Εκκενώνεται η Βαρυμπόμπη-Μέχρι την Πλατεία οι φλόγες
-
Re: Εκκενώνεται η Βαρυμπόμπη-Μέχρι την Πλατεία οι φλόγες
Αυτο δεν γινεται απο την στιγμη που στο ολο ζητημα υπαρχουν κομματα που εκφραζουν αντιθετες πολιτικες για το ζητημα.Parrot έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:41Ας καθίσουν τα κόμματα στο τραπέζι μαζί, να πουν ό,τι έγινε, έγινε, πρόκειται για καταστάσεις κρίσης σε εθνικό επίπεδο, οπότε δεν χωρούν μικροκομματικοί αλληλοσπαραγμοί, και να καταρτίσουν ένα σχέδιο μεγάλο το οποίο θα υλοποιηθεί απ' όλους (δλδ. θα συνεχίζει ο επόμενος, όποιος και να βγαίνει κάθε φορά μέχρι να ολοκληρωθεί (έστω και με υπογραφές διακομματικών συμφωνιών)).foscilis έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:33Δεν ξέρω, για μένα είναι ολοφάνερο (εκ του αποτελέσματος) ότι ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ανεπαρκής. Προφανώς δεν αντέχει πάνω από μία σοβαρή φωτιά. Για τη Βαρυμπόμπη διάβαζα κι εγώ τις πρώτες ώρες από ντόπιους ότι δε μπορούν να πιστέψουν πώς τους ξέφυγε αυτό το πράγμα, αλλά δεν ήμουν και εκεί.
Τώρα αν ήταν ανικανότητα, έλλειψη προετοιμασίας ή απλά υποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος κανονικά θα έπρεπε να ελπίζουμε ότι θα φανεί στο post mortem μαζί με συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια για βελτίωση, πρακτικά καμία κυβέρνηση ποτέ δεν πρόκειται να παραδεχτεί ότι δεν έκανε το καλύτερο δυνατόν και σε καναδυο βδομάδες θα έχουν ξεχαστεί όλα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Δυστυχώς, το σύστημα έχει διαβρωθεί σε όλο το εύρος του.Parrot έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:41Ας καθίσουν τα κόμματα στο τραπέζι μαζί, να πουν ό,τι έγινε, έγινε, πρόκειται για καταστάσεις κρίσης σε εθνικό επίπεδο, οπότε δεν χωρούν μικροκομματικοί αλληλοσπαραγμοί, και να καταρτίσουν ένα σχέδιο μεγάλο το οποίο θα υλοποιηθεί απ' όλους (δλδ. θα συνεχίζει ο επόμενος, όποιος και να βγαίνει κάθε φορά μέχρι να ολοκληρωθεί (έστω και με υπογραφές διακομματικών συμφωνιών)).foscilis έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:33Δεν ξέρω, για μένα είναι ολοφάνερο (εκ του αποτελέσματος) ότι ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ανεπαρκής. Προφανώς δεν αντέχει πάνω από μία σοβαρή φωτιά. Για τη Βαρυμπόμπη διάβαζα κι εγώ τις πρώτες ώρες από ντόπιους ότι δε μπορούν να πιστέψουν πώς τους ξέφυγε αυτό το πράγμα, αλλά δεν ήμουν και εκεί.
Τώρα αν ήταν ανικανότητα, έλλειψη προετοιμασίας ή απλά υποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος κανονικά θα έπρεπε να ελπίζουμε ότι θα φανεί στο post mortem μαζί με συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια για βελτίωση, πρακτικά καμία κυβέρνηση ποτέ δεν πρόκειται να παραδεχτεί ότι δεν έκανε το καλύτερο δυνατόν και σε καναδυο βδομάδες θα έχουν ξεχαστεί όλα.
Ο ένας προσπαθεί να σκάψει το λάκκο του άλλου, σε όλη την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης.
Είμαι πάγια υπέρ της διακομματικής κυβέρνησης, κι όχι απλά της διακομματικής συμφωνίας. Και φυσικά είμαι πάγια υπέρ της πολυκομματικής βουλής, στην οποία πολλά κόμματα θα συμφωνούν και θα διοικούν επάνω σε κοινή ατζέντα, κι όχι ένα μόνο του.
Να ακολουθήσεις τη συμβουλή σου και να σταματήσεις την αναπαραγωγή προπαγάνδας που απευθύνεται στη γιαγιά μου στο σπιτάκι της στο κέντρο της τσιμεντουπολης. Που κι αυτή αν δεν ήταν 85 χρόνων δεν έπαιζε να πιστέψει τέτοιες κοτσανεςOtto Weininger έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:17Σου είπα και χτες, όταν δεν γνωρίζεις κάτι, να σκας. Δεν είναι κακο, δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για όλα.
Κάποιοι μεγαλώσαμε σε δασική/αγροτική περιοχή και έχουμε δει πυρκαγιές και έχουμε σβήσει εστίες πενήντα μέτρα από το σπίτι μας. Μάθε ότι είναι πάρα πολύ προσβλητικό να σου λέει ένα δαπιτακι που μεγάλωσε σε αστικό λιμάνι και για χωριό έχει κάτι καράφλα κατσαβραχα με μεγαλύτερο δέντρο την κάππαρη "είχαμε δέκα εστίες, ολοφάνερα σχέδιο αφγανοσυριζαιων, σκάσε άμα δεν ξερεις".
Να σκάσεις εσύ. Εμείς δεν έχουμε πορτοφόλι στη φάση, οκ πελατακι;
zteo έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:50Αυτο δεν γινεται απο την στιγμη που στο ολο ζητημα υπαρχουν κομματα που εκφραζουν αντιθετες πολιτικες για το ζητημα.Parrot έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:41Ας καθίσουν τα κόμματα στο τραπέζι μαζί, να πουν ό,τι έγινε, έγινε, πρόκειται για καταστάσεις κρίσης σε εθνικό επίπεδο, οπότε δεν χωρούν μικροκομματικοί αλληλοσπαραγμοί, και να καταρτίσουν ένα σχέδιο μεγάλο το οποίο θα υλοποιηθεί απ' όλους (δλδ. θα συνεχίζει ο επόμενος, όποιος και να βγαίνει κάθε φορά μέχρι να ολοκληρωθεί (έστω και με υπογραφές διακομματικών συμφωνιών)).foscilis έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:33Δεν ξέρω, για μένα είναι ολοφάνερο (εκ του αποτελέσματος) ότι ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ανεπαρκής. Προφανώς δεν αντέχει πάνω από μία σοβαρή φωτιά. Για τη Βαρυμπόμπη διάβαζα κι εγώ τις πρώτες ώρες από ντόπιους ότι δε μπορούν να πιστέψουν πώς τους ξέφυγε αυτό το πράγμα, αλλά δεν ήμουν και εκεί.
Καλά, μιλάμε για τεχνικής φύσεως ζητήματα, όπως επάνδρωση και εξοπλισμός πυροσβεστικής, αντιπλημμυρικά + αντιπυρικά έργα και τέτοια. Άντε και καμια σύσταση αρμόδιου υπουργείου που θα έχει πυροσβεση και διάσωση αποκλειστικά και μόνο.stavmanr έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:52Δυστυχώς, το σύστημα έχει διαβρωθεί σε όλο το εύρος του.Parrot έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:41Ας καθίσουν τα κόμματα στο τραπέζι μαζί, να πουν ό,τι έγινε, έγινε, πρόκειται για καταστάσεις κρίσης σε εθνικό επίπεδο, οπότε δεν χωρούν μικροκομματικοί αλληλοσπαραγμοί, και να καταρτίσουν ένα σχέδιο μεγάλο το οποίο θα υλοποιηθεί απ' όλους (δλδ. θα συνεχίζει ο επόμενος, όποιος και να βγαίνει κάθε φορά μέχρι να ολοκληρωθεί (έστω και με υπογραφές διακομματικών συμφωνιών)).foscilis έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:33Δεν ξέρω, για μένα είναι ολοφάνερο (εκ του αποτελέσματος) ότι ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ανεπαρκής. Προφανώς δεν αντέχει πάνω από μία σοβαρή φωτιά. Για τη Βαρυμπόμπη διάβαζα κι εγώ τις πρώτες ώρες από ντόπιους ότι δε μπορούν να πιστέψουν πώς τους ξέφυγε αυτό το πράγμα, αλλά δεν ήμουν και εκεί.
Ο ένας προσπαθεί να σκάψει το λάκκο του άλλου, σε όλη την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης.
Είμαι πάγια υπέρ της διακομματικής κυβέρνησης, κι όχι απλά της διακομματικής συμφωνίας. Και φυσικά είμαι πάγια υπέρ της πολυκομματικής βουλής, στην οποία πολλά κόμματα θα συμφωνούν και θα διοικούν επάνω σε κοινή ατζέντα, κι όχι ένα μόνο του.
Ας μην πάμε μακρυά για κυβερνήσεις συνεργασίας, και οι δυο το αποφεύγουν αυτό, για την ώρα.
- Eθνικοκοινωνιστης
Καλα για τον Ντειριο μιλάμε,μην έχεις προσδοκιεςΕμπεδοκλής έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:27Ενώ ο τυπος από πάνω ξέρει πολύ καλά από αντιμετώπιση πυρκαγιών επειδή έχει τζάκι στο σπίτι του. Ρε ουστ κομματόσκυλα που αντί να το βουλώσετε όπως κάνει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού, κάνετε και επιθέσεις. Κρυφτείτε πουθενά γιατί θα φάτε ξύλο χειρότερο από αυτό που έφαγαν κάτι δημοσιοκάφροι...

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Eθνικοκοινωνιστης
Ήδη συμβαίνει αυτο

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Πού σαι ρε εθνι
- Eθνικοκοινωνιστης

Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Λίνο Βεντούρα
Κάτι τέτοιοBeria έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 09:58Νομίζω ότι το ίδιο συνέβη και με την πυρκαγιά της Ηλείας.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 09:39Μαλακιες γραφεις. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής το είπε ξεκάθαρα (το ανέβασα εχθές): θεώρησε την πυρκαγιά της Αθήνας πιο σημαντική. Όποτε όταν έστειλαν ενισχύσεις (;) στην Εύβοια ήταν ήδη γης μαδιάμ.Skiouros έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 08:10Αν δεν είχε συμβεί η τραγωδία στο Μάτι και δεν την είχε κάνει σημαία η ΝΔ ως αντιπολίτευση η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια από τον κρατικό μηχανισμό θα ήταν πολύ διαφορετική. Για να αποφύγει ο Μητσοτάκης το βίωμα ενός μακάβριου πολιτικού καρματος έδωσε εντολη για τις εκκενώσεις. Η στρατηγική αντιμετώπισης των πυρκαγιών αποφασίστηκε με κριτήριο το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης και όχι με γνώμονα τι επιτάσσει η κατάσταση. Για όποιον δε το κατάλαβε (ευτυχώς είναι λίγοι πλέον) καηκε η μισή Ελλαδα και χιλιάδες άνθρωποι καταστράφηκαν για προεκλογικούς λογους του Μητσοτάκη.
Ξεκίνησε η φωτιά στην Βαρυμπόμπη σε μικρό μέτωπο και όσο επιχειρούσαν εκεί άρχισε να χάνεται η μάχη στην Ηλεία. Επειδή οι μνήμες από την καταστροφής του 2007 είναι νωπές έστειλαν τα πτητικά εκεί.
Η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη εξελίχθηκε άσχημα άφησαν την Ηλεία και ξαναπροσηλωθηκαν στην Αττική.
Και ταυτόχρονα άνοιξε το μέτωπο στην Εύβοια.
Αυτές οι αμφιταλαντεύσεις οδήγησαν σε αποτυχία σε κάθε μέτωπο.
Το αποφεύγουν όσο τους δίνουμε 40% να κυβερνήσουν.

Αν ψηφίσουν όσοι αποφεύγουν να τους ψηφίσουν επειδή τους σιχάθηκαν, στις επόμενες εκλογές το πρώτο κόμμα θα έχει 20%.
Όσο το 45% δεν προσέρχεται στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσει, τόσο ενδυναμώνεται η ψήφος του βολεμένου, δηλαδή αυτού που παράγει και συντηρεί τη διάβρωση του δημοσίου σε όλα τα επίπεδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 09 Αύγ 2021, 11:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Otto Weininger
Σιγά μωρέ μαλακα που μεγάλωσες στην British Columbia.foscilis έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 11:00Να ακολουθήσεις τη συμβουλή σου και να σταματήσεις την αναπαραγωγή προπαγάνδας που απευθύνεται στη γιαγιά μου στο σπιτάκι της στο κέντρο της τσιμεντουπολης. Που κι αυτή αν δεν ήταν 85 χρόνων δεν έπαιζε να πιστέψει τέτοιες κοτσανεςOtto Weininger έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 10:17Σου είπα και χτες, όταν δεν γνωρίζεις κάτι, να σκας. Δεν είναι κακο, δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για όλα.
Κάποιοι μεγαλώσαμε σε δασική/αγροτική περιοχή και έχουμε δει πυρκαγιές και έχουμε σβήσει εστίες πενήντα μέτρα από το σπίτι μας. Μάθε ότι είναι πάρα πολύ προσβλητικό να σου λέει ένα δαπιτακι που μεγάλωσε σε αστικό λιμάνι και για χωριό έχει κάτι καράφλα κατσαβραχα με μεγαλύτερο δέντρο την κάππαρη "είχαμε δέκα εστίες, ολοφάνερα σχέδιο αφγανοσυριζαιων, σκάσε άμα δεν ξερεις".
Να σκάσεις εσύ. Εμείς δεν έχουμε πορτοφόλι στη φάση, οκ πελατακι;
Στα κατσιχωραφα περιξ του αεροδρομίου είσαι, λες και δεν έχουμε δει φωτιές 25 χρόνια στην Βόρεια Εύβοια κάθε καλοκαίρι.
Και όχι γίδι, δεν ήταν 10 οι εστίες, ουτε μας νοιάζει σε ποιο χωράφι ξεχειμωνιαζες.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Σταϊκούρας για αποζημιώσεις πυρόπληκτων: «Θα φτιάξουμε μηχανισμούς με υπεύθυνες δηλώσεις»

Καραμανλής - Ηλεία 2.0
Το αστείο είναι πάλι να τα τσεπώσουν πυρόπληκτοι του .. Έβρου και οι πραγματικοί δικαιούχοι να μείνουν απ'έξω.
Υπάρχουν πρώτες ανάγκες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αρα θα φτιάξουμε μηχανισμούς με υπεύθυνες δηλώσεις από τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε μέσα από το σύστημα των προκαταβολών… να γίνει μία πρώτη, άμεση, ταχύτατη εκταμίευση πόρων και στη συνέχεια όταν θα γίνει η καταγραφή – από το υπουργείο Υποδομών για τα κτίρια, από τους δήμους και τις περιφέρειες για τους οικισμούς, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καλλιέργειες- τότε θα υπάρξει και η πλήρης αποζημίωση αυτών

Καραμανλής - Ηλεία 2.0
Το αστείο είναι πάλι να τα τσεπώσουν πυρόπληκτοι του .. Έβρου και οι πραγματικοί δικαιούχοι να μείνουν απ'έξω.
Ουτε μηχανισμους αποζημιωσεων δεν εχουν προβλεψειlikosmokeses έγραψε: ↑09 Αύγ 2021, 11:13Σταϊκούρας για αποζημιώσεις πυρόπληκτων: «Θα φτιάξουμε μηχανισμούς με υπεύθυνες δηλώσεις»Υπάρχουν πρώτες ανάγκες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αρα θα φτιάξουμε μηχανισμούς με υπεύθυνες δηλώσεις από τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε μέσα από το σύστημα των προκαταβολών… να γίνει μία πρώτη, άμεση, ταχύτατη εκταμίευση πόρων και στη συνέχεια όταν θα γίνει η καταγραφή – από το υπουργείο Υποδομών για τα κτίρια, από τους δήμους και τις περιφέρειες για τους οικισμούς, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καλλιέργειες- τότε θα υπάρξει και η πλήρης αποζημίωση αυτών
Καραμανλής - Ηλεία 2.0

- Eθνικοκοινωνιστης
Μια εβδομάδα πριν τις πυρκαγιές στις συγκεκριμένες περιοχές τι άδειες πήρε η ΤΕΡΝΑ?
Ολα εμείς θα σας τα λέμε?

Ολα εμείς θα σας τα λέμε?

Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Eπίθεση από ομοφοβικά φασιστάκια στην πλατεία Αριστοτέλους
από Μαδουραίος » 10 Μαρ 2024, 08:33 » σε Κοινωνικά θέματα - 853 Απαντήσεις
- 18164 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
28 Μαρ 2024, 04:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι γίνεται στην πλατεία Αριστοτέλους αυτή την στιγμή;
από Libre arbitre » 14 Ιούλ 2024, 22:10 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 5 Απαντήσεις
- 558 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
14 Ιούλ 2024, 22:56
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο κάνει καπουτσίνο με κρουασάν σε πλάτεια της Φλωρεντίας για να κάνουμε σύγκριση
από Αρίστος » 03 Ιουν 2024, 15:32 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 338 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
03 Ιουν 2024, 16:49
-
-
- 27 Απαντήσεις
- 909 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
08 Ιουν 2024, 15:20