Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 04 Μαρ 2020, 09:36

Σουβλίτσα έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:25
Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:22
Σουβλίτσα έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:14
Μόνο εγώ πιστεύω οτι ο Ερντογάν δεν τα κάνει αυτά-ή δεν τα κάνει μόνο-για εσωτερική κατανάλωση στην χώρα του?

Όσον αφορά τους 8, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Maspoli εμμένει τόσο σε αυτό το θέμα. Λες αν είχαμε δώσει τους 8 (κι εγώ τότε έλεγα οτι οι 8 έπρεπε με κάποιον τρόπο να έχουν φύγει χθες από το ελληνικό έδαφος με κάποιον "διακριτικό τρόπο) σήμερα να μην βλέπαμε αυτά τα γεγονότα? Συγγνώμη αλλά με τέτοια επιχειρήματα και με κατα καιρούς τοποθετήσεις σου άλλα φαινεται να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Γιατί δεν εξηγείς απλά και κατανοητά, το χειροπιαστό όφελος που είχε η Ελλάδα προστατευοντας τους 8;
Ισως τότε το καταλάβω και καταλάβω γιατί ακόμα επιμένετε ότι ήταν κάτι σωστό.
Χειροπιαστό όμως. Όχι αρλούμπες για πολιτικό κόστος στον Ερντογαν
Φαίνεται πως θέλεις να επιμείνεις σε ένα συγκεκριμένο δικό σου αφήγημα από την στιγμή που η απάντησή σου κλείνει τα μάτια σε ό,τι έγραψα εγώ προσωπκά σε αυτό το ποστ, το μπολνταρισμένο δηλαδή
Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:23
Σουβλίτσα έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:20
Κλείσιμο μεταφοράς για την Τουρκία και από τις δύο πύλες εισόδου προς την ΕΕ?
Θα είχες κάποιο πρόβλημα με αυτό το ενδεχόμενο;
εγώ?! κανένα βέβαια
άλλος μάλλον θα είχε και ίσως γι αυτόν τον λόγο ΔΕΝ το επιχείρησε
Όταν η Ελλάδα δεν το έπραξε, ουσιαστικά έδωσε στη Βουλγαρία μελλοντική διέξοδο και στην Τουρκία ευκαιρία να διασωθεί από ένα συντονισμένο μπλόκο μεταφορών.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 04 Μαρ 2020, 09:39

Πάλι τα ίδια θα μου σπάσουν τα νεύρα τα κανάλια.
Ο στρατός με μεγάλη κινητοποίηση σωστή οργάνωση και διαχείριση μετέφερε κοντέινερ μαγειρεία και πολλά άλλα στα σύνορα.
Οι φαντάροι δεν χρειάζονται νερό σε μπουκαλάκια από τον κόσμο ούτε πίτες.
Δεν πεινάνε.
Έλεος!
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 04 Μαρ 2020, 09:40

Maspoli, τέτοια αφέλεια και εμμονή με το θέμα των 8, συγγνώμη επειδή δεν είσαι και χαζός, εμένα άλλα πράγματα μου λένε.

Σε συνάρτηση λοιπόν με την πάγια τακτική της ΤΟυρκίας και με τις δηλώσεις δικών της πρωθυπουργών ας

συνδυάσουμε καλά στο μυαλό μας τις εξαγγελίες των κέντρων που προωθούν την παγκοσμιοποίηση σε συνδυασμό με διάφορες κυβερνήσεις (αριστέρα δεξιά κλαιν μαιν), τον ρόλο των ΜΚΟ και διαφόρων άλλων οργανισμών τύπου OPEN BORDERS καθώς να λάβουμε υπόψιν μαρτυρίες των κακόμοιρων επί της γης που έναντι αδρότατης αμοιβής (ειδικά για τα δικά τους οικονομικά δεδομένα) περνούν με διάφορα μέσα μαζικής μεταφοράς-και όχι πεζοί-από τα διάφορα σύνορα, σε συνεννόηση με διάφορους "brokers" σε συγκεκριμένες χώρες έπειτα από υποδείξεις. Εαν κανείς αμφισβητεί το δεδομένο, ας έρθει να ρωτήσει εμένα, έχω κάνει κουβεντούλες με κάποιους ανθρώπους από εκεί που τα ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ: πλήρωσα τόσα στον μπρόκερ και ήρθα έτσι κι έτσι και τελικά αεροπορικως προς Τουρκία και στα σύνορα της Ελλάδος.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν » 04 Μαρ 2020, 09:42

Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:18
τεν τεν έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:08
Maspoli δεν νομίζω να πιστεύεις ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τη Τουρκία από την στιγμή που έδωσε άσυλο στους Τούρκους αξιωματικούς.
Είναι παιδική προσέγγιση αυτη, στα πλαίσια του νεοοθωμανισμου είμαστε στο στόχαστρο της.
Αν βάλεις στο πλάνο ότι πρέπει ο Ερντογάν να δείξει μια νίκη στο εσωτερικό του μετά της ψυχολογικές ήττες που έχει δεχτεί σε Συρία και Λιβύη δεν θέλει και πολλά.
Νομίζω ότι είμαι ξεκάθαρος στο τι λέω.

Η Ελλάδα δεν είχε κανένα εθνικό συμφέρον να προστατέψει τους 8 πραξικοπηματίες. Κανένα απολύτως.
Με την πράξη της, που έγινε υπό τας υποδείξεις άλλων, έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την Τουρκία. Την ίδια περίοδο η Βουλγαρία παρέδωσε στην Τουρκία εμπλεκόμενους στο πραξικόπημα, φορτώνοντας το μελλοντικό μουτζούρη-που ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ξανάρχονταν (με Τούρκους έχουμε να κάνουμε)-μόνο στην Ελλάδα.
Ποιος φέρθηκε πιο έξυπνα; Η Ελλάδα που έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας και δεν προετοιμάστηκε/οχυρώθηκε σε κανέναν τομέα ή η Βουλγαρία;
Αν η Ελλάδα είχε φερθεί έξυπνα όπως η Βουλγαρία, στην πιο άσχημη για μας εκδοχή, το πρόβλημα στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, θα το επιμερίζονταν και η Βουλγαρία-και θα μπορούσε οι ενέργειες Ελλάδος-Βουλγαρίας ως προς πιθανά αντίμετρα (πχ κλείσιμο μεταφορών) να ήταν πιο συντονισμένες και επιτυχείς.
Αν τους άφηναν θα ήταν μεγάλη επικοινωνιακή ήττα
Της χώρας μας. Στην ουσία θα υποκυπταμε στις απαιτήσεις του σουλτάνου.
Πέραν τούτου οι 8 είναι αυτοί που πραγματικά αξίζουν το άσυλο. Εδώ ζητάν πολλοί να ανοίξουμε τα σύνορα σε καρυδιάς καρύδι και σε αυτούς που πραγματικά κινδυνεύουν να κλείσουμε τα μάτια;
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 04 Μαρ 2020, 09:46

sys3x έγραψε:
Όσο και να μην μας συμφέρει (αυτό είναι θέμα ερμηνείας και είναι νωρίς ακόμα, θα δείξει) η Ελλάδα συγκριτικά είναι μια δημοκρατικότατη χώρα όσον αφορά πολίτες ξένων χωρών (πολιτικούς και μη πρόσφυγες, λαθρό κτλ).
Όχι όλη η Ελλάδα. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της. Υπάρχουν και μειοψηφίες που τους βρίζουν, τους χτυπούν, τους φτύνουν, τους καταριούνται κλπ.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 04 Μαρ 2020, 09:50

stavmanr έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:46
sys3x έγραψε:
Όσο και να μην μας συμφέρει (αυτό είναι θέμα ερμηνείας και είναι νωρίς ακόμα, θα δείξει) η Ελλάδα συγκριτικά είναι μια δημοκρατικότατη χώρα όσον αφορά πολίτες ξένων χωρών (πολιτικούς και μη πρόσφυγες, λαθρό κτλ).
Όχι όλη η Ελλάδα. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της. Υπάρχουν και μειοψηφίες που τους βρίζουν, τους χτυπούν, τους φτύνουν, τους καταριούνται κλπ.
Οκ, το 99,7% σταβ, όχι όλη.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 04 Μαρ 2020, 09:53

stavmanr έγραψε:

Και τι θες να κάνουν ; (αν και μόνο το τελευταίο συμβαίνει μέσα τους)
Εχθροί είναι
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 04 Μαρ 2020, 09:54

Niki έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:39
Ο στρατός με μεγάλη κινητοποίηση σωστή οργάνωση και διαχείριση μετέφερε κοντέινερ μαγειρεία και πολλά άλλα στα σύνορα.
Δεν πεινάνε.
Έλεος!
Πάντα πεινάνε!

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 04 Μαρ 2020, 09:54

Maspoli έγραψε:
04 Μαρ 2020, 07:52
Chainis έγραψε:
04 Μαρ 2020, 06:45

1. Η παροχή ασύλου για τους 8 αποφασιστηκε δικαστικά και όχι από τους κυβερνώντες.

