timologio.gr και ηλεκτρονική τιμολόγηση my ass
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
timologio.gr και ηλεκτρονική τιμολόγηση my ass
υποχρέωσαν τον κόσμο να κόβει με το ζόρι ηλεκτρονικά τιμολόγια και παρέχουν μία πλατφόρμα που συνεχώς έχει πρόβλημα
τη παρασκευή που πέρασε ήταν όλη μέρα πεσμένο το σύστημα δεν μπορούσαμε να κόψουμε τίποτα, σήμερα λειτουργεί κανονικά, την ώρα που πατάω έκδοση πέφτει, επανέρχεται μετά από πέντε λεπτά, έπρεπε να ψάχνω να δω αν τελικά το πέρασε ή έπρεπε να ξακανάνω τη διαδικασία της έκδοσης
δουλειά έτσι δε γίνεται
αν δεν είναι έτοιμοι, ας μην το έκαναν υποχρεωτικό από τώρα
τη παρασκευή που πέρασε ήταν όλη μέρα πεσμένο το σύστημα δεν μπορούσαμε να κόψουμε τίποτα, σήμερα λειτουργεί κανονικά, την ώρα που πατάω έκδοση πέφτει, επανέρχεται μετά από πέντε λεπτά, έπρεπε να ψάχνω να δω αν τελικά το πέρασε ή έπρεπε να ξακανάνω τη διαδικασία της έκδοσης
δουλειά έτσι δε γίνεται
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Re: timologio.gr και ηλεκτρονική τιμολόγηση my ass
Μάλλον πρέπει να τα σκάσεις να πάρεις ένα πρόγραμμα τιμολόγησης.
Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις αυτήν την πλατφόρμα, την έδωσαν σαν έξτρα παροχή και ανεξάρτητα από την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών τιμολογίων. Αν κόβεις πάνω από 5-6 το μήνα ή αν πρέπει το παραστατικό να βγει αμέσως, επιβάλλεται να πας σε κάτι επαγγελματικό.
Η βασική διαφορά είναι ότι η εφαρμογή αυτή βασίζεται στην ατομική σου σύνδεση στο taxis με browser με ό,τι περιορισμούς συνεπάγεται αυτό για ταχύτητα/αξιοπιστία/διαθεσιμότητα. Ενώ οι επαγγελματικές χρησιμοποιούν API endpoint.
Η βασική διαφορά είναι ότι η εφαρμογή αυτή βασίζεται στην ατομική σου σύνδεση στο taxis με browser με ό,τι περιορισμούς συνεπάγεται αυτό για ταχύτητα/αξιοπιστία/διαθεσιμότητα. Ενώ οι επαγγελματικές χρησιμοποιούν API endpoint.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
κοίτα, από τη στιγμή που με υποχρεώνουν ή θα μου επιδοτούν τη συνδρομή για κάποια ιδιωτική ή θα μου παρέχουν μία αξιόπιστη δωρεάν πλατφόρμαfoscilis έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:17Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις αυτήν την πλατφόρμα, την έδωσαν σαν έξτρα παροχή και ανεξάρτητα από την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών τιμολογίων. Αν κόβεις πάνω από 5-6 το μήνα ή αν πρέπει το παραστατικό να βγει αμέσως, επιβάλλεται να πας σε κάτι επαγγελματικό.
δε γίνεται να πληρώνω με το ζόρι για ιδιωτική επειδή μου απαγορεύουν πλέον να κόβω χειροκίνητα
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Ναι ε; Μήπως ζήταγες να σου πληρώνουν και το μπλοκάκι τότε που έκοβες με χαρτιά;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:26κοίτα, από τη στιγμή που με υποχρεώνουν ή θα μου επιδοτούν τη συνδρομή για κάποια ιδιωτική ή θα μου παρέχουν μία αξιόπιστη δωρεάν πλατφόρμα
δε γίνεται να πληρώνω με το ζόρι για ιδιωτική επειδή μου απαγορεύουν πλέον να κόβω χειροκίνητα

- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι υποχρεωτικό ακομα. Ηταν να γίνει απο αρχες του χρονου αλλά δώσανε παράταση ενα χρονο, γιατι εγινε μια βαβέλ, τελειως μπουρδελο η φαση. Απο Γενάρη του '23 διαβασα οτι γινεται υποχρεωτικό. Μεχρι τότε, απλώς συνιστάται.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:08υποχρέωσαν τον κόσμο να κόβει με το ζόρι ηλεκτρονικά τιμολόγια και παρέχουν μία πλατφόρμα που συνεχώς έχει πρόβλημα
δουλειά έτσι δε γίνεται
Το τιμολογιο.γρ τί ειναι, πλατφόρμα? Το γκουγκλαρω και μου βγαζει ερρορ 503. Δοκίμασε το myData της ΑΑΔΕ (αν και εχει και αυτο τα θεματάκια του) ή το epsilon smart.
Το mydata δεν είναι για να κόψεις τιμολόγιο, είναι ηλεκτρονικά βιβλία εσόδων/εξόδων. Δηλαδή αφού κόψεις το τιμολόγιο (ή αφού σου κόψει ένας άλλος) εμφανίζεται αυτόματα εκεί στην αντίστοιχη στήλη.vantono έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:32Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι υποχρεωτικό ακομα. Ηταν να γίνει απο αρχες του χρονου αλλά δώσανε παράταση ενα χρονο, γιατι εγινε μια βαβέλ, τελειως μπουρδελο η φαση. Απο Γενάρη του '23 διαβασα οτι γινεται υποχρεωτικό. Μεχρι τότε, απλώς συνιστάται.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:08υποχρέωσαν τον κόσμο να κόβει με το ζόρι ηλεκτρονικά τιμολόγια και παρέχουν μία πλατφόρμα που συνεχώς έχει πρόβλημα
δουλειά έτσι δε γίνεται
Το τιμολογιο.γρ τί ειναι, πλατφόρμα? Το γκουγκλαρω και μου βγαζει ερρορ 503. Δοκίμασε το myData της ΑΑΔΕ (αν και εχει και αυτο τα θεματάκια του) ή το epsilon smart.
Έγινε μπουρδέλο γιατί ήταν υποχρεωτικό αλλά χωρίς κυρώσεις άρα προαιρετικό άρα οι μισοί δηλώνανε οι άλλοι μισοί όχι που σημαινει η διασταύρωση είναι αδύνατη. Εγώ βλέπω ότι από τους προμηθευτές μου μόνο 2 έχουν δηλώσει κάτι τιμολόγια του Δεκέμβρη (σίγουρα είχα 2-3 κάθε μήνα όλο το χρόνο), ο δε λογιστής μου τα έχει γράψει όλα στ' αρχίδια του και δεν έχει δηλώσει κανένα δικό μου τιμολόγιο

σωστα, αλλα γιατι να "επιβαλλεται"foscilis έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:17Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις αυτήν την πλατφόρμα, την έδωσαν σαν έξτρα παροχή και ανεξάρτητα από την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών τιμολογίων. Αν κόβεις πάνω από 5-6 το μήνα ή αν πρέπει το παραστατικό να βγει αμέσως, επιβάλλεται να πας σε κάτι επαγγελματικό.
ποσο δυσκολο ειναι πια να κατασκευαστει ενα τετοιο προγραμμα, και γιατι δεν ειναι το κρατος ικανο να το κατασκευασει;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
κι ομως. θα σε υποχρεωσουν.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:26κοίτα, από τη στιγμή που με υποχρεώνουν ή θα μου επιδοτούν τη συνδρομή για κάποια ιδιωτική ή θα μου παρέχουν μία αξιόπιστη δωρεάν πλατφόρμαfoscilis έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:17Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις αυτήν την πλατφόρμα, την έδωσαν σαν έξτρα παροχή και ανεξάρτητα από την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών τιμολογίων. Αν κόβεις πάνω από 5-6 το μήνα ή αν πρέπει το παραστατικό να βγει αμέσως, επιβάλλεται να πας σε κάτι επαγγελματικό.
οπως μας υποχρεωνουν καθε 4-5 χρονια να παιρνουμε καινουρια ταμειακη μηχανη, χωρις να εχει κανενα προβλημα η παλια. η δικαιολογια ηταν οτι γεμιζει η μνημη η κατι τετοια. να δω τωρα που η "μνημη" ειναι στη δικη τους database αν θα το αλλαξουν.
Επίσης απαγορεύεται να κυκλοφορείς γυμνός αλλά δεν σου πληρώνει το κράτος τα ρούχα, απαγορεύεται να έχεις ανασφάλιστο όχημα αλλά δεν σου πληρώνει το κράτος τα ασφάλιστρα κοκ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:26κοίτα, από τη στιγμή που με υποχρεώνουν ή θα μου επιδοτούν τη συνδρομή για κάποια ιδιωτική ή θα μου παρέχουν μία αξιόπιστη δωρεάν πλατφόρμαfoscilis έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:17Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις αυτήν την πλατφόρμα, την έδωσαν σαν έξτρα παροχή και ανεξάρτητα από την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών τιμολογίων. Αν κόβεις πάνω από 5-6 το μήνα ή αν πρέπει το παραστατικό να βγει αμέσως, επιβάλλεται να πας σε κάτι επαγγελματικό.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
υπάρχει μια διαφοράgassim έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:56Επίσης απαγορεύεται να κυκλοφορείς γυμνός αλλά δεν σου πληρώνει το κράτος τα ρούχα, απαγορεύεται να έχεις ανασφάλιστο όχημα αλλά δεν σου πληρώνει το κράτος τα ασφάλιστρα κοκ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:26κοίτα, από τη στιγμή που με υποχρεώνουν ή θα μου επιδοτούν τη συνδρομή για κάποια ιδιωτική ή θα μου παρέχουν μία αξιόπιστη δωρεάν πλατφόρμαfoscilis έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:17Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις αυτήν την πλατφόρμα, την έδωσαν σαν έξτρα παροχή και ανεξάρτητα από την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών τιμολογίων. Αν κόβεις πάνω από 5-6 το μήνα ή αν πρέπει το παραστατικό να βγει αμέσως, επιβάλλεται να πας σε κάτι επαγγελματικό.
ότι την ίδια ακριβώς δουλειά έκανα πριν, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα υπήρχε πριν (καταγραφή και απόδοση φπα, καταγραφή εσόδων/εξόδων) με χειρόγραφα τιμολόγια. την ίδια λειτουργία εξυπηρετούν τα ψηφιακά. αν εγώ συνέχιζα να κόβω χειρόγραφα δεν θα άλλαζε κάτι, το κράτος θα συνέχιζε να εισπράττει από μένα το φπα
και τέλος πάντων εγώ δεν έχω πρόβλημα με τη ψηφιακή τιμολόγηση, ούτε με την υποχρεωτικότητα
το πρόβλημά μου είναι ότι εφόσον το κάνουν υποχρεωτικό ΟΦΕΙΛΟΥΝ να παρέχουν μια αξιόπιστη πλατφόρμα, ειδάλλως ας μας αφήσουν να συνεχίσουμε όπως ήμασταν πριν και δεν υπήρχε πρόβλημα
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Καθόλου την ίδια δουλειά δεν έκανες με τα χειρόγραφα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 14:00υπάρχει μια διαφοράgassim έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:56Επίσης απαγορεύεται να κυκλοφορείς γυμνός αλλά δεν σου πληρώνει το κράτος τα ρούχα, απαγορεύεται να έχεις ανασφάλιστο όχημα αλλά δεν σου πληρώνει το κράτος τα ασφάλιστρα κοκ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:26
κοίτα, από τη στιγμή που με υποχρεώνουν ή θα μου επιδοτούν τη συνδρομή για κάποια ιδιωτική ή θα μου παρέχουν μία αξιόπιστη δωρεάν πλατφόρμα
ότι την ίδια ακριβώς δουλειά έκανα πριν, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα υπήρχε πριν (καταγραφή και απόδοση φπα, καταγραφή εσόδων/εξόδων) με χειρόγραφα τιμολόγια. την ίδια λειτουργία εξυπηρετούν τα ψηφιακά. αν εγώ συνέχιζα να κόβω χειρόγραφα δεν θα άλλαζε κάτι, το κράτος θα συνέχιζε να εισπράττει από μένα το φπα
και τέλος πάντων εγώ δεν έχω πρόβλημα με τη ψηφιακή τιμολόγηση, ούτε με την υποχρεωτικότητα
το πρόβλημά μου είναι ότι εφόσον το κάνουν υποχρεωτικό ΟΦΕΙΛΟΥΝ να παρέχουν μια αξιόπιστη πλατφόρμα, ειδάλλως ας μας αφήσουν να συνεχίσουμε όπως ήμασταν πριν και δεν υπήρχε πρόβλημα
Μπορούσε να γίνει αυτόματα διασταύρωση με τα χειρόγραφα; Όχι, έπρεπε να απασχοληθεί ένας στρατός λογιστών και υπαλλήλων για να γίνουν οι συγκεντρωτικές ΜΥΦ.
Είναι σαν να λες οτι και με ανασφάλιστο όχημα μια χαρά πηγαίνω στην δουλειά μου, απο την στιγμή που κάνανε υποχρεωτική την ασφάλιση πρέπει να μου πληρώνουν τα ασφάλιστρα.
ναι ρε σεις, αλλα ολη η ηλεκτρονικη διακυβερνηση, ειναι, και θαπρεπε να ειναι, δωρεαν.gassim έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:56Επίσης απαγορεύεται να κυκλοφορείς γυμνός αλλά δεν σου πληρώνει το κράτος τα ρούχα, απαγορεύεται να έχεις ανασφάλιστο όχημα αλλά δεν σου πληρώνει το κράτος τα ασφάλιστρα κοκ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:26κοίτα, από τη στιγμή που με υποχρεώνουν ή θα μου επιδοτούν τη συνδρομή για κάποια ιδιωτική ή θα μου παρέχουν μία αξιόπιστη δωρεάν πλατφόρμαfoscilis έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 13:17Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις αυτήν την πλατφόρμα, την έδωσαν σαν έξτρα παροχή και ανεξάρτητα από την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών τιμολογίων. Αν κόβεις πάνω από 5-6 το μήνα ή αν πρέπει το παραστατικό να βγει αμέσως, επιβάλλεται να πας σε κάτι επαγγελματικό.
δεν μας ζητησαν ποτε να πληρωσουμε για να χρησιμοποιησουμε την ααδε αντι να παμε στην τοπικη εφορια. επειδη οι ηλεκτρονικες υπηρεσιες ειναι συμφερουσες για ολους, και εμεις, και το κρατος κερδιζουμε χρημα και κοπο.
νομιζω οτι ενα απλοικο software που απλως να λειτουργει, δεν ειναι κατι δυσκολο.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
φίλε μου, αν το κράτος θέλει να αλλάξει τα πράγματα, να το κάνει χωρίς να επιβαρύνει εμένα, δικό του πρόβλημα είναιgassim έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 14:04Καθόλου την ίδια δουλειά δεν έκανες με τα χειρόγραφα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Ιαν 2022, 14:00υπάρχει μια διαφορά
Μπορούσε να γίνει αυτόματα διασταύρωση με τα χειρόγραφα; Όχι, έπρεπε να απασχοληθεί ένας στρατός λογιστών και υπαλλήλων για να γίνουν οι συγκεντρωτικές ΜΥΦ.
Είναι σαν να λες οτι και με ανασφάλιστο όχημα μια χαρά πηγαίνω στην δουλειά μου, απο την στιγμή που κάνανε υποχρεωτική την ασφάλιση πρέπει να μου πληρώνουν τα ασφάλιστρα.
και επαναλαμβάνω, δεν θέλω να πληρώσω με το ζόρι ιδιώτη επειδή με αναγκάζει το κράτος
αφού θέλουν ηλεκτρονική διακυβέρνηση, να παρέχουν μια αξιόπιστη πλατφόρμα
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 275 Προβολές