Καμία αντίρρηση. Δεν θυμάμαι να έχω δικαιολογήσει ποτέ κακοπληρωτές ή να έχω πάρει το μέρος τους. Λέω απλώς ότι σε μία αντιδικία τράπεζας με δανειολήπτη, υπάρχουν αρκετοί που θα ταχθούν εναντίον της τράπεζας και εξηγώ τους λόγους που συμβαίνει αυτό (πέρα από βαρεμένους οπαδούς του Σώρρα και αριστερών, δηλαδή).
Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του
Re: Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του
Re: Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του
Ναι, προφανώς εδώ δε μιλάμε για περίπτωση ατόμου που έπεσε θύμα τράπεζας. Ο τύπος πήρε 150 χιλιάρικα δάνειο, έχει σπίτι που λέει ότι αξίζει 400, λέει ότι είχε να δώσει 150 μετρητά, έχει δικηγόρο βουλευτή του Σώρρα...όλα δείχνουν ότι προσπάθησε να πιάσει θύμα την τράπεζα, και απλά έχασεST48410 έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 15:47Εγώ δεν έγραψα αυτό. Ασκήθηκε πίεση με μαχαίρι στο λαιμό έχει διαφορά.talaipwros έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 14:19Ναι, τους βαλαν το μαχαίρι στο λαιμο και τους εδωσαν δάνεια
-
Αμα δεις τετοιο θεμα σε twitter και ΜΚΔ γενικα , 9 φορες στις 10 ειναι απατεώναςΣενέκας έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 15:54Ναι, προφανώς εδώ δε μιλάμε για περίπτωση ατόμου που έπεσε θύμα τράπεζας. Ο τύπος πήρε 150 χιλιάρικα δάνειο, έχει σπίτι που λέει ότι αξίζει 400, λέει ότι είχε να δώσει 150 μετρητά, έχει δικηγόρο βουλευτή του Σώρρα...όλα δείχνουν ότι προσπάθησε να πιάσει θύμα την τράπεζα, και απλά έχασεST48410 έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 15:47Εγώ δεν έγραψα αυτό. Ασκήθηκε πίεση με μαχαίρι στο λαιμό έχει διαφορά.talaipwros έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 14:19Ναι, τους βαλαν το μαχαίρι στο λαιμο και τους εδωσαν δάνεια
Επειδη ξεπερασατε ΟΛΑ τα ορια σκατοψυχιας σε αυτο το νημα...
ανοιξα αυτο που θα δεν θα μιλησουμε για λασπες σε αναπηρους, καρκινοπαθεις και γριουλες αλλα για χειροπιαστες κατηγοριες που βαρυνουν τα αμολυντα και ασπιλα αστερια σας.
Εφιάλτης ο Καππάτος της ΝΔ για χιλιάδες δανειολήπτες
,
ανοιξα αυτο που θα δεν θα μιλησουμε για λασπες σε αναπηρους, καρκινοπαθεις και γριουλες αλλα για χειροπιαστες κατηγοριες που βαρυνουν τα αμολυντα και ασπιλα αστερια σας.
,
Εμενα δεν μου ασκησαν καμια πιεση. Δηλαδη δεν θεωρω πιεση το "παρτε 2 καρτες και θα σας δωσουμε δωρο μια τριτη".ST48410 έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 15:47Εγώ δεν έγραψα αυτό. Ασκήθηκε πίεση με μαχαίρι στο λαιμό έχει διαφορά.talaipwros έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 14:19Ναι, τους βαλαν το μαχαίρι στο λαιμο και τους εδωσαν δάνεια
Παλι η μπαλα στην κερκιδα Αριστο?Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:29Επειδη ξεπερασατε ΟΛΑ τα ορια σκατοψυχιας σε αυτο το νημα...
,
Δεν ειχατε ποτε καμια προταση για τα δανεια, παρα μονο ζητατε να χαριστουν τα χρεη σε βάρος των υπολοιπων για τα ψηφαλακια.
Περιμενω μια (1) σοβαρη προταση για τους ορους των στεγαστικων δανειων που να μην βαζει μεσα τις τραπεζες. Γιατι αν τις βαζει, δεν υπαρχει και λογος να δινουν δανεια σε κανεναν. .
ΘΑ σου πω εγω για αυτον: "Αν δινουν 400 δις στη ΝΔ, να δώσουν και στους υπόλοιπους"panos291 έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:44Παλι η μπαλα στην κερκιδα Αριστο?Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:29Επειδη ξεπερασατε ΟΛΑ τα ορια σκατοψυχιας σε αυτο το νημα...
,
Δεν ειχατε ποτε καμια προταση για τα δανεια, παρα μονο ζητατε να χαριστουν τα χρεη σε βάρος των υπολοιπων για τα ψηφαλακια.
Περιμενω μια (1) σοβαρη προταση για τους ορους των στεγαστικων δανειων που να μην βαζει μεσα τις τραπεζες. Γιατι αν τις βαζει, δεν υπαρχει και λογος να δινουν δανεια σε κανεναν. .

Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
panos291 έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:44Παλι η μπαλα στην κερκιδα Αριστο?Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:29Επειδη ξεπερασατε ΟΛΑ τα ορια σκατοψυχιας σε αυτο το νημα...
,
Δεν ειχατε ποτε καμια προταση για τα δανεια, παρα μονο προτασεις για να χαριστουν τα χρεη σε βάρος των υπολοιπων.
100 φορες σου εχω πει οτι ειμαι υπερ του νομου Κατσελη, αυτη ειναι η προταση μου και προκειται για νομο που δεν δημιουργησε ο Σωρρας αλλα που υποστηριχθηκε διαδοχικα απο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ επι Σαμαρα και ΣΥΡΙΖΑ και μονο επι Κουλη κατεπεσε.
.
Ο Νόμος Κατσέλη έπαψε να ισχύει τον Μάρτιο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ.Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:46panos291 έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:44Παλι η μπαλα στην κερκιδα Αριστο?Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:29Επειδη ξεπερασατε ΟΛΑ τα ορια σκατοψυχιας σε αυτο το νημα...
,
Δεν ειχατε ποτε καμια προταση για τα δανεια, παρα μονο προτασεις για να χαριστουν τα χρεη σε βάρος των υπολοιπων.
100 φορες σου εχω πει οτι ειμαι υπερ του νομου Κατσελη, αυτη ειναι η προταση μου και προκειται για νομο που δεν δημιουργησε ο Σωρρας αλλα που υποστηριχθηκε διαδοχικα απο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ επι Σαμαρα και ΣΥΡΙΖΑ και μονο επι Κουλη κατεπεσε.
.
Επίσης δεν είχε σαν κεντρικό του θέμα την αναστολή των πλειστηριασμών, αλλά τη ρύθμιση των οφειλών για υπερχρεωμενα νοικοκυριά και πρόσωπα. Συγκεκριμένα λέει: έστω ότι το ακίνητο που μπορεί να βγάλει η τράπεζα στο σφυρί εκτιμάται ότι θα πιάσει 100.000, ενώ αν σου έκανε μια ρύθμιση για 250 ευρώ το μήνα εσύ σε 35 χρόνια θα της έδινες 105.000 που είναι μεγαλύτερο του 100.000. Τότε η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σου κάνει αυτή τη ρύθμιση. Φυσικά υπάρχουν και άλλα κριτήρια όπως το να μην έχεις 100.000 μετρητά αυτή τη στιγμή και να τα χαϊδεύεις. Αλλά σε καμία περίπτωση δε λέει ούτε ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία γενικά κι αόριστα, ούτε ότι θα φύγεις από αυτήν την ιστορία χωρίς να ξεπληρώσεις όσο πιο πολλά λεφτά γίνεται.
Η αναστολή των πλειστηριασμών οφείλονταν κυρίως σε άλλες μεταβατικές διατάξεις που σε γενικές γραμμές είχαν πάψει να ισχύουν από το 2014 αλλά τραβηξαν μέχρι περίπου το 2018 (και σε μερικές περιπτώσεις μέχρι το 2022) με προσφυγές και παραπροσφυγές και υποπεριπτώσεις των υποπεριπτώσεων.
Αυτο το εχεις πει, θελεις να χαριστουν τα δανεια - γιατι ο νομος κατσελη στην ουσια αυτο εκανε, σχεδόν τα χαρισε- σε βαρος των υπολοιπων.Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:46panos291 έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:44Παλι η μπαλα στην κερκιδα Αριστο?Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:29Επειδη ξεπερασατε ΟΛΑ τα ορια σκατοψυχιας σε αυτο το νημα...
,
.
Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο, αλλα απο εδω και περα.
Πως θελεις να λειτουργουν τα στεγαστικα? Θα ζητησεις απο τις τραπεζες να δινουν δανεια πρωτης κατοικιας βαζοντας υποθηκη σπιτια τα οποια θα είναι ακατασχετα?
Γιατι σου εχω νεα, αν το ζητησεις αυτο δεν θα το κανουν.
foscilis έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:57
Ο Νόμος Κατσέλη έπαψε να ισχύει τον Μάρτιο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης δεν είχε σαν κεντρικό του θέμα την αναστολή των πλειστηριασμών, αλλά τη ρύθμιση των οφειλών για υπερχρεωμενα νοικοκυριά και πρόσωπα. Συγκεκριμένα λέει: έστω ότι το ακίνητο που μπορεί να βγάλει η τράπεζα στο σφυρί εκτιμάται ότι θα πιάσει 100.000, ενώ αν σου έκανε μια ρύθμιση για 250 ευρώ το μήνα εσύ σε 35 χρόνια θα της έδινες 105.000 που είναι μεγαλύτερο του 100.000. Τότε η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σου κάνει αυτή τη ρύθμιση. Φυσικά υπάρχουν και άλλα κριτήρια όπως το να μην έχεις 100.000 μετρητά αυτή τη στιγμή και να τα χαϊδεύεις. Αλλά σε καμία περίπτωση δε λέει ούτε ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία γενικά κι αόριστα, ούτε ότι θα φύγεις από αυτήν την ιστορία χωρίς να ξεπληρώσεις όσο πιο πολλά λεφτά γίνεται.
Η αναστολή των πλειστηριασμών οφείλονταν κυρίως σε άλλες μεταβατικές διατάξεις που σε γενικές γραμμές είχαν πάψει να ισχύουν από το 2014 αλλά τραβηξαν μέχρι περίπου το 2018 (και σε μερικές περιπτώσεις μέχρι το 2022) με προσφυγές και παραπροσφυγές και υποπεριπτώσεις των υποπεριπτώσεων.
Ο νομος Κατσελη ειχε παψει να ισχυει ΗΔΗ επι κυβερνησης Σαμαρα και εκτοτε η ΝΔ του Σαμαρα και ο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαιναν ενα χρονο παρατασης του στο τελος καθε χρονιας.
Ο Κουλης δεν θελησε να το κανει αυτο και ο λογος ειναι προφανης, εχει στο κομμα του ενα σωρο τυπους που κονομανε με τα funds. Πιχι ο Πατσης που ειναι και στενος φιλος της Ντορας,
.
panos291 έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:57Αυτο το εχεις πει, θελεις να χαριστουν τα δανεια - γιατι ο νομος κατσελη στην ουσια αυτο εκανε, σχεδόν τα χαρισε- σε βαρος των υπολοιπων.Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:46panos291 έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:44
Παλι η μπαλα στην κερκιδα Αριστο?
.
Πως θελεις να λειτουργουν τα στεγαστικα? Θα ζητησεις απο τις τραπεζες να δινουν δανεια πρωτης κατοικιας βαζοντας υποθηκη σπιτια τα οποια θα είναι ακατασχετα?
Θελω να χαριστουν τα δανεια μονο πρωτης κατοικιας, μονο σε αυτους που αδυνατουν πραγματικα να τα πληρωσουν και μονο εφοσον εχουν αποδειξει οτι υπηρξαν καλοπληρωτες μεχρι να τους συμβει η οποια ατυχια (αναπηρια, χασιμο εργασιας κλπ)
Αντιθετα θελω οι τραπεζες να σταματησουν να δινουν θαλασσοδανεια σε κομματα, πολιτικους, μιντιοβαρωνους και επιχειρηματιες, και εννοω δανεια χωρις σοβαρτες εγγυησεις. Σε αυτες τις περιπτωσεις που δεν εχουμε κατασχεσεις θελω να υπαρξουν κατασχεσεις. Και πολυ σωστα εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που πετυχε το κρατος να διεκδικησει πισω απο τον Ψυχαρη δεκαδες εκατομμυρια πιχι.
.
όπως ο καλοπληρωτής γιος της χρονιάς που πήρε δάνειο 85.000 για ανακαίνιση

Το σβησμενο αν και συμφωνω, δεν εχει καμια σχεση με αυτο που σε ρωτησα.Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 10:03panos291 έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 09:57Αυτο το εχεις πει, θελεις να χαριστουν τα δανεια - γιατι ο νομος κατσελη στην ουσια αυτο εκανε, σχεδόν τα χαρισε- σε βαρος των υπολοιπων.
Θελω να χαριστουν τα δανεια μονο πρωτης κατοικιας, μονο σε αυτους που αδυνατουν πραγματικα να τα πληρωσουν και μονο εφοσον εχουν αποδειξει οτι υπηρξαν καλοπληρωτες μεχρι να τους συμβει η οποια ατυχια (αναπηρια, χασιμο εργασιας κλπ)
Αντιθετα θελω οι τραπεζες να σταματησουν να δινουν θαλασσοδανεια σε κομματα, πολιτικους, μιντιοβαρωνους και επιχειρηματιες, και εννοω δανεια χωρις σοβαρτες εγγυησεις. Σε αυτες τις περιπτωσεις που δεν εχουμε κατασχεσεις θελω να υπαρξουν κατασχεσεις. .
.
Για το προηγουμενο και επειδη μιλαμε απο εδω και περα, δεν καταλαβα για ποιον λογο μια τραπεζα θα ηθελε να χορηγησει στεγαστικο δανειο βαζοντας υποθηκη κατι το οποιο ειναι ακατασχετο εστω και υπο προυποθεσεις.
Ναι ντάξει δε λέω ότι το ισχυρίζεσαι εσύ, συζήτηση κάνουμε.ST48410 έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 15:52Καμία αντίρρηση. Δεν θυμάμαι να έχω δικαιολογήσει ποτέ κακοπληρωτές ή να έχω πάρει το μέρος τους. Λέω απλώς ότι σε μία αντιδικία τράπεζας με δανειολήπτη, υπάρχουν αρκετοί που θα ταχθούν εναντίον της τράπεζας και εξηγώ τους λόγους που συμβαίνει αυτό (πέρα από βαρεμένους οπαδούς του Σώρρα και αριστερών, δηλαδή).
Ωστόσο η δική μου άποψη είναι λίγο πιο κυνική: οι περισσότεροι είναι με το μέρος του δανειολήπτη που δεν ξεπληρώνει γιατί και οι ίδιοι πιστολιάζουν οφειλές μέχρι του σημείου που τους παίρνει και 4-5 πόντους πιο μέσα. Όχι μόνο σε τράπεζες και εφορίες αλλά σε οποιονδήποτε κάνει τη μαλακία να τους δώσει κάποιο πράγμα περιμένοντας να πληρωθεί μετά την απομάκρυνση: κοινόχρηστα, λογαριασμοί, φροντιστήρια, προμηθευτές, μισθωτοί υπάλληλοι κλπ.
Είναι δηλαδή όπως με τις κάμερες που οι περισσότεροι είναι εναντίον τους όχι επειδή τους έπιασε ο πόνος για τα προσωπικά δεδομένα και το big brother state (μη χέσω) αλλά επειδή πολύ απλά είναι ΕΝΟΧΟΙ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ
από Frappezitis » 27 Σεπ 2023, 20:04 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 2 Απαντήσεις
- 527 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
29 Σεπ 2023, 20:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ουτε μια ,ουτε 2 αλλα ...7 υποθεσεις εξιχνιάστηκαν τους τελευταιους 2 !!! μηνες
από Frappezitis » 03 Σεπ 2023, 01:20 » σε Εγκληματικότητα - 0 Απαντήσεις
- 1203 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
03 Σεπ 2023, 01:20
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων δεν ταυτίζονται ούτε με την αριστερά ούτε με τα συνδικάτα
από metarrythmistis » 09 Μάιος 2023, 16:14 » σε Οικονομία - 1 Απαντήσεις
- 687 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από metarrythmistis
09 Μάιος 2023, 18:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η πραγματική οικονομία και κοινωνική κατάσταση δεν θέλει ούτε οικογένεια ούτε παιδιά ο Έλληνας
από whisper » 16 Σεπ 2024, 20:33 » σε Εθνικά Θέματα - 90 Απαντήσεις
- 1906 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
18 Σεπ 2024, 13:02
-