Αποχή: Tελικώς είναι απαξίωση των πολιτικών ή ΚΑΙ του ψηφοφόρου ελληνικού λαού;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αποχή: Tελικώς είναι απαξίωση των πολιτικών ή ΚΑΙ του ψηφοφόρου ελληνικού λαού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιουν 2024, 12:00

Τις τελευταίες μέρες, έχουν γραφτεί σεντόνια και πετσετάκια για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου υπήρξε κύριο θέμα το φαινόμενο της αποχής και των επιπτώσεων αυτής στις αντίστοιχες εκτιμήσεις.

Κάποιοι το θεώρησαν τιμωρία, κάποιοι αδιαφορία, κάποιοι απαράδεκτη ή μη απεμπόληση δικαιωμάτων στην εκπροσώπηση.

Οπότε το ερώτημα μου αφορά στο τελευταίο.

Από τη στιγμή που οι πολιτικοί είναι επιλογές των πολιτών και όχι ουρανοκατέβατοι αυτοκράτορες, δεν είναι λίγο αφελές το να θεωρεί κάποιος ότι η αποχή σημαίνει συνειδητή αποστασιοποίηση μόνον από τους πολιτικούς και όχι τους ψηφοφόρους;

Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι ο "λαός" γενικώς και αορίστως έχει αποκτήσει κάποιο θεϊκόν αλλούτερον πρόσημο, που ομολογώ ότι ούτε σε ένθεη ούτε σε άθεση προσέγγιση, βγάζει κάποιο νόημα.

ΥΓ. Προσωπικώς, ήταν η δεύτερη αποχή μου από το συγκεκριμένο δικαίωμα. Η πρώτη ήταν στο δημοψήφισμα, η δεύτερη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αποχή: Tελικώς είναι απαξίωση των πολιτικών ή ΚΑΙ του ψηφοφόρου ελληνικού λαού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιουν 2024, 13:02

Πήγε άπατο, όπως ακριβώς περίμενα, το θέμα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Αποχή: Tελικώς είναι απαξίωση των πολιτικών ή ΚΑΙ του ψηφοφόρου ελληνικού λαού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 13 Ιουν 2024, 13:04

Φυσιολογική κατάσταση ήταν.Είχαμε κάποιες εκλογές στις οποίες δεν κρινόταν τίποτε.Γιατί να πάει ο άλλος αν βαριέται.Ψάχνουν τώρα νοήματα και δεν λένε τον πιο απλό λόγο.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 13 Ιουν 2024, 13:13

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Ιουν 2024, 12:00
Τις τελευταίες μέρες, έχουν γραφτεί σεντόνια και πετσετάκια για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου υπήρξε κύριο θέμα το φαινόμενο της αποχής και των επιπτώσεων αυτής στις αντίστοιχες εκτιμήσεις.

Κάποιοι το θεώρησαν τιμωρία, κάποιοι αδιαφορία, κάποιοι απαράδεκτη ή μη απεμπόληση δικαιωμάτων στην εκπροσώπηση.

Οπότε το ερώτημα μου αφορά στο τελευταίο.

Από τη στιγμή που οι πολιτικοί είναι επιλογές των πολιτών και όχι ουρανοκατέβατοι αυτοκράτορες, δεν είναι λίγο αφελές το να θεωρεί κάποιος ότι η αποχή σημαίνει συνειδητή αποστασιοποίηση μόνον από τους πολιτικούς και όχι τους ψηφοφόρους;

Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι ο "λαός" γενικώς και αορίστως έχει αποκτήσει κάποιο θεϊκόν αλλούτερον πρόσημο, που ομολογώ ότι ούτε σε ένθεη ούτε σε άθεση προσέγγιση, βγάζει κάποιο νόημα.

ΥΓ. Προσωπικώς, ήταν η δεύτερη αποχή μου από το συγκεκριμένο δικαίωμα. Η πρώτη ήταν στο δημοψήφισμα, η δεύτερη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Από την στιγμή που διαφωνώ με το βασικό δεν μπορώ να συνεχίσω στον υπόλοιπο συλλογισμό.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιουν 2024, 13:48

πατησιωτης έγραψε:
13 Ιουν 2024, 13:58
Παρέκαμψε με ελαφρά τα "επιμέρους" η ψύχραιμη Ντόρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιουν 2024, 13:50

Σε κάθε περίπτωση, το δικό μου ερώτημα ήταν άλλο. Είτε για όσους "κατάλαβαν" είτε για όσους "δεν κατάλαβαν".
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιουν 2024, 13:51

Κατά τα άλλα, ξέρω ότι τη διαδραστικότητα που έχουν τα μαδούρια και οι φρεντοτραπεζίτες, δεν την έχω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών