ψύφησα κιρυάκο γεια να μιόσυ τους φώρους

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Re: ψύφησα κιρυάκο γεια να μιόσυ τους φώρους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 26 Ιουν 2024, 12:37

micmic έγραψε:
26 Ιουν 2024, 12:00
Bill Hicks έγραψε:
26 Ιουν 2024, 11:56
να βοηθήσω για τον μ.ο. που ρωτάς, γιατί φαίνεται δυσκολεύεσαι με την αριθμητική:
- αν είμαστε 10 και πληρώνουμε 100€ φόρο, πληρώνουμε μ.ο. 10€ ο καθένας
- αν γίνουμε 20 και πληρώνουμε 180€ φόρο, πληρώνουμε μ.ο. 9€ ο καθένας
=> αύξηση φορολογικών εσόδων με μείωση μ.ο. πληρωμής
Μάλλον εσύ δυσκολεύεσαι με την αριθμητική ή μας περνάς για εντελώς ηλίθιους. Το παράδειγμά σου θα είχε νόημα αν ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΝ οι συνολικοί φοροϋπόχρεοι. Αλλά οι συνολικοί φοροϋπόχρεοι ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ, άλλο το ότι κάποιοι δήλωναν πολύ χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα. Επομένως, εξήγησέ μου πως γίνεται με 20 φοροϋπόχρεους ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ να έχουμε μειωμένα έσοδα.

Έχεις καμμιά άλλη μαλακία να πεις ή σου τελείωσαν;
πώς μπορούμε να έχουμε μειωμένα έσοδα ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, σε σχέση με τι; :smt005:

απο κει και πέρα δεν μάς ενδιαφέρουν οι συνολικοί «φοροϋπόχρεοι», αλλά οι χρεωστικές δηλώσεις. το γεγονός ότι προς το παρόν είναι μειωμένες ως ποσοστό τού συνόλου και με χαμηλότερο μ.ο. πληρωμής σε σχέση με πέρυσι, μάλλον υποδηλώνει ότι έως τώρα έχουν γίνει δηλώσεις χαμηλών εισοδημάτων.

προφανώς αν υποθέταμε ότι το έως τώρα δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό, τότε τα φορολογικά έσοδα φέτος θα ήταν μειωμένα κατά 34% σε σχέση με πέρυσι για το ίδιο συνολικό πλήθος φορολογούμενων.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 26 Ιουν 2024, 12:51

Bill Hicks έγραψε:
26 Ιουν 2024, 12:37
micmic έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:
να βοηθήσω για τον μ.ο. που ρωτάς, γιατί φαίνεται δυσκολεύεσαι με την αριθμητική:
- αν είμαστε 10 και πληρώνουμε 100€ φόρο, πληρώνουμε μ.ο. 10€ ο καθένας
- αν γίνουμε 20 και πληρώνουμε 180€ φόρο, πληρώνουμε μ.ο. 9€ ο καθένας
=> αύξηση φορολογικών εσόδων με μείωση μ.ο. πληρωμής
Μάλλον εσύ δυσκολεύεσαι με την αριθμητική ή μας περνάς για εντελώς ηλίθιους. Το παράδειγμά σου θα είχε νόημα αν ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΝ οι συνολικοί φοροϋπόχρεοι. Αλλά οι συνολικοί φοροϋπόχρεοι ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ, άλλο το ότι κάποιοι δήλωναν πολύ χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα. Επομένως, εξήγησέ μου πως γίνεται με 20 φοροϋπόχρεους ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ να έχουμε μειωμένα έσοδα.

πώς μπορούμε να έχουμε μειωμένα έσοδα ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, σε σχέση με τι; :smt005:

απο κει και πέρα δεν μάς ενδιαφέρουν οι συνολικοί «φοροϋπόχρεοι», αλλά οι χρεωστικές δηλώσεις. το γεγονός ότι προς το παρόν είναι μειωμένες ως ποσοστό τού συνόλου και με χαμηλότερο μ.ο. πληρωμής σε σχέση με πέρυσι, μάλλον υποδηλώνει ότι έως τώρα έχουν γίνει δηλώσεις χαμηλών εισοδημάτων.

προφανώς αν υποθέταμε ότι το έως τώρα δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό, τότε τα φορολογικά έσοδα φέτος θα ήταν μειωμένα κατά 34% σε σχέση με πέρυσι για το ίδιο συνολικό πλήθος φορολογούμενων.
Δεν είπα "μειωμένα" και στις δύο περιπτώσεις. Το "και στις δύο περιπτώσεις" πήγαινε στον αριθμό των φοροϋπόχρεων πέρυσι και φέτος που είναι ΙΔΙΟΙ. Αλλά ΦΕΤΟΣ, σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ στοιχεία, παρά το τεκμαρτό παπάρι, φαίνεται τα έσοδα να είναι ΜΕΙΩΜΕΝΑ σε σχέση με πέρυσι. Τί συμβαίνει λοιπόν;

- Τελικά θα αυξηθούν τα έσοδα δηλαδή Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ των εκκαθαριστικών θα ανέβει; (Επειδή "έως τώρα έχουν γίνει δηλώσεις χαμηλών εισοδημάτων";)

- Δεν θα αυξηθούν τα έσοδα, δηλαδή το τεκμαρτό παπάρι είναι μια τρύπα στο νερό;

Τί από τα δύο θα είναι επιτυχία της κυβέρνησης;

Ρώτα τον προϊστάμενο και πες μας τί θα απαντήσει.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 26 Ιουν 2024, 13:08

παιδικη κατασκηνωση δεν ειχε εμφιαλωμενο νερο και τα παιδια επιναν μολυσμενο νερο απο τις βρυσες

ψηφιζουμε κουλι και συριζα και πασοκ τα μονο ανθελληνικα κομματα

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 26 Ιουν 2024, 13:45

hellegennes έγραψε:
26 Ιουν 2024, 12:10
Bill Hicks έγραψε:
26 Ιουν 2024, 12:01
hellegennes έγραψε:
26 Ιουν 2024, 11:50
SpoilerShow
Ακόμα κι έτσι θα παρατηρείς ότι 16 δις στα 35 δις είναι 40%, ενώ τα 48 δις στα 185 είναι 26%, πράγμα που σημαίνει αναλογικά μεγάλη αύξηση της φορολογίας.
έχουμε πάει στο παρασύνθημα παρακάτω
Τα διάβασα αλλά δεν με πείθει η ανάλυση. Αντ' αυτού θεωρώ ότι αυτή η υπεραπόδοση είναι υπερξεκάθαρα προϊόν υπερφορολόγησης.

Για όποιον δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η αύξηση της φορολόγησης χωρίς αύξηση των φορολογικών συντελεστών, θα το πω άλλη μια φορά ότι αυτό που λέμε "υπερκέρδη" των εταιρειών είναι εμφανώς μέρος της αύξησης της φορολογίας. Σημαίνει ότι μια εταιρεία χρεώνει σημαντικά υψηλότερα ένα προϊόν ή μια υπηρεσία γιατί το κράτος είναι ανίκανο να παρέμβει ή -χειρότερα- ενθαρρύνει την αύξηση και αυτήν την διαφορά την πληρώνει ο καταναλωτής που καταλήγει σε υψηλότερη φορολογική απόδοση.

Για παράδειγμα, αν πριν κατά μέσο όρο πλήρωνες 100 ευρώ ρεύμα και τώρα πληρώνεις 200 ευρώ, χωρίς να έχει αυξηθεί το κόστος του ρεύματος για τον πάροχο, πληρώνεις στην ουσία περισσότερο ΦΠΑ (όχι ακριβώς διπλάσιο γιατί περιλαμβάνονται δημοτικά τέλη, κτλ).

Είναι ένας ωραιότατος έμμεσος φόρος χωρίς να χρειάζεται να φαίνεται ότι το κράτος αυξάνει την φορολογία.

Το πόσο αυξάνεται η φορολογία μπορεί κανείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον να το εντοπίσει μόνο υπολογίζοντας την ποσότητα αγαθών και υπηρεσιών που καταλήγουν μηνιαία προς όφελος του μέσου καταναλωτή κι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να το υπολογίσει κανείς.
τουλάχιστον πείσθηκες ότι δεν αυξήθηκαν οι άμεσοι φόροι, κάτι είναι κι αυτό.

για τα έσοδα έμμεσων φόρων το έγραψα κι εγώ ότι αυξήθηκαν και λόγω αύξησης τιμών, αλλά για να αξιολογήσεις αυτό που λες πρέπει να υπολογίσεις και τα social transfers. κανείς σώφρων δεν διαφωνεί ότι η έμμεση φολολογία στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλή, το θέμα είναι αν αυξήθηκε και η απάντηση είναι όχι.

φυσικά αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να βγάλει υπερφορολόγηση κάποια σοφιστεία θα βρει.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 26 Ιουν 2024, 14:19

Bill Hicks έγραψε:
26 Ιουν 2024, 13:45

για τα έσοδα έμμεσων φόρων το έγραψα κι εγώ ότι αυξήθηκαν και λόγω αύξησης τιμών, αλλά για να αξιολογήσεις αυτό που λες πρέπει να υπολογίσεις και τα social transfers. κανείς σώφρων δεν διαφωνεί ότι η έμμεση φολολογία στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλή, το θέμα είναι αν αυξήθηκε και η απάντηση είναι όχι.

φυσικά αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να βγάλει υπερφορολόγηση κάποια σοφιστεία θα βρει.
Τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ δείχνουν σημαντική αύξηση του φόρου εισοδήματος, αλλά και "επί αγαθών και υπηρεσιών".

Εικόνα

Εικόνα
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 26 Ιουν 2024, 14:22

hellegennes έγραψε:
26 Ιουν 2024, 12:10

Το πόσο αυξάνεται η φορολογία μπορεί κανείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον να το εντοπίσει μόνο υπολογίζοντας την ποσότητα αγαθών και υπηρεσιών που καταλήγουν μηνιαία προς όφελος του μέσου καταναλωτή κι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να το υπολογίσει κανείς.
τέτοιο metric είναι το Actual individual consumption (AIC), το οποίο - χωρίς να θέλω να τον υποστηρίξω - έχει αυξηθεί αρκετά επί Κούλη. :003:

Εικόνα
https://ec.europa.eu/eurostat/databrows ... ne?lang=en

#talaipwros #proxwrame!

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 26 Ιουν 2024, 14:28

micmic έγραψε:
26 Ιουν 2024, 12:51
SpoilerShow
Bill Hicks έγραψε:
26 Ιουν 2024, 12:37
micmic έγραψε:

Δεν είπα "μειωμένα" και στις δύο περιπτώσεις. Το "και στις δύο περιπτώσεις" πήγαινε στον αριθμό των φοροϋπόχρεων πέρυσι και φέτος που είναι ΙΔΙΟΙ. Αλλά ΦΕΤΟΣ, σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ στοιχεία, παρά το τεκμαρτό παπάρι, φαίνεται τα έσοδα να είναι ΜΕΙΩΜΕΝΑ σε σχέση με πέρυσι. Τί συμβαίνει λοιπόν;

- Τελικά θα αυξηθούν τα έσοδα δηλαδή Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ των εκκαθαριστικών θα ανέβει; (Επειδή "έως τώρα έχουν γίνει δηλώσεις χαμηλών εισοδημάτων";)

- Δεν θα αυξηθούν τα έσοδα, δηλαδή
το τεκμαρτό παπάρι είναι μια τρύπα στο νερό;
SpoilerShow
Τί από τα δύο θα είναι επιτυχία της κυβέρνησης;

Ρώτα τον προϊστάμενο και πες μας τί θα απαντήσει.
βρε παπάρα, ούτε γω συμφωνώ με το τεκμαρτό παπάρι, το έχω γράψει κι αλλού, και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια τρύπα στο νερό όπως όλες οι προηγούμενες.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 26 Ιουν 2024, 14:50

nrg έγραψε:
26 Ιουν 2024, 14:19
Bill Hicks έγραψε:

Τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ δείχνουν σημαντική αύξηση του φόρου εισοδήματος, αλλά και "επί αγαθών και υπηρεσιών".

Εικόνα

Εικόνα
αφ'ενός αυτό δείχνει εισπράξεις, οπότε δεν σημαίνει τίποτα για το 2024, αφ'ετέρου δεν θα λέμε τα ίδια είμαστε σε άλλη πίστα. η σύγκριση 2018 - 2022 αποδεικνύει ότι η αύξηση φόρου εισοδήματος ΦΠ οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε αύξηση δηλωθέντων εισοδημάτων, ελάχιστα σε επέκταση φορολογικής βάσης και καθόλου σε αύξηση φορολογίας.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 26 Ιουν 2024, 15:04

hellegennes έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
22 Ιουν 2024, 08:10
taliban έγραψε:
21 Ιουν 2024, 14:26
Απορία:
Γιατί αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές ο καφές(φρεντο) από 1.80 πήγε 2 ευρώ και μετά διαβάζω ότι έχει μόνιμο χαμηλό συντελεστή;
Τι φάση;
Εγώ 2 τον αγόραζα και πριν
Γιατί επανέφεραν το 24% στην εστίαση.
Νομίζω ότι είχε μειωθεί λόγω κοβιντ.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 26 Ιουν 2024, 16:56

Bill Hicks έγραψε:
Δεν είπα ποτέ "αυξήθηκαν οι άμεσοι φόροι".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 26 Ιουν 2024, 17:01

nemo έγραψε:
26 Ιουν 2024, 13:08
παιδικη κατασκηνωση δεν ειχε εμφιαλωμενο νερο και τα παιδια επιναν μολυσμενο νερο απο τις βρυσες

ψηφιζουμε κουλι και συριζα και πασοκ τα μονο ανθελληνικα κομματα
:smt005:

Let them make the first mistake. We make the last move.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 26 Ιουν 2024, 17:11

Otto Weininger έγραψε:
26 Ιουν 2024, 15:04
hellegennes έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
22 Ιουν 2024, 08:10

Εγώ 2 τον αγόραζα και πριν
Δε νομίζω ότι είναι αυτό.
Ο καφές στο χέρι εδώ,έπαιζε από 1,80 έως 2,30.
Ένας γνωστός μου που έχει ενα συνοικιακό στριτ καφέ τον είχε 1,80 εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Πρόσφατα τον ανέβασε στα 2 γιατί όπως μου είπε οι περισσότεροι πληρώνουν με κάρτα πια οπότε μειώθηκε και άλλο το ποσοστό κέρδους που είχε με την τιμή του 1,80.

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 26 Ιουν 2024, 17:18

Ταιλικα ω κωσμακυς γηατη πινάι?
Μιπος να τους ξαναφξισουμαι τους φωρους καληταιρα?
Δαιν καταλαβενο

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 26 Ιουν 2024, 18:37

hellegennes έγραψε:
26 Ιουν 2024, 16:56
Bill Hicks έγραψε:
τουλάχιστον πείσθηκες συμφωνούμε ότι δεν αυξήθηκαν οι άμεσοι φόροι, κάτι είναι κι αυτό.
Δεν είπα ποτέ "αυξήθηκαν οι άμεσοι φόροι".
οκ το διόρθωσα

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 26 Ιουν 2024, 18:46

stergiosbik έγραψε:
26 Ιουν 2024, 17:11
Otto Weininger έγραψε:
26 Ιουν 2024, 15:04
hellegennes έγραψε:

Δε νομίζω ότι είναι αυτό.
Ο καφές στο χέρι εδώ,έπαιζε από 1,80 έως 2,30.
Ένας γνωστός μου που έχει ενα συνοικιακό στριτ καφέ τον είχε 1,80 εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Πρόσφατα τον ανέβασε στα 2 γιατί όπως μου είπε οι περισσότεροι πληρώνουν με κάρτα πια οπότε μειώθηκε και άλλο το ποσοστό κέρδους που είχε με την τιμή του 1,80.
η προμήθεια τής κάρτας δεν είναι 10%+, οπότε απλά ανέβασε τιμές επειδή μειώθηκε το περιθώριο φοροδιαφυγής όχι το περιθώριο κέρδους.

εναλλακτικά, όπως νομίζω έγραψα, ενώ μόνο ο καθιστός καφές επανήλθε στο 24%, πολλοί εκμεταλλεύονται την αλλαγή και ανεβάζουν τιμές και στον καφέ στο χέρι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών