wooded glade έγραψε: ↑04 Νοέμ 2019, 16:19
Ο θηλασμός είναι βέβαια μία εκδήλωση αγάπης της μάνας.
Γίνεται να μεγαλώσει το παιδί και χωρίς θηλασμό -στη μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά η μαντάμ Σουσού δεν το θηλάζει το μωρό που απέκτησε αλλά του δίνει γάλα η υπηρέτρια με το μπιμπερό. Είναι εκδήλωση αγάπης λοιπόν.
Αλλά δεν είναι και θέαμα. Πρόκειται για μιά συριζο-ιδέα για να υπάρχει θλιβερό περιβάλλον στους δημόσιους χώρους.
Ο θηλασμός πρώτα πρώτα είναι η σίτιση του παιδιού.
Δεν υπάρχει καλύτερη τροφή για το παιδί απ' το γάλα της μητέρας του. Τίποτα δε το φτάνει, ούτε το σκονόγαλα. Η μαντάμ Σουσού δεν ήταν υπόδειγμα μητέρας.
Δεν είναι θέαμα. Είναι μια φυσιολογική διαδικασία την οποία κανείς δε θα έπρεπε να κράζει. Κι φυσικά ΔΕΝ είναι συριζοιδεα, μιας που παλαιότερα ο δημόσιος θηλασμός δεν ήταν τόσο ταμπού. Το να βρίσκεις θλιβερή την εικόνα μιας μάνας που θηλάζει δείχνει απλά ότι κάτι δεν πάει καλα με σένα.
Kiki mat έγραψε: ↑04 Νοέμ 2019, 16:43
Αμάν ,άμα φτάσεις ν α θηλαζεις ένα ολόκληρο χρόνο ,πιτσιλας όλον τον τόπο. Τώρα αυτές που θηλάζουν ένα μήνα ας βγουν έξω τι να πω . Εγώ δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου , εθιστηκε το παιδί στον θηλασμό και δεν μου έτρωγε τίποτα άλλο. Φώναζε γα γα . Έπαθε αυτο που λένε είπε η παιδίατρος γλυκό το γάλα της μαμάς . Δώδεκα κιλά παιδί να θηλάζει έξι φορές την ημέρα. Το παιδί αναπτυσσόταν κανονικά έως υπερβολικά . Για την υγεία και τον δύο μας κοψαμε τον θηλασμό .. Σπίτι μου πιτσιληξα τα μούτρα της αδερφής μου τι μου φταίει ο π ε ραστικος;
Με συγχωρείτε, δεν ξέρω πότε θηλασατε και για πόσο χρόνο αλλά αυτά που λέτε δεν ισχύουν πια. Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει πως το καλύτερο για τα παιδιά είναι να θηλάζουν τουλάχιστον 2 έτη.
Όχι, μετά τον μήνα, συνήθως, δεν πιτσιλάς τον τόπο, εδραιώνεται ο θηλασμός. Κι αν πιτσιλάς, θα συμβαίνει για λίγο αφού το κορμί μας παράγει γάλα ανάλογα με τη ζήτηση. Η βασική τροφή ενός παιδιού μέχρι το πρώτο έτος είναι το γάλα. Ήταν απολύτως φυσιολογικό το παιδί σας να θέλει το γάλα σας, δεν ήταν κακό για την υγεία του, το ακριβώς αντιθετο. Μετά τους 6 μήνες κάνουμε εισαγωγή τροφών που σημαίνει ότι δίνουμε στο παιδί φαγητό για να μαθαίνει, όχι για να χορτάσει μ αυτήν. Χορταινει με το γάλα. Ήταν απολύτως φυσιολογικό να θηλάζει 6 φορές τη μερα, για την ακρίβεια οι περισσότερες θηλάζουν περισσότερες φορές μέσα σε μια μέρα.
Επίσης ήταν απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας. Κι αυτό θα έστρωνε με την πάροδο του χρόνου.
Κοινώς, όλα ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, απλώς δε σας στήριξαν και δε σας ενημέρωσαν όπως έπρεπε.