ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Ιουν 2019, 21:40
Καλά μου παιδιά, μην προσπαθείτε να μου την πείτε μ' αυτόν τον τρόπο. Δεν το' χετε.
Είστε πολύ κακοί ακόμα και στο καραόκε.
Αξιότιμη κυρία μου,
αν είχατε παρακολουθήσει τα ποστ μου στο προηγούμενο Πχόρουμ, θα είχατε υπόψη σας ότι έτρεφα και τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τον χοντρό συνταγματολόγο, ως επιστήμονα και για το επιστημονικό του έργο πριν αναμειχθεί με την πολιτική. Επειδή έχει τύχει να διαβάσω γραπτά του, σας διαβεβαιώ ότι το Εγχειρίδιο του (Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου, Πρώτη Έκδοση 1991) είναι το καλύτερο και αρτιότερο βιβλίο Συνταγματικού δικαίου στην Ελλάδα, από το 1990 επέκεινα.
Ωστόσο, επειδή έχω διαβάσει το Εγχειρίδιο και επειδή έχω υπόψη μου την πολιτική του καριέρα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του χοντρού, ως συγγραφέα, είναι ο χοντρός, ως πολιτικός. Όπου του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει τα αντίθετα από αυτά που πρέσβευε και έγραφε, το έκανε χωρίς περιστροφές.
Δεν είναι τυχαίο ότι αν διαβάσετε την δεύτερη έκδοση του εγχειριδίου (2008) έχει εξαφανίσει τα μισά απ' όσα έγραφε!
Είμαι πχ. σίγουρος, ότι αν κοιτάξω το παλιό Εγχειρίδιο, εκεί που γράφει για τους ορισμούς των επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων, θα λέει το αντίθετο απ' ότι λέει σήμερα.
Φυσικά, σε ένα χώρο που διέπρεψαν κάποιος Σαρίπολος, κάποιος Σβώλος, κάποιος Τσάτσος, και κάποιος Μάνεσης, τα περιθώρια για να λάμψεις είναι μικρά. Ωστόσο, μόνος σου ξεφτιλίζεσαι, όταν δεν έχεις την στοιχειώδη συνέπεια να ακολουθείς αυτά που γράφεις και διδάσκεις.
Αυτά χωρίς να μπαίνω σε κρίσεις περί του πολιτικού ανδρός, που του πήρε τα σώβρακα (δις) το ΓΑΠ.
Ως εκ τούτου, θεωρώ το χοντρός, πιο ανώδυνο από τα κωλοτούμπας, φαφλατάς, λούζερ κτλ που θα μπορούσα να του αποδώσω.