2. Δεν εχει σχεση με τα τωρινά γεγονότα, ούτε με την ΑΟΖ, ούτε με τις μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

3. Από που ξέρεις οτι είναι καθάρματα;
1. O στρουθοκαμηλισμός δεν βοηθάει σε κάτι.
Κανένα σοβαρό κράτος δε μπορεί να κρύβεται πίσω από τα δικαστήρια σε ότι αφορά το εθνικό συμφέρον. Αν υπήρχε θέληση, το όποιο πρόβλημα ξεπερνιόταν.
2. Αυτό το λες εσύ. Εγώ έκανα μια απλή ερώτηση. Η Βουλγαρία έδωσε άσυλο σε πραξικοπηματίες; Ναι ή όχι; Έχει τώρα πρόσφυγες στα σύνορά της; Μπορείς να βρεις ένα, όχι πολλά, ΕΝΑ, θετικό από την παροχή ασύλου στους 8.
3. Τούρκος αξιωματικός καλός για την Ελλάδα δεν υπάρχει. Εσύ μπορεί βέβαια να τους γουστάρεις. Τα βίτσια μαζοχισμού δε με αφορούν
1. Κανενα εθνικό συμφερον δεν θίχτηκε με το άσυλο στους 8, η πολιτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδος εφαρμόζεται 10ετίες τώρα.
Όσο κι αν δεν μπορούν να το χωνέψουν οι αριστεροί, η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη.

2. Όχι δεν εχει και δεν έχει καμια σχέση με το άσυλο κατατρεγμένων Τουρκων και τις ροές λαθρομεταναστών αυτό.
Αφενός η Τουρκία δεν δοεκδικεί τίποτα από την Βουλγαρία και αφετέρου οι ιδιοι οι Βουλγαροι σάπισαν και έδιωξαν πίσω όσους προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα όπως έκαναν και οι Σκοπιανοί.
Τα θετικά από την παροχή ασύλου στους 8 είναι περισσότερα από την παροχή ασύλου σε μελλοντικούς επιδοματίες της Ευρώπης και της χώρας μας και είναι ηθικά, αυτοί κινδύνευαν πραγματι με διώξεις, δεν παράτησαν την καριέρα τους για να ζουν με επιδόματα.

3. Εγώ δεν γουστάρω κανένα Τούρκο αλλά στεκομαι στο ότι αυτοί και πολλοί άλλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν σε μια αυταρχική και κατ ουσίαν δικτατορική κυβέρνηση.
Επίσης δεν εχουν όλοι ανωμαλίες μην γενικευεις τα προσωπικά σου γουστα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 04 Μαρ 2020, 09:56

stavmanr έγραψε:
sys3x έγραψε:
Αν όλη η Ελλάδα έχει την ίδια άποψη και συμπεριφορά τότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε σοβαρά.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 04 Μαρ 2020, 09:56

Μπίστης έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:53
stavmanr έγραψε:

Εχθροί είναι
Έπρεπε να τα κάνουν πρώτα στους ανθέλληνες. :lol:

Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 04 Μαρ 2020, 09:59

Σε ότι αφορά τους 8, ο Ερντογάν αποφάσισε να σηκώσει το θέμα για δικούς του λόγους. Η ελληνική πλευρά δεν ήθελε να μπλέξει.
Οπότε ας κρατούσαν χαμηλά τους τόνους και δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 04 Μαρ 2020, 10:01

Belisarius έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:54
Niki έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:39
Δεν πεινάνε.
Έλεος!
Πάντα πεινάνε!
Όχι δεν πεινάνε και μαλακία των δημοσιογράφων που δεν δείχνουν την άρτια οργάνωση του στρατού την καλή διαχείριση και τα αναιρούν όλα με σκοπό τον λαικισμό.

Έδώ πηγαίνουν και οι δημοσιογράφοι και παίρνουν φαΐ από τον στρατό όχι πεινάνε οι φαντάροι.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 04 Μαρ 2020, 10:01

Μηχανικός έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:56
Μπίστης έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:53
stavmanr έγραψε:

Εχθροί είναι
Έπρεπε να τα κάνουν πρώτα στους ανθέλληνες. :lol:
Αυτό ναι.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 04 Μαρ 2020, 10:03

Εξαιρετικη προταση της Μερκελ για εγκατασταση Συρων προσφυγων σε ζωνη ασφαλειας στην Ιντλιμπ. Οι Συροι στη Συρια..
Η Μέρκελ υπέρ μιας ζώνης ασφαλείας για τους πρόσφυγες στο Ιντλίμπ
https://www.defence-point.gr/news/i-mer ... to-intlimp
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών