Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 10 Νοέμ 2023, 14:48

Ασέβαστος έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 14:29
Λεγεών έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 14:20
Ασέβαστος έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 11:45

η γυναικα μου παντως και οι φιλες της, ολες ιυ, συχνα πανε για καφεδακια, γυμναστηρια κλπ τα πρωινα. μην ξεχναμε οτι πλεον οι μισες δουλειες ειναι τοσο λασκα που μπορουν να γινουν και work from home, οποτε τα ωραρια δεν ειναι δα και αυστηρα.
Το WFH είναι εξαίρεση στην Ελλάδα, όχι ο κανόνας. Ο λόγος που εγώ ως μισθωτός κυκλοφορώ αυτές τις ώρες είναι επειδή παρέδωσα πρότζεκτ την περασμένη εβδομάδα και είμαι πιο χαλαρός, αλλά και επειδή λόγω timezone εργάζομαι κυρίως μετά τις 12 το μεσημέρι.

Τις ώρες που ανέφερα, ο μέσος ΔΥ είναι στην δουλειά του, ο μέσος ΙΥ επίσης, αντιθέτως ο μέσος ΕΕ που ‘εργάζεται όποτε θέλει χωρίς αφεντικά’ εκείνες τις ώρες κωλοβαράει ασύστολα με τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα του.
30 χρονια εε, δεν εχω βγει ποτε για καφε το πρωι, το ιδιο και ολοι οι γειτονες μου. :102: που τα βρισκετε και τα λετε δεν ξερω. :102:
Δεν πειράζει, πίνεις το καφεδάκι χαλαρός στο μαγαζί όταν δεν κόβεις αποδείξεις.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 10 Νοέμ 2023, 14:52

Λεγεών έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 14:48
Ασέβαστος έγραψε:
Λεγεών έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 14:20
Το WFH είναι εξαίρεση στην Ελλάδα, όχι ο κανόνας. Ο λόγος που εγώ ως μισθωτός κυκλοφορώ αυτές τις ώρες είναι επειδή παρέδωσα πρότζεκτ την περασμένη εβδομάδα και είμαι πιο χαλαρός, αλλά και επειδή λόγω timezone εργάζομαι κυρίως μετά τις 12 το μεσημέρι.

Τις ώρες που ανέφερα, ο μέσος ΔΥ είναι στην δουλειά του, ο μέσος ΙΥ επίσης, αντιθέτως ο μέσος ΕΕ που ‘εργάζεται όποτε θέλει χωρίς αφεντικά’ εκείνες τις ώρες κωλοβαράει ασύστολα με τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα του.
30 χρονια εε, δεν εχω βγει ποτε για καφε το πρωι, το ιδιο και ολοι οι γειτονες μου. :102: που τα βρισκετε και τα λετε δεν ξερω. :102:
Για εμάς φοροδιαφευγουν λέμε για να μην ανέβουν οι τιμές :lol:

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 10 Νοέμ 2023, 14:55

EKPLIKTIKOS έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 14:52
Λεγεών έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Θα φορολογηθεί ο Ασέβαστος και θα ανεβάσει την τιμή της βρύσης στα 1000 ευρώ, ωιμέεεεεεεε τι κακό μας βρήκε.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Νοέμ 2023, 15:47

Εσείς αφού δουλεύετε 9-5, πώς γράφετε στο φόρουμ; Δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Νοέμ 2023, 19:16

EKPLIKTIKOS έγραψε:
Λεγεών έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

περιπου.

μαζι φοροδιαφευγουμε, λεω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Νοέμ 2023, 23:08

Ασέβαστος έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:16
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Λεγεών έγραψε:

περιπου.

μαζι φοροδιαφευγουμε, λεω.
Το εξήγησα και σε άλλο νήμα ότι οι τιμές σε υπηρεσίες ιδίως κρατούνται χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν υπάρχει χώρα που θα πας και θα σου πούνε 5 ευρώ για παιδικό κούρεμα.

Ο περισσότερος κόσμος δεν νοιάζεται για το ότι ο μπαρμπέρης δεν θα του κόψει απόδειξη γιατί προτιμάει να του μείνουν στην τσέπη τα λεφτά που θα πήγαιναν σε φόρους και ααααααααν θα κατέληγαν να τον ωφελήσουν τελικά έμμεσα από δαπάνες της κυβέρνησης.

Μπορείτε να το κάνετε και πείραμα. Να ρωτάτε κόσμο αν προτιμούν να δίνουν 10 αντί για 5 ευρώ, εξηγώντας ότι αυτά τα έξτρα 5 ευρώ θα πάνε στην εκπαίδευση, στην αστυνόμευση και σε δημόσια έργα. Παρακαλώ μετά να έρθετε να μας πείτε πόσοι δεν γέλασαν στην μάπα σας και πόσοι είπαν "ναι, προτιμώ να έχω 5 ευρώ λιγότερα και να ωφεληθώ έμμεσα... ίσως".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Νοέμ 2023, 23:37

hellegennes έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 23:08

Μπορείτε να το κάνετε και πείραμα. Να ρωτάτε κόσμο αν προτιμούν να δίνουν 10 αντί για 5 ευρώ, εξηγώντας ότι αυτά τα έξτρα 5 ευρώ θα πάνε στην εκπαίδευση, στην αστυνόμευση και σε δημόσια έργα. Παρακαλώ μετά να έρθετε να μας πείτε πόσοι δεν γέλασαν στην μάπα σας και πόσοι είπαν "ναι, προτιμώ να έχω 5 ευρώ λιγότερα και να ωφεληθώ έμμεσα... ίσως".
Καλά, μπορούμε και να τους ρωτήσουμε τι γνώμη έχουν για το PRELIMINARY DEBT SUSTAINABILITY ANALYSIS και πάλι η πλειοψηφία μαλακία θα σου απαντήσει, δεν είναι τα οικονομικά το φόρτε τους τι να κάνουμε.

Εγώ όμως σου έδειξα ότι έχω πληρώσει σε παιδικούς σταθμούς το κέρδος από κουρέματα 440 ετών. Την ίδια στιγμή που η Σ. η "μαύρη" κομμώτρια με ίδιο πραγματικό εισόδημα είχε τζάμπα παιδικούς σταθμούς και έκανε 2 μήνες διακοπές το χρόνο στο νεόδμητο εξοχικό της.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 10 Νοέμ 2023, 23:44

hellegennes έγραψε:
Σωστό είναι αυτό αλλά είναι και σωστό ότι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι αμέσως μετά θα καταγγείλουν τον επικατάρατο νεοφιλελευθερισμό χωρίς φυσικά να καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι είναι νεοφιλελεύθεροι στη νοοτροπία.
Και αυτό τελικά σημαίνει ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή καλύτερα επειδή απαιτούν μεγάλες παροχές από το κράτος χωρίς να πληρώνουν φόρους μπορεί να είναι ικανοποιημένοι μόνο με ελλειμματικούς και μάλιστα πολύ ελλειμματικούς προυπολογισμούς.Αυτό το άθλημα όμως έληξε με τα μνημόνια.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 11 Νοέμ 2023, 00:08

foscilis έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 23:37
Καλά, μπορούμε και να τους ρωτήσουμε τι γνώμη έχουν για το PRELIMINARY DEBT SUSTAINABILITY ANALYSIS και πάλι η πλειοψηφία μαλακία θα σου απαντήσει, δεν είναι τα οικονομικά το φόρτε τους τι να κάνουμε.
Ναι, αλλά ο λαός αποφασίζει, αλλιώς ας το ονομάσουμε αριστοκρατία. Αν ο λαός θεωρεί ότι είναι καλύτερα να τα κρατήσει στην τσέπη του, με γεια του με χαρά του. Δεν επικροτώ αυτό το σκεπτικό, αλλά δεν είναι αδικαιολόγητο αν κρίνεις από την διαχείριση του κράτους από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι τόσο αμαρτωλή η διαχείριση που έχει βάση το σκεπτικό ότι αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να πάνε σε ανταποδοτικά οφέλη.
foscilis έγραψε:
Εγώ όμως σου έδειξα ότι έχω πληρώσει σε παιδικούς σταθμούς το κέρδος από κουρέματα 440 ετών. Την ίδια στιγμή που η Σ. η "μαύρη" κομμώτρια με ίδιο πραγματικό εισόδημα είχε τζάμπα παιδικούς σταθμούς και έκανε 2 μήνες διακοπές το χρόνο στο νεόδμητο εξοχικό της.
Αυτή όμως είναι ανταγωνιστική λογική. Από την πλευρά που το βλέπεις εσύ, αν η κομμώτρια πλήρωνε περισσότερους φόρους μπορεί να υπήρχαν λεφτά για να πάνε και τα δικά σου παιδιά δωρεάν στον παιδικό, ο μέσος Έλληνας όμως δεν το βλέπει καθόλου έτσι.

Πρώτον γιατί δεν πιστεύει ότι αυτά τα λεφτά θα πήγαιναν όντως εκεί και δεύτερον γιατί δεν το βλέπει ανταγωνιστικά. Λέει στην κομμώτρια ότι καλά κάνει και φοροδιαφεύγει και αν μπορούσε θα το έκανε κι αυτός και τα λεφτά για παιδικούς να τα πληρώσει ο Βαρδινογιάννης και ο Μητσοτάκης.

Δεν είναι καν θεωρητικό αυτό που σου λέω, τα έχω ακούσει άπειρες φορές, μετά από το "γιατί έκοψες απόδειξη" που ακούω περισσότερες φορές την μέρα από όσες έχει πει "προχωκάγκουρες" η Γαλή στην ιστορία του phorum (και του παλιού συμψηφιστικά).

Κατά πόσο έχει δίκιο ο μέσος Έλληνας ότι δεν θα πάνε εκεί τα λεφτά αυτά, είναι άλλη συζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 11 Νοέμ 2023, 00:15

πατησιωτης έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 23:44
hellegennes έγραψε:
Σωστό είναι αυτό αλλά είναι και σωστό ότι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι αμέσως μετά θα καταγγείλουν τον επικατάρατο νεοφιλελευθερισμό χωρίς φυσικά να καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι είναι νεοφιλελεύθεροι στη νοοτροπία.
Και αυτό τελικά σημαίνει ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή καλύτερα επειδή απαιτούν μεγάλες παροχές από το κράτος χωρίς να πληρώνουν φόρους μπορεί να είναι ικανοποιημένοι μόνο με ελλειμματικούς και μάλιστα πολύ ελλειμματικούς προυπολογισμούς.Αυτό το άθλημα όμως έληξε με τα μνημόνια.
Ο νεοφιλελευθερισμός έχει συνυφαστεί και με την υποστήριξη ή ανοχή του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό είναι διαφορετικό από ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο που δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ψάρια που συγκεντρώνουν πλούτο και δεν είναι ψέματα ότι αυτό δημιουργεί στρέβλωση, πρώτα απ' όλα στα φορολογικά έσοδα του κράτους. Μπορείς να συζητήσεις κατά πόσο το μεγάλο κεφάλαιο τελικά οδηγεί σε τεχνολογική εξέλιξη και περισσότερη ευμάρεια σταδιακά, αλλά δεν γίνεται να αρνηθείς ότι συστηματικά στεγνώνει την αγορά και καταναλώνει ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας χωρίς να συνεισφέρει ισότιμα σε κρατική επένδυση.

Ο μέσος Δυτικός δεν είναι αντίθετος στον νεοφιλελευθερισμό, είναι αντίθετος στην υπερσυγκέντρωση κεφαλαίων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 11 Νοέμ 2023, 07:32

EKPLIKTIKOS έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 11:35
Ούτε καν. Ίσως ισχύει για κάποιες περιοχές αλλά ας πούμε στις κλασικές μικροαστικες δεν έχει λαθρομετανάστες. Εμένα στο Φάληρο το παιδί μου δε θα μείνει εκτός του παιδικού από τον Αχμέτ αλλά από τον Σάκη τον υδραυλικό :102:
Καλά, ναι, προφανώς εκεί που δεν υπάρχει Αχμέτ δεν μπορεί να σου φάει και την θέση. Εκεί όμως που υπάρχει αλβανοκρατία κλπ είναι καθεστώς αυτή η κατάσταση, έχω φίλο με οικογένεια και χαμηλό εισόδημα που δεν βρίσκει θέση γιατί όλοι οι Αλβανοί δηλώνουν μηδέν και δουλεύουν 100% μαύρα. Πιο πολλοί τέτοιοι τρώνε τις θέσεις πάντως, όχι μουσουλμάνοι αφού αυτοί είναι σχεδόν όλοι νέοι άντρες, όχι οικογένειες.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 11 Νοέμ 2023, 08:13

hellegennes έγραψε:
11 Νοέμ 2023, 00:15
Ο νεοφιλελευθερισμός έχει συνυφαστεί και με την υποστήριξη ή ανοχή του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό είναι διαφορετικό από ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο που δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ψάρια που συγκεντρώνουν πλούτο και δεν είναι ψέματα ότι αυτό δημιουργεί στρέβλωση, πρώτα απ' όλα στα φορολογικά έσοδα του κράτους
Αυτό είναι απλώς η κατηγορία των αντιπάλων του.Η επίσημη βασική ιδεολογία του είναι αυτό ακριβώς που πιστεύουν οι άνθρωποι που έγραψες ,ότι δεν εμπιστεύονται το κράτος για παροχές υπηρεσιών και προτιμούν να τους μένουν τα λεφτά στην τσέπη.Όλη η βασική επιχειρηματολογία είναι ότι οι πόροι αξιοποιούνται πολύ καλύτερα από τους ιδιώτες που αποφασίζουν αυτοί που θέλουν να ξοδέψουν τα λεφτά τους παρά από το κράτος.
Έτσι κι αλλιώς τα όρια στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου δεν μπορεί σε συνθήκες παγκόσμιας αγοράς να τα καθορίσει καμμία κυβέρνηση.Εάν ξεπεράσει κάποια το όριο,τα κεφάλαια φεύγουν σε άλλη χώρα.
Αυτός είναι ο λόγος π.χ. που ο μη νεοφιλελεύθερος Τσακαλώτος και όχι ο Χατζηδάκης τσεκούρωσε τους μικρομεσαίους για να βγάλει πλεόνασμα.Δεν μπορούσε να πάρει λεφτά από πουθενά αλλού.
Και βασικά αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι καταγγέλλοντες το νεοφιλελευθερισμό ρίχνουν άσφαιρα πυρά,γυρίζουν γύρω από την ουρά τους και το ξέρουν, εάν δεν υψώσουν δασμολογικά τείχη και απαγορεύσουν την εξαγωγή και διακίνηση κεφαλαίων,πράγμα όμως που δεν το κάνουν διότι θα έχουν άλλα θέματα.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 11 Νοέμ 2023, 08:30

foscilis έγραψε:
hellegennes έγραψε:

:p8:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 11 Νοέμ 2023, 09:05

hellegennes έγραψε:
11 Νοέμ 2023, 00:08

Ναι, αλλά ο λαός αποφασίζει, αλλιώς ας το ονομάσουμε αριστοκρατία.
Ο λαός αποφασίζει στον βαθμό που αυτό που αποφασίζει δεν είναι αντίθετο προς το σύνταγμα. Και το σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα πως οι Ελληνες πρέπει να μετέχουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα. Δηλαδή οφείλουν να πληρώνουν άμεσους και έμμεσους φόρους ανάλογα με το ύψος των πραγματικών τους εισοδημάτων. Δεν μπορεί να έχουμε ίδιο πραγματικό εισόδημα εγώ κ εσύ αλλά εσύ να σφυριζεις αδιάφορα τάχα μου επειδή πολλοί σαν εμένα συμφωνούν με τη φοροδιαφυγή σου. Πολλοί σαν εμένα μπορεί να συμφωνούν κ με το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων και την παιδική πορνογραφία τι να κάνουμε τώρα

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 11 Νοέμ 2023, 09:09

πατησιωτης έγραψε:
11 Νοέμ 2023, 08:13
hellegennes έγραψε:
11 Νοέμ 2023, 00:15
Ο νεοφιλελευθερισμός έχει συνυφαστεί και με την υποστήριξη ή ανοχή του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό είναι διαφορετικό από ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο που δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ψάρια που συγκεντρώνουν πλούτο και δεν είναι ψέματα ότι αυτό δημιουργεί στρέβλωση, πρώτα απ' όλα στα φορολογικά έσοδα του κράτους
Αυτό είναι απλώς η κατηγορία των αντιπάλων του.Η επίσημη βασική ιδεολογία του είναι αυτό ακριβώς που πιστεύουν οι άνθρωποι που έγραψες ,ότι δεν εμπιστεύονται το κράτος για παροχές υπηρεσιών και προτιμούν να τους μένουν τα λεφτά στην τσέπη.Όλη η βασική επιχειρηματολογία είναι ότι οι πόροι αξιοποιούνται πολύ καλύτερα από τους ιδιώτες που αποφασίζουν αυτοί που θέλουν να ξοδέψουν τα λεφτά τους παρά από το κράτος.
Έτσι κι αλλιώς τα όρια στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου δεν μπορεί σε συνθήκες παγκόσμιας αγοράς να τα καθορίσει καμμία κυβέρνηση.Εάν ξεπεράσει κάποια το όριο,τα κεφάλαια φεύγουν σε άλλη χώρα.
Αυτός είναι ο λόγος π.χ. που ο μη νεοφιλελεύθερος Τσακαλώτος και όχι ο Χατζηδάκης τσεκούρωσε τους μικρομεσαίους για να βγάλει πλεόνασμα.Δεν μπορούσε να πάρει λεφτά από πουθενά αλλού.
Και βασικά αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι καταγγέλλοντες το νεοφιλελευθερισμό ρίχνουν άσφαιρα πυρά,γυρίζουν γύρω από την ουρά τους και το ξέρουν, εάν δεν υψώσουν δασμολογικά τείχη και απαγορεύσουν την εξαγωγή και διακίνηση κεφαλαίων,πράγμα όμως που δεν το κάνουν διότι θα έχουν άλλα θέματα.
Αυτό είναι το σημείο κλειδί. Τώρα η θεωρία του νεοφιλελευθερισμού δεν έχει αξία αφού έχουμε εφαρμογή (όπως και με τον κομμουνισμό). Στην πράξη μια χαρά χαρατσώνονται οι μικροί στο νεοφιλελευθερισμό, οπότε αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Αλλιώς θα έρθει ένας κομμουνιστής και θα σου πει ότι 'ο κομμουνισμός δεν εφαρμόστηκε σωστά, όταν εφαρμοστεί θα δεις τι καλά που θα είναι'.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών