Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
nick

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 10 Αύγ 2024, 01:51

dna replication έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:28
nick έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:13
Αν κανεις την αριθμητική θα δεις ότι συμφέρει.

Έχω γκαρσονιέρα 44τ.μ. στον αγ νικολαο Αθήνα και τη νοικιάζω 300 το μήνα. Δεν έχω ψάξει τις τιμές αλλά δεν νομιζω να ξεπερνάει 50-60κ
Ε, πουλα το σπίτι στην Αγγλία και αγόρασε 7-8 γκαρσονιέρες στον Άγιο Νικόλαο
Η τράπεζα θα πάρει τα 260κ αν πουληθεί, εγώ ότι περισσέψει. Αν και νομιζω δεν μπορώ να το πουλήσω πριν το 5 years fixed term (ή θα έχει πέναλτι). Ούτε ένα χρόνο δεν έχει που το πηρα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2024, 02:07

sharp έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:08
hellegennes έγραψε:
10 Αύγ 2024, 00:39
Machine ghost έγραψε:
10 Αύγ 2024, 00:15
το γράφημα ρε σασβάνι αναφερει αριθμο καφενοειδών ανα χώρα και οχι καταναλωτων ποσο μαλλον ορθιων καθημενων οικιακων ουτε κιλα ανα κεφαλη
Για να μάθεις λοιπόν βασικά μαθηματικά, η Ελλάδα είναι 10 εκ. περίπου και η Ιταλία σχεδόν 60. Η Ιταλία έχει 50% περισότερα καφέ και 6 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό. Αυτό σημαίνει ότι πολύ μικρότερο κομμάτι του πληθυσμού κάθεται για καφέ, ό,τι κι αν έχουν δει τα μάτια σου στο Μιλάνο.
Δεν ξέρεις πόσο γεμάτα είναι τα καφέ. Ούτε πόσοι παίρνουν ένα τεηκγουαη καθημερινά. Μπορεί στο Ιταλικό να περνάνε 5πλάσιοι καθημερινά για καφέ στο χέρι. Και τώρα που το σκέφτομαι στην Ιταλία πας για εσπρέσσο, τον πίνεις στο όρθιο μονορούφι και φεύγεις σε ένα λεπτό. Έτσι κάνουν αυτοί, ενώ στην Ελλάδα κάθεσαι 3 ώρες και μιλάς για πολιτική, γκόμενες και ποδόσφαιρο. Μην το συζητάς, σίγουρα πιο πολλοί περνάνε από ένα καφέ στην Ιταλία.
Νομίζω ότι έχεις χαθεί τελείως ως προς το τι συζητάμε. Όσο λίγο και να κάθονται, η διαφορά στην αναλογία είναι τεράστια και οι Ιταλοί δεν πίνουν κατά κεφαλήν περισσότερο καφέ από εμάς.
sharp έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:10
hellegennes έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:03
Lol. Πήγα να δω τιμές ακινήτων στην γειτονιά μου για να δω αν βγαίνουν τα νούμερά σου και έπεσα σε ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό. Βλέπω φωτογραφίες και είναι δίπλα στο μαγαζί μου. Πατάω στον πλειστηριασμό και ανακαλύπτω ότι είναι πελάτης μου.
Του έδινες ρεφενέ; Άμα σου χρωστάει, ξέχασε τα.
Yep. :e040:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 10 Αύγ 2024, 02:09

nick έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:51
dna replication έγραψε:
nick έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:13
Αν κανεις την αριθμητική θα δεις ότι συμφέρει.

Έχω γκαρσονιέρα 44τ.μ. στον αγ νικολαο Αθήνα και τη νοικιάζω 300 το μήνα. Δεν έχω ψάξει τις τιμές αλλά δεν νομιζω να ξεπερνάει 50-60κ
Η τράπεζα θα πάρει τα 260κ αν πουληθεί, εγώ ότι περισσέψει. Αν και νομιζω δεν μπορώ να το πουλήσω πριν το 5 years fixed term (ή θα έχει πέναλτι). Ούτε ένα χρόνο δεν έχει που το πηρα.
Καλορίζικο.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 10 Αύγ 2024, 02:11

hellegennes έγραψε:
10 Αύγ 2024, 02:07
sharp έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Για να μάθεις λοιπόν βασικά μαθηματικά, η Ελλάδα είναι 10 εκ. περίπου και η Ιταλία σχεδόν 60. Η Ιταλία έχει 50% περισότερα καφέ και 6 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό. Αυτό σημαίνει ότι πολύ μικρότερο κομμάτι του πληθυσμού κάθεται για καφέ, ό,τι κι αν έχουν δει τα μάτια σου στο Μιλάνο.
Δεν ξέρεις πόσο γεμάτα είναι τα καφέ. Ούτε πόσοι παίρνουν ένα τεηκγουαη καθημερινά. Μπορεί στο Ιταλικό να περνάνε 5πλάσιοι καθημερινά για καφέ στο χέρι. Και τώρα που το σκέφτομαι στην Ιταλία πας για εσπρέσσο, τον πίνεις στο όρθιο μονορούφι και φεύγεις σε ένα λεπτό. Έτσι κάνουν αυτοί, ενώ στην Ελλάδα κάθεσαι 3 ώρες και μιλάς για πολιτική, γκόμενες και ποδόσφαιρο. Μην το συζητάς, σίγουρα πιο πολλοί περνάνε από ένα καφέ στην Ιταλία.
Νομίζω ότι έχεις χαθεί τελείως ως προς το τι συζητάμε. Όσο λίγο και να κάθονται, η διαφορά στην αναλογία είναι τεράστια και οι Ιταλοί δεν πίνουν κατά κεφαλήν περισσότερο καφέ από εμάς.
Επίσης τα καφέ δεν σερβίρουν μόνο καφέ.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2024, 02:13

sharp έγραψε:
10 Αύγ 2024, 02:11
hellegennes έγραψε:
sharp έγραψε:

Επίσης τα καφέ δεν σερβίρουν μόνο καφέ.
Μιλάμε για μαγαζιά που σερβίρουν κατεξοχήν καφέ ή μαγαζιά που εστιάζουν στον καφέ. Δες και το γράφημα. Δεν μιλάμε για πατισερί, ζαχαροπλαστεία, κρεπερί, τυροπιτάδικα, μπουγατσατζίδικα και τα λοιπά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 10 Αύγ 2024, 02:22

sharp έγραψε:
10 Αύγ 2024, 02:09
nick έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:51
dna replication έγραψε:

Καλορίζικο.
:smt023

Machine ghost

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 10 Αύγ 2024, 02:28

hellegennes έγραψε:
sharp έγραψε:
hellegennes έγραψε:

sharp έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Lol. Πήγα να δω τιμές ακινήτων στην γειτονιά μου για να δω αν βγαίνουν τα νούμερά σου και έπεσα σε ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό. Βλέπω φωτογραφίες και είναι δίπλα στο μαγαζί μου. Πατάω στον πλειστηριασμό και ανακαλύπτω ότι είναι πελάτης μου.
ρε,συ χελη μάθε :
τα ιταλικα υγειονομικου ενδιαφεροντος και τα καφε εχουν ενα ξένο προς εμας ειδος φορολογησης,
εμεις πληρωνουμε τμ και τραπεζια δημοτικο φόρο , στην ιταλια εκτος απο τον δημο πληρωνουν και φορο τεκμαρτου δεν ξερω απο λογιστικα για κάθε ενα τραπεζακι ανα περιοχη που ειναι κατι σαν φορο εισοδηματος, το ει χαμε και εμεις πολυ παλια που πληρώναμε φόρο ανα παραθυρο (ασχετο) ετσι τα πιο πολλα εχουν παγκο μονο για ορθιους και αλλα μόνο γκισε (πιο λιγα αυτά)

ο καφές είναι τόσο βαθια ριζωμενος στον ιταλικο πολιτισμο που ακόμα και σημερα προικιζουν κοριτσια απο οικογένειες με χαμηλο εισοδημα στην επαρχια ,αναμεσα σε ολα τα αλλα με μηχανη εσπρεσσο ή και μόκα,
και ναι βεβαια καταναλωνουν τεράστιες ποσοτητες, πόσες μπραντες ιταλικου καφε ολων των ειδων ξες; και ποσες ελληνικες; πόσα εργοστασια τυποποιητηρια εχει η ιταλια; έμπα στο σιτε της πρεσβειας της να παρεις απο το εμπορικο τμημα οσες στατιστικες τραβα η ψυχη σου.Ετσι κάνουν ερευνα. ετσι αντλουν στοιχεία

και σαφως εσυ εχεις χαθει στο τι συζητάμε , ούτε σχεδιασες αρχικα πως να τεκμηριωσεις τους ισχυρισμους σου.
σαν μικρο παιδάκι κανεις που το τσακωνουν να λέει ψεμματα, που στην πραγματικότητα , αυτο είσαι.
Χασκογελάνε τα δάσα.

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 10 Αύγ 2024, 02:34

hellegennes έγραψε:
sharp έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Μη τον λυπάσαι, η τράπεζα θα πάρει όσα της λείπουν αλλά κάτι θα μείνει και γι αυτόν, ειδικά αν η αξία του σπιτιού ανέβηκε σε σχέση με όταν το αγόρασε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2024, 04:07

nick έγραψε:
10 Αύγ 2024, 02:34
hellegennes έγραψε:
sharp έγραψε:

Μη τον λυπάσαι, η τράπεζα θα πάρει όσα της λείπουν αλλά κάτι θα μείνει και γι αυτόν, ειδικά αν η αξία του σπιτιού ανέβηκε σε σχέση με όταν το αγόρασε.
Εμένα λυπάμαι. Βασικά δεν ξέρω τι μπορεί να χρωστάει αλλά ο πλειστηριασμός αρχίζει από αρκετά χαμηλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 10 Αύγ 2024, 04:17

nemo έγραψε:
09 Αύγ 2024, 16:30
λοιπον θα σας πω εγω για οικονομια κοβετε γκομενες παντρειες και γενικα το σεξ
ή αν θελετε σεξ χωρις εξοδα -να δινετε τον γκωλο σας
δεν αγοραζετε αμαξι ουτε παπακι -ποδηλατο και συγκοινωνια μονο
δεν πινετε καφεδες αναψυκτικα και τσιγαρα ποτα
και να δουλευετε και το σαββατο και τις τρεις κυριακες του μηνα
και σε 12 χρονια θα ειστε ετοιμοι να αγορασετε το πρωτο σπιτι σας
ολα αυτα θα καταφερετε σε περας αν ψηφιζετε μονο νδ συριζα και κκε
οχι ψηφους σε ακροδεξια κομματα και εθνικισμους
Τι προτείνεις;
Κας δαγκωτό;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 10 Αύγ 2024, 06:04

O λόγος μέσου μισθού / μέση τιμή σπιτιού στην Ελλάδα είναι εντελώς εκτός δυτικού κόσμου, δεν υπάρχει σύγκριση ούτε και υπήρχε ποτέ, στην Ελλάδα σπίτι παίρνεις μόνο με κληρονομιά/προίκα ή/και βοήθεια από γονείς και πεθερούς. Το μόνο που σας σώζει είναι ότι όντως οι γονείς/πεθεροί στην Ελλάδα και βοηθάνε και σε αφήνουν να μένεις μαζί τους, και αφήνουν τα σπίτια τους στα παιδιά τους, γιατί στο δυτικό κόσμο πολύ συχνά οι γονείς ούτε βοηθάνε και τα σπίτια τους τα πουλάνε στα 60 για να χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή τους και τα παιδιά κληρονομούν ένα @. Γι'αυτό βλέπετε στην Αμερική, Αγγλία, Καναδά οι νέοι φρικάρουν εντελώς όταν ο λόγος μισθός/τιμή σπιτιού πέφτει, ενώ οι περισσότεροι έλληνες δε φρικάρουν γιατί ξέρουν ότι έτσι κι αλλιώς σπίτι στο όνομά τους θα έχουν όταν πεθάνει η μαμά/γιαγιά κλπ, σιγά μην παίρναν ποτέ σπίτι με Ελληνικό μισθό. 1 χιλιάρικο μισθό για να πάρεις 200 χιλιάρικα σπίτι που βγαίνει 350 με τους τόκους, πλάκα κάνουμε;

Αν οι Έλληνες γονείς ήταν ίδιοι με τους Δυτικούς θα είχατε τώρα στην Αθήνα φαβέλες με ελενίτ.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 10 Αύγ 2024, 07:21

Machine ghost έγραψε:
10 Αύγ 2024, 00:15
το γράφημα ρε σασβάνι αναφερει αριθμο καφενοειδών ανα χώρα και οχι καταναλωτων ποσο μαλλον ορθιων καθημενων οικιακων ουτε κιλα ανα κεφαλη
Μου αρέσει ο όρος "καφενοειδή", έχει μια εσάνς εθισμού, ακούγεται λίγο όπως τα "κανναβινοειδή".

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 10 Αύγ 2024, 07:32

Chilloutbuddy έγραψε:
10 Αύγ 2024, 06:04
O λόγος μέσου μισθού / μέση τιμή σπιτιού στην Ελλάδα είναι εντελώς εκτός δυτικού κόσμου, δεν υπάρχει σύγκριση ούτε και υπήρχε ποτέ, στην Ελλάδα σπίτι παίρνεις μόνο με κληρονομιά/προίκα ή/και βοήθεια από γονείς και πεθερούς. Το μόνο που σας σώζει είναι ότι όντως οι γονείς/πεθεροί στην Ελλάδα και βοηθάνε και σε αφήνουν να μένεις μαζί τους, και αφήνουν τα σπίτια τους στα παιδιά τους, γιατί στο δυτικό κόσμο πολύ συχνά οι γονείς ούτε βοηθάνε και τα σπίτια τους τα πουλάνε στα 60 για να χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή τους και τα παιδιά κληρονομούν ένα @. Γι'αυτό βλέπετε στην Αμερική, Αγγλία, Καναδά οι νέοι φρικάρουν εντελώς όταν ο λόγος μισθός/τιμή σπιτιού πέφτει, ενώ οι περισσότεροι έλληνες δε φρικάρουν γιατί ξέρουν ότι έτσι κι αλλιώς σπίτι στο όνομά τους θα έχουν όταν πεθάνει η μαμά/γιαγιά κλπ, σιγά μην παίρναν ποτέ σπίτι με Ελληνικό μισθό. 1 χιλιάρικο μισθό για να πάρεις 200 χιλιάρικα σπίτι που βγαίνει 350 με τους τόκους, πλάκα κάνουμε;

Αν οι Έλληνες γονείς ήταν ίδιοι με τους Δυτικούς θα είχατε τώρα στην Αθήνα φαβέλες με ελενίτ.
Ισχύει.

Από την άλλη πάλι, οι Δυτικοί γονείς σπάνια χρειάζεται να συνεχίσουν να είναι χορηγοί για τα "παιδιά" τους μέχρι αυτά να πατήσουν τα 30. Ο λόγος απλός: τους παραδίδουν κράτος, και όχι χρεωκοπημένο μπουρδέλο το οποίο έχουν ξεζούμισμα οι ίδιοι.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 10 Αύγ 2024, 08:11

Allah έγραψε:
10 Αύγ 2024, 07:32
Από την άλλη πάλι, οι Δυτικοί γονείς σπάνια χρειάζεται να συνεχίσουν να είναι χορηγοί για τα "παιδιά" τους μέχρι αυτά να πατήσουν τα 30. Ο λόγος απλός: τους παραδίδουν κράτος, και όχι χρεωκοπημένο μπουρδέλο το οποίο έχουν ξεζούμισμα οι ίδιοι.
Καλά εννοείται, γι'αυτό εξάλλου είμαστε εκεί που είμαστε και όχι στην Ελλάδα.
Όμως κι αυτοί κάθε πέρσι και καλυτερα πανε τελευταία.
Η νέα γενιά 15-20 εμένα μου φαίνεται ότι τον έχει πιεί στερεοφωνικά, ίσως και χειρότερα απ'τους Έλληνες. Αυτός ο συνδιασμός συνεχιζόμενης φούσκας ακινήτων για να τρώνε οι τράπεζες και οι βολεμένοι σε συνδιασμό με τεχνητή αύξηση πληθυσμού για να δείχνεις πλασματική άνοδο ΑΕΠ μέσω της κατανάλωσης είναι απ'τις μεγαλύτερες οικονομικές καφρίλες που έχουν γίνει ποτέ. Το μόνο που λείπει είναι να επιτρέψουν και εργασία απ'τα 10 για να δέσει το γλυκό και να ξαναζήσουν άλλες ένδοξες εποχές.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 10 Αύγ 2024, 08:44

Chilloutbuddy έγραψε:
10 Αύγ 2024, 06:04

πάντως όλο αυτό που περιγράφεις έγινε μετά το 2000
μέχρι τότε μπορούσες να μαζέψεις απο τη δουλειά και να αγοράσεις, εκείνα τα χρόνια μάλιστα έπαιζαν πολύ τα γραμμάτια, τα μισά μπροστά και τα άλλα μισά γραμμάτια
έτσι είχα αγοράσει τότε δύο τεσσάρια απο εκείνα τα χρόνια μισά μισά
όταν μπήκαμε στο ευρώ κόπηκαν αυτά όσο περνούσε ο χρόνος
είναι τυχαίο;
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών