Η τυπική στη δουλειά υπάλληλος μου μάλλον έχει ψηφίσει Χ.Αυγή. Να την απολύσω;Ναι είναι απολύτως σωστό να την απολύσεις.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Η τυπική στη δουλειά υπάλληλος μου μάλλον έχει ψηφίσει Χ.Αυγή. Να την απολύσω;Ναι είναι απολύτως σωστό να την απολύσεις.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 31 Ιούλ 2020, 00:43

Το βρήκα στη LIFO και το παραθέτω ασχολίαστο
https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti ... atsistria/

Έχω μια μικρή επιχείριση με μια υπάλληλο. Η κοπέλα είναι πολύ καλή στη δουλειά της. Λέμε και δύο κουβέντες επι προσωπικού και έχουμε πάει μερικές φορές για φαγητό. Με είχε προβληματισει λιγο στις αρχες γιατί είχε κάτι στερεοτυπικές απόψεις πχ κορίτσι για σπίτι, εγω δεν ειμαι σαν τις άλλες που ντύνονται σαν π… κλπ. αλλά τα έκανα στην άκρη γιατι δεν ειμαστε δα και φίλες
Προσφατα εχει εκφρασει κάποιες ρατσιστικές απόψεις και έχω δει το μίσος της προς τους μετανάστες. Πήγα να τη συνετίσω, στο βαθμό που με παίρνει, δλδ να μην βγαίνει αυτό προς τα εξω και με τους πελάτες γιατί δεν ταιριάζει στο πνεύμα της επιχείρησης. Όντως κάνει προσπάθεια και είναι πολύ τυπική στη δουλειά. Μου πέταξε όμως προχθές εμμέσως ότι υποστηρίζει και αφησε να εννοηθεί οτι έχει ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή.
Σκέφτομαι να την απολύσω αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι σωστό εφόσον δεν μου έχει δώσει δικαιώματα στη δουλειά. Αν τελικά το κάνω, να της πω τον πραγματικό λόγο; Κι αν ο επόμενος είναι πάλι Χρυσαυγίτης; Τι ερώτηση μπορώ να κανω στη συνεντευξη ώστε να το καταλάβω εγκαιρως; Γιατί δεν το νιώθω και ηθικό να κάνω διακρίσεις βάσει πολιτικών φρονημάτων
-Αφεντικό

Απαντηση Α,ΜΠΑ

Να τι πάθαμε που μπήκαν αυτοί στη Βουλή. Αλλά δεν φταίει μόνο αυτό, φταίει που η ακροδεξιά έχει κανονικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο φασισμός δεν είναι πολιτικό φρόνημα. Είναι βία που ως κοινωνία δεν πρέπει να ανεχόμαστε. Δεν θα με ρωτούσες αν επιτρέπεται να απολύσεις κάποια που δέρνει ή κλωτσάει αδέσποτα.
Είναι απολύτως σωστό να απολύσεις κάποια επειδή είναι ρατσίστρια και εκφράζεται με μίσος δεξιά αριστερά, όπως είναι σωστό να απολυθεί από παντού για αυτόν τον λόγο μέχρι να καταλάβει ότι αυτές οι απόψεις δεν θα την πάνε πουθενά. Πιθανόν να μην τις είχε κι όλας, αν καταλάβαινε ότι δεν την παίρνει, γιατί κάτι τέτοιοι εκφράζονται μόνο όταν ξέρουν ότι δεν κινδυνεύουν, αλλιώς τα ξεχνάνε όλα, μέχρι και δημοκράτες γίνονται.

Edit

Διαβάζω τα σχόλια και βλέπω ότι δεν έγινα κατανοητή.

Απαντάτε ότι δεν μπορείς να απολύσεις κάποιον λόγω πολιτκών φρονημάτων. Εγώ απαντάω ότι ο ρατσισμός ΔΕΝ είναι πολιτικό φρόνημα, είναι βία, μίσος, και επίσης είναι παράνομος. Υπάρχει νόμος αντιρατσιστικός. Λέω ότι ΜΟΙΑΖΕΙ με πολιτικό φρόνημα, έχουμε εν μέρει πειστεί ότι είναι, επειδή οι ρατσιστές μπήκαν στη Βουλή κι επειδή υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς παντού. Αν δεν κάνουμε σαφές με την στάση μας ότι δεν είναι αποδεκτή στάση κοινωνικά, πώς θα επιστρέψει ο φασισμός στις σπηλιές που ήταν (και όπου ανήκει;) ΔΕΝ ειναι πολιτική άποψη ο ρατσισμός, ξαναλέω ότι είναι μίσος, βία, και πρέπει να διώκετεαι (και διώκεται).

Η υπάλληλλος είναι γεμάτη μίσος. Εσείς θα κρατούσατε μια υπάλληλο γεμάτη μίσος, επειδή είναι “η άποψή της” και επειδή είναι καλή στη δουλειά της;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgebi την 31 Ιούλ 2020, 00:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Η τυπική στη δουλειά υπάλληλος μου μάλλον έχει ψηφίσει Χ.Αυγή. Να την απολύσω;Ναι είναι απολύτως σωστό να την απολύσ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 31 Ιούλ 2020, 00:50

Ναι ,δε μ' ενδιαφέρουν οι πολιτικές της απόψεις , για τη δουλειά της πληρώνεται. Κι αν είναι και πολύ καλή, ας πάρει κι αύξηση.

netmaggas21
Phorum.gr user: netmaggas21

Re: Η τυπική στη δουλειά υπάλληλος μου μάλλον έχει ψηφίσει Χ.Αυγή. Να την απολύσω;Ναι είναι απολύτως σωστό να την απολύσ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από netmaggas21 » 31 Ιούλ 2020, 00:54

Αν την απολύσεις για αυτό, προφανώς είσαι ρατσίστρια και εσύ. Period.
Και εγώ έχω έναν υπάλληλο ο οποίος έχει ψηφίσει πολλάκις χ.α
Με τα χρόνια και περιτριγυρίζομενος απο αλλοεθνής υπαλλήλους αφενός έχει αλλάξει μυαλά προς το καλύτερο αφετέρου τρώει δούλεμα νύχτα μέρα και περνάμε καλά
Time is an illusion.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 31 Ιούλ 2020, 00:55

Aν έχει επιχείρηση ρουχων δεν χρειάζεται να την απολύσει
Μόλις αρχίσει τους Δωρικούς χαιρετισμούς μπορεί να την χρησιμοποιήσει σαν κρεμάστρα
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 31 Ιούλ 2020, 01:19

georgebi έγραψε:
31 Ιούλ 2020, 00:43

Ο φασισμός δεν είναι πολιτικό φρόνημα. Είναι βία που ως κοινωνία δεν πρέπει να ανεχόμαστε. Δεν θα με ρωτούσες αν επιτρέπεται να απολύσεις κάποια που δέρνει ή κλωτσάει αδέσποτα.
Είναι απολύτως σωστό να απολύσεις κάποια επειδή είναι ρατσίστρια και εκφράζεται με μίσος δεξιά αριστερά, όπως είναι σωστό να απολυθεί από παντού για αυτόν τον λόγο μέχρι να καταλάβει ότι αυτές οι απόψεις δεν θα την πάνε πουθενά. Πιθανόν να μην τις είχε κι όλας, αν καταλάβαινε ότι δεν την παίρνει, γιατί κάτι τέτοιοι εκφράζονται μόνο όταν ξέρουν ότι δεν κινδυνεύουν, αλλιώς τα ξεχνάνε όλα, μέχρι και δημοκράτες γίνονται.

Edit

Διαβάζω τα σχόλια και βλέπω ότι δεν έγινα κατανοητή.

Απαντάτε ότι δεν μπορείς να απολύσεις κάποιον λόγω πολιτκών φρονημάτων. Εγώ απαντάω ότι ο ρατσισμός ΔΕΝ είναι πολιτικό φρόνημα, είναι βία, μίσος, και επίσης είναι παράνομος. Υπάρχει νόμος αντιρατσιστικός. Λέω ότι ΜΟΙΑΖΕΙ με πολιτικό φρόνημα, έχουμε εν μέρει πειστεί ότι είναι, επειδή οι ρατσιστές μπήκαν στη Βουλή κι επειδή υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς παντού. Αν δεν κάνουμε σαφές με την στάση μας ότι δεν είναι αποδεκτή στάση κοινωνικά, πώς θα επιστρέψει ο φασισμός στις σπηλιές που ήταν (και όπου ανήκει;) ΔΕΝ ειναι πολιτική άποψη ο ρατσισμός, ξαναλέω ότι είναι μίσος, βία, και πρέπει να διώκετεαι (και διώκεται).

Η υπάλληλλος είναι γεμάτη μίσος. Εσείς θα κρατούσατε μια υπάλληλο γεμάτη μίσος, επειδή είναι “η άποψή της” και επειδή είναι καλή στη δουλειά της;
Tα απολυτως αυτονοητα.
Προσυπογραφω μεχρι κεραιας: απολυση χτες.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 31 Ιούλ 2020, 01:22

netmaggas21 έγραψε:
31 Ιούλ 2020, 00:54
Με τα χρόνια και περιτριγυρίζομενος απο αλλοεθνής υπαλλήλους αφενός έχει αλλάξει μυαλά προς το καλύτερο αφετέρου τρώει δούλεμα νύχτα μέρα και περνάμε καλά
Οι ακροδεξιές ρατσιστικές απόψεις διώκονται ποινικά και δεν είναι ανεκτές, δε θα συνεργαζομουν ποτέ με κάποιο τέτοιο άτομο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Philip Mortimer την 31 Ιούλ 2020, 01:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 31 Ιούλ 2020, 01:22

Στύγιος έγραψε:
31 Ιούλ 2020, 00:50
Ναι ,δε μ' ενδιαφέρουν οι πολιτικές της απόψεις , για τη δουλειά της πληρώνεται. Κι αν είναι και πολύ καλή, ας πάρει κι αύξηση.
και τι να λεει οτι ειναι καλη στη δουλεια της; αυτο την κανει λιγοτερο φασιστω; δεν εχει αλλα ατομα εκει εξω που ειναι καλοι σ αυτη τη δουλεια και δεν ειναι φασιστες;
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 31 Ιούλ 2020, 01:25

Το να λεει καποιος οτι υποστηριζει τη χρυση αυγη θα επρεπε να αντιμετωπιζεται με τον ιδιο ακριβως τροπο σαν να λεει οτι ειναι παιδοφιλος.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 31 Ιούλ 2020, 01:27

Philip Mortimer έγραψε:
31 Ιούλ 2020, 01:22

Οι ακροδεξιές ρατσιστικές απόψεις διώκονται ποινικά
Στη δημοκρατία όχι.

Gouerino 4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gouerino 4 » 31 Ιούλ 2020, 01:28

Philip Mortimer έγραψε:
netmaggas21 έγραψε:
31 Ιούλ 2020, 00:54
Οι ακροδεξιές ρατσιστικές απόψεις διώκονται ποινικά και δεν είναι ανεκτές, δε θα συνεργαζομουν ποτέ με κάποιο τέτοιο άτομο.
Στα αρχιδια μας

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 31 Ιούλ 2020, 01:29

Golden Age έγραψε:
31 Ιούλ 2020, 01:27
Philip Mortimer έγραψε:

Στη δημοκρατία όχι.
Στη δημοκρατία ναι, στην ασυδοσία όχι.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 31 Ιούλ 2020, 01:31

Μου τη σπάνε οι ηλίθιοι που πρήζουν πεη για τα πολιτικά τους στη δουλειά λες κ ειναι στο φόρουμ. Είχα παλιο μάνατζερ που μας ζαλιζε τη μπουτσα με το Τζημερο. Κ δεν είσαι φιλαράκι με το αφεντικό εκτος αν τον ήξερες απο πριν, νόμος 2. 2 στα 2 λοιπόν κ απο μένα είναι όχι, good riddance biatch

Άβαταρ μέλους
Ομελέτιος Δανιμαρκίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ομελέτιος Δανιμαρκίας » 31 Ιούλ 2020, 01:33

Δεν θα την απέλυα. Και δεν θα ρωτούσα άσχετους τι πολιτική πρέπει να έχω με τους υπαλλήλους μου λες και είναι θέμα πλειοψηφίας το αν κάνει καλεί δουλειά ο άλλος (το μόνο σχετικό κριτήριο).
Though this be madness, yet there is method in 't

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 31 Ιούλ 2020, 01:36

Philip Mortimer έγραψε:
31 Ιούλ 2020, 01:29
Golden Age έγραψε:
31 Ιούλ 2020, 01:27
Philip Mortimer έγραψε:

Στη δημοκρατία όχι.
Στη δημοκρατία ναι, στην ασυδοσία όχι.
Όχι, στην δημοκρατία επιτρέπεται. Η παρομοίωση της δημοκρατίας με ασυδοσία είναι χαρακτηριστικό των ολοκληρωτιστών.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών