Κορωνοϊός-Μετά το τέλος της κρίσης αποχαιρέτα τους μονιμοποιημένους κώλους σφραγιδοκρατούντων Δ.Υ.!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Κορωνοϊός-Μετά το τέλος της κρίσης αποχαιρέτα τους μονιμοποιημένους κώλους σφραγιδοκρατούντων Δ.Υ.!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Απρ 2020, 13:58

Northern Spirit έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:53
Οσο δεν επιτρεπονται απολυσεις στο δημσιο τομεα προκοπη δεν υπαρχει...Oι Ελ ΔΥ αντιμετωπιζονται σαν το διδυμο της φωτο.

Εικόνα
Απολύσεις μπορεί να μη γίνονται αλλά αν το πράγμα τραβήξει, μειώσεις μισθών και συντάξεων θα γίνουν. Κακά τα ψέμματα, αν το πράγμα τραβήξει θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές, σε όλους τους τομείς εργασίας και συνθηκών ζωής.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Re: Κορωνοϊός-Μετά το τέλος της κρίσης αποχαιρέτα τους μονιμοποιημένους κώλους σφραγιδοκρατούντων Δ.Υ.!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 03 Απρ 2020, 13:59

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:58
Northern Spirit έγραψε:
Οσο δεν επιτρεπονται απολυσεις στο δημσιο τομεα προκοπη δεν υπαρχει...Oι Ελ ΔΥ αντιμετωπιζονται σαν το διδυμο της φωτο.

Εικόνα
Απολύσεις μπορεί να μη γίνονται αλλά αν το πράγμα τραβήξει, μειώσεις μισθών και συντάξεων θα γίνουν. Κακά τα ψέμματα, αν το πράγμα τραβήξει θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές, σε όλους τους τομείς εργασίας και συνθηκών ζωής.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Περικομες μισθων να γινουνε αλλα η πολιτικη οτι απαγορευεται να απολυσεις ΔΥ (ακομη και τον μεγαλυτερο τεμπελη) ειναι απαραδεκτη και ανηθικη.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 03 Απρ 2020, 14:01

Northern Spirit έγραψε:
Η μονιμότητα στο δημόσιο θα αρθεί!
Και η αξιολόγηση θα επιβληθεί!
Αυτή η πανδημία δεν θα αφήσει τίποτα όπως ήταν.

Θα ξεκινήσουμε με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων
Μετά με την μη πλήρωση άχρηστων θέσεων (θέσεων χωρίς αντικείμενο) αποχωρούντων συνταξιούχων ή εθελοντών.
Αlea jacta est

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Απρ 2020, 14:06

Η κάλυψη των διοικητικών θέσεων πρέπει να γίνεται με διαγωνισμό. Στην ζωή μου μόνο έναν διαγωνισμό είδα να γίνεται το 2004. Λόγω του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων δηλαδή. Από αποφοίτους λυκείου έως πτυχιούχους όλων των πτυχίων. Είναι το τελευταίο καταφύγιο για εύρεση εργασίας κανονικά. Εμείς το κάναμε πρώτο και αυξήσαμε την γραφειοκρατία και την διαφθορά.
Δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί σε χωριά, με 5 ή 10 μαθητές σύνολο δεν μπορούν να κάνουν μάθημα. Ο Στύγιος πως κάνει; Πέφτει η πλατφόρμα, οι μαθητές δεν έχουν υπολογιστές κλπ.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 03 Απρ 2020, 14:06

Αγις έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:44
Highlander έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:08
Veni Vidi Vici έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:04

Μπράβο σου!
Εσύ θα παραμείνεις και θα πάρεις και προαγωγή! :smt023
Θα την πληρώσουν όσοι είναι χαμηλότερα στην εσωτερική "ιεραρχία" (δηλαδή συμβασιούχοι) και πιο ξεκρεμαστοι που βγάζουν την περισσότερη δουλειά.
μην αγχωνεσαι σου εχω πραγματικη εργασια σε οικοδομη η δεντροκηπουρικα - διαλεγεις και μου στελνεις πμ :wave:
Πραγματική εργασία είναι η εργασία ανειδίκευτου; :smt017

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 03 Απρ 2020, 14:12

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:51
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:22

Ναι, καλό μου απλώς αυτό που δεν έχεις εμπεδώσει εσύ είναι ότι είσαι στον πάτο της ελίτ που νομίζεις ότι ανήκεις. Αναφορικά δε με το ναυτικό, ο οποιοσδήποτε καπετάνιος ή μηχανικός στο εμπορικό, βγάζει τριπλάσια από κάποιον στρατιωτικό. Ακόμη και ως συνταξιούχοι, μπορούν να βγάλουν με ένα ταξίδι όσα θα πάρεις εσύ σε τρία ή 5 χρόνια. :lol:
Μα δεν μίλησα σε αυτό το νήμα για εμένα :D
Αυτό που γράφω για την κρατική εξουσία και τους δημόσιους υπαλλήλους το έγραφε ο Μαξ Νορνταου πριν 150 χρόνια !!!
Εγώ ως απόστρατος συνταξιούχος έχω κάνει τα κουμάντα μου και αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο σπίτι μου στο χωριό και πέραν του ότι το έχω ρίξει στο διάβασμα και στον αθλητισμό στην έρημη από ανθρώπους φύση , έχω όλη την δυνατότητα να ασχοληθώ με τα κτήματα μου ,(και και αυτά τα καθήκοντα τα έχω αναθέσει στην συζηγο μου , και εγω κάνω αυτό που έκανα πάντοτε στο ναυτικό ΕΠΙΒΛΕΠΩ :roll: .πίνοντας καφέ ..)
Έλα τώρα, που δεν τα γράφεις για σένα. :lol:

Σε κάθε περίπτωση, αυτά που κάνεις εσύ τα κάνουν και χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι ή εργαζόμενοι , χωρίς να θεωρούν ότι ανήκουν σε κάποια ελίτ.
Είμαι μικροαστός που θέλει να γίνει μεγαλοαστος ... :oops:

Και τι εννοείς ότι δεν ανήκω σε κάποια ελίτ ;
Εδώ σκέτος χωροφύλακας η δάσκαλος ήσουν πριν κάποιες δεκαετίες στο χωριό μου και ... σε θεωρούσαν προύχοντα σλυου χωριού !!! :003:

Εισπράκτορας σε λεωφορείο είσαι ..και το παίζεις εξουσία στους επιβάτες !!! :smt005:

Και δεν θα θεωρησω τον εαυτό μου σαν κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό ανώτερο από το υπόλοιπο πόπολο που είναι δημόσιος υπάλληλος ;
Και που ασκώ ότι εξουσία μπορώ να ασκήσω (νόμιμα η παράνομα ) εκμεταλευομενος αυτή μου την θέση ;

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 03 Απρ 2020, 14:15

Highlander έγραψε:
03 Απρ 2020, 14:06
Αγις έγραψε:
Highlander έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:08

Θα την πληρώσουν όσοι είναι χαμηλότερα στην εσωτερική "ιεραρχία" (δηλαδή συμβασιούχοι) και πιο ξεκρεμαστοι που βγάζουν την περισσότερη δουλειά.
μην αγχωνεσαι σου εχω πραγματικη εργασια σε οικοδομη η δεντροκηπουρικα - διαλεγεις και μου στελνεις πμ :wave:
μην τρομαζεις :003:
παραγωγικες ειναι - τιμημενη εργατια - μην ξινιζεις - αριστερος εισαι :003:
Οπτικος κ εσυ ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 03 Απρ 2020, 14:19

Αγις έγραψε:
03 Απρ 2020, 14:15
Highlander έγραψε:
Αγις έγραψε:

Οπτικος κ εσυ ;
Φίλε, αριστερός είμαι δεν είμαι τσιφλικάς ή παλαιοκουκουες που να λέει ότι όποιος δεν είναι στα χωράφια είναι τεμπέλης. :lol:
Οπτικός; Όχι, δεν ξέρω πώς σου ήρθε αυτό. ΕΚΠΑ Ιστορικό αρχαιολογικό έχω τελειώσει και έχω και μεταπτυχιακό-διδακτορικό.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Απρ 2020, 14:25

Highlander έγραψε:
03 Απρ 2020, 14:19

Φίλε, αριστερός είμαι δεν είμαι τσιφλικάς ή παλαιοκουκουες που να λέει ότι όποιος δεν είναι στα χωράφια είναι τεμπέλης. :lol:
Οπτικός; Όχι, δεν ξέρω πώς σου ήρθε αυτό. ΕΚΠΑ Ιστορικό αρχαιολογικό έχω τελειώσει και έχω και μεταπτυχιακό-διδακτορικό.
Μια ξαδέρφη και φίλη μου έχει τελειώσει το ιστορικό αρχαιολογικό, στα Γιάννενα (από την εποχή των δεσμών) και εργάζεται σε γερμανικό εργοστάσιο, χειρωνακτική εργασία, όπως όλη η οικογένειά της εδώ και χρόνια.
Βλακεία βέβαια, στην Γερμανία θα μπορούσε να κάνει αρκετά.
Ο αδερφός μου, χωρίς πτυχίο, αλλά με γλώσσες, κάνει άλλη δουλειά, σε εταιρεία δημιουργίας λογισμικού.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Απρ 2020, 14:27

Highlander έγραψε:
Ιστορικό αρχαιολογικό .
χειρισμο τσαπας για το σκαψιμο σας εμαθαν; αν ναι νομιζω μπορεις να εισαι χρησιμος στον αγι, αν παλι οχι, τι να κανουμε, καλη τυχη, ευχομαι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Απρ 2020, 14:34

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
03 Απρ 2020, 14:12
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:51
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
03 Απρ 2020, 13:37

Μα δεν μίλησα σε αυτό το νήμα για εμένα :D
Αυτό που γράφω για την κρατική εξουσία και τους δημόσιους υπαλλήλους το έγραφε ο Μαξ Νορνταου πριν 150 χρόνια !!!
Εγώ ως απόστρατος συνταξιούχος έχω κάνει τα κουμάντα μου και αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο σπίτι μου στο χωριό και πέραν του ότι το έχω ρίξει στο διάβασμα και στον αθλητισμό στην έρημη από ανθρώπους φύση , έχω όλη την δυνατότητα να ασχοληθώ με τα κτήματα μου ,(και και αυτά τα καθήκοντα τα έχω αναθέσει στην συζηγο μου , και εγω κάνω αυτό που έκανα πάντοτε στο ναυτικό ΕΠΙΒΛΕΠΩ :roll: .πίνοντας καφέ ..)
Έλα τώρα, που δεν τα γράφεις για σένα. :lol:

Σε κάθε περίπτωση, αυτά που κάνεις εσύ τα κάνουν και χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι ή εργαζόμενοι , χωρίς να θεωρούν ότι ανήκουν σε κάποια ελίτ.
Είμαι μικροαστός που θέλει να γίνει μεγαλοαστος ... :oops:

Και τι εννοείς ότι δεν ανήκω σε κάποια ελίτ ;
Εδώ σκέτος χωροφύλακας η δάσκαλος ήσουν πριν κάποιες δεκαετίες στο χωριό μου και ... σε θεωρούσαν προύχοντα σλυου χωριού !!! :003:

Εισπράκτορας σε λεωφορείο είσαι ..και το παίζεις εξουσία στους επιβάτες !!! :smt005:

Και δεν θα θεωρησω τον εαυτό μου σαν κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό ανώτερο από το υπόλοιπο πόπολο που είναι δημόσιος υπάλληλος ;
Και που ασκώ ότι εξουσία μπορώ να ασκήσω (νόμιμα η παράνομα ) εκμεταλευομενος αυτή μου την θέση ;
Κανένα πρόβλημα. :)
Αν το πρόβλημα σου είναι η εξουσία, πάντα θα βρίσκεις κάποιους που μπορείς να την ασκήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 03 Απρ 2020, 14:36

Ασέβαστος έγραψε:
03 Απρ 2020, 14:27
Highlander έγραψε:
Ιστορικό αρχαιολογικό .
χειρισμο τσαπας για το σκαψιμο σας εμαθαν; αν ναι νομιζω μπορεις να εισαι χρησιμος στον αγι, αν παλι οχι, τι να κανουμε, καλη τυχη, ευχομαι.
Αν μηδενίσει τις προκηρύξεις ο μητσοτακης
Διαφορετικά είμαι οκ λόγω μορίων.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 03 Απρ 2020, 14:37

Highlander έγραψε:
Αγις έγραψε:
03 Απρ 2020, 14:15
Highlander έγραψε:

Οπτικος κ εσυ ;
κ τι θες ; δημοσιο κ αραγμα σε κανα μουσειο ; εσυ κ μερικες χιλιαδες αλλοι; Ειναι υποχρεωμενο το κρατος να σας βολεψει ολους επειδη επιλεξατε αρχαιολογικο ; ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Von Mackensen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Von Mackensen » 03 Απρ 2020, 14:39

ΑΙΝΕΙΑΝ πριν 30φευγα χρόνια έκανες μια δύσκολη επαγγελματική επιλογή την οποια πιθανότατα αρκετοί χλευασαν τότε, η οποία όμως σου βγήκε και με το παραπανω.Μπράβο για αυτό, μαγκιά σου αλλά φαίνεται ότι αισθάνεσαι την ανάγκη να το τρίβεις στη μούρη των υπολοίπων που έκαναν διαφορετικές επιλογες.Αυτό μου βγάζουν κάποια ποστ σου. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 03 Απρ 2020, 14:40

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Απρ 2020, 14:34

Κανένα πρόβλημα. :)
Αν το πρόβλημα σου είναι η εξουσία, πάντα θα βρίσκεις κάποιους που μπορείς να την ασκήσεις.
Εν προκειμένω στην γυναίκα του.
Όπως ο ίδιος μας είπε.
Αlea jacta est

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών