Αν είναι κοκοές ο Frappezitis εγώ είμαι ο Πάπας.
Είναι τόσο ΚΚΕ όσο είναι ΝΔ ο Γιαννόπουλος.
πολλες φορες το δικαιο δεν ειναι και συμφερον.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 14:21Συγγνώμη εγώ επικαλούμαι πως δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων. Αυτό αν θες κατάρριψε.
Υποχρέωση της εταιρείας είναι να έχουν εισόδημα άνθρωποι χωρίς επεξεργασίας με αυτη? Είστε ηλίθιοι?
Προσλάβετέ τους εσείς στο μπουρδελακι του Περισσού για να καθαριζουν πατώματα και σκάλες ή σαν σεκιουριτι. Μην ακούσω καμία αντεργατικη μαλακία ότι δεν χρειάζεστε ή δεν συμφέρει οικονομικά να πληρώνετε τόσο άτομα για αυτή τη δουλειά, ε;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 16:40Θα επαναλάβω λοιπόν πως εγώ δεν έκανα επίκληση στο αν μπορεί κάποιος να υποχρεώσεις την εργοδοτρια εταιρεία. Εγώ βάζω μπροστά τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι εργαζόμενοι προστατευονται από τον νόμο, το αντίθετο τα συμφέροντα τους τσαλακωνονται από το δίκαιο της αστικής τάξης;. Ναι;George_V έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 16:27Kαλως η κακως η εταιρεια δεν εχει υποχρεωση να τους κρατησει αν δεν τους θελει και κανεις δεν μπορει να τη βαλει να το κανει με το στανιο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 16:11
Ρε συ οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμενοι για γις εταιρείες*. Δεν προσπαθώ να πω ότι απολυουν παρατυπως, λέω ότι η εταιρεία για λόγους κόστους στερεί το ψωμί από 200 οικογένειες, 2 χρόνια πριν πάλι για λόγους κόστους κλάψανε κυρίως 50 οικογένειες αλλά και όλοι εμείς που έχουμε ελάχιστη ενσυναισθηση.
*εδώ περισσότερα για το πως διαρθρωνεται το δίκαιο και πως συσχετίζεται το δικαιικο επικοδομημα με την οικονομική βάση Μορφές κοινωνικής συνείδησης ΙΙΙ: ΔΙΚΑΙΟ
Απο κει και μετα η εργασια προστατευεται απο το κράτος (το οποιο δεν ειναι υποχρεωμενο να επιβαλλει στην εταιρεια να τους κρατησει με το ζορι αλλα ειναι υποχρεωμενο να τους προτεινει/βρει εργασια μεσω του ΟΑΕΔ).
Και να πούμε και το άλλο, οι εταιρείες δεν νοιάζονται πως θα ζήσουν οι οικογένειες οι αν σκοτώθηκαν κόσμος στις ράγες. Αυτό που τους νοιάζει λογιστικά να βγαίνουν κερδισμένες.
οχι, δεν στερει το ψωμι.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 16:11
Ρε συ οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμενοι για γις εταιρείες*. Δεν προσπαθώ να πω ότι απολυουν παρατυπως, λέω ότι η εταιρεία για λόγους κόστους στερεί το ψωμί από 200 οικογένειες, 2 χρόνια πριν πάλι για λόγους κόστους κλάψανε κυρίως 50 οικογένειες αλλά και όλοι εμείς που έχουμε ελάχιστη ενσυναισθηση.
*εδώ περισσότερα για το πως διαρθρωνεται το δίκαιο και πως συσχετίζεται το δικαιικο επικοδομημα με την οικονομική βάση Μορφές κοινωνικής συνείδησης ΙΙΙ: ΔΙΚΑΙΟ
ήταν σε σχέση εξαρτημένης εργασίας. Οι εργαζόμενοι για να βιοποριστούν εξαρτώνται από τον μισθό τους ξέρεις.Ασέβαστος έγραψε: ↑10 Φεβ 2025, 09:08οχι, δεν στερει το ψωμι.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 16:11
εδωσε ψωμι, για ορισμενο χρονικο διαστημα, με ανταλλαγμα την εργασια.
Όσοι υπογράφουν σύμβαση ορισμένου χρόνου και έρθει η ώρα να τελειώσει η σύμβαση. Τι πρέπει να κάνει μια εταιρεία ή το δημόσιο;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 13:39Θα πηγαίνουν το ίδιο ψωμί στο σπίτι τους;
δεν ταυτίζομαι με την εταιρία, εσύ που ταυτίζεσαι μπορείς να της βρεις λύση. Εγώ ταυτίζομαι με όσους πουλιόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε σεζον, κάθε χρόνο. Αυτονών το πρόβλημα θέλω να λύσω.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 22:20Όσοι υπογράφουν σύμβαση ορισμένου χρόνου και έρθει η ώρα να τελειώσει η σύμβαση. Τι πρέπει να κάνει μια εταιρεία ή το δημόσιο;
Να τους προσλάβει μόνιμα χωρίς να τους χρειάζεται ή όταν τους ξαναχρειστει να τους ζητήσει να ξανά υπογράψουν;
όχι απαραίτητα. Λογιστικά είπες να το δούμε.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 00:17δεν ταυτίζομαι με την εταιρία, εσύ που ταυτίζεσαι μπορείς να της βρεις λύση. Εγώ ταυτίζομαι με όσους πουλιόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε σεζον, κάθε χρόνο. Αυτονών το πρόβλημα θέλω να λύσω.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 22:20Όσοι υπογράφουν σύμβαση ορισμένου χρόνου και έρθει η ώρα να τελειώσει η σύμβαση. Τι πρέπει να κάνει μια εταιρεία ή το δημόσιο;
Να τους προσλάβει μόνιμα χωρίς να τους χρειάζεται ή όταν τους ξαναχρειστει να τους ζητήσει να ξανά υπογράψουν;
Αλλά ας το δούμε λογιστικά, αν η εταιρία είναι κερδοφόρα μπορεί να τους κρατήσει ναι;
Ρε συ, αλήθεια τι γίνεται όταν λήξει η σύμβαση κάποιου και δεν ανανεωθεί; Μπορεί όντως να μην του την ανανεώσουν γιατί δεν τον χρειάζονται ή γιατί δεν τον γουστάρουν. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό; Αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε έναν εργοδότη να μην προσλάβει ξανά κάποιον μετά την λήξη της σύμβασης.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 00:17δεν ταυτίζομαι με την εταιρία, εσύ που ταυτίζεσαι μπορείς να της βρεις λύση. Εγώ ταυτίζομαι με όσους πουλιόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε σεζον, κάθε χρόνο. Αυτονών το πρόβλημα θέλω να λύσω.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 22:20Όσοι υπογράφουν σύμβαση ορισμένου χρόνου και έρθει η ώρα να τελειώσει η σύμβαση. Τι πρέπει να κάνει μια εταιρεία ή το δημόσιο;
Αλλά ας το δούμε λογιστικά, αν η εταιρία είναι κερδοφόρα μπορεί να τους κρατήσει ναι;
αυτό δεν είναι δικαιολογία για να σταυρώνουμε τα χέρια, μήπως η σύνταξη υπήρχε από πάντα;pylothess έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 00:24Ρε συ, αλήθεια τι γίνεται όταν λήξει η σύμβαση κάποιου και δεν ανανεωθεί; Μπορεί όντως να μην του την ανανεώσουν γιατί δεν τον χρειάζονται ή γιατί δεν τον γουστάρουν. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό; Αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε έναν εργοδότη να μην προσλάβει ξανά κάποιον μετά την λήξη της σύμβασης.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 00:17δεν ταυτίζομαι με την εταιρία, εσύ που ταυτίζεσαι μπορείς να της βρεις λύση. Εγώ ταυτίζομαι με όσους πουλιόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε σεζον, κάθε χρόνο. Αυτονών το πρόβλημα θέλω να λύσω.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 22:20
Όσοι υπογράφουν σύμβαση ορισμένου χρόνου και έρθει η ώρα να τελειώσει η σύμβαση. Τι πρέπει να κάνει μια εταιρεία ή το δημόσιο;
Ε τότε πως; Εξωθεσμικά;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 00:27αυτό δεν είναι δικαιολογία για να σταυρώνουμε τα χέρια, μήπως η σύνταξη υπήρχε από πάντα;pylothess έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 00:24Ρε συ, αλήθεια τι γίνεται όταν λήξει η σύμβαση κάποιου και δεν ανανεωθεί; Μπορεί όντως να μην του την ανανεώσουν γιατί δεν τον χρειάζονται ή γιατί δεν τον γουστάρουν. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό; Αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε έναν εργοδότη να μην προσλάβει ξανά κάποιον μετά την λήξη της σύμβασης.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 00:17
δεν ταυτίζομαι με την εταιρία, εσύ που ταυτίζεσαι μπορείς να της βρεις λύση. Εγώ ταυτίζομαι με όσους πουλιόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε σεζον, κάθε χρόνο. Αυτονών το πρόβλημα θέλω να λύσω.
Αν δεν τους θέλει η εταιρεία,δεν τους χρειάζεται, γιατί να τους κρατήσει;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 00:17δεν ταυτίζομαι με την εταιρία, εσύ που ταυτίζεσαι μπορείς να της βρεις λύση. Εγώ ταυτίζομαι με όσους πουλιόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε σεζον, κάθε χρόνο. Αυτονών το πρόβλημα θέλω να λύσω.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 22:20Όσοι υπογράφουν σύμβαση ορισμένου χρόνου και έρθει η ώρα να τελειώσει η σύμβαση. Τι πρέπει να κάνει μια εταιρεία ή το δημόσιο;