Ο Θάνος Τζημερος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ο Θάνος Τζημερος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Μάιος 2023, 13:13

Green Dragon έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:10
Sid Vicious έγραψε:
30 Μάιος 2023, 12:12
Green Dragon έγραψε:
30 Μάιος 2023, 09:18

Βλέπεις όμως που τελικά σχεδόν όλοι ΝΔ καταλήγετε; Η Εθνική Δημιουργία δεν είχε λόγο ύπαρξης, πως να περπατήσει;
Η Εθνική Δημιουργία του Τζήμερου σαφώς και είχε λόγο ύπαρξης και καλό θα ήταν να υπάρχει ο λόγος της στην βουλή και στον δημόσιο βίο γενικότερα
Στην βουλή ας υπήρχε να ακούγονται και κάποια πράγματα που δεν λέει κανένας, όπως για τους συνδικαλιστές αλλά και μόνο το ότι όσοι την ψήφισαν πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά ΝΔ τι σου λέει; Ότι τελικά στόχευε στον ίδιο χώρο με τη ΝΔ. Ε δεν υπήρχε περίπτωση να περπατήσει έτσι, περισσότερο σαν συνιστώσα της ΝΔ ήταν.
Ε, με αυτήν τη λογική και όσοι τον κατηγορούσαν, συνιστώσες του σύριζα ήταν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Μάιος 2023, 13:16

Με λίγα λόγια, ο Τζημ ήταν αντιπαθής στους συνδικάλες και τις λοιπές ιερές αγελάδες όλων των κομμάτων.

Τα υπόλοιπα είναι να' χουμε να λέμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 30 Μάιος 2023, 13:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 30 Μάιος 2023, 13:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:13
Green Dragon έγραψε:
Στην βουλή ας υπήρχε να ακούγονται και κάποια πράγματα που δεν λέει κανένας, όπως για τους συνδικαλιστές αλλά και μόνο το ότι όσοι την ψήφισαν πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά ΝΔ τι σου λέει; Ότι τελικά στόχευε στον ίδιο χώρο με τη ΝΔ. Ε δεν υπήρχε περίπτωση να περπατήσει έτσι, περισσότερο σαν συνιστώσα της ΝΔ ήταν.
Όλα τα πορτοκάλια είναι φρούτα αλλά όλα τα φρούτα δεν είναι πορτοκάλια. Μην μπερδεύεις σύνολα με υποσύνολα.

Συριζαίος -> κατηγορεί τον Τζήμερο
Κατήγορος του Τζήμερου -> Συριζαίος;;;; Really;;;

Συριζαίος = πορτοκάλια
Κατήγορος του Τζήμερου = φρούτα

Κριτική μπορείς να δεχτείς από πολλές διαφορετικές μεριές.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 30 Μάιος 2023, 13:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:16
Με λίγα λόγια, ο Τζημ ήταν αντιπαθής στους συνδικάλες και τις λοιπές ιερές αγελάδες όλων των κομμάτων.

Εγώ σου εξηγώ γιατί δεν περπάτησε και η απάντηση σε μια φράση είναι 'γιατί οι λόγοι ύπαρξής του ήταν ασθενικοί'.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Μάιος 2023, 13:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:09
Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:04
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Μάιος 2023, 12:57

Εσύ τί της είπες ότι είσαι Νάνε;

Βασικό.
Δεν ρώτησε, δεν είπα. Υποθέτω ότι υπέθεσε, με βάση την παράκληση της.
Τι θα της έλεγες αν ρώταγε;
Είχα σκεφτεί ότι θα της έλεγα "είμαι υπέρ του μεγάλου κράτους", και όταν με ρώταγε "πόσο μεγάλου δηλαδή;", θα της έλεγα να αρχίζει να ανοίγει τα χέρια της και θα τη σταματήσω όταν είναι. Ε και θα τη σταματούσα όταν την έβλεπα να πανικοβάλλεται.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Μάιος 2023, 13:21

Green Dragon έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:17
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:13
Green Dragon έγραψε:
Όλα τα πορτοκάλια είναι φρούτα αλλά όλα τα φρούτα δεν είναι πορτοκάλια. Μην μπερδεύεις σύνολα με υποσύνολα.

Συριζαίος -> κατηγορεί τον Τζήμερο
Κατήγορος του Τζήμερου -> Συριζαίος;;;; Really;;;

Συριζαίος = πορτοκάλια
Κατήγορος του Τζήμερου = φρούτα

Κριτική μπορείς να δεχτείς από πολλές διαφορετικές μεριές.
Επαναλαμβάνω.
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:16

Απλώς γιατί στα δημοτικά συμβούλια του την έπεφταν και οι νδκράτες. Ο αντικομμουνισμός και τα σχετικά νιανιανια είναι απλό προπέτασμα της πραγματικής αιτίας που ήταν κόκκινο πανί για όλους. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Μάιος 2023, 13:24

30 Μάιος 2023, 13:19
ΓΑΛΗ έγραψε:

Είχα σκεφτεί ότι θα της έλεγα "είμαι υπέρ του μεγάλου κράτους", και όταν με ρώταγε "πόσο μεγάλου δηλαδή;", θα της έλεγα να αρχίζει να ανοίγει τα χέρια της και θα τη σταματήσω όταν είναι. Ε και θα τη σταματούσα όταν την έβλεπα να πανικοβάλλεται.
Υπεκφεύγεις. Αλλά έχω υπομονή. :)

Αν σε ρώταγε η χαζούλα τζημερικιά τι κόμμα ψηφίζεις και όχι τις ιδέες σου, τί θα της απαντούσες;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Μάιος 2023, 13:28

Κατάλαβα. Ακόμα μία περίπτωση βαθιού και πλέριου επιβήτορα των τζημερικών.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 30 Μάιος 2023, 13:36

ΓΑΛΗ έγραψε:

Δεν το έχεις, αυτογκόλ βάζεις, μπορεί άνετα στην επίμαχη στιγμή να σε απαντήσει μετά, τελικά δεν είναι τόσο μεγάλο αυτό το κράτος και να φύγει
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Μάιος 2023, 14:00

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:24
ΓΑΛΗ έγραψε:

Υπεκφεύγεις. Αλλά έχω υπομονή. :)

Αν σε ρώταγε η χαζούλα τζημερικιά τι κόμμα ψηφίζεις και όχι τις ιδέες σου, τί θα της απαντούσες;
Θα της έλεγα τι κόμμα ψηφίζω.
Και τώρα θέλω να το κάνω αλλά δεν ξέρω πως.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 30 Μάιος 2023, 14:06

Green Dragon έγραψε:
Sid Vicious έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
30 Μάιος 2023, 09:18

Βλέπεις όμως που τελικά σχεδόν όλοι ΝΔ καταλήγετε; Η Εθνική Δημιουργία δεν είχε λόγο ύπαρξης, πως να περπατήσει;
Η Εθνική Δημιουργία του Τζήμερου σαφώς και είχε λόγο ύπαρξης και καλό θα ήταν να υπάρχει ο λόγος της στην βουλή και στον δημόσιο βίο γενικότερα
Στόχευε σε ένα κάπως ευρύτερο κοινό με σημείο αναφοράς την δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας.
Το θέμα δεν είναι όμως εκεί, δηλαδή τι θα έκαναν οι ψηφοφόροι, αλλά και το ίδιο το κόμμα εντός βουλής.
Με όσα βλέπουμε τώρα, δικαιώνεται αυτό που έγραφα παλαιότερα:
Αρχέλαος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 12:37
Ο Φαήλος δείχνει ωραίος τύπος για να πιει κάποιος ένα τσίπουρο μαζί του και να συζητήσει διάφορα θέματα. Συμπαθής σε εμένα.
Πολιτικά όμως έχει μία τρικυμία.

Π.χ. σε άρθρο του το 2012 επικροτεί τα όσα έγιναν με την Δικη των Εξι του 1922 και ασκεί κριτική σε εγγονό εκ των καταδικασθέντων που είχε ανακινήσει και ορθώς το ζήτημα. Ας μη σταθούμε στο ιστορικό ζήτημα της ορθότητας ή μη της απόφασης(δεν ήταν ορθή αλλά άδικη, απλώς το θέτω τώρα πολιτικά).
Το αυτογκόλ του τότε ως νεοδημοκράτη αλλά και τώρα ως δεξιού είναι πως ουσιαστικά μερικώς κατέκρινε τους πολιτικούς προγόνους της παράταξης στην οποία βρισκόταν αλλά και της δεξιάς, η οποία μπορεί πλέον να είναι και βενιζελική, αλλά ένα μέρος της ιστορίας της ιδίως για μερίδα ψηφοφόρων της ήταν οι παραπάνω αντιβενιζενιλικοί πολιτικοί.
Σαν να εβγαινε ενας ΠΑΣΟκος και να ελεγε πως ο ο Βενιζέλος και ο Πλαστήρας είναι ολετήρες.

Από εκεί και πέρα, ενώ ο Τζήμερος κρατά αποστάσεις από την Νέα Δημοκρατία και έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική, θεωρώ πως αν μπουν στην βουλή οι Φαηλο-Τζήμεροι τότε προ των επόμενων εκλογών, το κόμμα τους θα φυλλορροήσει προς Νέα Δημοκρατία μεριά, ακόμα και αν οι αρχηγοί του δεν το θελήσουν.
Όπως έγινε με ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Δημοκρατική Αριστερά, Ένωση Κεντρώων, ΜέΡΑ25, ακόμα και ΛΑΟΣ.
Οι βουλευτές τέτοιων μικρών κομμάτων που δεν έχουν βέβαιη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οδεύουν στα μεγάλα κόμματα για να συνεχίσουν να έχουν φιλοδοξίες.
Εξαίρεση, αποτελεί το ακροδεξιό κόμμα του Κασιδιάρη εξ'αντικειμένου, γιατί κιόλας δεν θα ήθελε π.χ. η Νέα Δημοκρατία να πάρει από εκεί στελέχη.
Είναι ειρωνικό αυτό αλλά όσοι εδώ τσακώνονται στο οικόπεδο της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς, ο Κασιδιάρης είναι η μόνη τους επιλογή για ψήφο μπετοναρισμένη που δεν θα μετατραπεί σε χαμαλίκι της Νέας Δημοκρατίας.
Τώρα, προσωπικά θεωρώ ασυνεπές έναντι του Τζήμερου και των θέσεων του, να ψηφίζει κάποιος Νέα Δημοκρατία.
Ουσιαστικά ενώ ψήφισε Τζήμερο, έρχεται να ψηφίσει μπλε ΠΑΣΟΚ με εσανς ΣΥΡΙΖΑ(επιδόματα κλπ.), δηλαδή ψηφίζει ότι αντιπαθεί και άκρως αντίθετα από την προηγούμενη ψήφο του.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί ακραιφνείς μητσοτακικοί είναι πρώην ΠΑΣΟΚ, όπως και ότι η Νέα Δημοκρατία είχε περισσότερους βουλευτές και συνεργάτες ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ!
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Μάιος 2023, 14:10

Sid Vicious έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:36
ΓΑΛΗ έγραψε:

Δεν το έχεις, αυτογκόλ βάζεις, μπορεί άνετα στην επίμαχη στιγμή να σε απαντήσει μετά, τελικά δεν είναι τόσο μεγάλο αυτό το κράτος και να φύγει
Παίζει και άλλη φάση.

Σαφώς και βάζει αυτογκόλ. Σκέψου σκηνικό, που παραπέμπει σε σήριαλ στο περί ανέμων.

Τζημερικιά: "Tώρα αγάπη μου σε θέλω όλο μέσα μου".
Αεράτος αντιτζημερικός: "Mα είμαι όλος μέσα".
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Μάιος 2023, 14:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Μάιος 2023, 14:10
Sid Vicious έγραψε:
30 Μάιος 2023, 13:36

Παίζει και άλλη φάση.

Σαφώς και βάζει αυτογκόλ. Σκέψου σκηνικό, που παραπέμπει σε σήριαλ στο περί ανέμων.

Τζημερικιά: "Tώρα αγάπη μου σε θέλω όλο μέσα μου".
Αεράτος αντιτζημερικός: "Mα είμαι όλος μέσα".
"Αγάπη μου"; Βιάζεται λίγο ε.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 30 Μάιος 2023, 14:17

Gordian Knot έγραψε:
30 Μάιος 2023, 10:15
ST48410 έγραψε:
30 Μάιος 2023, 09:29
Gordian Knot έγραψε:
30 Μάιος 2023, 09:00
Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε με την προσθήκη του ΒασιλοΜπίλαρου (επίσης μεγάλη καψούρα, ποδοσφαιρική βεβαίως) στον συνδυασμό της Εθνικής Δημιουργίας.
Αλλά ο Τσ(ι)άρτας τουλάχιστον είχε αντιληφθεί πως υστερούσε (και υστερεί) σε βασικά ζητήματα όπως ευφράδεια λόγου, μεταδοτικότητα, ΠΕΙΘΩ (βαράνε όλες οι καμπάνες της Αγιάς Σοφιάς slash OPAP Arena, ΟΛΕΣ λέμε!) και άφηνε Θάνο & Φαήλαρο να κάνουν τη δουλειά.
Τότε τι ακριβώς πρόσθεσε αυτή η προσχώρηση; Με ποιο σκεπτικό έγινε; Και δεν είναι μια τέτοια προσχώρηση ένα άνοιγμα προς ένα ακροατήριο που κινείται στον πιο ακραίο χώρο της δεξιάς;
Θα στο πω ωμά, με κυνισμό:
Έπαιξε το ρόλο του ντελάλη για τους πολίτες που κινούνται στον χώρο της «λαϊκής δεξιάς» (σε καμία περίπτωση όμως ΑΚΡΟδεξιά όπως γράφεται ξανά και ξανά) και αγοράζουν τη «Δημοκρατία» (και όχι π.χ. την «Καθημερινή»), επισκέπτονται το newsbreak.gr (και όχι τα capital.gr ή liberal.gr).
Αυτούς που ασπάζονται τον Χριστιανισμό αλλά φρίττουν με τον Mr. Κηραλοιφή. Αυτούς που προτιμούσαν Μεϊμαράκη αντί για Μητσοτάκη στα εσωκομματικά της ΝΔ. Τους πιο συντηρητικούς κοινωνικά. Ας μην ξεχνάμε πως ο Τσ(ι)άρτας ήταν... μεταγραφή της Νέας Δεξιάς, όχι της Δη.Ξα.
Μπορεί. Δεν έχω άκρες σε αυτούς τους χώρους για να ξέρω πως σκέφτονται. Για να το πω κι εγώ λίγο ωμά θα ήμουν επιφυλακτικός να βάλω σε συνδυασμούς κάποιον που δεν τον ψηφίζει ούτε η μάνα του. Αλλά ΟΚ, ίσως είναι επιπόλαιο αυτό που λέω.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Μάιος 2023, 14:24

Αρχέλαος έγραψε:
30 Μάιος 2023, 14:06
Green Dragon έγραψε:
Sid Vicious έγραψε:

Στόχευε σε ένα κάπως ευρύτερο κοινό με σημείο αναφοράς την δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας.
Το θέμα δεν είναι όμως εκεί, δηλαδή τι θα έκαναν οι ψηφοφόροι, αλλά και το ίδιο το κόμμα εντός βουλής.
Με όσα βλέπουμε τώρα, δικαιώνεται αυτό που έγραφα παλαιότερα:
Αρχέλαος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 12:37
Ο Φαήλος δείχνει ωραίος τύπος για να πιει κάποιος ένα τσίπουρο μαζί του και να συζητήσει διάφορα θέματα. Συμπαθής σε εμένα.
Πολιτικά όμως έχει μία τρικυμία.

Π.χ. σε άρθρο του το 2012 επικροτεί τα όσα έγιναν με την Δικη των Εξι του 1922 και ασκεί κριτική σε εγγονό εκ των καταδικασθέντων που είχε ανακινήσει και ορθώς το ζήτημα. Ας μη σταθούμε στο ιστορικό ζήτημα της ορθότητας ή μη της απόφασης(δεν ήταν ορθή αλλά άδικη, απλώς το θέτω τώρα πολιτικά).
Το αυτογκόλ του τότε ως νεοδημοκράτη αλλά και τώρα ως δεξιού είναι πως ουσιαστικά μερικώς κατέκρινε τους πολιτικούς προγόνους της παράταξης στην οποία βρισκόταν αλλά και της δεξιάς, η οποία μπορεί πλέον να είναι και βενιζελική, αλλά ένα μέρος της ιστορίας της ιδίως για μερίδα ψηφοφόρων της ήταν οι παραπάνω αντιβενιζενιλικοί πολιτικοί.
Σαν να εβγαινε ενας ΠΑΣΟκος και να ελεγε πως ο ο Βενιζέλος και ο Πλαστήρας είναι ολετήρες.

Από εκεί και πέρα, ενώ ο Τζήμερος κρατά αποστάσεις από την Νέα Δημοκρατία και έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική, θεωρώ πως αν μπουν στην βουλή οι Φαηλο-Τζήμεροι τότε προ των επόμενων εκλογών, το κόμμα τους θα φυλλορροήσει προς Νέα Δημοκρατία μεριά, ακόμα και αν οι αρχηγοί του δεν το θελήσουν.
Όπως έγινε με ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Δημοκρατική Αριστερά, Ένωση Κεντρώων, ΜέΡΑ25, ακόμα και ΛΑΟΣ.
Οι βουλευτές τέτοιων μικρών κομμάτων που δεν έχουν βέβαιη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οδεύουν στα μεγάλα κόμματα για να συνεχίσουν να έχουν φιλοδοξίες.
Εξαίρεση, αποτελεί το ακροδεξιό κόμμα του Κασιδιάρη εξ'αντικειμένου, γιατί κιόλας δεν θα ήθελε π.χ. η Νέα Δημοκρατία να πάρει από εκεί στελέχη.
Είναι ειρωνικό αυτό αλλά όσοι εδώ τσακώνονται στο οικόπεδο της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς, ο Κασιδιάρης είναι η μόνη τους επιλογή για ψήφο μπετοναρισμένη που δεν θα μετατραπεί σε χαμαλίκι της Νέας Δημοκρατίας.
Τώρα, προσωπικά θεωρώ ασυνεπές έναντι του Τζήμερου και των θέσεων του, να ψηφίζει κάποιος Νέα Δημοκρατία.
Ουσιαστικά ενώ ψήφισε Τζήμερο, έρχεται να ψηφίσει μπλε ΠΑΣΟΚ με εσανς ΣΥΡΙΖΑ(επιδόματα κλπ.), δηλαδή ψηφίζει ότι αντιπαθεί και άκρως αντίθετα από την προηγούμενη ψήφο του.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί ακραιφνείς μητσοτακικοί είναι πρώην ΠΑΣΟΚ, όπως και ότι η Νέα Δημοκρατία είχε περισσότερους βουλευτές και συνεργάτες ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ!
Πολύ σωστός, όπως πάντα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών