Αβγοποίηση της Ευρώπης, συμφέρει τα αβγά ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Αβγοποίηση της Ευρώπης, συμφέρει τα αβγά ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 08 Νοέμ 2019, 00:21

Τα αβγά πανηγυρίζουν κάθε φορά που ακούν για μία νίκη αβγών στην Ευρώπη, το μπρέξι ή κάποια τοπική νίκη.
Καλώς όμως πανηγυρίζουν ;

Αυτό το θέμα θα αναλύσουμε τώρα.

Θα ξεκινήσω με μία κοινοτυπία. Τα αβγά της νέας εποχής έχουν σαν στόχο τους το ethnic cleansing και όχι πλέον τον αντικομμουνιστικό αγώνα - αγώνα κατά των εργατικών συνδικάτων. Αυτά τα θεάρεστα ή μη είναι last year.

Τι θα γίνει λοιπόν με το ethnic cleansing ; Προφανώς όλοι οι Έλληναι θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, όσοι Έλληναι σκεφτόντουσαν για καριέρα στο εξωτερικό οι δρόμοι θα είναι κλειστοί.
Τι θα γίνει με όλους αυτούς ;
Είναι προφανές ότι θα δημιουργηθεί ένα τρομακτικό ρεύμα ενίσχυσης του κομμουνισμού.
Ο Έλληνας-θύμα μιάς τέτοιας καταστάσεως τι θα πει ;
Θα πει "μπράβο ρε λεβέντη Νάϊτζελ Φάρατζ ;". Θα πει "γιασασίν λεβέντισσα Arlene Foster" ;
Δύσκολο.

Υπάρχει σημαντική διαφορά με τα παλιά αβγά.
Την εποχή εκείνη εγώ, ο Καχιασβίλι, ο Αντετοκούμπο και ο Ζαχαρίας Ιμάμ θα εκφραζόμεθα άλλοι ούτως και άλλοι αλλέως διά την κατάστασιν.
Θα έλεγα π.χ. εγώ "Αντρέα προχώρα σε θέλει όλη η χώρα", όπως έλεγα, θα μας έλεγε ο Ζαχαρίας "Παπαντόπουλο μεγκάλο ηγκέτη - όλο καταυλισμός Μόρια αγκαπάει Παπαντόπουλο". Έξη από δω, μισή ντουζίνα από κει.

Μήπως λοιπόν κάνουν λάθος τα αβγά ;
Μήπως πάλι πιστεύουν ότι θα γίνει έξαρσις του κομμουνισμού αλλά ο λαός των τανκς θα είναι πιό δυνατός και θα νικήσει ;
Οι ίδιοι ξέρουν.

Πάντως σίγουρα η χώρα με τους πολλούς ποσοστιαία ομογενείς είναι η Ελλάδα. Δεν είναι η Αγγλία. Τους Εγγλέζους τώρα τους ενοχλεί που δεν θα έχουν ελευθερία κινήσεων μετά το μπρέξι αλλά είναι ένα δευτεροτριτεύον -ή και τριτοτεταρτεύον- ζήτημα (υπάρχουν και κάμποσοι που λένε "γιατίίί ; ελευθερία κινήσεων εμείς - περιορισμούς αυτοί θέλουμε).

Τα αβγά λοιπόν θα βρεθούν προ εκπλήξεων ενώ και για την λεγόμενη "κοινοβουλευτική δεξιά" της Ελλάδος που είναι σήμερα κυβέρνηση, αυτού του είδους οι εξελίξεις είναι εισιτήριο για το γραφείο κηδειών.

Τα παλιά χρόνια συζητήσεις αυτού του είδους ήταν ταμπού βέβαια.
Τα είπα εγώ παρουσία αξιωματικών του δεύτερου γραφείου τότε. Εποχή Ράλλη ακόμα αλλά στη Γαλλία είχε πρωτοεμφανιστεί το φαινόμενο Λεπέν (πατρός). Λέω λοιπόν εγώ αυτές κι αυτές τις ιδέες έχει ο Λεπέν και μου λένε οι άλλοι "σώπα ρε, κομμουνιστικές δοξασίες, η Εουρόπα είναι η ομάδα που έρχεται". Τους απάντησα "εγώ ξέρω ότι έρχεται το όκιο και θα μου γίνετε όλοι κότες λιράτες και μου λέτε για κομμουνιστικές δοξασίες εμένα".
Έμεινε εκεί η συζήτηξη και πράγματι τα Λεπένια δεν σημείωσαν μεγάλη πρόοδο εκείνα τα χρόνια (που υπήρχε και η αρκούδα ακόμα και ο από βορράν κίνδυνος) αλλά σιγά-σιγά η κατάσταση άλλαξε.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών