Έδωσαν επιδότηση για τουαλέτες και ο χωροφύλακας επέβλεπε να μην φαγωθεί καμία επιδότηση χωρίς να φτιαχτεί τουαλέτα.
Στην πραγματικότητα, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ έπεσε επί χούντας. Η ανάπτυξη ήταν αλματώδης από το 1953 και γιά είκοσι χρόνια κυρίως επειδή η Ελλάδα ξεκίνησε από πολύ χαμηλό σημείο και κατεστραμμένη. Ανεργία δεν υπήρχε, αλλά υπήρχε μετανάστευση όλη αυτή την περίοδο. Η τάση αναστράφηκε μετά το 1975.brb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:20Η οικονομία της χούντας ήταν στηριγμένη στην ανοικοδόμηση όπου με χαλίκια και τσιμέντα δουλεύουν 200 επαγγέλματα.
Καθόλου εύκολο δεν ήταν να αγοράσει κανείς σπίτι. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η δοξασία είναι ότι δινόντουσαν τότε δάνεια στους Δημοσίους Υπαλλήλους με σταθερό επιτόκιο (σταθερό γιατί στην πραγματικότητα είχαμε τότε κανόνα χρυσού). Μετά το 1973 που ο πληθωρισμός άρχισε να καλπάζει, όλοι αυτοί ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς. Μέσα σ'αυτούς ήταν οι γονείς μου που όταν κόντευε να εξοφληθεί το δάνειο, περισσότερος ήταν ο κάπος να πηγαίνεις στην Τράπεζα κάθε μήνα, παρά το ποσό που πλήρωνες. Γι'αυτό και πήγε ο πατέρας μου και πλήρωσε όσο έμενε το 1994 και ησύχασε.brb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:20Πράγματι ήταν σχετικά εύκολο να πάρει κάποιος σπίτι. Η ανοικοδόμηση έγινε με την αντιπαροχή που την καθιέρωσε νόμος που εφαρμόστηκε πιο πριν από τον Καραμανλή όταν ήταν υπουργός Δημοσίων Έργων.
Το εμπάργκο κατά τής Τουρκίας ξεκίνησε μετά την εισβολή στην Κύπρο, άρα δεν υπήρχε επί χούντας. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως επί χούντας δεν γινόταν εξοπλισμοί ούτε από την Ελλάδα ούτε από την Τουρκία, αντιθέτως δινόταν Αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.brb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:20Μπορεί η χούντα να μην είχε ΕΣΠΑ και ''πακέτα'' αλλά λόγω του εμπάργκο δεν ξόδευε τίποτα για εξοπλισμούς. Έτσι είχε ζεστά και μετρητά να χαρίζει τα δάνεια στους αγρότες και να κάνει δημόσια έργα.
Η χούντα επεχείρησε με στρατιωτικά μέσα να ελέγξει τις τιμές, επιβάλλοντας διατίμηση σχεδόν σε όλα τα προϊόντα. Προφανώς απέτυχε και το αποτέλεσμα ήταν να σημειώνονται ελλείψεις στα αγαθά, γιατί οι έμποροι τα έκρυβαν και γιά να τα αποκτήσεις έπρεπε να πληρώσεις περισσότερα, μερικές φορές τα διπλά από την διατίμηση.brb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:20Το πόσο σαθρή ήταν η οικονομία επί χούντας φάνηκε με την πρώτη πετρελαϊκή κρίση. Ήδη από το 1971 είχε σταματήσει το Bretton Woods και ο πληθωρισμός άρχισε να ανεβαίνει. Υπήρχαν αυξήσεις που δεν δικαιολογούνταν από την άνοδο την τιμής του πετρελαίου, ο καθένας πουλούσε όσο του κάπνιζε. Οι τιμές άλλαζαν κάθε βδομάδα.
Επιστρατεύθηκε ο πατέρας μου. Επί δύο μέρες δεν είχε κάν στολή ή όπλο. Μία μέρα πριν πέσει η χούντα του έδωσαν ένα τουφέκι των Βαλκανικών πολέμων (πάντα χωρίς στολή).brb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:20Αξιοσημείωτο επίσης ήταν ότι το στράτευμα ήταν σε άθλια κατάσταση όπως έδειξε η αυτομόληση του αντιτορπιλικού Βέλος και η επιστράτευση του 1974.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Εγώ είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερος.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:32Στην αρχή της επταετίας πήγαινα Δημοτικό και στο τέλος της ήμουν στην Γ Γυμνασίου.
Επειδή υπήρχε ο φόβος γιά την χούντα και επειδή κανείς δεν εμπιστευόταν κανέναν.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:32Η ζωή ήταν πολύ ήσυχη και ελαχιστες εως καθολου οι συζητησεις για πολιτικά ή για την δικτατορια.
Η εκπομπή του Πετρίδη άρχισε το 1975.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:32και το απόγευμα με Πετριδη για να ακούμε Λεντ Ζεππελιν και Ντιπ Περπλε
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Σε σχεση με αμεσως πριν απο την χουντα η με αμεσως μετα απο την χουντα;
Τα αγοράκια πλακωνόμασταν σε κάθε ευκαιρία και για κάθε λόγο.paul25 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 21:49Δηλαδη οι μαθητες ο ενας στον αλλο δεν εκαναν;brb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 21:33Το μπούλινγκ γινόταν από τους δάσκαλους.
Ευτυχώς που δεν πέτυχα τον δάσκαλο πουθενά όταν μεγάλωσα, θα μαύριζα το ποινικό μητρώο μου.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Το ίδιο και στο ορεινό (ανατολική Στερεά) αριστεροχωρι του πατέρα μου. Τότε επίσης ασφαλτοστρωθηκε το κομμάτι του καροδρομου που το συνεδεε με την κοντινότερη κωμόπολη.
Με χρυσα κουταλια έτρωγαν τότε οι κατασκευαστικες που ήταν τσιράκια και υποστηρικτές των χουντικωνVon Mackensen έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 08:11Το ίδιο και στο ορεινό (ανατολική Στερεά) αριστεροχωρι του πατέρα μου. Τότε επίσης ασφαλτοστρωθηκε το κομμάτι του καροδρομου που το συνεδεε με την κοντινότερη κωμόπολη.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Κωστή το ίδιο δε λένε και για τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού;Kostis έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 08:15Με χρυσα κουταλια έτρωγαν τότε οι κατασκευαστικες που ήταν τσιράκια και υποστηρικτές των χουντικωνVon Mackensen έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 08:11Το ίδιο και στο ορεινό (ανατολική Στερεά) αριστεροχωρι του πατέρα μου. Τότε επίσης ασφαλτοστρωθηκε το κομμάτι του καροδρομου που το συνεδεε με την κοντινότερη κωμόπολη.
ΌχιVon Mackensen έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 08:18Κωστή το ίδιο δε λένε και για τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού;Kostis έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 08:15Με χρυσα κουταλια έτρωγαν τότε οι κατασκευαστικες που ήταν τσιράκια και υποστηρικτές των χουντικωνVon Mackensen έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 08:11
Το ίδιο και στο ορεινό (ανατολική Στερεά) αριστεροχωρι του πατέρα μου. Τότε επίσης ασφαλτοστρωθηκε το κομμάτι του καροδρομου που το συνεδεε με την κοντινότερη κωμόπολη.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Χάθηκε και η μισή Κύπρος αλλά δε γαμιεταιperseus έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 09:44χρυση εποχη ,ηρεμια ,ασφαλεια, μινι παραπανω απο τα απαραιτητα και με σκληρο νομισμα παρακαλω, δουλειες με μετρια λεφτα και το δημοσιο δουλευε,εβαλε και ενα σωρο κουμμουνια μεσα για να τα γλυκανει αντι να τα διαολοστειλει σε κανενα τατζικισταν καιι τα διαλυσαν ολα ,ελαχιστα σκανδαλα ελαχιστες υπερβολες, εριξε καμμια δεκαρια φαπες σε αμετανοητα κουμμουνια και οι υπολοιποι την περασαν καταιφι,καλοι ανθρωποι να ειναι ελαφρο το χωμα που τους σκεπαζει.
Και παρα πολλα εργα η ελλαδα εγινε αλλη χωρα επι Επαναστασεως καμμια σχεση μετα νεοδημοκρατικοπασοκικα λαμογια που ακολουθησαν