Εξέλιξη δημοσίου χρέους ανά κυβερνήσεις 1975-2021
Re: Εξέλιξη δημοσίου χρέους ανά κυβερνήσεις 1975-2021
back to the 2010 το νηματίδιο.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Η μη αναπλήρωση του πληθωρισμού με ανάλογες αυξήσεις.Πληθωρισμός και μεγαλύτερος υπήρχε και τις δεκαετίες του 80 και του 90 αλλά δίνανε μεγάλες αυξήσεις.Τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν αύξηση μόνο φέτος - η πλάκα είναι ότι βγήκαν και άλλοι που φωνάζουν και για αυτές τις αυξήσεις

- hellegennes
Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα αν δεν το σταθμίσεις ως προς τον πληθωρισμό.Οργισμένος έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 10:36Ayto edv einai h poρεια του χρεους σχετικα με το αεπ
Skärmbild 2024-05-23 093112.png
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αυτό που λες είναι 100% άσχετο με το ύψος του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Δεν υπάρχει άμεση σύνδεση χρέους-μισθολογικού κόστους δημοσίου. Το μισθολογικό κόστος μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται χωρίς να επηρεάζεται το χρέος.
Η μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ είναι καθαρά -ολοκάθαρα- προϊόν πληθωρισμού. Η αύξηση του ΑΕΠ είναι πληθωριστική, όχι αναπτυξιακή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Εάν δανειζόταν επί πλέον το κράτος για να πληρώσει αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς δεν θα υπήρχε καμμία μείωση.Όλη η αύξηση του χρέους τις δεκαετίες του 80 και 90 έγινε με διψήφιο πληθωρισμό.hellegennes έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 12:34Αυτό που λες είναι 100% άσχετο με το ύψος του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Δεν υπάρχει άμεση σύνδεση χρέους-μισθολογικού κόστους δημοσίου. Το μισθολογικό κόστος μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται χωρίς να επηρεάζεται το χρέος.
Η μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ είναι καθαρά -ολοκάθαρα- προϊόν πληθωρισμού. Η αύξηση του ΑΕΠ είναι πληθωριστική, όχι αναπτυξιακή.
Οργισμένος έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 10:26το διαγραμμα δλδ η κοκκινη γραμμη δειχνει το απολυτο χρεος. Το σωστο θα ταν να εδειχνε το σχετικο ως προς αεπ χρεος.
εντελώς διαισθητικά το χρέος αυξήθηκε 50 φορές σαν απόλυτο νούμερο αλλά μόνο 3 φορές σαν ποσοστό του ΑΕΠ που σημαίνει τα δάνεια έπιαναν 15 φορές περισσότερο τόπο σε σχέση με την περίοδο των γαλάζιων παιδιών (όπου χρέος σαν απόλυτο νούμερο και σαν ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε περίπου 1:1). Κάτι τέτοιο. Πάω να πάρω τον μικρό από το σχολείο.Οργισμένος έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 10:26το διαγραμμα δλδ η κοκκινη γραμμη δειχνει το απολυτο χρεος. Το σωστο θα ταν να εδειχνε το σχετικο ως προς αεπ χρεος.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Είπαμε. Εκτυπώνεις φωτό του Αγίου Αλεξίου του Μεγάλου και την βάζεις μέσα.
Φροντίζεις να ανάβεις κάθε μέρα το καντηλακι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Για να συμπληρώσομε, σήμερα το δημόσιο χρέος είναι στα 405 δις.
Για να μη χαλάει η κλασική αύξηση με απότομη καμπύλη κάθε φορά που κυβερνά η βρωμερή και ανικανη ΝΔ.
Για να μη χαλάει η κλασική αύξηση με απότομη καμπύλη κάθε φορά που κυβερνά η βρωμερή και ανικανη ΝΔ.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- hellegennes
Δεν χρειάζεται να δανείζεται το κράτος για να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, μπορεί να το κάνει με τον ίδιο προϋπολογισμό. Αυτό σου λέω, ότι είναι ανεξάρτητα πράγματα και εν προκειμένω η παρούσα μείωση του δείκτη λόγου χρέους/ΑΕΠ είναι 100% αποτέλεσμα πληθωρισμού.πατησιωτης έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 12:42Εάν δανειζόταν επί πλέον το κράτος για να πληρώσει αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς δεν θα υπήρχε καμμία μείωση.hellegennes έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 12:34Αυτό που λες είναι 100% άσχετο με το ύψος του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Δεν υπάρχει άμεση σύνδεση χρέους-μισθολογικού κόστους δημοσίου. Το μισθολογικό κόστος μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται χωρίς να επηρεάζεται το χρέος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν ειναι λογος δυο ποσων στο ιδιο νομισμα ειναι και αυτοματα σταθμισμενο ως προς τον πληθωρισμο.hellegennes έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 12:28Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα αν δεν το σταθμίσεις ως προς τον πληθωρισμό.Οργισμένος έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 10:36Ayto edv einai h poρεια του χρεους σχετικα με το αεπ
Εγκληματική λοιπόν και παπατζιδικη
η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Καραμανλής)
Αλλά μην σταθούμε σε αυτό, μόνο για τον Ανδρέα να γράψουμε, μάς συμφέρει ως κόμμα
η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Καραμανλής)
Αλλά μην σταθούμε σε αυτό, μόνο για τον Ανδρέα να γράψουμε, μάς συμφέρει ως κόμμα
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Δεν ξέρω από οικονομικα,
Αλλά μια αυξητική τάση στον χρόνο την βλέπω
Συν, παρα τα μνημόνια, η τάση δεν αντιστραφηκε απλά ισορροπησε κάπως,
Μέχρι να έρθει η ΝΔ παλι και παρει τον ανήφορο
Συνεπώς, όπως γράφουν οικονομολόγοι,
Έχουμε έλλειμμα ανταγωνιστικότητας,
Κοινώς: θνησιγενές κράτος και οικονομία
Αυτό το έλλειμμα, καμιά ΝΔ 50 χρονών (30 στην εξουσία)
Δεν διόρθωσε
Εδώ μια σοβαρή οικονομική ανάλυση για τις αιτίες
https://www.cnn.gr/oikonomia/anaptyxi/s ... niko-xreos
Ναι γράφει και για την φουσκα της Ελληνικής οικονομίας επί Σημίτη! ...
Αλλά μια αυξητική τάση στον χρόνο την βλέπω
Συν, παρα τα μνημόνια, η τάση δεν αντιστραφηκε απλά ισορροπησε κάπως,
Μέχρι να έρθει η ΝΔ παλι και παρει τον ανήφορο
Συνεπώς, όπως γράφουν οικονομολόγοι,
Έχουμε έλλειμμα ανταγωνιστικότητας,
Κοινώς: θνησιγενές κράτος και οικονομία
Αυτό το έλλειμμα, καμιά ΝΔ 50 χρονών (30 στην εξουσία)
Δεν διόρθωσε
Εδώ μια σοβαρή οικονομική ανάλυση για τις αιτίες
https://www.cnn.gr/oikonomia/anaptyxi/s ... niko-xreos
Ναι γράφει και για την φουσκα της Ελληνικής οικονομίας επί Σημίτη! ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 23 Μάιος 2024, 13:24, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- hellegennes
Αν είναι στο ίδιο νόμισμα το χρέος δεν επηρεάζεται από τον πληθωρισμό, το ΑΕΠ όμως επηρεάζεται κι αυτό μειώνει τον δείκτη. Ο δείκτης είναι σε τρέχουσες τιμές.foscilis έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 13:07Αν ειναι λογος δυο ποσων στο ιδιο νομισμα ειναι και αυτοματα σταθμισμενο ως προς τον πληθωρισμο.hellegennes έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 12:28Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα αν δεν το σταθμίσεις ως προς τον πληθωρισμό.Οργισμένος έγραψε: ↑23 Μάιος 2024, 10:36Ayto edv einai h poρεια του χρεους σχετικα με το αεπ
Για το κράτος σαν κράτος είναι κέρδος όπως και να 'χει, για την κυβέρνηση όμως δείχνει ότι η μείωση δεν αφορά πολιτικές, αφορά καθαρά την επίδραση του πληθωρισμού στην οικονομία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Στο μεταξύ τα αστεία στατιστικά του κράτους δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές. Πώς ακριβώς το υπολογίζουν αυτό με 6,5% αύξηση του ΑΕΠ σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού ένας θεός ξέρει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ρε φίλε δεν σκαμπάζουν, έχει κολλήσει η βελόνα, από το πρώι μέχρι το βράδυ Αντρέας, λες και δεν ξέρουν άλλες λέξεις.
Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;
Το πρώτο και το κυριότερο είναι πως πρόκειται για ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, μπορεί όχι σωματικά αλλά πνευματικά σίγουρα. Είναι η εύκολη λύση να βρίσκεις κάτι και να τα ρίχνεις όλα εκεί αντί να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει. Αλλά αν το βάλεις τότε η απάντηση θα είναι δύσκολη που δεν μας αρέσει, σωστά;
Το δεύτερο είναι ότι είναι ΚΟΤΕΣ που δεν τολμούν να παραδεχτούν ότι φταίνε οι δικοί τους που 30 χρόνια όπως λες δεν έκαναν σχεδόν τίποτα (και αυτό φαίνεται από την πρόοδο των πρώην κομμουνιστικών κρατών - εκείνοι πως μπόρεσαν;). Αλλά αν τους το πεις θα σου μιλήσουν για την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 176 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
06 Ιαν 2025, 13:17
-