Η παράνοια του ελλαδιστάν

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Η παράνοια του ελλαδιστάν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 07 Απρ 2025, 13:36

Πεθανε μια γιαγια που ζουσε σε ενα κωλωχωρι και προεκυψαν βασει νομου 12 κληρονομοι, βασικα τα παιδια πεθαμενων αδελφιων της...

ολοι αυτοι ζουσαν στην πολη και ειχαν απο ελαχιστη ως καθολου σχεση με τη γιαγια, συνεπως δεν εμαθαν οτι πεθανε, ουτε οτι κληρονομουσαν.

Περασε λοιπον το 4μηνο απο το θανατο της χωρις να το μαθουν και εχασαν τη δυνατοτητα.

Το εμαθαν μετα απο χρονια οταν ενας δικηγορος που αναζητησε την κληρονομια της γιαγιας ζητησε να βγαλει Πιστοποιητικο Εγγυτερων Συγγενων, οποτε βρηκε εκει τους κληρονομους της γιαγιας και στη συνεχεια τους εντοπισε μεσω του 18880.

Προκειται για περιστατικο που αφορα στενους συγγενεις μου και ξερω ακριβως το μπαχαλο που προεκυψε.

.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 07 Απρ 2025, 14:17

Nandros έγραψε:
07 Απρ 2025, 13:23
.
Τι ισχύει για τις περιπτώσεις αποποίησης κληρονομιάς;
Σε περίπτωση που οι κληρονόμοι επιθυμούν να αποποιηθούν την κληρονομιά, καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στον Γραμματέα του Ειρηνοδικείου, στην περιφέρεια του οποίου ο αποβιώσας είχε κατά το χρόνο του θανάτου την κατοικία του, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών. Η προθεσμία αρχίζει όταν ο κληρονόμος μαθαίνει την επαγωγή και τον λόγο της. Στην επαγωγή από διαθήκη, η προθεσμία δεν αρχίζει πριν από τη δημοσίευση της διαθήκης.

Επαγωγή είναι η κλήση των κληρονόμων στην κληρονομιά και η καθολική, άμεση και αυτοδίκαιη κτήση της κληρονομιάς από αυτούς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία των τεσσάρων μηνών χωρίς να κατατεθεί αίτηση αποποίησης κληρονομιάς, τότε θεωρείται ότι έχουμε σιωπηρή αποδοχή της κληρονομιάς.

Υπάρχουν εξαιρέσεις;
Ναι, σε δύο περιπτώσεις. Εάν ο κληρονομούμενος είχε την τελευταία του κατοικία στο εξωτερικό ή εάν ο κληρονόμος έμαθε την επαγωγή όταν διέμενε στο εξωτερικό, τότε υπάρχει δυνατότητα αποποίησης της κληρονομιάς εντός ενός έτους.

https://www.aade.gr/exypiretisi-enimero ... -apoleia-3
.
δεν διευκρινίζει το άρθρο τι ακριβώς συνιστά "γνώση" της κληρονομιάς και πώς ακριβώς αυτό αποδεικνύεται
γιατί υπάρχουν πάμπολες περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν χρεωμένοι χωρίς να έχουν λάβει γνώση
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 07 Απρ 2025, 14:26

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
07 Απρ 2025, 11:07
ο μόνος τρόπος να σωθείς από αυτή τη κωλοχώρα είναι να σηκωθείς να φύγεις
δεν υπάρχει σωτηρία
Πριν φύγεις, μάθε αν πήραν το σπίτι κανενός ποτέ όχι επειδή ο χρωστούσε εκεινος αλλά επειδη χρωστούσε ο ξάδερφος του.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 07 Απρ 2025, 17:07

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
07 Απρ 2025, 11:43
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
07 Απρ 2025, 11:39
Αρίστος έγραψε:
07 Απρ 2025, 11:33
Αποποιηση μπορεις να κανεις μονο σε 4 μηνες και δεν μπορεις να επικαλεστεις οτι δεν ηξερες οτι ο ταδε μακρινος συγγενης πεθανε.

.

.

Εισαι και Νομικός ρε φίλε..... :D

Συμπλήρωσε το πάζλ ο Δημοκράτης που είπε οτι ο χρόνος μετράει απο τοτε που το έμαθες.....

Αν ησουν στην Ουαγκαντούγκου πχ πως θα το μάθαινες.....

.
δεν ισχύει αυτό λέμε
ο χρόνος ξεκινάει να μετράει από τη στιγμή που ήρθε η σειρά της τάξης σου
αν δε το μάθεις μέσα στο τετράμηνο την πούτσισες
και μετά χρειάζεται να πας δικαστικά για την ξεφορτωθείς
φίλος λέμε το ξέρω το θέμα από πρώτο χέρι, πιο πρώτο δεν πάει. Σε παίρνει τηλέφωνο η τράπεζα ή κάποιος δικηγόρος και σε λέει χρωστάς Χ, του λες θα πάρεις τα @@ μου ευγενικά δεν έχω ιδέα. Πας και κάνεις μια ωραία αποποίηση και μια δήλωση ότι δεν είχες ιδέα και τελειώνει το θέμα εκεί. Δεν χρωστάς τίποτα, δεν θα σε πάρουν κανένα ευρώ.
Υποθέτω ότι αν ο μακαρίτης χρωστούσε και στο κράτος ότι μπορεί να ταλιπωριθείς με αστυνομία. Αν πχ πας να αλλάξεις ταυτότητα ή δεν ξέρω τι, μπορεί να βρεθείς να περάσεις καμιά νύχτα στην μπουζού αν είσαι πολύ γκαντέμης. Αλλά ως εκεί είναι το πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 07 Απρ 2025, 17:13

αποικια χρεους η αλλιως γουπατο :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Απρ 2025, 20:33

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
07 Απρ 2025, 11:51

Φερτο μου γραμμένο σε Νόμο αυτό που λες.....αν το βρείς....που δεν.....

ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΑ.....ΑΛΛΟ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΛΛΟ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ.....
.
Η αποδοχή στον συμβολαιογράφο σου δίνει τίτλους ιδιοκτησίας. Η ιδιοκτησία καθεαυτή και όλα τα υπέρ και κατά που αυτή συνεπάγεται ισχύει ανεξάρτητα. Αν πέθανε η γιαγιά το 2015 κι εσύ κάνεις αποδοχή το 2025, πρέπει να πληρώσεις 10 χρόνια ΕΝΦΙΑ. Είναι προϋπόθεση για να βγει το συμβόλαιο.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Απρ 2025, 20:37

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
δεν υπάρχει σωτηρία
Το αστικό μας δίκαιο είναι καρμπόν το Γαλλικό.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 07 Απρ 2025, 20:50

Otto Weininger έγραψε:
07 Απρ 2025, 14:26
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
δεν υπάρχει σωτηρία
Πριν φύγεις, μάθε αν πήραν το σπίτι κανενός ποτέ όχι επειδή ο χρωστούσε εκεινος αλλά επειδη χρωστούσε ο ξάδερφος του.
Τα λεφτά, την ψυχική ηρεμία και τις μέρες που θα πρέπει να τρέχω στην εφορία και στα δικαστήρια, για χρόνια, για να δικαιωθώ θα μου τα δωσει κάποιος πισω;

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 08 Απρ 2025, 10:09

Δημοκράτης έγραψε:
07 Απρ 2025, 17:07
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
07 Απρ 2025, 11:43
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
07 Απρ 2025, 11:39

.

Εισαι και Νομικός ρε φίλε..... :D

Συμπλήρωσε το πάζλ ο Δημοκράτης που είπε οτι ο χρόνος μετράει απο τοτε που το έμαθες.....

Αν ησουν στην Ουαγκαντούγκου πχ πως θα το μάθαινες.....

.
δεν ισχύει αυτό λέμε
ο χρόνος ξεκινάει να μετράει από τη στιγμή που ήρθε η σειρά της τάξης σου
αν δε το μάθεις μέσα στο τετράμηνο την πούτσισες
και μετά χρειάζεται να πας δικαστικά για την ξεφορτωθείς
φίλος λέμε το ξέρω το θέμα από πρώτο χέρι, πιο πρώτο δεν πάει. Σε παίρνει τηλέφωνο η τράπεζα ή κάποιος δικηγόρος και σε λέει χρωστάς Χ, του λες θα πάρεις τα @@ μου ευγενικά δεν έχω ιδέα. Πας και κάνεις μια ωραία αποποίηση και μια δήλωση ότι δεν είχες ιδέα και τελειώνει το θέμα εκεί. Δεν χρωστάς τίποτα, δεν θα σε πάρουν κανένα ευρώ.
Υποθέτω ότι αν ο μακαρίτης χρωστούσε και στο κράτος ότι μπορεί να ταλιπωριθείς με αστυνομία. Αν πχ πας να αλλάξεις ταυτότητα ή δεν ξέρω τι, μπορεί να βρεθείς να περάσεις καμιά νύχτα στην μπουζού αν είσαι πολύ γκαντέμης. Αλλά ως εκεί είναι το πρόβλημα.
που κάνεις τη δήλωση της αποποίησης; πρέπει να γίνει δικαστήριο και να αποδείξεις ότι δεν είχες γνώση. εντάξει φαντάζομαι πως είναι τυπικό, δε νομίζω ο δικαστής να μη δεχθεί την αποποίηση του χρέους, αλλά όπως και να έχει, θα έχεις φορτωθεί αδίκως ένα χρέος, θα έχεις χάσει τη ψυχική σου υγεία από το σοκ, θα πρέπει να πληρώσεις δικηγόρους και τα ρέστα και μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα έχεις το άγχος
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών