Μητσοτάκης: "Κανείς εργαζομενος δεν θέλει αύξηση του μισθού του"

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Δημοκράτης

Re: Μητσοτάκης: "Κανείς εργαζομενος δεν θέλει αύξηση του μισθού του"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 13 Φεβ 2022, 23:32

pylothess έγραψε:
13 Φεβ 2022, 22:38
Δημοκράτης έγραψε:
13 Φεβ 2022, 17:46
pylothess έγραψε:
13 Φεβ 2022, 15:13

Εσύ θα το κρίνεις αυτό...
ε ναι, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα αν γίνεται μια χώρα με το ΑΕΠ της Ελλάδος να διπλασιάσει των κατώτατο μισθό και το αν οι ζαίοι έταζαν πίπες
Αν οι πολιτικοί είχαν να κάνουν μόνο με τους αριθμούς τότε η διακυβέρνηση μιας χώρας θα ήταν πολύ εύκολη υπόθεση. Αν οι πολιτικοί είχαν να κάνουν μόνο με αριθμούς, με ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων δεν θα ήταν πολιτικοί αλλά ερευνητές. Όμως στην πολιτική καλώς η κακώς υπάρχει ο λαός, ο πολίτης , ο ψηφοφόρος κ.τ.λ. Κάποιοι μπορεί να το ονομάζουν δημαγωγία η λαϊκισμό. Το θέμα δεν είναι απλώς για έναν πολιτικό μόνο τι θα πει , αλλά πότε θα το πει , πως θα το πει και σε ποιον θα το πει.
Το θέμα είναι ο πολίτης να μη πιστεύει τον απατεώνα που του υπόσχεται το πρόγραμμα θεσσαλονίκης, το λεφτά υπάρχουν κτλ πράγμα που είναι αδύνατο γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού έιναι είτε ηλίθιοι είτε σκέφτονται μόνο πως θα την βολέψουν εύκολα.
Το ότι το πρόγραμμα θεσσαλονίκης ήταν μια βλακεία που δεν είχε υποσχεθεί ούτε ο Αντρέας είναι αντικειμενική πραγματικότητα. Δεν ήταν υποκειμενικό το ότι τα λεφτά δεν υπήρχαν, ότι οι Ευρωπάιοι δεν θα σε δώσουν λεφτά για να τα φας κτλ Ξέρουν να τα φάνε και μόνοι τους, δεν σε έχουν ανάγκη.

Αντίστοια το ότι το ΚΚΕ λέει μαλακίες ότι μπορεί να πάει ο βασικός στα 1500ε δεν είναι υποκειμενικό θέμα. Αντικειμενικά οι επιχειρήσεις δεν μπορούν αν δώσουν αυτόν τον μισθό. Αν αύριο βγει ο κούλης και πει ότι ο μισθός πλέον είναι 1500ε μεθαύριο η ανεργία θα πάει στον θεό και θα γεμίσεις με "μαύρους" εργάτες

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 13 Φεβ 2022, 23:42

Βρε και ο Πάπας ο ίδιος να υποσχεθεί τριχιλιαρο κατώτατο μισθό, εγω αν δεν έχω να πληρώσω τους εργάτες μου, το κλείνω το μαγαζί την επόμενη και θα φάω το τριχιλιαρο μόνος μου. Απλα λογικα πραγματάκια δηλαδή.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 13 Φεβ 2022, 23:46

Aσχέτως ιδεολογίας εγώ και η οικογένειά μου είχαμε επιχείρηση (όχι πολύ μεγάλη)Βιοτεχνία και μαγαζί ,είχαμε κάλλιστα τη δυνατότητα να δώσουμε 1000 και 2000 ευρώ στους εργαζόμενους ,που εκ προημίου σας λέω ότι τους είχαμε σαν δικά μας παιδιά ,το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχαν νόμοι που μας αναγκάζαν να τους δίνουμε 500 ευρώ.
Τώρα τα υπόλοιπα και τα δεν ''βγαίνουμε'' και δε ''βγάζουμε το μήνα'' είναι παραμύθια .

Υ.Γ Ετσι παραπονιέται και o Μr. Jumbo
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 13 Φεβ 2022, 23:56

H αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να είναι γενναία και θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα να εφαρμοστεί νωρίτερα από τον Μάιο, δηλώνει στην ΑΥΓΗ της Κυριακής η Άννα Ευθυμίου. Η βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και εργατολόγος προτάσσει -ως αντιστάθμισμα στο κύμα της ακρίβειας- και τη θέσπιση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.

Κ.Καρυωτάκης

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 14 Φεβ 2022, 00:04

vag_el έγραψε:
13 Φεβ 2022, 23:46
Aσχέτως ιδεολογίας εγώ και η οικογένειά μου είχαμε επιχείρηση (όχι πολύ μεγάλη)Βιοτεχνία και μαγαζί ,είχαμε κάλλιστα τη δυνατότητα να δώσουμε 1000 και 2000 ευρώ στους εργαζόμενους ,που εκ προημίου σας λέω ότι τους είχαμε σαν δικά μας παιδιά ,το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχαν νόμοι που μας αναγκάζαν να τους δίνουμε 500 ευρώ.
Τώρα τα υπόλοιπα και τα δεν ''βγαίνουμε'' και δε ''βγάζουμε το μήνα'' είναι παραμύθια .

τι ακριβώς νόμοι υπήρχαν που σας αναγκάζανε να τους δίνεται το 50% ή και το 25% από όσα θέλατε να τους δώσετε;
Δηλαδή οκ έχουμε διαβάζει παπάτζες εδώ μέσα αλλά εσύ το ξεφτίλισες

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 14 Φεβ 2022, 00:06

Unique έγραψε:
13 Φεβ 2022, 23:42
Βρε και ο Πάπας ο ίδιος να υποσχεθεί τριχιλιαρο κατώτατο μισθό, εγω αν δεν έχω να πληρώσω τους εργάτες μου, το κλείνω το μαγαζί την επόμενη και θα φάω το τριχιλιαρο μόνος μου. Απλα λογικα πραγματάκια δηλαδή.
όχι ρε συ, ειναι καθαρά πολιτικό το θέμα. Το λένε οι αριστεροί αφού :lol:

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 14 Φεβ 2022, 00:07

Δημοκράτης έγραψε:
13 Φεβ 2022, 23:32
pylothess έγραψε:
Δημοκράτης έγραψε:
13 Φεβ 2022, 17:46

ε ναι, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα αν γίνεται μια χώρα με το ΑΕΠ της Ελλάδος να διπλασιάσει των κατώτατο μισθό και το αν οι ζαίοι έταζαν πίπες
Αν οι πολιτικοί είχαν να κάνουν μόνο με τους αριθμούς τότε η διακυβέρνηση μιας χώρας θα ήταν πολύ εύκολη υπόθεση. Αν οι πολιτικοί είχαν να κάνουν μόνο με αριθμούς, με ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων δεν θα ήταν πολιτικοί αλλά ερευνητές. Όμως στην πολιτική καλώς η κακώς υπάρχει ο λαός, ο πολίτης , ο ψηφοφόρος κ.τ.λ. Κάποιοι μπορεί να το ονομάζουν δημαγωγία η λαϊκισμό. Το θέμα δεν είναι απλώς για έναν πολιτικό μόνο τι θα πει , αλλά πότε θα το πει , πως θα το πει και σε ποιον θα το πει.
Το θέμα είναι ο πολίτης να μη πιστεύει τον απατεώνα που του υπόσχεται το πρόγραμμα θεσσαλονίκης, το λεφτά υπάρχουν κτλ πράγμα που είναι αδύνατο γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού έιναι είτε ηλίθιοι είτε σκέφτονται μόνο πως θα την βολέψουν εύκολα.
Το ότι το πρόγραμμα θεσσαλονίκης ήταν μια βλακεία που δεν είχε υποσχεθεί ούτε ο Αντρέας είναι αντικειμενική πραγματικότητα. Δεν ήταν υποκειμενικό το ότι τα λεφτά δεν υπήρχαν, ότι οι Ευρωπάιοι δεν θα σε δώσουν λεφτά για να τα φας κτλ Ξέρουν να τα φάνε και μόνοι τους, δεν σε έχουν ανάγκη.

Αντίστοια το ότι το ΚΚΕ λέει μαλακίες ότι μπορεί να πάει ο βασικός στα 1500ε δεν είναι υποκειμενικό θέμα. Αντικειμενικά οι επιχειρήσεις δεν μπορούν αν δώσουν αυτόν τον μισθό. Αν αύριο βγει ο κούλης και πει ότι ο μισθός πλέον είναι 1500ε μεθαύριο η ανεργία θα πάει στον θεό και θα γεμίσεις με "μαύρους" εργάτες
Αυτά για την ανεργία νομίζω τα έχω γράψει και εγώ σε αυτό το νήμα, λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω. Δεν θυμάμαι που ακριβώς, αλλά πάντως τα έχω γράψει. Εγώ αν ήμουν επιχειρηματίας αν ο κατώτατος μισθός είναι στα 1500 ευρώ θα προσλάβω έναν . Ενώ αν ο κατώτατος μισθός είναι στα 750 ευρώ θα μπορέσω να προσλάβω δύο.Για να μην πω ότι θα προσλάβω και κάποιον με πρόγραμμα voucher που δεν θα μου κοστίζει τίποτα και θα του πληρώνει τον μισθό και την ασφάλεια ο ΟΑΕΔ. Κορόϊδο είμαι; Μπορεί όλοι να έχουμε κάποιες συμπάθειες σε κάποια κόμματα, παρατάξεις κ.τ.λ. αλλά με σπουδές στα οικονομικά και μεταπτυχιακό έχω να πω ότι η κρατική παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά είναι επιζήμια και καλό είναι να αποφεύγεται.Εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Υποκειμενική είναι η ψήφος του κάθε πολίτη. Αντικειμενικά είναι τα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις γι 'αυτό και όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν παραπλήσια μέτρα . Αυτά που λέει το ΚΚΕ μπορούν να εφαρμοσθούν αλλά όχι σε ελεύθερη αγορά , σε σοσιαλιστική οικονομία όπου η παραγωγή και η διανομή των αγαθών δεν θα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης αλλά θέμα πολιτικής απόφασης.

Ο πολίτης γιατί εμπιστεύεται τον πολιτικό που τάζει περισσότερα άσχετα αν αυτά δεν ισχύουν; Επειδή είναι κουτοπόνηροι ή μήπως επειδή δεν γνωρίζουν;Και αν υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν απλά να δώσουν στον Αλέξη μια ευκαιρία επειδή είναι νέος, ωραίος κ.τ.λ. να αποδείξει όλα αυτά τα ωραία λόγια περί ενότητας της αριστεράς; Αντικειμενική ήταν η κατάσταση που βρισκόταν η Ελλάδα, αντικειμενικό ήταν και το πόσο ουτοπικό ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Υποκειμενικοί ήταν οι λόγοι που ψήφισε ο καθένας ΣΥΡΙΖΑ.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 14 Φεβ 2022, 00:19

Δημοκράτης έγραψε:
14 Φεβ 2022, 00:04
vag_el έγραψε:
13 Φεβ 2022, 23:46

τι ακριβώς νόμοι υπήρχαν που σας αναγκάζανε να τους δίνεται το 50% ή και το 25% από όσα θέλατε να τους δώσετε;
Δηλαδή οκ έχουμε διαβάζει παπάτζες εδώ μέσα αλλά εσύ το ξεφτίλισες
Ειρωνικά το γράφει μάλλον αλλά κι εγώ δεν κατάλαβα που θέλει να καταλήξει.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 14 Φεβ 2022, 00:27

pylothess έγραψε:
14 Φεβ 2022, 00:07
Δημοκράτης έγραψε:
13 Φεβ 2022, 23:32
pylothess έγραψε:

Αυτά για την ανεργία νομίζω τα έχω γράψει και εγώ σε αυτό το νήμα, λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω. Δεν θυμάμαι που ακριβώς, αλλά πάντως τα έχω γράψει. Εγώ αν ήμουν επιχειρηματίας αν ο κατώτατος μισθός είναι στα 1500 ευρώ θα προσλάβω έναν . Ενώ αν ο κατώτατος μισθός είναι στα 750 ευρώ θα μπορέσω να προσλάβω δύο.Για να μην πω ότι θα προσλάβω και κάποιον με πρόγραμμα voucher που δεν θα μου κοστίζει τίποτα και θα του πληρώνει τον μισθό και την ασφάλεια ο ΟΑΕΔ. Κορόϊδο είμαι; Μπορεί όλοι να έχουμε κάποιες συμπάθειες σε κάποια κόμματα, παρατάξεις κ.τ.λ. αλλά με σπουδές στα οικονομικά και μεταπτυχιακό έχω να πω ότι η κρατική παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά είναι επιζήμια και καλό είναι να αποφεύγεται.Εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Υποκειμενική είναι η ψήφος του κάθε πολίτη. Αντικειμενικά είναι τα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις γι 'αυτό και όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν παραπλήσια μέτρα . Αυτά που λέει το ΚΚΕ μπορούν να εφαρμοσθούν αλλά όχι σε ελεύθερη αγορά , σε σοσιαλιστική οικονομία όπου η παραγωγή και η διανομή των αγαθών δεν θα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης αλλά θέμα πολιτικής απόφασης.

Ο πολίτης γιατί εμπιστεύεται τον πολιτικό που τάζει περισσότερα άσχετα αν αυτά δεν ισχύουν; Επειδή είναι κουτοπόνηροι ή μήπως επειδή δεν γνωρίζουν;Και αν υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν απλά να δώσουν στον Αλέξη μια ευκαιρία επειδή είναι νέος, ωραίος κ.τ.λ. να αποδείξει όλα αυτά τα ωραία λόγια περί ενότητας της αριστεράς; Αντικειμενική ήταν η κατάσταση που βρισκόταν η Ελλάδα, αντικειμενικό ήταν και το πόσο ουτοπικό ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Υποκειμενικοί ήταν οι λόγοι που ψήφισε ο καθένας ΣΥΡΙΖΑ.
τι ακριβώς θα σημαίνουν 1500ε σε καθεστώς κομμουνισμού; Καταρχάς δεν θα είναι ευρώ αλλά κάποιο κομμουνιστικό νόμισμα. Επίσης δεν θα είναι ο βασικός αλλά ο μισθός που θα παίρνουν όλοι. Από εκεί και πέρα τι ακριβώς θα αγοράζεις με τα 1500 κομμουνιστικά ευρώ; Γιατί σίγουρα δεν θα αγοράζεις ότι αγοράζεις σήμερα με 1500ε. Εκτός αν πιστεύεις πως αν εφαρμόσεις αύριο κομμουνισμό στην χώρα η μέση ελληνική επιχείρηση θα έχει εργαζόμενους η δουλειά του οποίου θα αντιστοιχεί σε αγαθά 15000ε το οποίο είναι κανονικό ανέκδοτο

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 14 Φεβ 2022, 00:55

Balafas Yiannis@ybalafas

Η Ισπανία θα αυξήσει τον εθν. κατώτατο μισθό κατά 3,67% στα 1.167€/μήνα. Είναι η 4η αύξηση αφότου ο αριστερός κυβερνητικός συνασπισμός ανήλθε στην εξουσία το 2019. Εδώ η δεξιά μοιράζει το δημ. χρήμα σε "ημετέρους" ή το χρησιμοποιεί για να εξαγοράσει ψήφους μετά από καταστροφές.7:46 μ.μ. · 9 Φεβ 2022·Twitter for Android

Κ.Καρυωτάκης

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 14 Φεβ 2022, 20:37

vag_el έγραψε:
14 Φεβ 2022, 00:55
Balafas Yiannis@ybalafas

Η Ισπανία θα αυξήσει τον εθν. κατώτατο μισθό κατά 3,67% στα 1.167€/μήνα. Είναι η 4η αύξηση αφότου ο αριστερός κυβερνητικός συνασπισμός ανήλθε στην εξουσία το 2019. Εδώ η δεξιά μοιράζει το δημ. χρήμα σε "ημετέρους" ή το χρησιμοποιεί για να εξαγοράσει ψήφους μετά από καταστροφές.7:46 μ.μ. · 9 Φεβ 2022·Twitter for Android
Και ο Δελαπατρίδης μπορεί να κάνει αύξηση στον κατώτατο μισθό όσο του κατεβάσει η κούτρα του. Στο κάτω κάτω παίρνουν ένα χαρτί , μουτζουρώνουν μερικά ποσά πάνω του και σταμπάρουν μερικές φιγούρες. Όπως στην κατοχή που υπήρχαν χαρτονομίσματα των 500,000,000 δραχμών. Έχετε σκεφθεί ότι μια μεγάλη αύξηση αύξηση στους μισθούς που δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση και στην παραγωγή θα προκαλέσει πληθωιρσμό;

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 14 Φεβ 2022, 21:01

Έχει νά γίνει σοβαρή αύξηση στον κατώτατο μισθό από τό 1997 και η αύξηση των τιμών των προϊόντων έχει ανέλθει στο 800%.Ολο αυτό το κέρδος τό έχουν καρπωθεί οι εργοδότες.Πως να το πούμε αυτό; Αδικία ή Απληστία;

Κ.Καρυωτάκης

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 14 Φεβ 2022, 21:14

vag_el έγραψε:
14 Φεβ 2022, 21:01
Έχει νά γίνει σοβαρή αύξηση στον κατώτατο μισθό από τό 1997 και η αύξηση των τιμών των προϊόντων έχει ανέλθει στο 800%.Ολο αυτό το κέρδος τό έχουν καρπωθεί οι εργοδότες.Πως να το πούμε αυτό; Αδικία ή Απληστία;
για να έφτασες να έχεις μέχρι 2.5 φορές τα ποσοστά ανεργίας που είχες το 1997 τότε μάλλον κανένας εργοδότης δεν καρπώθηκαν τίποτα και οι τιμές δεν ανέβηκαν γιατί η οικονομία πήγε καλά αλλά γιατί πήγε κατα διαόλου

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 14 Φεβ 2022, 21:15

vag_el έγραψε:
14 Φεβ 2022, 00:55
Balafas Yiannis@ybalafas

και η ανεργία ανέβηκε ήδη μια μονάδα πέρσι και αναμένετε επιπλέον αύξηση φέτος
τρένο πάει η ισπανία με τους εκεί πασόκους

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 14 Φεβ 2022, 21:48

Εργοδότης είμαι και γνωρίζω πολύ καλά τι καρπώνομαι και τί όχι με την διαφορά ότι μπορω πλέον να κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια.Οι εργαζόμενοι μου δεν πείνασαν ούτε αυτοί ούτε και τα παιδιά τους

Κ.Καρυωτάκης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών