stavmanr έγραψε: ↑18 Ιαν 2021, 00:37
Juno έγραψε: ↑17 Ιαν 2021, 18:54
stavmanr έγραψε: ↑17 Ιαν 2021, 13:45
Πήγαινε κι εσύ στη Σομαλία, ζήτησε να σου αφαιρεθεί η ελληνική ταυτότητα, ζήσε 20 χρόνια εκεί, κι έλα πάλι πίσω να πάρεις βίλα στο κύμα.
Μαζί με κότερο.
Γιατί να χάσει 20 χρόνια από τη ζωή του;
Για να κερδίσει τη "βίλα στο κύμα" που φιλοξενεί μετανάστες και επιπλέον το κότερο. Γι' αυτά γίνεται η συζήτηση.
Οι μετανάστες δεν χάνουν 20 χρόνια από τη ζωή τους στη Σομαλία πριν έρθουν εδώ;
Δεν μας ενδιαφέρει τι χάνουν, εδώ να μην έρχονται.
Καλά δεν είναι εκεί; Αυτό δεν λέτε συνέχεια; Εσύ χάνεις αν πας στη Σομαλία, αλλά ο Σομαλός που βιάζεται, ακρωτηριάζεται , ψωμολυσσά και χάνει τα παιδιά του κερδίζει εκεί;
Δεν με ενδιαφέρει τι χάνει ο Σομαλός στη Σομαλία.
Σοβαρά δεν καταλαβαίνεις την βλακεία που δέρνει αλύπητα τα "επιχειρήματά" σου;
Δεν μιλάς σε Σουηδούς ή Ελβετούς για να τους τρομάξεις με τέτοιες περιγραφές. Από πολέμους στην Ελλάδα άλλο τίποτα εδώ και χιλιετίες
(ζούμε στην απίστευτη εποχή χωρίς πόλεμο στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν μισό αιώνα!!!!!!!), το ίδιο και από αναστήλωση της χώρας ξανά και ξανά. Να κάνουν το ίδιο και εκεί.
Και στον ανταρτοπόλεμο εδώ σφάξατε γυναικόπαιδα, ρημάξατε όλη την επαρχία, χάσαμε εξαιτίας σας ακόμα και τις διαπραγματεύσεις για να πληρωθούμε το Κατοχικό Δάνειο (μάντεψε λοιπόν ποιος φταίει για την μεταπολεμική οικονομική ύφεση) και για να κάνουμε την Ελλάδα άλλη τόση (αφού όλοι οι γείτονες ήταν με τον Άξονα). Και όμως με όσα είχαμε διαθέσιμα ξαναφτιάξαμε τη χώρα μας.
Όσοι Έλληνες έφυγαν μετανάστες, έφυγαν σε χώρες που ζητούσαν κόσμο, δεν παραβίαζαν κατά συρροήν τα σύνορα της άλλης χώρας απαιτώντας επιδόματα και βίλες στο κύμα. Να κάνουν το ίδιο και οι Σομαλοί αν θέλουν καλύτερη ζωή.
Επίσης μπορούν να πάνε σε μουσουλμανική χώρα.
Εγώ σου λέω το αντίθετο.
Ότι αν καταφέρεις να επιζήσεις εκεί, σου αξίζει και "βίλα" σαν αυτή που τους φιλοξενεί αλλά και κότερο από πάνω. Εσένα προσωπικά και τον άλλο τον ignorάκια που απλά βρίζει χωρίς να απαντά σε απλά ερωτήματα.
Ποιος έχει από τους δύο μας δίκιο άραγε;
Εγώ έχω δίκιο. Εδώ είναι η πατρίδα μου και δεν ήταν πάντα τόσο ωραία.
Κάποτε οι πρόγονοί μας έπρεπε να πληρώνουν χαράτσι για να μην τους αποκεφαλίσουν τα μεμέτια και ήξεραν από 5 χρονιών ποιον/ποια θα παντρεύονταν γιατί τόσο τους είχαν αρραβωνιάσει για να μην καταλήξουν γενίτσαροι τα αγόρια σε χανούμισσες σε χαρέμια τα κορίτσια.
Γενιές χάθηκαν σε πολέμους ή δουλεύοντας νύχτα με νύχτα στις φάμπρικες για να στείλουν λεφτά πίσω και έρχονται οι Σομαλοί να μας πουν πως πρέπει να τα μοιραστούμε μαζί τους γιατί ζορίζονται εκεί;
Σκασίλα μου! Να κάνουν όσα κάναμε και εμείς για να φτιάξουν τη χώρα τους! Δεν τους έχουμε καμία υποχρέωση, ούτε καν ευθυνόμαστε για την κατάστασή τους!