Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Αύγ 2024, 13:06

Machine ghost έγραψε:
10 Αύγ 2024, 13:04
foscilis έγραψε:
10 Αύγ 2024, 12:59
Τι δεν το εκαναν ρε μαλακες, σχεδον ολος ο κοσμος μου (γονεις παππουδες ξαδερφια συμμαθητές δασκαλοι κουμπαροι των γονιων μου απο Γιαννενα και Λαρισσα με τους δικους τους φιλους!) μεταφεροταν αναμεσα Κυπαρισσια και εκβολες Νεδας 2 μηνες καθε χρονο σχεδον ολα τα 80s. Προς την τριτη εβδομαδα ηταν 50 λεπτα υποθεση να βρεις χεζοτοπο.

Οσοι ειχαν χωριο εννοειται πηγαιναν στο χωριο με βασικη διαφορα την υπαρξη εξωτερικης τουλετας και την απουσια θαλασσας (αν ηταν ορεινο χωριο).

Και εξοχικα το τριτο tier, συνηθως βεβαια η μανα με τα παιδια μονο οσο ο αλλος γαμαγε.
Και βέβαια γινόταν , εσβησε καπου το 92.
εξωτερικη wc με τσιμεντολιθους, λαμαρινα οροφη, ξυλινη πορτα , τουρκικη με κουβα και ματσάκια κομμενο «φίλαθλο» με μπρόκα στον τοίχο. Νάτα τα παιδικά τραύματα. :smt005:
Να σκουπίζεσαι με Αποδυτηριάκια;
Είκοσι χρόνια ντιβάνι και πάλι δεν φτάνει
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Αύγ 2024, 13:09

foscilis έγραψε:
Τι δεν το εκαναν ρε μαλακες, σχεδον ολος ο κοσμος μου (γονεις παππουδες ξαδερφια συμμαθητές δασκαλοι κουμπαροι των γονιων μου απο Γιαννενα και Λαρισσα με τους δικους τους φιλους!) μεταφεροταν αναμεσα Κυπαρισσια και εκβολες Νεδας 2 μηνες καθε χρονο σχεδον ολα τα 80s. Προς την τριτη εβδομαδα ηταν 50 λεπτα υποθεση να βρεις χεζοτοπο.

Οσοι ειχαν χωριο εννοειται πηγαιναν στο χωριο με βασικη διαφορα την υπαρξη εξωτερικης τουλετας και την απουσια θαλασσας (αν ηταν ορεινο χωριο).

Και εξοχικα το τριτο tier, συνηθως βεβαια η μανα με τα παιδια μονο οσο ο αλλος γαμαγε.
Εγώ από τα έιτις θυμάμαι ότι με 120-150.000 δρχ, νοικιάζαμε εξοχικά από τρίμηνο καλοκαιριού έως όλο το χρόνο. Και συνήθως την κάναμε και για κάποιο 15/μερο για ελεύθερο κάμπινγκ. Όχι ακριβώς στις συνθήκες που αναφέρεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Machine ghost

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 10 Αύγ 2024, 13:09

Beria έγραψε:
10 Αύγ 2024, 13:06
Machine ghost έγραψε:
foscilis έγραψε:

εξωτερικη wc με τσιμεντολιθους, λαμαρινα οροφη, ξυλινη πορτα , τουρκικη με κουβα και ματσάκια κομμενο «φίλαθλο» με μπρόκα στον τοίχο. Νάτα τα παιδικά τραύματα. :smt005:
Να σκουπίζεσαι με Αποδυτηριάκια;
Είκοσι χρόνια ντιβάνι και πάλι δεν φτάνει
Άσε!
Χασκογελάνε τα δάσα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Αύγ 2024, 13:17

Machine ghost έγραψε:
foscilis έγραψε:

εξωτερικη wc με τσιμεντολιθους, λαμαρινα οροφη, ξυλινη πορτα , τουρκικη με κουβα και ματσάκια κομμενο «φίλαθλο» με μπρόκα στον τοίχο. οι δε μύγες να σε γαργαλάνε.
Νάτα τα παιδικά τραύματα. :smt005:
Για εμένα ήταν εντελώς αυτονόητο ότι διακοπές = camping. Για να πάνε σε σπίτι οι γονείς μου έπρεπε να είναι το άδειο εξοχικό/χωριατόσπιτο κάποιου γνωστού. Να πληρώσουν δωμάτιο ή ξενοδοχείο το θεωρούσαν τραγικό.

Η παραχώρηση στον πολιτισμό που έκανα από τότε που ξεκίνησα να πηγαίνω μόνος μου (δλδ 1996) ήταν να πηγαίνω σε οργανωμένο κάμπινγκ αντί για ελεύθερο. Μέχρι το 2007 μόνο κάμπινγκ. Έχω μείνει σε κάμπινγκ (εννοώ όχι με γονείς) σε Σύρο, Νάξο, Αμοργό, Κουφονήσι, Σαντορίνη, Σάμο (εκεί ήταν ελεύθερο, το 1998), Γιάννενα, Σαμοθράκη, Αλεξανδρούπολη, Ρώμη, Παρίσι, Φλωρεντία, Ασίζη, Αλμερία, Γενεύη, Λευκάδα, Πάργα.

Οι τελευταίες διακοπές που έκανα κάμπινγκ ήταν 07 στη Σάμη Κεφαλλονιάς, εκεί λιώσαμε από τη ζέστη, βαρέθηκα και τις ουρές στις τουαλέτες, μας έσπασε και τα παπάρια το ροχαλητό των Ιταλών δίπλα, είπα δεν ξαναπάω ποτέ. Ας σκάω 5Χ παραπάνω δε με νοιάζει.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 10 Αύγ 2024, 13:21

Μία φορά στη ζωή μου έχω πάει κάμπινγκ και το δεύτερο βράδυ έψαχνα ξενοδοχείο
πιάστηκε η μέση μου, τουαλέτα δεν ήθελα να περάσω ούτε απ'έξω, η όλη φάση μου θύμιζε στρατό, γάμησέ τα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Machine ghost

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 10 Αύγ 2024, 13:25

Αχχ μια και μοναδική φορά , στου Πανταζή το μεσημέρι οι κατσίκες τρώγανε το σκίαστρο, την αλλη μερα το πρωι ενα flash flood και τσουπ διακοσα μετρα στη θαλασσα, ωτο στοπ με μαγιο και πίσω. ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ. :cry
Χασκογελάνε τα δάσα.

Machine ghost

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 10 Αύγ 2024, 13:35

Γιγάντιο παιδικό σύμπλεγμα. δεκαεφτάρης με τη μαμα στο λεωφορειο για μπανιο στον αλιμο. με αθλητικη ηχώ ,μιλκο και τυρόπιτα στο χέρι. χάνιμπαλ λέκτερ. :smt005::smt005:
Χασκογελάνε τα δάσα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 10 Αύγ 2024, 13:53

Chilloutbuddy έγραψε:
10 Αύγ 2024, 13:21
Μία φορά στη ζωή μου έχω πάει κάμπινγκ και το δεύτερο βράδυ έψαχνα ξενοδοχείο
πιάστηκε η μέση μου, τουαλέτα δεν ήθελα να περάσω ούτε απ'έξω, η όλη φάση μου θύμιζε στρατό, γάμησέ τα
Ε μα ναι τώρα. Δε ξέρω τι μαζοχισμός το είναι αυτός, δλδ να έχεις ελεύθερες 15 μέρες να αραξεις και αυτές να τις περνάς έτσι.
Επίσης αυτό που μου κάνει εντύπωση με τα 80's δεν είναι που έβρισκαν τα χρήματα για 2 μήνες διακοπές αλλά το ότι είχαν ελεύθερους 2 μήνες για διακοπές. Κάνεις δε δούλευε;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 10 Αύγ 2024, 14:02

πήγαινε κανένας σε πανελλήνιες μοτο;
τριήμερα πάρτι χάους
κάτι άλλες εντούρο στον άρδα;
τότε που το να φοράς κράνος ήταν ντροπή;;;και τα κεφάλια σκοπρίζανε στην άσφαλτο πολύ εύκολα, όχι ότι τώρα δεν
εποχές παραλίας χιλιαδούς , που κατέβαινες Πειραιά με το σακίδιο και έπαιρνες το πρώτο καράβι που έφευγε;
Σαντορίνη στην οία πέντε το πρωί να βαράω τις πόρτες και να τους ξυπνάω όλους για ...δωμάτιο;
πάρο; νάξο ;σύμη; ίο; τι άλλο; χμμμ
ρε διακοπάρες χύμα κοιμόμασταν δίπλα στην παραλία με το σλίπιν μπαγκ και μας ξύπναγε ο ήλιος το πρωί και ξεκίναγε το πάρτι..
ουφφφ
ωραία πράματα

υγ
μια φορά φτάσαμε ασπροβάλτα νύχτα
στήνουμε σκηνές σε ωραίο πλακόστρωτο
το πρωί μας ξύπνησαν οι καμπάνες της εκκλησίας...
:D
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 10 Αύγ 2024, 14:10

foscilis έγραψε:

Και τολμάς να πιάνεις στο στόμα σου τους Θεσσαλονικείς ρε τύπε, που έχουμε την Χαλκιδική δίπλα και πεταγόμασταν για μπάνιο όποτε γουστάραμε; Φάτε έναν πρωτευουσιάνο ρε.

Τριτοκοσμικοί, πλεμπαίοι καταυλακιώτες...
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Machine ghost

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 10 Αύγ 2024, 14:14

Χαλκιδικη ρε που ξεκινας με πορτ μπεμπε την παρασκευη το μεσημερι, και γυρνας κυριακη βράδυ σε κασελάκι
Χασκογελάνε τα δάσα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Αύγ 2024, 14:21

Feindflug έγραψε:
10 Αύγ 2024, 14:10
foscilis έγραψε:

Και τολμάς να πιάνεις στο στόμα σου τους Θεσσαλονικείς ρε τύπε, που έχουμε την Χαλκιδική δίπλα και πεταγόμασταν για μπάνιο όποτε γουστάραμε; Φάτε έναν πρωτευουσιάνο ρε.

Τριτοκοσμικοί, πλεμπαίοι καταυλακιώτες...
Τι εμεις νομιζεις δεν ειχαμε να πεταχτουμε; Απλως εντος αττικης δε μετραγε για διακοπες.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Αύγ 2024, 14:23

βοθρατζης έγραψε:
10 Αύγ 2024, 14:02
πήγαινε κανένας σε πανελλήνιες μοτο;
τριήμερα πάρτι χάους
κάτι άλλες εντούρο στον άρδα;
τότε που το να φοράς κράνος ήταν ντροπή;;;και τα κεφάλια σκοπρίζανε στην άσφαλτο πολύ εύκολα, όχι ότι τώρα δεν
εποχές παραλίας χιλιαδούς , που κατέβαινες Πειραιά με το σακίδιο και έπαιρνες το πρώτο καράβι που έφευγε;
Σαντορίνη στην οία πέντε το πρωί να βαράω τις πόρτες και να τους ξυπνάω όλους για ...δωμάτιο;
πάρο; νάξο ;σύμη; ίο; τι άλλο; χμμμ
ρε διακοπάρες χύμα κοιμόμασταν δίπλα στην παραλία με το σλίπιν μπαγκ και μας ξύπναγε ο ήλιος το πρωί και ξεκίναγε το πάρτι..
ουφφφ
ωραία πράματα

υγ
μια φορά φτάσαμε ασπροβάλτα νύχτα
στήνουμε σκηνές σε ωραίο πλακόστρωτο
το πρωί μας ξύπνησαν οι καμπάνες της εκκλησίας...
:D
Στην Ίο καλοκαίρι του 1980 με 25 χιλιάρικα (80 ευρώ!) μαζεμένα από δουλειές του ποδαριού, με ένα σλιπινγκ μπαγκ (χωρίς σκηνή) και ένα μήνα αραγμα με ποτά και φαγια στο far out
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2024, 15:48

Otto Weininger έγραψε:
10 Αύγ 2024, 10:37
sharp έγραψε:
10 Αύγ 2024, 01:01
Otto Weininger έγραψε:
09 Αύγ 2024, 23:38

Ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο.
Αλλά, η ερώτηση παραμένει: ποιος δεν αγαπάει το χρήμα;
Ίσως σου φανεί τετριμμένο, αλλά αγαπάω δηλώνει συναίσθημα που σημαίνει ότι το αφήνω να κυριαρχεί στη ζωή μου και να καθορίζει την αξία μου ως άτομο. Αυτό δεν είναι υγιές, γιατί το χρήμα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μέσο για την κάλυψη αναγκών.
Να αλλά μη γίνεσαι Χέλλης τώρα. Είμαι 100% σίγουρος ότι κατάλαβες τι λεω.
Πρώτον, τσου ρε. Δεύτερον, δίκιο έχει. Αν ήθελες να πεις "ποιος δεν θα ήθελε να έχει περισσότερα χρήματα" καλώς, διαφορετικά ακούγεται ακριβώς όπως το περιέγραψε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2024, 15:51

Beria έγραψε:
10 Αύγ 2024, 12:46
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Αύγ 2024, 12:43
foscilis έγραψε:
10 Αύγ 2024, 12:16

Εχουν σχεση γιατι η φαση ηταν ντεμπουρδελε, "χτιζω σπιτι" τοτε δε σημαινε καθολου το ιδιο με τωρα σαν κοστος ανα τετραγωνικο και σαν τελικο παραδοτεο, ενω ακομα και τα μεσα τετραγωνικα ανα σπιτι εχουν αυξηθει γυρω στο 30% δλδ κι ολα τα αλλα ιδια να ηταν τα σπιτια θα στοιχιζαν 30% παραπανω ΜΟΝΟ απο αυτο.

Πολυ παρομοιο το "παλια πηγαιναμε διακοπες ενα μηνα" και ο μηνας αυτος ηταν ελευθερο καμπινγκ με κονσερβες και ζεστα αμιτακια και ντους με τα ασκια που κουβαλαγες και εξορμηση με το σκερπαρνι να βρεις σημειο που δεν ειναι ηδη χεσμενο ωστε να χεσεις και οχτω η ωρα να νυχτωνει και να μην εχεις να κανεις απολυτως τιποτα παρα μονο να νιωθεις τη βαρεμαρα σου να μετουσιωνεται σε τρελα.
To μπολντ, καμμία σχέση. Απλώς ήταν πιο φτηνές οι ενοικιάσεις εξοχικών, οι τιμές στα ξενοδοχεία και το φαγητό στις ταβέρνες.
Οικογένειες δεν έκαναν αυτό που περιγράφει το μπολντ
Αυτό το έκαναν αρκετοί άνθρωποι μεχρι τα 30, χωρίς να έχουν κόμπλεξ που δεν πήγαν εκεί που φωτογραφήθηκε η ινφλουενσερ Ευγενία Καραπουτσογλου

Λίγο μίζερη ήταν η περιγραφή
Άμα έχει καταναλώσει την ψυχή σου η εξάρτηση από τηλεόραση και κινητό, λογικό να νιώθεις ότι δεν έχεις τι να κάνεις και να σε τρώει η βαρεμάρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών