4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 05 Ιουν 2024, 11:42

Sid Vicious έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:41
Οργισμένος έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:39
Sid Vicious έγραψε:
05 Ιουν 2024, 02:06

Αν έχεις υπομονή, μπορεί και μέχρι δυο ώρες να έχει αναμονή αν και συνήθως είναι 45 λεπτά με ώρα
Φετος θα σου ρθω ρε γκετεμποργιοτη. Ακουσα ακαλα λογια, μονο παραπονο για το ωραριο. Ενας ταξιτζης παοκι, που ξερω , με λεει, "ανοιγει οποτε γουσταρει αυτος" :lol:
Ορθολογισμός γαρ, πότε να ανοίγω, όποτε γουστάρουν οι άλλοι;
μουσταρδα κετσαπ βανεις ή τζατζικι, διοτι αν και βορειος ομολογω πως το τζατζικι ταιριαζει πολυ καλυτερα
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 05 Ιουν 2024, 11:44

αν θες ανεβαζεις και μια φωτο απο το γυρο δλδ την καθετη σουβλα με το κρεας, οταν ειναι ετοιμη για κοψιμο . Να δω ποσο το ξεροψηνεις δλδ...
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Ιουν 2024, 11:44

Sid Vicious έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:40
hellegennes έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:36
GoBzi έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:35

Γιατί σαβουρα; Πάρε βάλε ότι κρεας θες εσύ, απλά το μαριναρεις το βάζεις στον φούρνο και απλά το τέλος το κόβεις σε μικρά κομμάτια.
Ε, δεν είναι γύρος αυτό, είναι ψιλοκομμένο, μαριναρισμένο κρέας. Και μην μου πεις ότι αυτό είναι ο γύρος.
Ναι ουσιαστικά αυτό είναι ο γύρος, ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που ψήνεται κάθετα
Ναι, αλλά ο πραγματικός γύρος ψήνεται σιγά-σιγά απ' έξω προς τα μέσα, όχι όλος μαζί. Κι έτσι πετυχαίνεις το ξεροψήσιμο κόβοντάς τον λίγο-λίγο χωρίς να το στεγνώνεις.

(ότι θα σου έκανα εγώ υποδείξεις σε θέματα σχετικά με γύρο, το είχες φανταστεί ποτέ; :lol: )
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 05 Ιουν 2024, 11:46

μόνο μεσανατολίτικα συμφέρουν, παίζει να είναι κάτω απο 3€. Και καλύτερη υγιεινή, στους έλληνες σουβλατζήδες φοβάσαι
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 05 Ιουν 2024, 11:46

Ρε σεις μη το αγοράζετε. Στο άμστερνταμ πήγε από 7.5 που είχε στα 10 και από όσα ελληνικά μαγαζιά αγοράζω δεν είναι πάρα πολύ καλό. Ε δεν αγοράζω, το φτιάχνω μόνος μου.
Αυτό το πράγμα του πήγε 3ε, πήγε 4, πήγε 10. Όταν είχε αρχίσει ο πόλεμος που ανέβαιναν οι τιμές κάθε μέρα το μαγαζί που συχνάζω στην Κρήτη έβγαζε κάθε μέρα ταμπέλα με το πόσο έχει σήμερα το σουβλάκι. Ούτε χρηματιστήριο να ήταν και έβγαζε τιμή μετοχής.
Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης το φαί από έξω. Αν σας φαίνεται ακριβό, μη το αγοράσετε και αυτό ισχύει για το 90% των αγαθών.

Κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει από τα μεγαλύτερα ΦΠΑ στην ΕΕ, την πιο ακριβή τιμή σε καύσιμα και από τα πιο ακριβά ρεύματα. Προφανώς και αυτό θα περάσει και στην τιμή

Άβαταρ μέλους
Andromachi
Phorum.gr user: Andromachi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andromachi » 05 Ιουν 2024, 11:48

τελικά ποσο ευτυχισμένη ειμαι που δεν τρώω σουβλάκια!!!

:lol:
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 05 Ιουν 2024, 11:48

Οργισμένος έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:44
αν θες ανεβαζεις και μια φωτο απο το γυρο δλδ την καθετη σουβλα με το κρεας, οταν ειναι ετοιμη για κοψιμο . Να δω ποσο το ξεροψηνεις δλδ...

Εικόνα
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 05 Ιουν 2024, 11:50

Isildur έγραψε:
Sid Vicious έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Ε, δεν είναι γύρος αυτό, είναι ψιλοκομμένο, μαριναρισμένο κρέας. Και μην μου πεις ότι αυτό είναι ο γύρος.
Ναι, αλλά ο πραγματικός γύρος ψήνεται σιγά-σιγά απ' έξω προς τα μέσα, όχι όλος μαζί. Κι έτσι πετυχαίνεις το ξεροψήσιμο κόβοντάς τον λίγο-λίγο χωρίς να το στεγνώνεις.

(ότι θα σου έκανα εγώ υποδείξεις σε θέματα σχετικά με γύρο, το είχες φανταστεί ποτέ; :lol: )
Για αυτό έγραψα, ψήσιμο κάθετα!
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Ιουν 2024, 11:52

Δημοκράτης έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:46
Ρε σεις μη το αγοράζετε. Στο άμστερνταμ πήγε από 7.5 που είχε στα 10 και από όσα ελληνικά μαγαζιά αγοράζω δεν είναι πάρα πολύ καλό. Ε δεν αγοράζω, το φτιάχνω μόνος μου.
Αυτό το πράγμα του πήγε 3ε, πήγε 4, πήγε 10. Όταν είχε αρχίσει ο πόλεμος που ανέβαιναν οι τιμές κάθε μέρα το μαγαζί που συχνάζω στην Κρήτη έβγαζε κάθε μέρα ταμπέλα με το πόσο έχει σήμερα το σουβλάκι. Ούτε χρηματιστήριο να ήταν και έβγαζε τιμή μετοχής.
Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης το φαί από έξω. Αν σας φαίνεται ακριβό, μη το αγοράσετε και αυτό ισχύει για το 90% των αγαθών.

Κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει από τα μεγαλύτερα ΦΠΑ στην ΕΕ, την πιο ακριβή τιμή σε καύσιμα και από τα πιο ακριβά ρεύματα. Προφανώς και αυτό θα περάσει και στην τιμή
Σωστός, σωστός, περίπου σωστός και... σωστός. Όλα (σχεδόν) σωστά! :smt023

Λίγο μ' εκείνο το 90% διαφωνώ ως προς το ύψος του ποσοστού, αλλά όντως υπάρχουν αρκετά προϊόντα που ανέβηκαν παράλογα (και κυρίως αναίτια) και μπορεί να αποφύγει. Έστω προσωρινά, μπας και αυτο-ρεγουλαριστεί κάποια στιγμή η τιμή.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 05 Ιουν 2024, 11:53

Δεν πρόκειται να ανέβει άλλο, αλλιώς θα κλείσουν οι περισσότεροι. Η άνοδος έγινε με τον πόλεμο της Ουκρανίας, οπου οι φήμες για ελλείψεις σε σιτάρι, κρέας κλπ, λειτούργησε κερδοσκοπικά. Αντιθέτως στα πεινιρλαδικα, οι αυξήσεις είναι μικρές, κι ας ανέβηκε το ρεύμα. Φαλαφελ εγώ Αχαρνών παίρνω ακόμα με 1.5 ευρώ μια χαρά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 05 Ιουν 2024, 11:53

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
vantono έγραψε:
05 Ιουν 2024, 09:50
Μια χαρά ειναι και τα efood κτλ, βολευουν για κάτι μακρινό, δεν μπορείς να τα εχεις όλα (και όλα τα καλά μαλιστα) δίπλα σου.
Κι εγω εχω πολυ κοντα μου ενα πολυ καλο και φτηνο (3,10€ η πιτα) σουβλατζίδικο, αλλά δεν μπορω να τρώω συνεχως σουβλάκι. Και πιτσαρία εχω κοντά μου, αλλά ειναι σάπια, αναγκαστικά αν θελω πιτσα καποια στιγμη (που δεν ειμαι και πολυ φαν) θα ψάξω κατι αλλο μεσω efood. Παρομοιως και μπέργκερ κτλ.
Κάθε μαγαζί έχει και δικό του τηλέφωνο. Efood παίρνουν κάτι κωλοπαιδακια που ψάχνουν προσφορές. Το μόνο καλό είναι πως έτσι μαζικοποιειται το ντελιβερι, και είναι πιο εύκολο να κάνεις συνδικαλιστικους αγώνες.
Δεν θελουμε τηλέφωνα εμεις οι αντικοινωνικοί. Συν οτι μπορουν να γινουν και ενα σωρό λάθη πανω στην ομιλία, με την τηλεφωνικη παραγγελία (ιδιως αν μιλάμε για μεγάλη παραγγελια). Ενω στο efood πάει γραμμένη και τελείωσε.
Σωστή η τελευταια σου προταση.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Ιουν 2024, 11:59

Sid Vicious έγραψε:
hellegennes έγραψε:
GoBzi έγραψε:

Γιατί σαβουρα; Πάρε βάλε ότι κρεας θες εσύ, απλά το μαριναρεις το βάζεις στον φούρνο και απλά το τέλος το κόβεις σε μικρά κομμάτια.
Με την ίδια λογική το αρνί είναι άκοπος γύρος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Ιουν 2024, 12:00

vantono έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:53
vantono έγραψε:
05 Ιουν 2024, 09:50
Μια χαρά ειναι και τα efood κτλ, βολευουν για κάτι μακρινό, δεν μπορείς να τα εχεις όλα (και όλα τα καλά μαλιστα) δίπλα σου.
Κι εγω εχω πολυ κοντα μου ενα πολυ καλο και φτηνο (3,10€ η πιτα) σουβλατζίδικο, αλλά δεν μπορω να τρώω συνεχως σουβλάκι. Και πιτσαρία εχω κοντά μου, αλλά ειναι σάπια, αναγκαστικά αν θελω πιτσα καποια στιγμη (που δεν ειμαι και πολυ φαν) θα ψάξω κατι αλλο μεσω efood. Παρομοιως και μπέργκερ κτλ.
Κάθε μαγαζί έχει και δικό του τηλέφωνο. Efood παίρνουν κάτι κωλοπαιδακια που ψάχνουν προσφορές. Το μόνο καλό είναι πως έτσι μαζικοποιειται το ντελιβερι, και είναι πιο εύκολο να κάνεις συνδικαλιστικους αγώνες.
Δεν θελουμε τηλέφωνα εμεις οι αντικοινωνικοί. Συν οτι μπορουν να γινουν και ενα σωρό λάθη πανω στην ομιλία, με την τηλεφωνικη παραγγελία (ιδιως αν μιλάμε για μεγάλη παραγγελια). Ενω στο efood πάει γραμμένη και τελείωσε.
Ε ναι, αυτό φαίνεται και στις περιπτώσεις ψύχους, βροχοπτώσεων κλπ που το ντελίβερι να είναι καλά.

Είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς, παίζει ακριβώς η ίδια φάση. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Ιουν 2024, 12:01

Sid Vicious έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:50
Isildur έγραψε:
Sid Vicious έγραψε:

Για αυτό έγραψα, ψήσιμο κάθετα!
Εγώ πάντως αυτοσχέδιο γύρο έχω κάνει σε φορητή ψησταριά, την μικρή που έχω για τα κοκορέτσια, το βλάχικο κλπ δηλαδή, με χοντρό χοιρινό κεμπάπ. Με παραπλήσια λογική δηλαδή μ' αυτήν του πραγματικού γύρου, απλά αντί για παντσέτα ήταν πολύ χοντρές κομμάτες χοιρινού σε 2 κεμπάπ και φυσικά "οριζόντιο" (αναγκαστικά). Μπόλικο κάρβουνο, κάπως ψηλά τις σούβλες για να χωράει πιάτο από κάτω, καλοακονισμένο μαχαίρι και όποτε ξεροψήνεται ένα καλούτσικο τμήμα (ένα άλφα πάχος κρέατος δηλαδή) βάζω το πιάτο από κάτω, "φιλετάρω" τα ψημένα, τα πάω στο τραπέζι και μέχρι να γίνει το επόμενο τα έχουμε τσακίσει (πίτες, τορτίγιες, μερίδα κλπ).

Λίγο κουραστικό και δεν είναι για συνέχεια, αλλά γίνεται γαμάτο. Α, φυσικά μόνο σε διακοπές τέτοια πράματα, ε;

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 05 Ιουν 2024, 12:03

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Ιουν 2024, 12:00
vantono έγραψε:
05 Ιουν 2024, 11:53

Ε ναι, αυτό φαίνεται και στις περιπτώσεις ψύχους, βροχοπτώσεων κλπ που το ντελίβερι να είναι καλά.

Είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς, παίζει ακριβώς η ίδια φάση. :e045:
Για αυτό λέμε ντελίβερι με ντρόουν πλέον.
Αλλιως, οποιος ντελιβερας θελει να πηγαινει με βροχες και χιονια και καυσωνες, να ειναι καθαρα και μονο δικη του επιλογη, και να παίρνει περισσότερα για την παραδοση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 05 Ιουν 2024, 12:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών