1300 δολλάρια ο μέσος μισθός στην Κίνα καθαρά!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: 1300 δολλάρια ο μέσος μισθός στην Κίνα καθαρά!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 04 Ιαν 2025, 19:08

Dwarven Blacksmith έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:02
GoBzi έγραψε:
04 Ιαν 2025, 18:49
Dwarven Blacksmith έγραψε:
04 Ιαν 2025, 17:38
Οι μισθοί σε δολάρια δεν ξέρω πόσο είναι, αλλά σίγουρα οι Κινέζοι στα αστικά κέντρα κάνουν ζωαρα, δεν τους λείπει τίποτα. Ψυχολογικά είναι επίσης πολύ καλύτερα, έχουν αέρα αισιόδοξο, μεγαλύτερη αίσθηση κοινότητας, σκοπού, ελπίδας.
Και ναι και όχι. Στα αστικά κέντρα απ'οσο μου έχουν πει υπάρχει μεγάλη εργασιακή πίεση. Όχι ότι ο εργοδότης είναι από πάνω σου με τον βουρδουλα αλλά νιώθεις μια έμμεση πίεση από την ίδια την κοινωνία. Οι παλιοί είναι συνηθισμένοι, αλλά οι νέοι δεν πολύ ψήνονται να αφιερώσουν την ζωή τους στην δουλειά και είναι λίγο πιο Δυτικοζαμανφου.

Κατά τα άλλα ο μέσος Κινέζος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Δυτικες χώρες, ειδικά από την Ελλάδα. :102:
Στην περιοχή γενικά είναι αυτό που λένε shame-based culture. Πολλές φορές ο κόσμος κάνει πράγματα επειδή θέλει να τον βλέπουν οι άλλοι σαν εργατικό, που ποτέ δεν σταμάτησε να προβάλλεται σαν αρετή. Το περίεργο είναι ότι η ίδια πίεση δεν είναι ικανή να τους πείσει να κάνουν περισσότερα παιδιά.
Μα εξαιτίας αυτής της πίεσης δεν κάνουν περισσότερα παιδιά. Ο μέσος Κινέζος θέλει 1-2 διαμερίσματα για το κάθε παιδί και λεφτά να το σπουδάσει για να μην καταλήξει στα Temu ενώ ο γιος της γειτόνισσας γίνει γιατρός.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 04 Ιαν 2025, 19:09

ST48410 έγραψε:
04 Ιαν 2025, 18:17
Δημοκράτης έγραψε:
04 Ιαν 2025, 15:54
Οι δε συνθήκες εργασίας εκεί δεν έχουν επαφή με της Αθήνας. Ούτε οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες δεν δουλεύουν στην Ελλάδα όσο κάποιος στην Σαγκάη
Εξαρτάται. Γενικά και οι ίδιοι (για τους μορφωμένους λέω) προτιμούν να δουλεύουν σε πολυεθνικές εταιρείες παρά σε Κινέζικα αφεντικά. Και εκεί οι συνθήκες δεν είναι κακές. Αν αναλογισθείς και την ποιότητα ζωής που μπορούν να έχουν με τα χρήματα που βγάζουν, είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον μέσο Έλληνα πτυχιούχο, χαλαρά. Κάνουν πιο εύκολα οικογένεια, αγοράζουν και συντηρούν σπίτι και αυτοκίνητο χωρίς τις πλάτες της μαμάς και του μπαμπά και μάλλον βοηθούν γονείς και παππούδες.
Τι λες άνθρωπε μου; το 997 ξέρεις τι είναι; Οι άνθρωποι οανε στην δουλειά το πρωί, δεν ξέρουν ποτέ θα γυρίσουν και πέφτει βουρδουλας
Η Σαγκάη οικονομικά είναι στα επίπεδα της Αθήνας ακι από μισθούς και από κόστος ζωής με πολύ χειρότερες συνθήκες εργασίας

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Ιαν 2025, 19:09

Pillars έγραψε:
04 Ιαν 2025, 15:19
Κάπου άκουσα στο ραδιόφωνο πριν κάνα μήνα ότι απλοί σερβιτόροι σε καφετέριες σε μεγάλες πόλεις όπως Πεκίνο και Σαγκάη παίρνουν μισθούς που ξεκινούν από 1800 δολάρια αλλά με κόστος ζωής κάτω από το μισό από την Ελλάδα.
Ειναι μια προοδος σε σχεση με τοτε που λεγανε "η Αργεντινη φεσωσε το ΔΝΤ και τα παει καλυτερα και απο τη Βενεζουελα".

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 04 Ιαν 2025, 19:09

Kai για να μη ξεχνιομαστε, το κινεζικο , εστω και χιλιομαγειρεμενο GDP per capita δλδ το ετησιο ακαθαριστο κατα κεφαλη εισοδημα ειναι 12.170$ .
ΔΛδ πολυ χαμηλοτερο ακομα και απο αυτο της Ελλαδας.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 04 Ιαν 2025, 19:11

Δημοκράτης έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:09
ST48410 έγραψε:
04 Ιαν 2025, 18:17
Δημοκράτης έγραψε:
04 Ιαν 2025, 15:54
Οι δε συνθήκες εργασίας εκεί δεν έχουν επαφή με της Αθήνας. Ούτε οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες δεν δουλεύουν στην Ελλάδα όσο κάποιος στην Σαγκάη
Εξαρτάται. Γενικά και οι ίδιοι (για τους μορφωμένους λέω) προτιμούν να δουλεύουν σε πολυεθνικές εταιρείες παρά σε Κινέζικα αφεντικά. Και εκεί οι συνθήκες δεν είναι κακές. Αν αναλογισθείς και την ποιότητα ζωής που μπορούν να έχουν με τα χρήματα που βγάζουν, είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον μέσο Έλληνα πτυχιούχο, χαλαρά. Κάνουν πιο εύκολα οικογένεια, αγοράζουν και συντηρούν σπίτι και αυτοκίνητο χωρίς τις πλάτες της μαμάς και του μπαμπά και μάλλον βοηθούν γονείς και παππούδες.
Τι λες άνθρωπε μου; το 997 ξέρεις τι είναι; Οι άνθρωποι οανε στην δουλειά το πρωί, δεν ξέρουν ποτέ θα γυρίσουν και πέφτει βουρδουλας
Η Σαγκάη οικονομικά είναι στα επίπεδα της Αθήνας ακι από μισθούς και από κόστος ζωής με πολύ χειρότερες συνθήκες εργασίας
Ετσι ειναι, και αν εξαιρεσουμε τις καλες τεχνολογικες θεσεις εργασιας στη Σαγκαη τοτε οικονομικα οι λοιποι ειναι χειροτερα απο τους Αθηναιους.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 04 Ιαν 2025, 19:11

Οργισμένος έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:06
ST48410 έγραψε:
04 Ιαν 2025, 18:55
Εν τω μεταξύ δεν υποστήριξε κανείς ότι είναι η γη της Επαγγελίας. Απλά ο νέος εκεί θα βρει πιο εύκολα δουλειά, τέτοια που να του επιτρέπει να κάνει οικογένεια με καλούς όρους σε σχέση με τον αντίστοιχο νέο Έλληνα. Δεν μπορεί να μην έχετε άτομα στον κύκλο σας στην Ελλάδα που να μην μπορούν να κάνουν παιδί γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά.
Ναι αλλα Κινα δεν ειναι μονο τα πλουσια κεντρα των αστικων μητροπολεων και οι πτυχιοουχοι που εργαζονται σε πολυεθνικες. Μια ματια στην Κινεζικη υπαιθρο και τα πολυπληθη προαστια των αστικων κεντρων θα σε επειθε. Δεν μιλαμε για μεσοαστους εδω αλλα για το μεσο ορο και τις μαζες.
Το ξέρω, έχω πάει. Είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν σε ασπρόμαυρη Ελληνική ταινία, κόσμο να πλένει ρούχα σε ποτάμια και άλλα παρόμοια. Ωστόσο όσοι από αυτούς κατάφεραν, με απίστευτες για τα Ελληνικά δεδομένα θυσίες, να μπορέσουν να στείλουν το παιδί τους να σπουδάσει σε καλό πανεπιστήμιο (έχουν κατηγορίες εκεί, δεν είναι όλα ίδια), έχουν εξασφαλίσει ότι θα τους ζήσει άνετα. Είναι σίγουρο ότι το παιδί θα βγάλει τόσα χρήματα που θα μπορεί να αντεπεξέλθει. Οπότε κάνουν αιματηρές οικονομίες προκειμένου να ξεφύγει το νέο μέλος της οικογένειας από την φτώχεια και να συμπαρασύρει κι αυτούς.

Και σταδιακά αυτοί που βγαίνουν από την φτώχεια δεν είναι μερικές χιλιάδες άτομα αλλά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια. Για να το πω αλλιώς, υπάρχει μια βάσιμη ελπίδα ότι μπορεί η κατάστασή τους να αλλάξει προς το καλύτερο.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 04 Ιαν 2025, 19:14

ST48410 έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:11
Οργισμένος έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:06
ST48410 έγραψε:
Εν τω μεταξύ δεν υποστήριξε κανείς ότι είναι η γη της Επαγγελίας. Απλά ο νέος εκεί θα βρει πιο εύκολα δουλειά, τέτοια που να του επιτρέπει να κάνει οικογένεια με καλούς όρους σε σχέση με τον αντίστοιχο νέο Έλληνα. Δεν μπορεί να μην έχετε άτομα στον κύκλο σας στην Ελλάδα που να μην μπορούν να κάνουν παιδί γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά.
Ναι αλλα Κινα δεν ειναι μονο τα πλουσια κεντρα των αστικων μητροπολεων και οι πτυχιοουχοι που εργαζονται σε πολυεθνικες. Μια ματια στην Κινεζικη υπαιθρο και τα πολυπληθη προαστια των αστικων κεντρων θα σε επειθε. Δεν μιλαμε για μεσοαστους εδω αλλα για το μεσο ορο και τις μαζες.
Το ξέρω, έχω πάει. Είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν σε ασπρόμαυρη Ελληνική ταινία, κόσμο να πλένει ρούχα σε ποτάμια και άλλα παρόμοια. Ωστόσο όσοι από αυτούς κατάφεραν, με απίστευτες για τα Ελληνικά δεδομένα θυσίες, να μπορέσουν να στείλουν το παιδί τους να σπουδάσει σε καλό πανεπιστήμιο (έχουν κατηγορίες εκεί, δεν είναι όλα ίδια), έχουν εξασφαλίσει ότι θα τους ζήσει άνετα. Είναι σίγουρο ότι το παιδί θα βγάλει τόσα χρήματα που θα μπορεί να αντεπεξέλθει. Οπότε κάνουν αιματηρές οικονομίες προκειμένου να ξεφύγει το νέο μέλος της οικογένειας από την φτώχεια και να συμπαρασύρει κι αυτούς.

Και σταδιακά αυτοί που βγαίνουν από την φτώχεια δεν είναι μερικές χιλιάδες άτομα αλλά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια. Για να το πω αλλιώς, υπάρχει μια βάσιμη ελπίδα ότι μπορεί η κατάστασή τους να αλλάξει προς το καλύτερο.
Ετσι πες το ρε ανθρωπε. Ναι συμφωνω με αυτο. ΑΛλα για την ωρα η κατασταση ειναι τραγικη ακομα και σε συγκριση με την Ελλαδιτσα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 04 Ιαν 2025, 19:15

Δημοκράτης έγραψε:
Αναφέρεσαι κυρίως σε αυτούς που εργάζονται σε γραμμές παραγωγής χωρίς καμία ειδίκευση. Μόνο εργατικά χέρια. Ο πτυχιούχος Κινέζος θα στραφεί αλλού. Οι περισσότεροι από αυτούς τότε (δεν γνωρίζω πόσο έχει αλλάξει αυτό σήμερα) θεωρούσαν τον εαυτό τους αποτυχημένο αν μέχρι τα 30 τους χρόνια δεν είχαν δική τους εταιρεία.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 04 Ιαν 2025, 19:16

Το 997 βασικά αφορά ένα grind culture στον τεχνολογικό τομέα, δεν είναι κάτι που αφορά την πλειονότητα των δουλειών. Αν δουλεύεις πωλητής σε ρουχάδικο π.χ. δεν υπάρχει ούτε σκέψη να μείνεις παραπάνω χωρίς υπερωρίες.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Ιαν 2025, 19:16

ST48410 έγραψε:
Εχουμε ατομα που το λενε αυτο και ειναι ολοι τους περιπου τρεις τυπικες αποκλισεις καλυτερα οικονομικα απο τον μεσο γονεα του δημοτικου. Εχω πει μαλιστα σε αυτο το φορουμ οτι ειναι τελειως μαλακια να παιρνουμε λεφτα απο τους φορους που πληρωνουν και οι οικογενειες και να τα δινουμε (ως κινητρα καθε μορφης) σε ατεκνους μεσηλικες οι οποιοι εχουν οχι μονο πολυ καλυτερη οικονομικη κατασταση αλλα και 20 ή 25 χρονια εξειδικευση στο να μην κανουν παιδια.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 04 Ιαν 2025, 19:17

Οργισμένος έγραψε:
Ετσι ειναι, και αν εξαιρεσουμε τις καλες τεχνολογικες θεσεις εργασιας στη Σαγκαη τοτε οικονομικα οι λοιποι ειναι χειροτερα απο τους Αθηναιους.
Εγώ δεν είχα τέτοια αίσθηση πάντως και συναναστράφηκα κυρίως φτωχούς ανθρώπους. Και τις εκδρομές τους πήγαιναν και στα πάρκα έκαναν τις γυμναστικές τους και γενικά δεν είδα να ζουν με περισσότερο άγχος από μένα που είμαι ο μέσος Αθηναίος.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 04 Ιαν 2025, 19:25

ST48410 έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:17
Οργισμένος έγραψε:
Εγώ δεν είχα τέτοια αίσθηση πάντως και συναναστράφηκα κυρίως φτωχούς ανθρώπους. Και τις εκδρομές τους πήγαιναν και στα πάρκα έκαναν τις γυμναστικές τους και γενικά δεν είδα να ζουν με περισσότερο άγχος από μένα που είμαι ο μέσος Αθηναίος.
Και ο παφτωχος Ινδος στις οχθες του Γανγκη δεν ειν καθολου αγχωμενος.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 04 Ιαν 2025, 19:30

ST48410 έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:15
Δημοκράτης έγραψε:
Αναφέρεσαι κυρίως σε αυτούς που εργάζονται σε γραμμές παραγωγής χωρίς καμία ειδίκευση. Μόνο εργατικά χέρια. Ο πτυχιούχος Κινέζος θα στραφεί αλλού. Οι περισσότεροι από αυτούς τότε (δεν γνωρίζω πόσο έχει αλλάξει αυτό σήμερα) θεωρούσαν τον εαυτό τους αποτυχημένο αν μέχρι τα 30 τους χρόνια δεν είχαν δική τους εταιρεία.
Όχι, αναφέρομαι σε όσους δουλεύουν εκεί γενικώς και το ξέρω γιατί έχω πάει, έχω συναδέλφους στην Ολλανδία που δούλευαν και έχω φίλους που μένουν σήμερα, τώρα που μιλάμε, μόνιμα εκεί
Η ζωή και εκεί και γενικώς στην Ασία είναι σκατα ακόμα και για αυτούς που έχουν λεφτά. Προφανώς όχι για όσους έχουν πολλά λεφτά και δεν δουλεύουν

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 04 Ιαν 2025, 19:31

Οργισμένος έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:25
ST48410 έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:
Κάνε ένα ταξίδι εκεί. Δεν είναι τόσο απαγορευτικά τα κόστη. Και έχει μέρη απίστευτης φυσικής ομορφιάς αν δεν θέλεις να μένεις στις μεγαλουπόλεις. Ίσως αλλάξει λίγο την εικόνα που έχεις για αυτούς.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 04 Ιαν 2025, 19:34

ST48410 έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:31
Οργισμένος έγραψε:
04 Ιαν 2025, 19:25
ST48410 έγραψε:

Κάνε ένα ταξίδι εκεί. Δεν είναι τόσο απαγορευτικά τα κόστη. Και έχει μέρη απίστευτης φυσικής ομορφιάς αν δεν θέλεις να μένεις στις μεγαλουπόλεις. Ίσως αλλάξει λίγο την εικόνα που έχεις για αυτούς.
Δεν διαφωνω, αλλα αλλο η φυσικη ομορφια και αλλο η οικονομικη ανεση.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών