Προσπαθώ αλλά δυσκολεύομαι να ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος/χρησιμότητα/θέση w/e ενός κόμματος που αρνείται ρητά και από άποψη να συμμετάσχει στο πολιτικό σύστημα, και δε μιλάω φυσικά για να πάρει κυβέρνηση, αλλά να κάνει αυτά που απαιτούνται απο ένα κόμμα που είτε το θέλει είτε όχι, έχει δηλώσει τέλος πάντων τη συμμετοχή του στο εν λόγω σύστημα: διεκδικεί μεν ψήφο αλλά οι υποχρεώσεις πρακτικά σταματάνε εκεί. Αρνείται να συνεργαστεί, αρνείται να συνομιλήσει, αρνείται να πάρει θέση, αρνείται να συνεννοηθεί, βασικά συμμετέχει απλά και μόνο για να αρνείται τη συμμετοχή του, και παρόλα αυτά απαιτεί ψήφο και απαιτεί απο ψηφοφόρους και κόμματα να συμπορευτούν μαζί του(βασικά απο κάτω του γιατί δε δέχεται καμιά άλλη στάση ως θεμιτή).
Και ερωτώ, εμένα που δεν είμαι μέλος αλλά είμαι στο πουλ των ψηφοφόρων απο το οποίο απαιτεί στήριξη, πόσο με συμφέρει τέλος πάντων να συντηρώ μέσω των φόρων μου, και πόσο μάλλον να στηρίξω και με την ψήφο μου ένα κόμμα που δε λειτουργεί σαν κόμμα αλλά παραμόνο σαν συνδικάτο που επιδιώκει την επιβίωσή του και την ευημερία των μελών του και για να με πείσει χρησιμοποιεί μια αυθαίρετη έννοια ενός προλεταριάτου που υποτίθεται ότι προστατεύει, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι παρα ένα φαντασιακό σχήμα που βασίζεται σε μια θεωρούμενη κοινωνική πραγματικότητα που μπορεί ή μπορεί να μην υπήρχε πριν 200 χρόνια;

/rant over