Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
Ναύτης
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ναύτης » 29 Σεπ 2023, 09:28
hellegennes έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 20:14
Αρίστος έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 20:05
καταργήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου που γινόταν μια φορά το μήνα στα προαύλια των δημοτικών σχολείων.
What? Πότε συνέβαινε αυτό;
Μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, ουδέποτε. Πρωινή προσευχή κάναμε μόνον. Υπόψη ότι πρόλαβα τις σχολικές ποδιές (και πήγαινα στο Γυμνάσιο).
Μια χαρά τα είπε η Δόμνα στον ταλιμπανέζο: πρόκειται για πλειστηριασμό πατριωτισμού ή μάλλον χριστιανικού ζηλωτισμού.
-
Saturn
- Phorum.gr user: Saturn
από Saturn » 29 Σεπ 2023, 09:30
Ναι, αλλά ξέχασε να μας πει η Υφυπουργός, με ποιόν τρόπο " η αποδοχή της διαφορετικότητας καλλιεργεί την εθνική συνείδηση"
Αυτός, τί είδους πλειστηριασμός είναι;
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
George_V
- Phorum.gr user: George_V
από George_V » 29 Σεπ 2023, 09:32
Ναύτης έγραψε: ↑29 Σεπ 2023, 09:28
καταργήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου που γινόταν μια φορά το μήνα στα προαύλια των δημοτικών σχολείων.
Μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, ουδέποτε. Πρωινή προσευχή κάναμε μόνον. Υπόψη ότι πρόλαβα τις σχολικές ποδιές (και πήγαινα στο Γυμνάσιο).
Μια χαρά τα είπε η Δόμνα στον ταλιμπανέζο: πρόκειται για πλειστηριασμό πατριωτισμού ή μάλλον χριστιανικού ζηλωτισμού.
Όχι και ουδέποτε. Όταν πήγαινα σχολείο θυμάμαι είχαμε έπαρση σημαίας Δευτέρα πρωί και υποστολη Παρασκευή απόγευμα. Σε παράταξη και με εθνικό ύμνο.
Και επειδή συστεγαζομασταν με ένα άλλο σχολείο πρωί απόγευμα ειμασταν εναλλάξ επαραη/υπόσταση κάθε βδομάδα.
Το έλεγε ο νόμος? Ήταν προσωπική επιλογή του διευθυντή? Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι γινόταν στο Δημοτικό καιβστο Γυμνάσιο.
Λύκειο ειμουν όταν σταμάτησε αυτό αλλά μόλις είχε αλλάξει ο λυκειαρχης τότε.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Saturn
από Saturn » 29 Σεπ 2023, 09:36
Το θέμα είναι οτι προβλέπεται από τον νόμο, η Κυβέρνηση στο παρελθόν κοντραρίστηκε με τον Σύριζα για το ίδιο θέμα και σήμερα έρχεται να αναιρέσει τη θέση που είχε τότε (προβλεπόμενη από τον Νόμο, ξαναλέμε), για να εξυπηρετήσει ένα ξένο -από όλες τις πλευρές-αφήγημα.
Έβαλε και τη Δόμνα με τη γόβα στιλέτο να το πουλήσει στην Βουλη σε κόντρα με τον Νατσιό που θέλουν να περάσουν ως γραφικό
Δηλαδή, κλαιν μωρέ, μια κοντρίτσα μεταξύ "ημίτρελων", σύμφωνα με χαρακτηρισμούς που δόθηκαν πιο πάνω
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
nik_killthemall
από nik_killthemall » 29 Σεπ 2023, 09:38
Αρίστος έγραψε: ↑28 Σεπ 2023, 19:48
Σχολιάστε.

τι παραμυθια ειναι αυτα ? Πηγα δημοτικο επι πασοκαριας '85-'90, ουτε επαρση σημαιας υπηρχε ουτε εθνικος υμνος !
Η πολιτικες δυναμεις του τοπου ασχολουνται με φλεγοντα μη θεματα ... Προφανως και η ΝΔ ως αντιπολιτευση μπορει να το εκανε θεμα, ποιος ειπε οτι η ΝΔ εξαιρειται απο την υποκρισια και την προπαγανδα. Αυτο ειναι η πολιτικη εξαλλου υποκρισια και προπαγανδα.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
-
Saturn
από Saturn » 29 Σεπ 2023, 09:39
Είναι φλέγον θέμα οι μονιμοποιήσεις λαθρό και οι βίζες σε Τούρκους
-
Ναύτης
από Ναύτης » 29 Σεπ 2023, 09:41
George_V έγραψε: ↑29 Σεπ 2023, 09:32
Όχι και ουδέποτε. Όταν πήγαινα σχολείο θυμάμαι είχαμε έπαρση σημαίας Δευτέρα πρωί και υποστολη Παρασκευή απόγευμα. Σε παράταξη και με εθνικό ύμνο.
Και επειδή συστεγαζομασταν με ένα άλλο σχολείο πρωί απόγευμα ειμασταν εναλλάξ επαραη/υπόσταση κάθε βδομάδα.
Το έλεγε ο νόμος? Ήταν προσωπική επιλογή του διευθυντή? Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι γινόταν στο Δημοτικό καιβστο Γυμνάσιο.
Τι να σου πω, στο δικό μου σχολείο ούτε στο Δημοτικό, ούτε στο Γυμνάσιο (ούτε στο Λύκειο εννοείται) κάναμε έπαρση σημαίας. Ούτε στα σχολεία των φίλων μου κάνανε. Και είμαι μεγαλύτερος στην ηλικία απ' εσένα, σού είπα: πρόλαβα τις ποδιές (και μάλιστα στο Γυμνάσιο).
-
foscilis
από foscilis » 29 Σεπ 2023, 09:42
Εμείς είχαμε έπαρση ελληνικής σημαίας μια στο τόσο γύρω στο 89 στη Δάφνη, στο δημοτικό. Αλλά δε μπορώ να θυμηθώ αν ήταν μια φορά το μήνα, μόνο να γίνεται αραιά και πού.
-
Saturn
από Saturn » 29 Σεπ 2023, 09:43
Νέα Δημοκρατία, έτος 2023
η αποδοχή της διαφορετικότητας καλλιεργεί την εθνική συνείδηση
-
Ναύτης
από Ναύτης » 29 Σεπ 2023, 09:50
foscilis έγραψε: ↑29 Σεπ 2023, 09:42
Εμείς είχαμε έπαρση ελληνικής σημαίας μια στο τόσο γύρω στο 89 στη Δάφνη, στο δημοτικό. Αλλά δε μπορώ να θυμηθώ αν ήταν μια φορά το μήνα, μόνο να γίνεται αραιά και πού.
Εγώ το '89 ήμουν τελειόφοιτος στο πανεπιστήμιο.

Τέσπα, στο δικό μου το σχολείο (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), αλλά και στα σχολεία των φίλων μου, δεν γίνονταν αυτά. Προσευχή γινόταν και στο δημοτικό μάς πήγαιναν κάθε τόσο για εκκλησιασμό (μπρρρ).
-
hades
- Phorum.gr user: hades
από hades » 29 Σεπ 2023, 09:52
αυτό σαν νόμος πέρασε το 98 αλλά μάλλον εφαρμοζόταν αλα καρτ. Ανάλογα τον διευθυντή
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
-
George_V
από George_V » 29 Σεπ 2023, 09:54
Ναύτης έγραψε: ↑29 Σεπ 2023, 09:41
George_V έγραψε: ↑29 Σεπ 2023, 09:32
Τι να σου πω, στο δικό μου σχολείο ούτε στο Δημοτικό, ούτε στο Γυμνάσιο (ούτε στο Λύκειο εννοείται) κάναμε έπαρση σημαίας. Ούτε στα σχολεία των φίλων μου κάνανε. Και είμαι μεγαλύτερος στην ηλικία απ' εσένα, σού είπα: πρόλαβα τις ποδιές (και μάλιστα στο Γυμνάσιο).
Προφανώς υπήρχε νομοθετημα αλλά η τήρηση του ήταν μάλλον αλά καρτ.
Κάποιοι το έκαναν καποιοι άλλοι όχι.
Και σημαία είχαμε και εκκλησία μας πήγαιναν και Πάπα μας είχαν φέρει στο σχολείο για ομιλια/εξομολόγηση κτλ.
Και όπως φαίνεται είμαι πολύ νεότερος σου καθώς το 89 ειμουν 4η Δημοτικού και τα θυμάμαι αυτά.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Saturn
από Saturn » 29 Σεπ 2023, 10:00
αυτό το "Πάπα" πες αλήθεια, το έβαλες για να με τσιγκλίσεις

-
giotis2005
- Phorum.gr user: Giotis2023
από giotis2005 » 29 Σεπ 2023, 10:01
Βρε μαλάκα Αρίστο,
Στο έχω ξαναπεί!
Βουλευτής δεν θα γίνεις ποτέ!
Απέτυχες, μην ψάχνεις "πολιτικό σπίτι" στη Νίκη!
Τα βλέπει και ο Βελόπουλος αυτά!
Πρόσεχε!
-
George_V
από George_V » 29 Σεπ 2023, 10:12
Saturn έγραψε: ↑29 Σεπ 2023, 10:00
αυτό το "Πάπα" πες αλήθεια, το έβαλες για να με τσιγκλίσεις

Όταν γράφεις από κινητό υπάρχει ο δαίμων του κορρεκτορα.
-
-
- 57 Απαντήσεις
- 1326 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sharp
29 Δεκ 2024, 00:25
-
-
- 15 Απαντήσεις
- 538 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
28 Σεπ 2023, 18:31
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 206 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
03 Απρ 2024, 08:54
-
-
- 83 Απαντήσεις
- 2169 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ναύτης
03 Απρ 2024, 09:04
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.