Η ΔΑΠ ήταν διαχρονικά η μονή δεξιά φοιτητική παράταξη και έπαιρνε τις ψήφους των ομοϊδεατών της κατ' αποκλειστικότητα. Από κάποιο σημείοπατησιωτης έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 23:57ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 23:40Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Καταρχήν, από που προκύπτει ότι το ποσοστό των "λαϊκών τέκνων" που φοιτούν στις ανώτατες σχολές, έχειπατησιωτης έγραψε: ↑24 Σεπ 2020, 23:31
Εκείνο που έγραψα είναι ότι τα δύσκολα θέματα δεν ευνοούν ή πάντως την εποχή τη δική μου δεν ευνοούσαν τα παιδιά των πλουσίων διότι αυτά γνωρίζοντας ότι δεν έχουν ανάγκη δεν διάβαζαν όσο τα παιδιά των φτωχών.
Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό;το ποσοστό των παιδιών από λαικές συνοικίες που έμπαιναν σε καλές σχολές έπεσε μόλις οι εισαγωγικές έγιναν πανελλαδικές.
Δεν ξέρω ποιός ή ποιοί και τι τα έκαναν από σκοπού ή συνέβη εκ των πραγμάτων αλλά αυτό συνέβη.
μειωθεί? Μάλλον, το αντίθετο ισχύει. Αλλά ας πούμε ότι έχεις δίκαιο, πως αποδίδουμε την ευθύνη της μεταβολής που περιγράφεις στην
αλλαγή των θεμάτων εξετάσεων? Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η ύπαρξη της παραπαιδείας συμβάλλει στη μεγαλύτερη-αναλογικά με
το πληθυσμό τους- επιτυχία των "πλουσιόπαιδων".
Πρέπει να έχεις ζήσει την εποχή και την αλλαγή από τη δεκαετία του 70 σε αυτή τη δεκαετία του 80.Άλλο στοιχείο από τη μετάβαση από τη γενιά του πολυτεχνείου στη γενιά ΔΑΠ πρώτη δύναμη δεν έχω να σε πείσω.Αλλά όσοι έζησαν την εποχή εκείνη το βίωσαν.
Η παραπαιδεία δεν έχει σχέση.Σχέση έχει η διαφορετική ζωή που έκαναν αυτοί που ήθελαν οπωσδήποτε να περάσουν και αυτοί που δεν το είχαν ανάγκη.
Εάν εγω διαβάζω τρεις ώρες την ημέρα τα τελευταία δύο χρόνια του εξαταξίου γυμνασίου και ο άλλος ξημεροβραδυάζεται στις ντισκοτέκ επειδή έχει η οικογένειά του λεφτά πως μπορεί να με ανταγωνισθεί όταν μπουν δύσκολα θέματα εφ όλης της ύλης;
Eάν όμως τα θέματα μπαίνουν από συγκεκριμένες σελίδες ενός βιβλίου και είναι "βατά" ο πατέρας του θα πάρει έναν ιδιαιτερά και θα του τα βάλει στο μυαλό του έστω και με λίγες ώρες διάβασμα.
και μετά,προσέγγισε πολλούς απολιτίκ φοιτητές πασάροντας τους σημειώσεις, πάρτι κλπ.
Για το θέμα των φροντιστηρίων δε καταλαβαίνω τι εννοείς. Τα δύσκολα θέματα ωθούν περισσότερους μαθητές να στραφούν στα φροντιστηριακά
μαθήματα ή τα ιδιαίτερα.
Επιπλέον, δε μπορώ να κατανοήσω πως επιβεβαιώνεται το σχήμα που περιγράφεις αναφορικά με τα φτωχόπαιδα των Κάτω Πατησίων
που διαβάζουν σκληρά για να μπουν σε αντιδιαστολή με τα πλουσιόπαιδα των ΒΠ που διασκεδάζουν στις ντισκοτεκ. Πολλά άτομα, προερχόμενα από
"αριστοκρατικά" προάστια περνούν στο πανεπιστήμιο και μάλιστα θα λέγαμε ότι μπαίνουν σε σχολές του εξωτερικού συνήθως.