με κάποιον τρόπο να έχουν φύγει χθες από το ελληνικό έδαφος με κάποιον "διακριτικό τρόπο) σήμερα να μην βλέπαμε αυτά τα γεγονότα? Συγγνώμη αλλά με τέτοια επιχειρήματα και με κατα καιρούς τοποθετήσεις σου άλλα φαινεται να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Γιατί δεν εξηγείς απλά και κατανοητά, το χειροπιαστό όφελος που είχε η Ελλάδα προστατευοντας τους 8;
Ισως τότε το καταλάβω και καταλάβω γιατί ακόμα επιμένετε ότι ήταν κάτι σωστό.
Χειροπιαστό όμως. Όχι αρλούμπες για πολιτικό κόστος στον Ερντογαν

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Μαρ 2020, 09:23

Gherschaagk έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:11
Πότε άλλαξες άβαταρ;;

:smt005::smt005:
Καλημέρα. :D

Ελπίζω να μην τρόμαξες πρωί πρωί. :P
ΓΑΛΗ έγραψε:
04 Μαρ 2020, 00:00
sys3x έγραψε:
03 Μαρ 2020, 23:46
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2020, 23:28

Καλά, εγώ θα συνεχίσω να πιστεύω ότι το "πρόσφυγας" θα παίξει δυνατά τα επόμενα χρόνια ως επαγγελματικός προσανατολισμός.

Και μακάρι να διαψευσθώ.

Αν γίνει, δηλώνω από τώρα ότι θα βάλω άβαταρ την Τασία για όσο θέτε. :P
Ε όχι και τη Τασία ρε φιλενάδα.
:lol:

Κάτι πιο υποφερτό, την Αθώα πχ.
:romance-hearteyes:
Ποια απ' όλες τις Αθώες;

Ενιγουέι, σκέφτηκα κάτι πιο σατανικό. Να βάλω άβαταρ την Τασία τώρα. Είχαν μείνει 20 ενεργές συνάψεις στους αλληλέγγυους, με τον Έβρο τους κάηκαν οι μισές, αν βλέπουν καθημερινά τη φάτσα της πασιονάριας τους σε συνδυασμό με ακροδεξιά, φασιστικά και μισαλλόδοξα μηνύματα θα πάθουν τελειωτικό μπλακάουτ.

Τι λες;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 04 Μαρ 2020, 09:23

Σουβλίτσα έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:20
Θα είχες κάποιο πρόβλημα με αυτό το ενδεχόμενο;

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 04 Μαρ 2020, 09:24

Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:18
τεν τεν έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:08
Maspoli δεν νομίζω να πιστεύεις ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τη Τουρκία από την στιγμή που έδωσε άσυλο στους Τούρκους αξιωματικούς.
Είναι παιδική προσέγγιση αυτη, στα πλαίσια του νεοοθωμανισμου είμαστε στο στόχαστρο της.
Αν βάλεις στο πλάνο ότι πρέπει ο Ερντογάν να δείξει μια νίκη στο εσωτερικό του μετά της ψυχολογικές ήττες που έχει δεχτεί σε Συρία και Λιβύη δεν θέλει και πολλά.
Νομίζω ότι είμαι ξεκάθαρος στο τι λέω.

Η Ελλάδα δεν είχε κανένα εθνικό συμφέρον να προστατέψει τους 8 πραξικοπηματίες. Κανένα απολύτως.
Με την πράξη της, που έγινε υπό τας υποδείξεις άλλων, έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την Τουρκία. Την ίδια περίοδο η Βουλγαρία παρέδωσε στην Τουρκία εμπλεκόμενους στο πραξικόπημα, φορτώνοντας το μελλοντικό μουτζούρη-που ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ξανάρχονταν (με Τούρκους έχουμε να κάνουμε)-μόνο στην Ελλάδα.
Ποιος φέρθηκε πιο έξυπνα; Η Ελλάδα που έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας και δεν προετοιμάστηκε/οχυρώθηκε σε κανέναν τομέα ή η Βουλγαρία;
Αν η Ελλάδα είχε φερθεί έξυπνα όπως η Βουλγαρία, στην πιο άσχημη για μας εκδοχή, το πρόβλημα στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, θα το επιμερίζονταν και η Βουλγαρία-και θα μπορούσε οι ενέργειες Ελλάδος-Βουλγαρίας ως προς πιθανά αντίμετρα (πχ κλείσιμο μεταφορών) να ήταν πιο συντονισμένες και επιτυχείς.
1.Ο Ερντογάν μας ζήτησε με απειλές τους 8 λέγοντας πόσο δυνατός είναι ο Τουρκικός στρατός και διάφορα άλλα όπως σας πνίξαμε σας πετάξαμε στην Θάλασσα αν δεν τους δώσετε θα σας κάνουμε τα ίδια θα έρθουμε ένα βράδυ και πολλά άλλα.

Αυτά όλα τα ξέχασες;

Άρα και για λόγους αξιοπρέπειας δεν έπρεπε να τους δώσουμε.
Ανεξάρτητα αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι εξίσου σημαντικοί.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 04 Μαρ 2020, 09:25

Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:22
Σουβλίτσα έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:14

Γιατί δεν εξηγείς απλά και κατανοητά, το χειροπιαστό όφελος που είχε η Ελλάδα προστατευοντας τους 8;
Ισως τότε το καταλάβω και καταλάβω γιατί ακόμα επιμένετε ότι ήταν κάτι σωστό.
Χειροπιαστό όμως. Όχι αρλούμπες για πολιτικό κόστος στον Ερντογαν
Φαίνεται πως θέλεις να επιμείνεις σε ένα συγκεκριμένο δικό σου αφήγημα από την στιγμή που η απάντησή σου κλείνει τα μάτια σε ό,τι έγραψα εγώ προσωπκά σε αυτό το ποστ, το μπολνταρισμένο δηλαδή
Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:23
Σουβλίτσα έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:20
Θα είχες κάποιο πρόβλημα με αυτό το ενδεχόμενο;
εγώ?! κανένα βέβαια
άλλος μάλλον θα είχε και ίσως γι αυτόν τον λόγο ΔΕΝ το επιχείρησε

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 04 Μαρ 2020, 09:25

Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:02
Echelon έγραψε:
04 Μαρ 2020, 08:57
Πείτε μου πως υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει πως αν δίναμε τους 8 σήμερα δεν θα είχαμε πρόβλημα; Ρε μαλάκες σοβαρά; Τόση αφέλεια;
Αφελής είναι όποιος νομίζει πως η Ελλάδα κέρδισε με το να μη δώσει τους 8 και δε ζημίωσε τα συμφέροντά της.
Όσο και να μην μας συμφέρει (αυτό είναι θέμα ερμηνείας και είναι νωρίς ακόμα, θα δείξει) η Ελλάδα συγκριτικά είναι μια δημοκρατικότατη χώρα όσον αφορά πολίτες ξένων χωρών (πολιτικούς και μη πρόσφυγες, λαθρό κτλ).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 04 Μαρ 2020, 09:26

Niki έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:24
1.Ο Ερντογάν μα; ζήτησε με απειλές τους 8 λέγοντας πόσο δυνατός είναι ο Τουρκικός στρατός και διάφορα άλλα όπως σας πνίξαμε σας πετάξαμε στην Θάλασσα αν δεν τους δώσετε θα σας κάνουμε τα ίδια θα έρθουμε ένα βράδυ και πολλά άλλα.

Αυτά όλα τα ξέχασες;

Αυτά έγιναν όταν διαφάνηκε μετά το πέρας του πρώτου χρονικού διαστήματος, ότι η Ελλάδα δε θα παρέδιδε τους πραξικοπηματίες.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 04 Μαρ 2020, 09:27

Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:26
Niki έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:24
1.Ο Ερντογάν μα; ζήτησε με απειλές τους 8 λέγοντας πόσο δυνατός είναι ο Τουρκικός στρατός και διάφορα άλλα όπως σας πνίξαμε σας πετάξαμε στην Θάλασσα αν δεν τους δώσετε θα σας κάνουμε τα ίδια θα έρθουμε ένα βράδυ και πολλά άλλα.

Αυτά όλα τα ξέχασες;

Αυτά έγιναν όταν διαφάνηκε μετά το πέρας του πρώτου χρονικού διαστήματος, ότι η Ελλάδα δε θα παρέδιδε τους πραξικοπηματίες.
Όχι από την πρώτη στιγμή μάλιστα έλεγε ότι δεν έχουμε εναλλακτική σαν να είμαστε τσιφλίκι του.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 04 Μαρ 2020, 09:29

Η μαλακία είναι ότι δώσαμε το ελικόπτερο.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 04 Μαρ 2020, 09:34

Κάποια στιγμή σε τούτο το νήμα πρέπει να θυμηθούμε κάποιον λεγόμενο Τουργκούτ Οζαλ:
Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών