δεν υπάρχει ο άνθρωπας
και κάθεται και βγάζει λόγο στην πλέμπα αντί να πει ότι απλώς θα μας κάνει γιουγκοσλαβία
#τιψυφίζετερεμαλάκες
Δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο ο Βαρουφάκης, ωστόσο σε πρώτη/επιφανειακή σκέψη μοιάζει να έχει πολλά θέματα μια τέτοια οργάνωση. Λειτούργησε κάπου/κάπως κάτι τέτοιο τώρα πρόσφατα;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 19:54Αυτό το πράγμα που ακούτε μια επιχειρηματολογία και σκέφτεστε "α, αυτό απαντάται με το ουγκ ουγκ των 4 λέξεων", να το κοιτάξετε.
Όπως το λέει ο Βαρουφάκης δηλαδή όλες οι μετοχές ονομαστικές και τέλος τα χρηματηστήρια όχι, πουθενά. Κατα τ' άλλα υπάρχει μια βαθιά παράδοση σ' αυτό το θέμα. Από τη Γιουγκοσλαβία που λέει ο OP, μέχρι startups της Silicon Valley που πληρώνουν σε μετοχές, και τη γνωστή ισπανική Mondragon ή την Κινεζική Huawei. Το implementation φυσικά έχει σημασία αλλά εδώ το αποκαλεί όραμα, δεν νομίζω ότι είναι κυβερνητικό σχέδιο και δεν θα τον εμπιστευόμουν ακόμα και αν ήταν. Το θέμα είναι το επίπεδο της κριτικής που ασκείται. Και το να μην μπορείς να την ασκήσεις οκ δεν είναι κακό, αλλά τουλάχιστον πόσταρε κάποιον που εκτιμάς και μπορεί να την ασκήσει.ST48410 έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 20:01Δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο ο Βαρουφάκης, ωστόσο σε πρώτη/επιφανειακή σκέψη μοιάζει να έχει πολλά θέματα μια τέτοια οργάνωση. Λειτούργησε κάπου/κάπως κάτι τέτοιο τώρα πρόσφατα;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 19:54Αυτό το πράγμα που ακούτε μια επιχειρηματολογία και σκέφτεστε "α, αυτό απαντάται με το ουγκ ουγκ των 4 λέξεων", να το κοιτάξετε.
Καταλαβαίνω την ένστασή σου.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 20:14Όπως το λέει ο Βαρουφάκης δηλαδή όλες οι μετοχές ονομαστικές και τέλος τα χρηματηστήρια όχι, πουθενά. Κατα τ' άλλα υπάρχει μια βαθιά παράδοση σ' αυτό το θέμα. Από τη Γιουγκοσλαβία που λέει ο OP, μέχρι startups της Silicon Valley που πληρώνουν σε μετοχές, και τη γνωστή ισπανική Mondragon ή την Κινεζική Huawei. Το implementation φυσικά έχει σημασία αλλά εδώ το αποκαλεί όραμα, δεν νομίζω ότι είναι κυβερνητικό σχέδιο και δεν θα τον εμπιστευόμουν ακόμα και αν ήταν. Το θέμα είναι το επίπεδο της κριτικής που ασκείται. Και το να μην μπορείς να την ασκήσεις οκ δεν είναι κακό, αλλά τουλάχιστον πόσταρε κάποιον που εκτιμάς και μπορεί να την ασκήσει.ST48410 έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 20:01Δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο ο Βαρουφάκης, ωστόσο σε πρώτη/επιφανειακή σκέψη μοιάζει να έχει πολλά θέματα μια τέτοια οργάνωση. Λειτούργησε κάπου/κάπως κάτι τέτοιο τώρα πρόσφατα;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 19:54Αυτό το πράγμα που ακούτε μια επιχειρηματολογία και σκέφτεστε "α, αυτό απαντάται με το ουγκ ουγκ των 4 λέξεων", να το κοιτάξετε.
OK. Αλλά γιατί τώρα; Τι να κερδίσει από αυτό; Την ψήφο νεολαίας; Του φτάνει;kongrosian έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 20:45o Γιάνης μιλάει για αυτοδιαχείριση και δημοκρατία στην παραγωγή με παραδείγματα, σε ένα σοσιαλισμό. όραμα, ουτοπικό, αλλά στο κάνει λιανά.
Αυτό που περιγράφει ήταν περίπου ότι εφάρμοσε ο Τίτο. Για κάποιο λόγο δεν θέλει να πει ανοιχτά κομμουνισμος και γιουγκοσλαβια και το φέρνει απ έξω απ εξωST48410 έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 20:01Δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο ο Βαρουφάκης, ωστόσο σε πρώτη/επιφανειακή σκέψη μοιάζει να έχει πολλά θέματα μια τέτοια οργάνωση. Λειτούργησε κάπου/κάπως κάτι τέτοιο τώρα πρόσφατα;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 19:54Αυτό το πράγμα που ακούτε μια επιχειρηματολογία και σκέφτεστε "α, αυτό απαντάται με το ουγκ ουγκ των 4 λέξεων", να το κοιτάξετε.
Μαρεσει που είστε κονμουνια και δεν ξέρετε καν σε ποιες χώρες έχουν εφαρμοστεί αυτές οι θεωρίεςέργο_μακέτο έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 20:23Έχει κάποια βάση αυτό, και συζητάται από αρκετούς οικονομολόγους του εξωτερικού. Όχι τόσο το να έχουν όλοι ίσο μερίδιο επί των κερδών αλλά να έχουν όλοι κάποιο μερίδιο.
ST48410 έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 20:48OK. Αλλά γιατί τώρα; Τι να κερδίσει από αυτό; Την ψήφο νεολαίας; Του φτάνει;kongrosian έγραψε: ↑01 Μάιος 2023, 20:45o Γιάνης μιλάει για αυτοδιαχείριση και δημοκρατία στην παραγωγή με παραδείγματα, σε ένα σοσιαλισμό. όραμα, ουτοπικό, αλλά στο κάνει λιανά.