Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Μαρ 2020, 12:34

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:28
stavmanr έγραψε:
06 Μαρ 2020, 11:44
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
06 Μαρ 2020, 11:39

και τι είναι η Ελλάδα; Άγιος Παντελεήμονας, όποιος δεν γουστάρει τη κυβέρνησή του να έρχεται εδώ; κάθε χώρα έχει προβλήματα
αλίμονο αν δικαιούται ο καθένας να πηγαίνει όπου του γουστάρει με αυτό σαν πρόσχημα
Ο Άγιος Παντελεήμονας πάντως είναι Ελλάδα. :D

Η Ελλάδα είναι απλά το σταυροδρόμι από το οποίο αναγκάζεται να περάσει οποιοσδήποτε δεν επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα αλλά να πάει αλλού.
Πίστευα ότι θα το έχεις καταλάβει ως τώρα βρε Αλογομούρη...
δηλαδή για τον Μαροκινό ή τον Αλγερινό η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι; από που κι ως που;
απλά ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι ελαστική και αποτελεί την πιο εύκολη δίοδο, γι'αυτό έρχονται + ότι πετούν φτηνά μέχρι Τουρκία
Υπάρχει άλλη φυσική δίοδος που να μην περιλαμβάνει τεράστιες θαλάσσιες διαδρομές προκειμένου να πας από Μ. Ανατολή ή Αφρική στην Ευρώπη; :p2:
Φυσικά και λόγω γεωγραφίας είμαστε η "εύκολη δίοδος" ούτως ή άλλως. Γι' αυτό και είμαστε το "σταυροδρόμι των ηπείρων" από τότε που υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορία και μάλιστα καμαρώνουμε για αυτό.
Χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα;

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Μαρ 2020, 12:35

Gherschaagk έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:33
stavmanr έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:23
Gherschaagk έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:08

Μέχρι τότε θα έχει βρει ο σταβ το ποστ του foscilis άραγε;
Ποιο ποστ ψάχνω; :p2:
Σε ποιο ποστ σου απάντησα είπαμε;;
Έλα ντε! :D
τα τελευταία σου 5 ποστς προς εμένα είναι τρολαρίσματα...

Άβαταρ μέλους
Lord Snow

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Snow » 06 Μαρ 2020, 12:36

Otto Weininger έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:32
Καλα στην θεση της ΝΔ που επι δεκαετιες επετρεψε στο 80% της Αλβανιας και τα λοιπα βαλκανικα κουμασια να μετακομισουν τσαμπουκα στην Ελλαδα και να εκτοξευθει το κοινο ποινικο εγκλημα, δεν θα μιλαγα και πολυ.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Μαρ 2020, 12:36

Niki έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:21
Τελειώνει το πρόβλημα στον Έβρο με νίκη της Ελλάδας.

Ελλάδα Τουρκία Α ημίχρονο 2-0
Με ένα γκολ από τον Μητσοτάκη στο 1 λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και ένα αυτογκόλ από τον Ερντογαν στο 45 λεπτό.
:lol:
Κομματική προπαγάνδα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα βρε Niki;

pussycat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pussycat » 06 Μαρ 2020, 12:37

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/1 ... -eu-calls/

Turkey's president Recep Tayyip Erdogan has threatened to send "millions" of Syrian refugees to Europe in response to criticism of his military offensive into Kurdish-controlled northern Syria.

Speaking to his party, Mr Erdogan said Turkish forces had killed 109 "militants" since the operation began on Wednesday, and warned he would "open the doors" to spark a new refugee crisis in Europe if the EU called it an "invasion."

"Hey EU, wake up. I say it again: if you try to frame our operation there as an invasion, our task is simple: we will open the doors and send 3.6 million migrants to you," he said.

και το βίντεο:

https://www.dw.com/en/erdogan-hey-eu-wa ... v-50776441

Tayip έγραψε:Ε ΕΕ, ξύπνα. Το ξαναλέω: αν προσπαθήσεις να περιγράψεις την επιχείρησή μας εκεί (στη Συρία) ως εισβολή, τότε το έργο μας είναι απλό: θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα σου στείλουμε 3.6 εκατομμύρια μετανάστες.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 06 Μαρ 2020, 12:37

stavmanr έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:25
Nostalgia έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:13
stavmanr έγραψε:
06 Μαρ 2020, 11:38

Γιατί μου αναφέρεις τον Σύριζα; Θεωρείς ότι άλλαξε κάτι δραματικό στις εισροές; Το 95% γίνονταν από τη θάλασσα ούτως ή άλλως.
Η τωρινή κυβέρνηση πουλά πατριωτικό παραμύθι την ίδια ώρα που σας αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης. Βλέπεις δεν μπορούσε να περάσει το νομοσχέδιο πιο πριν, ούτε πιο μετά. Επάνω στην αναμπουμπούλα που η ίδια παρήγαγε με θεαματικό τρόπο, σου τη φέρνει. Κι εσύ απλά χαίρεσαι. Φτιάχνεσαι με εκείνο το ρίγος, όπως μικρό παιδάκι έλεγες το ποιηματάκι και σε χειροκροτούσαν.
Πολλα αλλαξαν διοτι η κυβερνηση μας που ειναι και αυτοδυναμη απετρεψε μια εισβολη απο τον Εβρο και παλευει και στο υπολοιπο Αιγαιο.
Το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει τον Ερντογάν ανθρωπιστή στα διεθνή φόρα.
Πολλα αλλαξαν διοτι οι κατσαπλιαδες που δοκιμασαν να μπουν παρανομως στην χωρα μου (χωρα σου δεν ειναι) ξυλοκοπηθηκαν και με σπασμενα μουτρα γυρισαν πισω, καποιοι δε φυλακιστηκαν για 4 χρονια και θα πρεπει να πουλησουν τον κωλο τους πολλες φορες για να πληρωσουν και το χρηματικο ποστιμο των 10.000 ευρω. Ο κοσμος δερνει ΜΚΟιτες στα νησια, στα συνορα αρπαζουν φαπες οι εισβολεις, πους μπακς γινονται αφου πρωτα πεσει και ραπισμα στα κεφαλια των ειβολεων, ολα βαινουν καλως!
Αυτό ακριβώς εννοώ.
Αντιμετωπίζεις τους πρόσφυγες ως μετανάστες (έκλεισες τις διαδικασίες υποδοχής), τους μετανάστες ως ζώα και περιμένεις να σε χειροκροτήσουν.
Εισβολεις κατσαπλιαδες θες να πεις.... :lol:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 06 Μαρ 2020, 12:37

stavmanr έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:35
Gherschaagk έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:33
stavmanr έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:23

Ποιο ποστ ψάχνω; :p2:
Σε ποιο ποστ σου απάντησα είπαμε;;
Έλα ντε! :D
τα τελευταία σου 5 ποστς προς εμένα είναι τρολαρίσματα...
Σε αντίθεση με τα δικά σου που δεν είναι κανένα. :wink
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 06 Μαρ 2020, 12:38

Otto Weininger έγραψε:
ο εθνικισμός είναι υγεία, κυρά μου
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 06 Μαρ 2020, 12:39

sys3x έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:29
Nostalgia έγραψε:
06 Μαρ 2020, 11:51
foscilis έγραψε:
06 Μαρ 2020, 11:00

Δεν υπερβαίνεις ΚΑΝΕΝΑ όριο όταν σκοτώνεις κάποιον που προσπαθεί να παραβιάσει τα σύνορά σου, ιδιαίτερα σε στρατιωτική ζώνη, δυο φορές ιδιαίτερα εφόοσον τον έχεις προειδοποιήσει, τριες φορές ιδιαίτερα όταν κινείται με τσαμπουκά.

Παίζει να είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κομμάτι του διεθνούς νόμου που όντως ισχύει και δεν επαφίεται στην καλή θέληση των κρατών. Είναι η εθνική κυριαρχία, όχι κάποιο μαλακισμένο ευχολόγιο σε αφίσα στον τοίχο μιας ΜΚΟ. Από εκεί πηγάζει ΟΛΟ το υπόλοιπο "διεθνές δίκαιο".

Μπορεί να χτυπάει άσχημα σαν αισθητική, σαν ηθική, σαν οτιδήποτε, αλλά είναι 1000% νόμιμο δικαίωμα και συμπεριφορά εντός των ορίων όχι απλά των ΗΠΑ και της Ελλάδας αλλά ακόμα και των σαρανταπέντε uncontacted ιθαγενών στη νήσο Σέντινελ στο νότιο κομμάτι του συμπλέγματος Ανταμάν-Νικομπαρ στην Ινδική Ομοσπονδία.

Η ίδια η προσφυγή που σου έβαλα (η οποία έφαγε Χ) δεν επικαλούνταν κάποιον διεθνή νόμο γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Επικαλούνταν το ίδιο το εσωτερικό δίκαιο των ΗΠΑ. Και οι δικαστές απάντησαν ορθότατα ότι το εσωτερικό δίκαιο δεν ισχύει για εισβολείς.
Πρεπει να γινει στικι αυτο το μηνυμα! :blm:
Πρέπει να του πάρουμε δώρο μερικές tesla των 32gb και να τον αφήσουμε ήσυχο για κάνα μήνα (φαγητό και νιαμού μόνο το βράδυ για κάνα 2ωρο) να αποφασίσει τελικά τι θέλει να κάνει.
Είναι σπατάλη αυτό που κάνει, από κάθε άποψη.
Κάθεται και παίζει με τον πολύ καλό μου φίλο τον σταβ, ε μα είναι δυνατόν;
:D
Εξάλλου ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΕ ΚΛΕΨΑΜΕ φος μου, ποτέ.
Οτι αποφασισει ο φιλος μου Συσεξ εγω στηριζω!
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 06 Μαρ 2020, 12:40

Lord Snow έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:36
Otto Weininger έγραψε:
Καλα στην θεση της ΝΔ που επι δεκαετιες επετρεψε στο 80% της Αλβανιας και τα λοιπα βαλκανικα κουμασια να μετακομισουν τσαμπουκα στην Ελλαδα και να εκτοξευθει το κοινο ποινικο εγκλημα, δεν θα μιλαγα και πολυ.
Προς το παρόν κάτσε πάλι θεατής να βλέπεις για πολλοστή φορά τον ελληνικό λαό να ρίχνει στον κάλαθο την χρεοκοπημένη και ανυποληπτη ιδεολογία σου και την ΝΔ να ασκεί Εθνική πολιτική με την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Let them make the first mistake. We make the last move.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Μαρ 2020, 12:41

ΓΑΛΗ έγραψε:
stavmanr έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:25
Το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει τον Ερντογάν ανθρωπιστή στα διεθνή φόρα.
Σιγά το δύσκολο. :lol:
:o
Εννοείς ότι δεν είναι κατόρθωμα του ελληνικού εθνικισμού να μετατρέπει τον Ερντογάν σε ανθρωπιστή στα μάτια των υπολοίπων;
Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η επιχειρηματολογία σου;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 06 Μαρ 2020, 12:41

Otto Weininger έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:34
Γελάμε, αλλά οι άνθρωποι είναι άρρωστοι.
Σ' εμένα το λες;

:D

Το μυαλό τους, μου θυμίζει χαλασμένο κρέας που έχει μείνει στο ψυγείο μετά από διακοπή ηλεκτρικού.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 06 Μαρ 2020, 12:43

Gewponos90 έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:13
taliban έγραψε:
06 Μαρ 2020, 12:03
Είναι fake μας λέει επειδή είναι σύνηθες να τα βάζουν πάνω απ τον καπνό ως αντίδοτο στα δακρυγόνα.
Κατά τον ίδιο τρόπο που έκανε έρευνα τις προάλλες μια Μ.Κ.Ο νομίζω ήταν που έδειχνε νεκρό πρόσφυγα.

Δεν είπε ότι είναι fake. Είπε ότι αυτό που ισχυριστηκαν διαφοροι, δλδ ότι το έκαναν για να συγκινήσουν δεν προκύπτει από πουθενα
Προκύπτει προφανώς από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στα social media πως η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες,πρόσφυγες.
Προσπαθούν να φορτώσουν στην Ελλάδα το φταίξιμο.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 06 Μαρ 2020, 12:44

«Ώπα παιδιά, που πάτε;»

Είσαι ένας μεσήλικας μέσου εισοδήματος και μένεις στην άκρη ενός χωριού που το λένε Ευρώπη. Μάλιστα είσαι από τους πιο φτωχούς του χωριού.

Αλλά θα έλεγε κανείς πως ακόμα και αυτό είναι επιτυχία, γιατί έτυχε να γεννηθείς εκεί, όταν την άκρη του χωριού την κατείχαν κάτι άνθρωποι που τους έλεγαν Οθωμανούς. Που σου έμαθαν το ραχάτι και το ρουσφέτι. 

Πέρασες πολλά. Πολέμους, νίκες, ήττες, δημοκρατίες, χουντες, καλές εποχές αλλά και μια πρόσφατη χρεοκοπία από την οποία μόλις βγήκες.

Παρόλα αυτά τα κουτσοκατάφερες να έχεις ένα αξιοπρεπές σπίτι στην άκρη του χωριού - Ευρώπη είπαμε το λένε - με ένα μικρό κήπο που στην πάνω γωνία έχει ένα φράχτη ενώ στις υπόλοιπες μεριές σε περικυκλώνει ένα φιδισιο ποτάμι.

Μια μέρα κατά τις 3 τα ξημερώματα βλέπεις έναν να καβαλάει τον φράχτη. Δεν σου χτύπησε την αυλόπορτα απλά τον βλέπεις να ανεβαίνει και να πηδάει μέσα στον κήπο.

Αγουροξυπνημενος και ξαφνιασμενος πας να δεις τι γίνεται. Ορίστε λες, τι θέλετε;;. Ξέρετε ειμαι από τη Συρία. Είναι δύο χωριά πιο κάτω. Έχουμε πόλεμο εκεί. Θα ήθελα να έρθω στο χωριό σας.

Παρότι δεν σε ρώτησε, παρότι προσπέρασε δύο χωριά μέχρι να έρθει στο δικό σου, λες στον φουκαρά.. "Έλα αδερφέ. Έλα. Ξέρω από προσφυγιά και φτώχεια. Μικρό είναι το σπιτικό μου. Μικρός και ο κήπος μου αλλά θα χωρέσει μερικούς."

Αντιπαρερχεσαι που δεν σε ρώτησε, λες δεν πειράζει, φουκαράς είναι.

Το άλλο βράδυ το ίδιο. Ξαναξυπνάς τρομαγμένος και βλέπεις κάποιον να πλησιάζει με βάρκα από το ποτάμι. Έρχεται και αράζει στον κήπο σου. 

Ετούτος δεν φαίνεται τόσο ταλαίπωρος αλλά τον πλησιάζεις με ευγένεια. 

"Ποιος είσαι εσύ " ρωτάς. Είμαι από το Αφγανιστάν σου λέει. Είχα πόλεμο εκεί πριν κάποια χρόνια και θέλω να έρθω στο χωριό σου. "Μισό λεπτό ρε φίλε. Εσύ είσαι τρία χωριά πιο κάτω. Από εδώ θα έρθεις και εσύ;. Από τι κινδυνεύεις στο διπλανό χωριό;". 

Αλλά τέλος πάντων τον βλέπεις κακομοίρη. Του λες "έλα και συ και βλέπουμε".

Το επόμενο βράδυ πάλι τα ίδια. Τώρα από το Πακιστάν. Τέσσερα χωριά πιο κάτω. Και χωρίς πόλεμο. Το καταπίνεις. Φουκαράς λες κι αυτός.

Κάπου θα τον βάλω.

Κι αυτό δεν έχει σταματημό.

Το επόμενο από το Μαρόκο και την Αλγερία. 5 χωριά πιο κάτω .

Και τα υπόλοιπα βράδια το ίδιο. Από τη Σομαλία. 7 χωριά πιο κάτω. Κι άλλοι. Κι άλλοι. Κι άλλοι. Μέχρι και από το μακρινό Τρινινταντ. 

Και κανένας δεν σε ρώτησε. Κι όλοι από πολλά χωριά πιο κάτω.

Και μπαίνεις στην αυλή σου μια μέρα και βλέπεις πολλούς, που δεν τους ξέρεις και που δεν σε ρώτησαν ποτέ και μαζί τους κάτι άλλοι καλοζωϊσμένοι μακρινοί συγγενείς από το σόι της γυναίκας σου που δεν τους χώνεψες ποτέ κατά βάθος, που τους λένε ΜηΚυΟ.

Και ξάφνου ένα βράδυ από το δίπλα χωριό που το λένε Τουρκία ορμάνε 100 νοματαίοι μαζί. Από όλα τα μέρη του κόσμου. 70 από το φράχτη. 30 από το ποτάμι. Άνθρωποπλημμύρα. Μερικοί είναι και αγριεμένοι.. Μερικοί δεν είναι. Αλλά και τι με αυτό;. 

Είσαι στο σπίτι σου. Στον κήπο σου. 

Κάθεσαι με την οικογένεια σου στο φράχτη και λες. 

Ωπα παιδιά. Που πάτε; 

Πάλι δεν σε ρώτησε κανείς. Πάλι δεν σου χτύπησαν την πόρτα. Πάλι είναι από πολλά χωριά πιο κάτω και στο δίπλα χωριό που το λέμε Τουρκία, δεν κινδύνευε κανείς από αυτούς, αλλά θέλουν να μπουν στο σπίτι σου. 

"Ε όχι. Δεν θα μπουν άλλοι. Ως εδώ και μη παρέκει"  φωνάζεις. 

Και ξαφνικά πετάγεται μέσα από την αυλή σου εκείνος ο αχώνευτος από το σόι της γυναίκας σου που ποτέ δεν σου γέμισε το μάτι και σου φωνάζει. 

"Άσε τους ανθρώπους ρε φασίστα" 

https://www.liberal.gr/apopsi/opa-paidi ... te-/289949
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Otto Weininger την 06 Μαρ 2020, 12:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών