Αποχή: Tελικώς είναι απαξίωση των πολιτικών ή ΚΑΙ του ψηφοφόρου ελληνικού λαού;
Αποχή: Tελικώς είναι απαξίωση των πολιτικών ή ΚΑΙ του ψηφοφόρου ελληνικού λαού;
Τις τελευταίες μέρες, έχουν γραφτεί σεντόνια και πετσετάκια για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου υπήρξε κύριο θέμα το φαινόμενο της αποχής και των επιπτώσεων αυτής στις αντίστοιχες εκτιμήσεις.
Κάποιοι το θεώρησαν τιμωρία, κάποιοι αδιαφορία, κάποιοι απαράδεκτη ή μη απεμπόληση δικαιωμάτων στην εκπροσώπηση.
Οπότε το ερώτημα μου αφορά στο τελευταίο.
Από τη στιγμή που οι πολιτικοί είναι επιλογές των πολιτών και όχι ουρανοκατέβατοι αυτοκράτορες, δεν είναι λίγο αφελές το να θεωρεί κάποιος ότι η αποχή σημαίνει συνειδητή αποστασιοποίηση μόνον από τους πολιτικούς και όχι τους ψηφοφόρους;
Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι ο "λαός" γενικώς και αορίστως έχει αποκτήσει κάποιο θεϊκόν αλλούτερον πρόσημο, που ομολογώ ότι ούτε σε ένθεη ούτε σε άθεση προσέγγιση, βγάζει κάποιο νόημα.
ΥΓ. Προσωπικώς, ήταν η δεύτερη αποχή μου από το συγκεκριμένο δικαίωμα. Η πρώτη ήταν στο δημοψήφισμα, η δεύτερη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Κάποιοι το θεώρησαν τιμωρία, κάποιοι αδιαφορία, κάποιοι απαράδεκτη ή μη απεμπόληση δικαιωμάτων στην εκπροσώπηση.
Από τη στιγμή που οι πολιτικοί είναι επιλογές των πολιτών και όχι ουρανοκατέβατοι αυτοκράτορες, δεν είναι λίγο αφελές το να θεωρεί κάποιος ότι η αποχή σημαίνει συνειδητή αποστασιοποίηση μόνον από τους πολιτικούς και όχι τους ψηφοφόρους;
Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι ο "λαός" γενικώς και αορίστως έχει αποκτήσει κάποιο θεϊκόν αλλούτερον πρόσημο, που ομολογώ ότι ούτε σε ένθεη ούτε σε άθεση προσέγγιση, βγάζει κάποιο νόημα.
ΥΓ. Προσωπικώς, ήταν η δεύτερη αποχή μου από το συγκεκριμένο δικαίωμα. Η πρώτη ήταν στο δημοψήφισμα, η δεύτερη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Αποχή: Tελικώς είναι απαξίωση των πολιτικών ή ΚΑΙ του ψηφοφόρου ελληνικού λαού;
Πήγε άπατο, όπως ακριβώς περίμενα, το θέμα. 

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: Αποχή: Tελικώς είναι απαξίωση των πολιτικών ή ΚΑΙ του ψηφοφόρου ελληνικού λαού;
Φυσιολογική κατάσταση ήταν.Είχαμε κάποιες εκλογές στις οποίες δεν κρινόταν τίποτε.Γιατί να πάει ο άλλος αν βαριέται.Ψάχνουν τώρα νοήματα και δεν λένε τον πιο απλό λόγο.
Από την στιγμή που διαφωνώ με το βασικό δεν μπορώ να συνεχίσω στον υπόλοιπο συλλογισμό.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Ιουν 2024, 12:00Τις τελευταίες μέρες, έχουν γραφτεί σεντόνια και πετσετάκια για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου υπήρξε κύριο θέμα το φαινόμενο της αποχής και των επιπτώσεων αυτής στις αντίστοιχες εκτιμήσεις.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Παρέκαμψε με ελαφρά τα "επιμέρους" η ψύχραιμη Ντόρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σε κάθε περίπτωση, το δικό μου ερώτημα ήταν άλλο. Είτε για όσους "κατάλαβαν" είτε για όσους "δεν κατάλαβαν".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κατά τα άλλα, ξέρω ότι τη διαδραστικότητα που έχουν τα μαδούρια και οι φρεντοτραπεζίτες, δεν την έχω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Το «ευχαριστώ» της κ. Γλυκερίας στο 40% του ελληνικού λαού
από Otto Weininger » 24 Μάιος 2023, 15:35 » σε Εσωτερική Πολιτική - 38 Απαντήσεις
- 1359 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
25 Μάιος 2023, 13:37
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 237 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Communio Sancta
09 Ιουν 2024, 23:42
-