Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Athos
Phorum.gr user: Athos

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 08 Νοέμ 2018, 10:18

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 22:01
Εικόνα
πολύ καλό
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 08 Νοέμ 2018, 10:19

Namrail έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 20:15
Το μόνο θετικό από την πρωτοβουλία του σύριζα, είναι ότι προάγει σε κάποιον απτό βαθμό την κουλτούρα του διαχωρισμού και βάζει και τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησίας στο τριπάκι να συζητήσουν κάτι τέτοιο και να το αποδεχθούν σε κάποιο βαθμό, μέσα από το αλισβερίσι που έγινε και γίνεται.

Όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της πρωτοβουλίας μοιάζουν θολά ή είναι εντελώς αρνητικά. Το ακόμη πιο αρνητικό είναι πως ο σύριζα εντάσσει όλο αυτό στην προεκλογική καμπάνια. Τώρα άκουσα στον σκάι ότι υπόσχεται 10000 χιλιάδες προσλήψεις, ως αντιστάθμισμα των 10 χιλ ιερέων, που δεν θα είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι (αλλά κάτι άλλο, που εντούτοις θα πληρώνεται από το κράτος). Φυσικά αυτά δεν πρόκειται να γίνουν.
ευελπιστουμε να τα εμποδισει η αγια εε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 08 Νοέμ 2018, 10:22

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 20:46

Ειναι δηλαδη χαζοι οι παπαδες και δεν βλεπουν την φακα....
οι παπαδες βλεπουν τη φακα, και σκουζουν.

ο αρχιπαπας βλεπει οτι ολο το χαρτι θα περνα απο τα χερια του, και χεστηκε τι λενε οι παπαδες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 08 Νοέμ 2018, 10:34

Ασέβαστος έγραψε:
08 Νοέμ 2018, 10:19
Namrail έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 20:15
Το ακόμη πιο αρνητικό είναι πως ο σύριζα εντάσσει όλο αυτό στην προεκλογική καμπάνια. Τώρα άκουσα στον σκάι ότι υπόσχεται 10000 χιλιάδες προσλήψεις, ως αντιστάθμισμα των 10 χιλ ιερέων, που δεν θα είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι (αλλά κάτι άλλο, που εντούτοις θα πληρώνεται από το κράτος). Φυσικά αυτά δεν πρόκειται να γίνουν.
ευελπιστουμε να τα εμποδισει η αγια εε.
Φυσικά και θα γίνουν,
η αγία ΕΕ έχει κουραστεί με τις μαλακίες μας

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 08 Νοέμ 2018, 11:41

Να βάλουμε την Εκκλησία.

Ξεμένει από... εισηγμένες το ΧΑ
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 08 Νοέμ 2018, 11:51

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
08 Νοέμ 2018, 11:41
Να βάλουμε την Εκκλησία.

δεν είναι πλάκα το να διαλύεται το Χρηματιστήριο

είναι πολύ ανόητο να το βλέπεις σα νίκη επί του καπιταλισμού

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 08 Νοέμ 2018, 11:55

Athos έγραψε:
08 Νοέμ 2018, 11:51
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
08 Νοέμ 2018, 11:41
Να βάλουμε την Εκκλησία.

δεν είναι πλάκα το να διαλύεται το Χρηματιστήριο

είναι πολύ ανόητο να το βλέπεις σα νίκη επί του καπιταλισμού

Tο πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.
Δεν πιστευω να χεις μετοχες και χεις εγκλωβιστει.
Οι αξιοι και ικανοι ξερουν ποτε να μπουν και ποτε να βγουν.

Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OrderAndChaos » 08 Νοέμ 2018, 12:30

under έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 18:51
OrderAndChaos έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 15:23
Jim Beam 2 έγραψε:"Ταλιμπάν" ξεσηκώθηκαν το 1821.
Ας μην ήσασταν άφαντοι τότε, ας προλαβαίνατε τους... "ταλιμπάν" για να είχατε λόγο μετά στο νεοσυσταθέν Κράτος.
Δεν μου λες ανώνυμε απολογηταρά τζιμάκο, πιστεύεις πως η επανάσταση των κλεφταρματωλών του 21 είχε να κάνει με την πίστη στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και τους θεοποιμένες που απολάμβαναν τα προνόμια του Σουλτάνου; Θα είχε ενδιαφέρον να μας κάνεις μια κοινωνιολογική ανάλυση. Επίσης η Φιλική Εταιρία σαν ψιλομασώνοι του "άθεου" Διαφωτισμού μου φάνηκαν.... :lol:
Γελανε και τα κρασπεδα με την παρτη σας ρε αγραμματοι αθεοι
Nαι, δεν αλλά δεν μου απαντάς γραμματιζούμενε... ένθεε :wave:

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 08 Νοέμ 2018, 12:31

under έγραψε:
08 Νοέμ 2018, 01:13

Δεν ειναι τοσο απλο.
Δεν τους πληρωνεις για πλακα.Τους πληρωνεις γιατι υπογραφεις οτι η πληρωμη ειναι ανταλλαγμα γι αυτα που τους εχεις παρει.Με λιγα λογια ο Τσιπρας αναγνωριζει οτι το κρατος χρωσταει αυτα τα λεφτα στην εκκλησια.
Αυτό ακριβώς ! είναι ο πούστης ο αριστερός γάτα ομως. Ολοι θέλουν να διαπραγματευτούν μαζί του. Κι αυτός μετά θα λέει ότι έλυσε εκκρεμότητες αιώνων. :fp:
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 08 Νοέμ 2018, 23:59

E Υ Λ Ο Γ Η Σ Ο Ν

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Jim Beam 2
Phorum.gr user: Jim Beam 2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jim Beam 2 » 09 Νοέμ 2018, 21:13

OrderAndChaos έγραψε:
Ας μην ήσασταν άφαντοι τότε, ας προλαβαίνατε τους... "ταλιμπάν" για να είχατε λόγο μετά στο νεοσυσταθέν Κράτος.
Δεν μου λες ανώνυμε απολογηταρά τζιμάκο, πιστεύεις πως η επανάσταση των κλεφταρματωλών του 21 είχε να κάνει με την πίστη στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και τους θεοποιμένες που απολάμβαναν τα προνόμια του Σουλτάνου; Θα είχε ενδιαφέρον να μας κάνεις μια κοινωνιολογική ανάλυση. Επίσης η Φιλική Εταιρία σαν ψιλομασώνοι του "άθεου" Διαφωτισμού μου φάνηκαν.... :lol:
Αλλη μια copy paste για το φιλαράκι μου αφού δεν το έπιασε την πρώτη φορά που το ε΄γραψα...

Το κράτος στο οποίο ζεις και η ελευθερία σου είναι το αποτέλεσμα της ΤΡΕΛΑΣ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ τη στιγμή που ΟΛΕΣ οι Μεγάλεις Δυνάμεις σου δήλωσαν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν μπορούσαν εκείνη τη στιγμή να τα βάλουν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και σου συνέστησαν να περιμένεις. Και όχι μόνο δεν περίμενες αλλα ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΣ να ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ θέλοντας να πιάσουν στασίδι και να έχουν τον έλεγχο του νέου Κράτους!

Από αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους και των γυναικών τους και την περιουσία τους για να σε ελευθερώσουν και να σε κάνουν κράτος ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ:

«Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος…Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την Ημισέληνον διά να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ού πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την ορθόδοξον ημών πίστιν από την ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν»
(Αλέξανδρος Υψηλάντης)

«Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστι μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά
μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας…Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…;».
(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

«…Έλληνες ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα! Σ’ αυτά τα δύο σας εξορκίζω ή να νικήσουμε ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού»
(Γρηγόριος – Δικαίος Παπαφλέσσας)

«Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι’ έχουν και κανόνια κι’ όλα τα μέσα. Εμείς σε ούλα
είμαστε αδύνατοι. Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι’ αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός…».
(Στρατηγός Μακρυγιάννης)

«…Ως Χριστιανός ορθόδοξος και υιός της ημετέρας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ορκίζομαι …να διαμείνω πιστός εις την Θρησκείαν μου και
εις την Πατρίδα μου. Ορκίζομαι να χύσω και αυτήν την υστέρα ρανίδα του αίματός μου υπέρ της Θρησκείας και της Πατρίδος μου. Να χύσω το αίμα μου, ίνα νικήσω
τους εχθρούς της Θρησκείας μου ή να αποθάνω ως Μάρτυς δια τον Ιησούν Χριστόν…».
(Ο όρκος των Ιερολοχιτών)

«Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…»
«Ως μία βροχή έπεσεν εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί μας και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση…».
(Θ. Κολοκοτρώνης)

«Ο Έφορος της Ελλάδος Θεός ενέπνευσεν εις τας καρδίας των εχθρών μας άκραν δειλίαν και φόβον. Ελπίζω δε εντός ολίγου, με την βοήθειαν του Τιμίου Σταυρού και των θεοπειθών της πατρίδος ευχών, να σας χαροποιήσω…».
(Ανδρέας Μιαούλης)

«Μία δύναμις με άρπαξε από την λιτανεία πριν φύγουμε από τα Ψαρά για την Χίο. Μία δύναμις θεϊκή με γιγάντωσε…Αυτή η θεία δύναμις μου έδωσε θάρρος
δια να φθάσω με το πυρπολικό μου στην Τουρκική Ναυαρχίδα…Οι Τούρκοι ήταν τόσοι ώστε εάν έπτυον επάνω μας θα μας έπνιγαν αναμφιβόλως…Εις το όνομα του
Κυρίου φώναξα εκείνη τη στιγμή. Έκανα τον Σταυρό μου και πήδηξα στη βάρκα. Οι φλόγες του πυρπολικού μεταδόθηκαν στην Ναυαρχίδα που τινάχθηκε στον αέρα
και παρέσυρε στον θάνατο χιλιάδες Τούρκους…».
(Κωνσταντίνος Κανάρης)

«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς…Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναιστην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. – Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλληκάρια…Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του».
(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

«Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν».
(Ιω. Μακρυγιάννης)

«Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους, όταν μάλιστα κηρύττεται από ποιμένας φίλους της αληθείας και της δικαιοσύνης»
(Αδ. Κοραής)

«…Τούτο παρακαλώ να τους παραγγείλετε να πράττωσιν εις το εξής, παριστάνοντες εις αυτούς, ότι πολεμούν όχι μόνον υπέρ πατρίδος, αλλά και υπέρ πίστεως».
(Αδ, Κοραής προς Γ.Κουντουριώτην, 1824)

«…Μόνη η δικαιοσύνη φέρει την ελευθερίαν, την δύναμιν και την ασφάλειαν. Όπλα χωρίς δικαιωσύνην, γίνονται όπλα ληστών, ζώντων εις καθημερινόν κίνδυνον να στερηθώσι την δύναμιν από άλλους ληστάς, ή και να κολασθώσιν ως λησταί από νόμιμον εξουσίαν. Η ανδρεία χωρίς την δικαιοσύνην είναι ευτελές προτέρημα, η δικαιοσύνη, αν εφυλάσσετο από όλους, ουδέ χρείαν όλως είχε της ανδρείας. Και αυτή του Θεού η παντοδυναμία ήθελ’ είσθε χωρίς όφελος διά τους ανθρώπους, αν δεν ήτον ενωμένη με την άπειρον δικαιοσύνην του…».
(Αδ, Κοραής προς Οδυσσέα Ανδρούτσον, 1824)

«…Αχ, διά τους οικτιρμούς του Θεού, ο οποίος είναι όλος αγάπη, διά το όνομα της Πατρίδος, η οποία είναι όλη αρετή, ας καθαρίσωμεν την ψυχήν μας,και εις αυτήν την ώραν του κινδύνου, από τον ρύπον της διχονοίας, ας θάψωμεν εις τον τάφον της λησμονησίας τα άγρια και ανόητα πάθη μας, ας πλύνωμεν τας μεμολυσμένας καρδίας εις το ιερόν λουτρόν της αγάπης, ο πατριωτισμός ας λαμπρύνη, εις το εξής τον θολωμένον νουν μας, η ειλικρίνεια ας βασιλεύση εις την καρδίαν μας, η αγάπη κα η σύμπνοια ας προπορεύωνται, ως νεφέλη πυρός, όλων των βουλών μας και όλων των έργων μας».
(Σπ. Τρικούπης)

«Είναι καιρός…να κρημνίσωμεν από τα νέφη την Ημισέληνον διά να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ού πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την ορθόδοξον ημών πίστιναπό την ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν»;
(Αλ. Υψηλάντης)

«…Η ημέρα εκείνη, την οποίαν επιθυμούσαν οι πατέρες μας να την ιδούν, έφθασε και ο Νυμφίος έρχεται…Έφθασεν ο καιρός διά να λάμψη πάλιν ο Σταυρός και να λάβη πάλιν η Ελλάς, η δυστυχής Πατρίς μας, την ελευθερίαν της…».
«Ό, τι και αν εκάμαμεν, είτε εγώ, είτε οι συνάδελφοί μου, είτε ως εταίροι, είτε ως αγωνισταί, ήτο έμπνευσις και έργον της Θείας Προνοίας, και ουδέν
ηθέλομεν πράξει άνευ της εμπνεύσεως ταύτης».
(Άνθιμος Γαζής)

«ΙΔΟΥ ο Θεός μεθ’ ημών, ος επάταξεν έθνη πολλά και απέκτεινε βασιλείς κραταιούς. Ο Παντοκράτωρ Θεός δεν μας αφήνει εις την διάκρισιν του εχθρού. Αλλά είναι σύμμαχός μας, καθώς πολλάκις το είδομεν και άμποτε εις το εξής διά της δυνάμεως του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και διά της ενεργείας και γενναιότητός σας να αφανισθή ο εχθρός εξ ολοκλήρου…».
(Π. Μαυρομιχάλης προς τον Θ.Κολοκοτρώνη)

«ΧΩΡΙΣ αρετή και θρησκεία δεν σχηματίζεται κοινωνία, ούτε βασίλειον».
(Στρατηγός Μακρυγιάννης)

«Ο Θεός είναι μετά της Ελλάδος και υπέρ της Ελλάδος και αύτη σωθήσεται. Επί ταύτης της πεποιθήσεως αντλώ πάσας μου τας δυνάμεις και πάντας τους πόρους».
(Ι. Καποδίστριας)

Jim Beam 2 @ Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας
‘We lifted him from the cockpit, and laid him on the ground. As we did so he sighed, and although I am totally agnostic, I felt his soul departed at that moment.’- Sid Watkins, the FIA’s medical director for Ayrton Senna's death

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 09 Νοέμ 2018, 21:15

Ο Καραϊσκάκης δεν είπε;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Jim Beam 2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jim Beam 2 » 09 Νοέμ 2018, 21:16

OrderAndChaos έγραψε:
Πάρε άλλη μια και το πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου του 1822 συμφωνα με το οποίο ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Λογικό και επόμενο το πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου το 1822 να γράφει αυτό:

Τμήμα Α Περί θρησκείας.
Παρ.α Η επικρατούσα θρησκεία εις την Ελληνικήν επικράτειαν είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας, ανέχεται όμως η Διοίκησις της Ελλάδος πάσαν άλλην θρησκείαν, και αι τελεταί και ιεροπραγίαι εκάστης αυτών εκτελούνται ακωλύτως.

Τμήμα Β Περί των Γενικών Δικαιωμάτων των κατοίκων της Επικρατείας της Ελλάδος.
Παρ.β Οσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικρατείας της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν, εισίν Έλληνες, και απολαμβάνουσι άνευ τινός διαφοράς όλων των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο λόγος δημιουργίας και ύπαρξης αυτού του κράτους ήταν η πίστη των Ελλήνων στον Ιησού Χριστό και στον Χριστιανισμό.
Καλώς ή κακώς αυτός ήταν!
Και Ιστορικά και Πολιτισμικά!

Ηταν αυτό που σε κράτησε ΓΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ όπως φαίνεται από το προηγούμενο ποστ!

Για να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει 400 χρόνια.

Μας την πέφτουν ΣΗΜΕΡΑ οι Τούρκοι και βρίσκουμε τα εθνικα κουράγια και τα πολιτισμικά κίνητρα να απελευθερωθούμε το (κρατηθείτε) ...2418!!!!

Το πολιτισμικό κίνητρο που θα βρούμε από το 2018 στο 2418 είναι ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ κάτι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που θα πρέπει να το φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού σαν ΕΘΝΟΣ και εν συνεχεία σαν ΚΡΑΤΟΣ γιατί άντεξε στη φθορά του χρόνου και τις όποιες πιέσεις του κατακτητή.

Ιστορικά από το 1453 έως το 1821 ήταν η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.- Λήξις

Jim Beam 2 @ Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας
‘We lifted him from the cockpit, and laid him on the ground. As we did so he sighed, and although I am totally agnostic, I felt his soul departed at that moment.’- Sid Watkins, the FIA’s medical director for Ayrton Senna's death

Άβαταρ μέλους
Jim Beam 2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jim Beam 2 » 09 Νοέμ 2018, 21:17

Gherschaagk έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 21:15
Ο Καραϊσκάκης δεν είπε;

Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 09 Νοέμ 2018, 21:22

Εικόνα

το είχε προφητεύσει

"οι ιερείς δε θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά θα είναι σαν να είναι"

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές