ο πολυπολιτισμός δεν προσφέρει κάτι τέτοιοNero έγραψε: ↑05 Οκτ 2019, 21:51γιατί ο πλουραλισμός, είτε αφορά διαφορετικά περιβάλλοντα, εμπειρίες, δοξασίες, κοινωνικά πρότυπα κλπ κάνει καλό
Ξέρω ότι πιστεύεις το αντίθετο αλλά σκέψου αυτό: τι θα πίστευες για ένα άνθρωπο που ζει απο παιδί κλεισμένος στο σπίτι, δεν έχει κοινωνικές συναναστροφές, δεν πήγε ποτέ σχολείο κλπ. Πόσες ελπίδες έχει να είναι λειτουργικός σε ένα κοινωνικό περιβάλλον;
είναι διαφορετικό το να κάνεις ταξίδια, να γνωρίζεις κουλτούρες, πολιτισμούς και ανθρώπους με το να σε αναγκάζουν να ζεις καθημερινά με ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την ίδια κουλτούρα με σένα, έχουν τελείως διαφορετικές αντιλήψεις για τη ζωή, τον κόσμο και τη κοινωνία
ο πολυπολιτισμός όχι μόνο καταστρέφει τη πολλαπλότητα και τη διαφορετικότητα αλλά καταστρέφει και τον ίδιο τον πολιτισμό, δημιουργεί ένα μείγμα ανθρώπων και αντιλήψεων που δεν εκπροσωπεί στη τελική κανέναν και τίποτα, ένα μπούγιο χωρίς ταυτότητα, χωρίς τίποτα κοινό
είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να αποδυναμώσεις έναν λαό, να τον κάνεις να μην έχει ταυτότητα, να μην έχει τίποτα κοινό κάτω από το οποίο μπορεί να ενωθεί, να ταυτιστεί και να διεκδικήσει, να τον μετατρέψεις από λαό, από έθνος σε μία μάζα ανθρώπων
εγώ έτσι το βλέπω, εγώ θέλω να υπάρχουν έθνη και λαοί με ταυτότητα, έτσι διατηρείται η διαφορετικότητα και ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο είναι υπό την τάξη των κρατών-εθνών