Κατώτατος μισθός στα 950€

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Κατώτατος μισθός στα 950€

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 01 Νοέμ 2024, 15:08

Ερμής έγραψε:
01 Νοέμ 2024, 14:54
να σε προβληματίζει περισσότερο το άλλο.
Το οτι μπορεί μακροοικονομικά να φαίνεται οτι πάμε καλά(στα οικονομικά βέβαια αυτά είναι απλοί αριθμοί, δεν ειναι εμπόριο) αλλά ο κόσμος φτύνει αίμα.
Θα μου πεις αυτο δε λέει κάτι.
Λάθος. Αυτό λέει πολλά.
Δε μπορείς να εισαι εντος ΟΝΕ με κόσμο που στενάζει σε τέτοιο βαθμό.
Όλες οι ανατολικοευρωπαικές χώρες έτσι είναι.Ειδικά οι Βαλτικές.Εκεί τους είπαν : ξέρετε ότι οι Ρώσοι μας έχουν στη μπούκα.Εάν υιοθετήσουμε το ευρώ μία εισβολή σε εμάς θίγει και το ευρωπαικό νομισματικό σύστημα και άρα και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανία και λοιπών.Είναι μια έμμεση ασπίδα προστασίας.
Θα φτύσουμε αίμα λοιπόν για να μπούμε και συνέβη.
Οι Έλληνες φυσικά νομίζουν άλλα,πλην όμως όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας μας λέει ο Βαρουφάκης ότι το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας ήταν χλωμός :o:o και του έλεγε κάτι ακατανόητα για Γουδί. :102: Ακατανόητα για τον βαρουφάκη αλλά τελικά κατανοητά για τον Τσίπρα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 01 Νοέμ 2024, 15:15

πατησιωτης έγραψε:
01 Νοέμ 2024, 15:08
Ερμής έγραψε:
Το οτι μπορεί μακροοικονομικά να φαίνεται οτι πάμε καλά(στα οικονομικά βέβαια αυτά είναι απλοί αριθμοί, δεν ειναι εμπόριο) αλλά ο κόσμος φτύνει αίμα.
Λάθος. Αυτό λέει πολλά.
Δε μπορείς να εισαι εντος ΟΝΕ με κόσμο που στενάζει σε τέτοιο βαθμό.
Όλες οι ανατολικοευρωπαικές χώρες έτσι είναι.Ειδικά οι Βαλτικές.Εκεί τους είπαν : ξέρετε ότι οι Ρώσοι μας έχουν στη μπούκα.Εάν υιοθετήσουμε το ευρώ μία εισβολή σε εμάς θίγει και το ευρωπαικό νομισματικό σύστημα και άρα και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανία και λοιπών.Είναι μια έμμεση ασπίδα προστασίας.
Θα φτύσουμε αίμα λοιπόν για να μπούμε και συνέβη.
Οι Έλληνες φυσικά νομίζουν άλλα,πλην όμως όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας μας λέει ο Βαρουφάκης ότι το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας ήταν χλωμός :o:o και του έλεγε κάτι ακατανόητα για Γουδί. :102: Ακατανόητα για τον βαρουφάκη αλλά τελικά κατανοητά για τον Τσίπρα.
καλά όλα αυτά.
Αρα πιστεύεις οτι καλώς τον πίνει ο κόσμος και οτι αυτο θα συνεχιστεί.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 01 Νοέμ 2024, 16:56

Και έχουν αυξηθεί τα ενοίκια σε μικρότερα σπίτια επειδή ο κοσμακης ψάχνει εκεί κάτι οικονομικοτερο,παίρνει και από εκεί το μακρύτερο.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 01 Νοέμ 2024, 17:02

Αν σας φαινονται ακριβα τα ενοικια στο λεκανοπεδιο τοτε.....
Γινε Αγροτης

Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 01 Νοέμ 2024, 17:12

SeaHawk έγραψε:
31 Οκτ 2024, 21:43
exiledd έγραψε:
31 Οκτ 2024, 21:27
Πως το' πε ο άλλος ο φίλος να δεις; :smt017

Α ναι!!!
Χάσου από μπροστά μου...
Καλα
Πες μας ποσα θελεις να παιρνεις επειδη εργαζεσαι σε call center
3.000 τον μηνα ειναι καλα;Να ταφησω;
Σὲ ποιές δουλειὲς πιστεύεις ὅτι ἕνας ἐργαζόμενος ἀποδίδει παραπάνω ἀπὸ 3 χιλιάδες εὐρὼ στὸν ἐργοδότη του, ὥστε νὰ μπορεῖ νὰ ζητάει μισθὸ 3 χιλιάδες εὐρώ;

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 01 Νοέμ 2024, 17:32

Δεν υπαρχει απαντηση γιατι δεν υφισταται σαν ερωτηση
Το τι αποδιδει και τοι τι οχι καποιος σε μια δουλεια ως κερδος ουτε ειναι κατι το μετρησιμο ουτε επηρεαζει την αμοιβη του

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 01 Νοέμ 2024, 17:32

Ανίκητος έγραψε:
01 Νοέμ 2024, 17:12
SeaHawk έγραψε:
31 Οκτ 2024, 21:43
exiledd έγραψε:
31 Οκτ 2024, 21:27
Πως το' πε ο άλλος ο φίλος να δεις; :smt017

Α ναι!!!
Χάσου από μπροστά μου...
Καλα
Πες μας ποσα θελεις να παιρνεις επειδη εργαζεσαι σε call center
3.000 τον μηνα ειναι καλα;Να ταφησω;
Σὲ ποιές δουλειὲς πιστεύεις ὅτι ἕνας ἐργαζόμενος ἀποδίδει παραπάνω ἀπὸ 3 χιλιάδες εὐρὼ στὸν ἐργοδότη του, ὥστε νὰ μπορεῖ νὰ ζητάει μισθὸ 3 χιλιάδες εὐρώ;
Σε οικονομικά/πληροφορική/ιδιωτικά ιατρεία σίγουρα. Γενικά ότι είναι εξειδικευμένο και έχει ζήτηση στην αγορά.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 01 Νοέμ 2024, 17:39

exiledd έγραψε:
31 Οκτ 2024, 20:18
Ερμής έγραψε:
31 Οκτ 2024, 14:26
Garcia έγραψε:
31 Οκτ 2024, 14:12
Να μας πει τα καθαρά ποσά είναι και πόσες οι κρατήσεις,για να βγει ο κατώτατος μισθός....μέχρι το 2027 μπορεί να έρθει και η αριστερά να δώσει 1500.😂
Μπορεί να έρθει και κανένα μνημόνιο και να πάει και στα 700.
Μετά από χρόνια υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου έφτασα να δουλεύω 8ωρο με μισθό που αρχίζει να ακουμπά τα 900 € καθαρά

Με προοπτική να ακουμπήσει τα 1000 στην επόμενη 2ετία...
Αν ξαναφάμε τέτοιο πισογύρισμα όπως την Εποχή των Μνημονίων, τον έχω πάρει τον πούλο για τα οποία ξένα, έστω κσι στα mid 40's,και γ@μω την... τάνα την Ελλαδίτσα σας ανερυθρίαστα...

Ποτέ ξανά δεύτερη φορά τα ίδια σκατά, φτύσαμε αίμα τα τελευταία 12 χρόνια...

Ο Τρολλ-ο γιατρός που είναι; Αυτομπαναρίστηκε;
Ψωμοτύρι γι'αυτόν τέτοια νήματα...
Να μας τα κάνει πάλι τσουρέκια για τον Κυριάκαρο τον Μέγα...
Κάτσε ρε φίλε, κάτσε λίγο. Το 900αρι είναι 12 μισθοί ή 14; Γιατί τους 14 είσαι καθαρά στα 1050 τον μήνα, απλά στα σπάει σε 14 αντι για 12. Και όταν λες τηλεφωνικό κέντρο τι εννοείς; Γιατί εάν είναι κάτι γενικό τότε μιλάμε για ανειδίκευτη θέση. Στα ποσά έπρεπε να είσαι δηλαδή;

Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd » 01 Νοέμ 2024, 19:01

Λιγότερο από 900αρι καθαρό εννοείται και 14 μισθοί.
Κάνω αυτή τη δουλειά κοντά 15 χρόνια, με εξειδικευμένη διαχείριση κλησεων και παράλληλη καταχώρηση δεδομένων σε sap/ crm συστήματα.
Κακώς πολύ κακώς θεωρείται ανειδίκευτη θέση..
Δεν διαμαρτύρομαι ίσα ίσα για καλό το γράφω ότι επιτέλους αρχίζω να πληρώνωμαι σοβαρά λεφτά..

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 02 Νοέμ 2024, 04:08

Πάλι "μάγκας" ο Κούλης με τις τσέπες των άλλων? Καλά θα πάει και αυτό :p3::p3::p3:
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Νοέμ 2024, 04:15

Otto Weininger έγραψε:
01 Νοέμ 2024, 14:58
Ερμής έγραψε:
Λάθος. Αυτό λέει πολλά.
Ο κόσμος φτύνει αίμα (όποιος φτύνει τέλος πάντων) λόγω ενέργειας. Σιγά σιγά πέφτει. Και παρασύρει και τα υπόλοιπα.
Πόσο delusional, είσαι ρε μαλάκα; Όλα τα προϊόντα αυξάνονται διαρκώς. Δεν έχει σταματήσει καθόλου ο υπερπληθωρισμός. Την τελευταία εβδομάδα μόνο είχα σημαντικές ανατιμήσεις σε πάνω από 200 κωδικούς. Η ενέργεια ανεβαίνει και πάλι. Πού στον πούτσο είδες να πέφτει;

Είσαι εκτός πραγματικότητας. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Ο κόσμος. Δεν. Έχει. Λεφτά. Χώνεψέ το. Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση. Πέρυσι τα Χριστούγεννα η κατανάλωση ήταν σε ιστορικό χαμηλό. Φέτος πολύ φοβάμαι ότι θα είναι χειρότερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Νοέμ 2024, 08:49

hellegennes έγραψε:
02 Νοέμ 2024, 04:15
Otto Weininger έγραψε:
01 Νοέμ 2024, 14:58
Ερμής έγραψε:
Λάθος. Αυτό λέει πολλά.
Ο κόσμος φτύνει αίμα (όποιος φτύνει τέλος πάντων) λόγω ενέργειας. Σιγά σιγά πέφτει. Και παρασύρει και τα υπόλοιπα.
Πόσο delusional, είσαι ρε μαλάκα; Όλα τα προϊόντα αυξάνονται διαρκώς. Δεν έχει σταματήσει καθόλου ο υπερπληθωρισμός. Την τελευταία εβδομάδα μόνο είχα σημαντικές ανατιμήσεις σε πάνω από 200 κωδικούς. Η ενέργεια ανεβαίνει και πάλι. Πού στον πούτσο είδες να πέφτει;

Είσαι εκτός πραγματικότητας. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Ο κόσμος. Δεν. Έχει. Λεφτά. Χώνεψέ το. Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση. Πέρυσι τα Χριστούγεννα η κατανάλωση ήταν σε ιστορικό χαμηλό. Φέτος πολύ φοβάμαι ότι θα είναι χειρότερα.
Η Ενέργεια πέφτει, τον Νοέμβριο θα είναι ακόμα πιο φτηνά.

Υπάρχει ενδεχόμενος φόβος αυξήσεις λόγω πιθανόν αυξημένων αναγκών Ουκρανίας τον Δεκέμβριο. Αλλά θα εξαρτηθεί από πολλά.

Το αν έχει λεφτά ο κόσμος, θα φανεί από αλλού.

Η Ένωση των Σούπερ Μάρκετ ανακοίνωσε ότι θα μειωθουν οι τιμες σε 600 κωδικους αυτό το μήνα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Νοέμ 2024, 08:56

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
01 Νοέμ 2024, 12:29
Ερμής έγραψε:
31 Οκτ 2024, 20:19

Μακαρι να μη φάμε τίποτα τέτοιο και κάνεις να μη περάσει δύσκολα αλλά δεν έχω καλό προαίσθημα.
εγώ πάντως έχω την αίσθηση ότι όλη αυτή η οικονομική ανάπτυξη είναι κίβδηλη και κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα έχουμε νέα κρίση, αυτή τη φορά χειρότερη
και το λέω αυτό βλέποντας τα πράγματα μέσα από την αγορά κι όχι από τα μμε του καθεστώτος
Έχω ακριβώς την ίδια αίσθηση. Ένα κομμάτι του rebound είναι αληθινό και έγινε μόλις σταμάτησαν τα μνημονιακά μέτρα αλλά από εκεί και μετά είναι πάλι αέρας κοπανιστός.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Νοέμ 2024, 15:17

Otto Weininger έγραψε:
02 Νοέμ 2024, 08:49
Η Ένωση των Σούπερ Μάρκετ ανακοίνωσε ότι θα μειωθουν οι τιμες σε 600 κωδικους αυτό το μήνα.
Σε τι; Στα προϊόντα που έχουν έτσι κι αλλιώς με ψεύτικες προσφορές -50% και -75% μόνιμα; Θα λένε πλέον ψέματα ότι είναι -25%;

Κι αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω, να ένα παράδειγμα. Αυτή είναι η τιμή που πουλάω το συγκεκριμένο πακέτο με σφουγγαράκια (1,30 αν δεν φαίνεται):

Εικόνα

Αυτές είναι οι τιμές Μασούτη και Σκλαβενίτη:

Εικόνα

Ο Σκλαβενίτης το έχει τάχα μου προσφορά -2,31 ευρώ. Τι λε, ρε φίλε! :smt005:

Αυτή είναι η τιμή χοντρικής που αγοράζω εγώ:

Εικόνα

Σε τέτοια προϊόντα θα μειώσουν τις τιμές. Θα λέει ο Σκλαβενίτης πλέον ότι το δίνει π.χ. 2,1 ευρώ αντί για 3,80 (που δεν το δίνει ποτέ αυτήν την τιμή) και με την έκπτωση θα το δίνει πάλι όσο το δίνει, απλά αντί να λέει -2,31 θα λέει τάχα μου -0,62.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Νοέμ 2024, 19:10

hellegennes έγραψε:
02 Νοέμ 2024, 15:17
Otto Weininger έγραψε:
02 Νοέμ 2024, 08:49
Σε τι; Στα προϊόντα που έχουν έτσι κι αλλιώς με ψεύτικες προσφορές -50% και -75% μόνιμα; Θα λένε πλέον ψέματα ότι είναι -25%;

Κι αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω, να ένα παράδειγμα. Αυτή είναι η τιμή που πουλάω το συγκεκριμένο πακέτο με σφουγγαράκια (1,30 αν δεν φαίνεται):

Εικόνα

Αυτές είναι οι τιμές Μασούτη και Σκλαβενίτη:

Εικόνα

Ο Σκλαβενίτης το έχει τάχα μου προσφορά -2,31 ευρώ. Τι λε, ρε φίλε! :smt005:

Αυτή είναι η τιμή χοντρικής που αγοράζω εγώ:

Εικόνα

Σε τέτοια προϊόντα θα μειώσουν τις τιμές. Θα λέει ο Σκλαβενίτης πλέον ότι το δίνει π.χ. 2,1 ευρώ αντί για 3,80 (που δεν το δίνει ποτέ αυτήν την τιμή) και με την έκπτωση θα το δίνει πάλι όσο το δίνει, απλά αντί να λέει -2,31 θα λέει τάχα μου -0,62.
Τέλεια.
Σου με τον άλλοι 599 κωδικοί.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών