ΔΥΠΑ: Διαγραφή Ανέργων που αρνούνται τρεις προτάσεις εργασίας.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

ΔΥΠΑ: Διαγραφή Ανέργων που αρνούνται τρεις προτάσεις εργασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 23 Ιαν 2025, 22:08

https://www.imerisia.gr/ergasia/55199_o ... yn-epidoma
https://www.dnews.gr/eidhseis/oikonomia ... a-300-evro

Σήμερα μου ήρθε ένα mail από την ΔΥΠΑ που μου πρότειναν μια θέση εργασίας και πως αν αρνηθώ τις θέσεις εργασίας που μου προτείνει η ΔΥΠΑ θα διαγραφώ από τα μητρώα ανέργων . Βέβαια μίλησα κατ 'ιδίαν με την εργασιακή σύμβουλο και μου είπε πως εφόσον δουλεύω σαιζόν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τόσα χρόνια που ήμουν άνεργος και έψαχνα για δουλειά ο ΟΑΕΔ δεν έδειξε τέτοιο ζήλο για να με βοηθήσει να βρω δουλειά εκτός ίσως αν εξαιρέσω μια δυο φορές που μου πρότειναν θέσεις εργασίας. Τώρα δηλαδή που καταφέραμε και προχωρήσαμε μερικά βήματα στον επαγγελματικό τομέα έρχεται ξαφνικά η ΔΥΠΑ σαν την π@@τσ@ και μπλέκεται στα πόδια μας να προτείνει θέσεις εργασίας και μάλιστα αν δεν δεχθούμε θα μας διαγράψει και από τα μητρώα της .Το οποίο συνεπάγεται ότι δεν θα δικαιούμαστε το επίδομα ανεργίας. Αλήθεια τι γίνεται αν οι εργοδότες όμως μας απορρίψουν τρεις συνεχόμενες φορές;

Η συγκεκριμένη υπάλληλος πάντως προφανώς και δεν μου φταίει σε τίποτα γιατί αυτή εκτελεί απλώς εντολές από πάνω. Ίσως να είναι γραμμή από τον Μητσοτάκη να πετσοκόβουν τα επιδόματα ανεργίας για να μαζέψουν λεφτά να πληρώσουν τους δανειστές μας. Η ΔΥΠΑ έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: ΔΥΠΑ: Διαγραφή Ανέργων που αρνούνται τρεις προτάσεις εργασίας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 23 Ιαν 2025, 22:20

Σωστό μέτρο είναι και αφού υπάρχει όπως φαίνεται πρόβλεψη για τους σεζονίστες που είναι το πρόβλημα;

Stinger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stinger » 23 Ιαν 2025, 22:27

Το ίδιο ισχύει και στην Γερμανία.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 23 Ιαν 2025, 22:29

Green Dragon έγραψε:
23 Ιαν 2025, 22:20
Σωστό μέτρο είναι και αφού υπάρχει όπως φαίνεται πρόβλεψη για τους σεζονίστες που είναι το πρόβλημα;
Ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει σοβαρό σύστημα εύρεσης εργασίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 23 Ιαν 2025, 22:33

Έμενα δε μου ήρθε τίποτα. Αλλά αυτά είναι μαλακίες. Ο εργοδότης το πρώτο που θέλει είναι να έχει τον ΕΛΕΓΧΟ του εργαζομενου. Αν καταλάβει πως δε σε κοφτει αν δουλεύεις για αυτόν, θα σε διώξει πρώτος. Άρα δε χρειάζεται να αρνηθείς τίποτα. Δεν είμαστε στην ΕΣΣΔ να δουλεύουμε με το ζόρι.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 23 Ιαν 2025, 22:39

Και έτσι θα παρουσιάζουν μια ανεργία χαμηλότερη από αυτή που πραγματικά έχουμε. Κάτι που το κάνουν είδη.
Είναι ζήτημα εάν μια φορά με πρότεινε ο οαεδ σε μια θέση εργασίας και μου έχει τύχει να έχω δώσει 7 συνεντεύξεις για δουλειά και να με έχουν απορρίψει.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 24 Ιαν 2025, 01:19

zteo έγραψε:
23 Ιαν 2025, 22:39
Και έτσι θα παρουσιάζουν μια ανεργία χαμηλότερη από αυτή που πραγματικά έχουμε. Κάτι που το κάνουν είδη.
Είναι ζήτημα εάν μια φορά με πρότεινε ο οαεδ σε μια θέση εργασίας και μου έχει τύχει να έχω δώσει 7 συνεντεύξεις για δουλειά και να με έχουν απορρίψει.
Κάποιος που δεν γνωρίζει την αγορά εργασίας ή απλά είναι κακεντρεχής θα πει ότι κάποιο πρόβλημα έχεις. Στου αλλουνού τον κώλο χίλιες ξυλιές στον δικό μας ούτε μία.
Κατά παράξενο τρόπο , σε όσες αγγελίες βρήκα από τον ΟΑΕΔ και πήρα τηλέφωνο , όλες οι θέσεις είχαν καλυφθεί πριν καν να με καλέσουν για συνέντευξη. Άλλες πάλι φορές δεν με κάλεσαν ποτέ για συνέντευξη.

Μια μόνο φορά μου πρότεινε θέση εργασίας ο ΟΑΕΔ για ένα λογιστικό γραφείο και αυτό επειδή μόλις ορκίστηκα στο μεταπτυχιακό πήγα την επόμενη μέρα και ενημέρωσα τον ΟΑΕΔ. Αλλά σε εκείνη την αγγελία ζητούσαν πεπειραμένο λογιστή να κλείνει ισολογισμούς για τον προσλάβουν με πρόγραμμα απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ!!! Αν είναι δυνατόν.

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 24 Ιαν 2025, 01:20

Μάλλον έχει δώσει γραμμή ο Μητσοτάκης για να κοπούν τα επιδόματα ανεργίας να μαζέψει λεφτά.

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 24 Ιαν 2025, 01:21

hellegennes έγραψε:
23 Ιαν 2025, 22:29
Green Dragon έγραψε:
Ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει σοβαρό σύστημα εύρεσης εργασίας.
Είτε αδιαφορούν από τον ΟΑΕΔ είτε δεν δύνανται.
Ανεξάρτητα από το αν αδιαφορούν οι υπάλληλοι , η υπηρεσία δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά.

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 24 Ιαν 2025, 01:22

Green Dragon έγραψε:
Τόσα χρόνια δεν με θυμήθηκαν.
Τώρα που βρήκα τον τρόπο να απασχοληθώ τώρα με θυμήθηκαν...

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 24 Ιαν 2025, 09:30

pylothess έγραψε:
24 Ιαν 2025, 01:20
Μάλλον έχει δώσει γραμμή ο Μητσοτάκης για να κοπούν τα επιδόματα ανεργίας να μαζέψει λεφτά.
Δεν εχει σχεση με την χορηγηση επιδοματος εργασιας αυτο με μετρο

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 24 Ιαν 2025, 09:33

pylothess έγραψε:
24 Ιαν 2025, 01:19
zteo έγραψε:
23 Ιαν 2025, 22:39
Κάποιος που δεν γνωρίζει την αγορά εργασίας ή απλά είναι κακεντρεχής θα πει ότι κάποιο πρόβλημα έχεις. Στου αλλουνού τον κώλο χίλιες ξυλιές στον δικό μας ούτε μία.
Κατά παράξενο τρόπο , σε όσες αγγελίες βρήκα από τον ΟΑΕΔ και πήρα τηλέφωνο , όλες οι θέσεις είχαν καλυφθεί πριν καν να με καλέσουν για συνέντευξη. Άλλες πάλι φορές δεν με κάλεσαν ποτέ για συνέντευξη.

Μια μόνο φορά μου πρότεινε θέση εργασίας ο ΟΑΕΔ για ένα λογιστικό γραφείο και αυτό επειδή μόλις ορκίστηκα στο μεταπτυχιακό πήγα την επόμενη μέρα και ενημέρωσα τον ΟΑΕΔ. Αλλά σε εκείνη την αγγελία ζητούσαν πεπειραμένο λογιστή να κλείνει ισολογισμούς για τον προσλάβουν με πρόγραμμα απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ!!! Αν είναι δυνατόν.
Ούτε με εμένα δεν ασχολούνται καθόλου. Τους είπα θέλω ένα 4ωρο για να μην επιβαρύνω το κράτος, και επειδή δεν έχω πολλές ανάγκες, και έχουν να μου στείλουν μήνυμα δύο χρόνια. Μόνο κάτι καριέρες και παπαριές. Αν μου πουν να πάω σε δουλειά θα πάω εννοείται, και για τον χαβαλε. Βέβαια το πρώτο που θα κάνω είναι να γραφτώ στο σωματείο.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 24 Ιαν 2025, 09:42

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών