Ήταν κόμμα του λαού ο Σύριζα ;
- wooded glade
Ήταν κόμμα του λαού ο Σύριζα ;
Η δεξιά δεν είναι κόμμα του λαού.
Η είτε Αβερωφική δεξιά είτε μορφή κίνηση Βόλβης, όπως και να το κάνουμε είναι το κόμμα της χάϊ σοσάϊετυ.
Στην πιό νεωτεριστική έκφανση της λέει "alors, if faut que les pauvres aussi mange quelque chose", κάτι που δεν το έλεγε παλιά.
Όμως όπως και να το κάνουμε δεν είναι κόμμα του λα(γ)ού.
Το κόμμα του λαού είναι το όκιο, με τα όποια τσιλιμπουρδήματα του (διώροφες πισίνες, σοσιαλ-φρουροί επιδράμοντες στη γκαλερί Λαφαγιέτ και τα τοιαύτα).
Ο Σύριζα τώρα είναι μία μορφή νεωτέρου όκιου, αλλά τι μορφή ;
Μπορεί να χαρακτηρισθεί κόμμα του λαού ;
Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη νίκη του ήταν με 36% δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί "κόμμα του λαού" βάσει ποσοστών.
Θα ηδύνατο να μου αντιτείνει εις φίλτατος ζαίος ότι "μα ... είχαμε λαμπρόν μέλλον και δεν μας άφησαν" αλλά το 36% είναι στην πραγματικότητα ποσοστό μεγάλης ήττας και όχι ποσοστό κόμματος του λαού. Το 36% είναι νίκη όταν οι άλλοι παίρνουν 29% αλλά δεν λέγεται κόμμα του λαού.
Ας το αφήσουμε όμως αυτό.
Δεν είναι κόμμα του λαού βάσει καταγεγραμμένων ποσοστών αλλά μήπως είναι κόμμα του λαού βάσει προγράμματος-εξαγγελιών ;
Είναι ;
Εμένα θα μου επιτρέψετε να μιλάω με βάση τον προκωλοτουμπικό Σύριζα, διότι για τον μετα-κωλοτουμπικό Σύριζα πας τις λέει ότι θέλει.
Λένε οι ίδιοι "μας εκβίασαν και ενώ πριν είμαστε καλοί τώρα δεν είμαστε τόσο καλοί", λένε οι αντι-σύριζα "ουουουου, μας λέγατε ψέμματα και δεν είσαστε ποτέ η ... πραγματική αριστερά" και πάει λέγοντας.
Εμένα λοιπόν δεν με ενδιαφέρουν αυτά και εξετάζω αν ο προ-κωλοτουμπικός Σύριζα ήταν κόμμα του λαού.
Πωθ ;
- Έλεγε ξεκάθαρα ότι όσοι δεν είναι Δ.Υ. θα πουν το δεσπότη Παναγιώτη επειδή είναι παράσιτα και το πραγματοποίησε βέβαια (φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης).
- Έλεγε ότι θα γκρεμίσει τις εκκλησίες.
- Έλεγε ότι η Μακεδονία είναι σκοπιανή.
- Έλεγε -και λέει- ότι την Ελληνική επανάσταση την έκαναν οι ... Τούρκοι εναντίον των Τούρκων.
- Άρης Βελουχιώτης γιγαντοαφίσα στο Μαξίμου.
- Τσίπικα-διχαστικά μηνύματα του τύπου "μήπως ο παππούς σου ήταν δοσίλογος ;".
- Φόροι παντού μπαμ-μπουμ οι κουμπουριές (και όχι βέβαια μόνο στους επ' αστράβης ωχουμένους).
- Πάρτυ Κουφοντίνα, μυστική συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή και άλλα θλιβερά.
Είναι λανθασμένη η περιγραφή ;
Λέγεται αυτό κόμμα του λαού ;;;
Η είτε Αβερωφική δεξιά είτε μορφή κίνηση Βόλβης, όπως και να το κάνουμε είναι το κόμμα της χάϊ σοσάϊετυ.
Στην πιό νεωτεριστική έκφανση της λέει "alors, if faut que les pauvres aussi mange quelque chose", κάτι που δεν το έλεγε παλιά.
Όμως όπως και να το κάνουμε δεν είναι κόμμα του λα(γ)ού.
Το κόμμα του λαού είναι το όκιο, με τα όποια τσιλιμπουρδήματα του (διώροφες πισίνες, σοσιαλ-φρουροί επιδράμοντες στη γκαλερί Λαφαγιέτ και τα τοιαύτα).
Ο Σύριζα τώρα είναι μία μορφή νεωτέρου όκιου, αλλά τι μορφή ;
Μπορεί να χαρακτηρισθεί κόμμα του λαού ;
Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη νίκη του ήταν με 36% δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί "κόμμα του λαού" βάσει ποσοστών.
Θα ηδύνατο να μου αντιτείνει εις φίλτατος ζαίος ότι "μα ... είχαμε λαμπρόν μέλλον και δεν μας άφησαν" αλλά το 36% είναι στην πραγματικότητα ποσοστό μεγάλης ήττας και όχι ποσοστό κόμματος του λαού. Το 36% είναι νίκη όταν οι άλλοι παίρνουν 29% αλλά δεν λέγεται κόμμα του λαού.
Ας το αφήσουμε όμως αυτό.
Δεν είναι κόμμα του λαού βάσει καταγεγραμμένων ποσοστών αλλά μήπως είναι κόμμα του λαού βάσει προγράμματος-εξαγγελιών ;
Είναι ;
Εμένα θα μου επιτρέψετε να μιλάω με βάση τον προκωλοτουμπικό Σύριζα, διότι για τον μετα-κωλοτουμπικό Σύριζα πας τις λέει ότι θέλει.
Λένε οι ίδιοι "μας εκβίασαν και ενώ πριν είμαστε καλοί τώρα δεν είμαστε τόσο καλοί", λένε οι αντι-σύριζα "ουουουου, μας λέγατε ψέμματα και δεν είσαστε ποτέ η ... πραγματική αριστερά" και πάει λέγοντας.
Εμένα λοιπόν δεν με ενδιαφέρουν αυτά και εξετάζω αν ο προ-κωλοτουμπικός Σύριζα ήταν κόμμα του λαού.
Πωθ ;
- Έλεγε ξεκάθαρα ότι όσοι δεν είναι Δ.Υ. θα πουν το δεσπότη Παναγιώτη επειδή είναι παράσιτα και το πραγματοποίησε βέβαια (φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης).
- Έλεγε ότι θα γκρεμίσει τις εκκλησίες.
- Έλεγε ότι η Μακεδονία είναι σκοπιανή.
- Έλεγε -και λέει- ότι την Ελληνική επανάσταση την έκαναν οι ... Τούρκοι εναντίον των Τούρκων.
- Άρης Βελουχιώτης γιγαντοαφίσα στο Μαξίμου.
- Τσίπικα-διχαστικά μηνύματα του τύπου "μήπως ο παππούς σου ήταν δοσίλογος ;".
- Φόροι παντού μπαμ-μπουμ οι κουμπουριές (και όχι βέβαια μόνο στους επ' αστράβης ωχουμένους).
- Πάρτυ Κουφοντίνα, μυστική συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή και άλλα θλιβερά.
Είναι λανθασμένη η περιγραφή ;
Λέγεται αυτό κόμμα του λαού ;;;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Λάκης Λαζόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα πεθαμένο κόμμα και ο Κασσελάκης το ζωντάνεψε λίγο
από pylothess » 23 Ιαν 2024, 01:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 273 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
23 Ιαν 2024, 01:54
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το Κομμουνιστικό κόμμα μπροστά στην αντιενωσιακή συνείδηση του λαού μας ☭
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Μάιος 2024, 18:18 » σε Εθνικά Θέματα - 94 Απαντήσεις
- 1845 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
06 Ιουν 2024, 18:08
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το Κομμουνιστικό κόμμα μπροστά στην αντικαπιταλιστική συνείδηση του λαού μας ☭
από Ληστοσυμμορίτης » 29 Απρ 2025, 03:56 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 93 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
29 Απρ 2025, 03:56
-
-
- 48 Απαντήσεις
- 1126 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Archer29
14 Σεπ 2024, 23:17