ΔΥΠΑ: Διαγραφή Ανέργων που αρνούνται τρεις προτάσεις εργασίας.
ΔΥΠΑ: Διαγραφή Ανέργων που αρνούνται τρεις προτάσεις εργασίας.
https://www.imerisia.gr/ergasia/55199_o ... yn-epidoma
https://www.dnews.gr/eidhseis/oikonomia ... a-300-evro
Σήμερα μου ήρθε ένα mail από την ΔΥΠΑ που μου πρότειναν μια θέση εργασίας και πως αν αρνηθώ τις θέσεις εργασίας που μου προτείνει η ΔΥΠΑ θα διαγραφώ από τα μητρώα ανέργων . Βέβαια μίλησα κατ 'ιδίαν με την εργασιακή σύμβουλο και μου είπε πως εφόσον δουλεύω σαιζόν δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τόσα χρόνια που ήμουν άνεργος και έψαχνα για δουλειά ο ΟΑΕΔ δεν έδειξε τέτοιο ζήλο για να με βοηθήσει να βρω δουλειά εκτός ίσως αν εξαιρέσω μια δυο φορές που μου πρότειναν θέσεις εργασίας. Τώρα δηλαδή που καταφέραμε και προχωρήσαμε μερικά βήματα στον επαγγελματικό τομέα έρχεται ξαφνικά η ΔΥΠΑ σαν την π@@τσ@ και μπλέκεται στα πόδια μας να προτείνει θέσεις εργασίας και μάλιστα αν δεν δεχθούμε θα μας διαγράψει και από τα μητρώα της .Το οποίο συνεπάγεται ότι δεν θα δικαιούμαστε το επίδομα ανεργίας. Αλήθεια τι γίνεται αν οι εργοδότες όμως μας απορρίψουν τρεις συνεχόμενες φορές;
Η συγκεκριμένη υπάλληλος πάντως προφανώς και δεν μου φταίει σε τίποτα γιατί αυτή εκτελεί απλώς εντολές από πάνω. Ίσως να είναι γραμμή από τον Μητσοτάκη να πετσοκόβουν τα επιδόματα ανεργίας για να μαζέψουν λεφτά να πληρώσουν τους δανειστές μας. Η ΔΥΠΑ έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
https://www.dnews.gr/eidhseis/oikonomia ... a-300-evro
Σήμερα μου ήρθε ένα mail από την ΔΥΠΑ που μου πρότειναν μια θέση εργασίας και πως αν αρνηθώ τις θέσεις εργασίας που μου προτείνει η ΔΥΠΑ θα διαγραφώ από τα μητρώα ανέργων . Βέβαια μίλησα κατ 'ιδίαν με την εργασιακή σύμβουλο και μου είπε πως εφόσον δουλεύω σαιζόν δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τόσα χρόνια που ήμουν άνεργος και έψαχνα για δουλειά ο ΟΑΕΔ δεν έδειξε τέτοιο ζήλο για να με βοηθήσει να βρω δουλειά εκτός ίσως αν εξαιρέσω μια δυο φορές που μου πρότειναν θέσεις εργασίας. Τώρα δηλαδή που καταφέραμε και προχωρήσαμε μερικά βήματα στον επαγγελματικό τομέα έρχεται ξαφνικά η ΔΥΠΑ σαν την π@@τσ@ και μπλέκεται στα πόδια μας να προτείνει θέσεις εργασίας και μάλιστα αν δεν δεχθούμε θα μας διαγράψει και από τα μητρώα της .Το οποίο συνεπάγεται ότι δεν θα δικαιούμαστε το επίδομα ανεργίας. Αλήθεια τι γίνεται αν οι εργοδότες όμως μας απορρίψουν τρεις συνεχόμενες φορές;
Η συγκεκριμένη υπάλληλος πάντως προφανώς και δεν μου φταίει σε τίποτα γιατί αυτή εκτελεί απλώς εντολές από πάνω. Ίσως να είναι γραμμή από τον Μητσοτάκη να πετσοκόβουν τα επιδόματα ανεργίας για να μαζέψουν λεφτά να πληρώσουν τους δανειστές μας. Η ΔΥΠΑ έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: ΔΥΠΑ: Διαγραφή Ανέργων που αρνούνται τρεις προτάσεις εργασίας.
Σωστό μέτρο είναι και αφού υπάρχει όπως φαίνεται πρόβλεψη για τους σεζονίστες που είναι το πρόβλημα;
Το ίδιο ισχύει και στην Γερμανία.
- hellegennes
Ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει σοβαρό σύστημα εύρεσης εργασίας.Green Dragon έγραψε: ↑23 Ιαν 2025, 22:20Σωστό μέτρο είναι και αφού υπάρχει όπως φαίνεται πρόβλεψη για τους σεζονίστες που είναι το πρόβλημα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Αυτονόητα πράγματα
-
Έμενα δε μου ήρθε τίποτα. Αλλά αυτά είναι μαλακίες. Ο εργοδότης το πρώτο που θέλει είναι να έχει τον ΕΛΕΓΧΟ του εργαζομενου. Αν καταλάβει πως δε σε κοφτει αν δουλεύεις για αυτόν, θα σε διώξει πρώτος. Άρα δε χρειάζεται να αρνηθείς τίποτα. Δεν είμαστε στην ΕΣΣΔ να δουλεύουμε με το ζόρι.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Και έτσι θα παρουσιάζουν μια ανεργία χαμηλότερη από αυτή που πραγματικά έχουμε. Κάτι που το κάνουν είδη.
Είναι ζήτημα εάν μια φορά με πρότεινε ο οαεδ σε μια θέση εργασίας και μου έχει τύχει να έχω δώσει 7 συνεντεύξεις για δουλειά και να με έχουν απορρίψει.
Είναι ζήτημα εάν μια φορά με πρότεινε ο οαεδ σε μια θέση εργασίας και μου έχει τύχει να έχω δώσει 7 συνεντεύξεις για δουλειά και να με έχουν απορρίψει.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Κάποιος που δεν γνωρίζει την αγορά εργασίας ή απλά είναι κακεντρεχής θα πει ότι κάποιο πρόβλημα έχεις. Στου αλλουνού τον κώλο χίλιες ξυλιές στον δικό μας ούτε μία.
Κατά παράξενο τρόπο , σε όσες αγγελίες βρήκα από τον ΟΑΕΔ και πήρα τηλέφωνο , όλες οι θέσεις είχαν καλυφθεί πριν καν να με καλέσουν για συνέντευξη. Άλλες πάλι φορές δεν με κάλεσαν ποτέ για συνέντευξη.
Μια μόνο φορά μου πρότεινε θέση εργασίας ο ΟΑΕΔ για ένα λογιστικό γραφείο και αυτό επειδή μόλις ορκίστηκα στο μεταπτυχιακό πήγα την επόμενη μέρα και ενημέρωσα τον ΟΑΕΔ. Αλλά σε εκείνη την αγγελία ζητούσαν πεπειραμένο λογιστή να κλείνει ισολογισμούς για τον προσλάβουν με πρόγραμμα απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ!!! Αν είναι δυνατόν.
Μάλλον έχει δώσει γραμμή ο Μητσοτάκης για να κοπούν τα επιδόματα ανεργίας να μαζέψει λεφτά.
Είτε αδιαφορούν από τον ΟΑΕΔ είτε δεν δύνανται.hellegennes έγραψε: ↑23 Ιαν 2025, 22:29Ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει σοβαρό σύστημα εύρεσης εργασίας.Green Dragon έγραψε: ↑23 Ιαν 2025, 22:20Σωστό μέτρο είναι και αφού υπάρχει όπως φαίνεται πρόβλεψη για τους σεζονίστες που είναι το πρόβλημα;
Ανεξάρτητα από το αν αδιαφορούν οι υπάλληλοι , η υπηρεσία δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά.
Τόσα χρόνια δεν με θυμήθηκαν.Green Dragon έγραψε: ↑23 Ιαν 2025, 22:20Σωστό μέτρο είναι και αφού υπάρχει όπως φαίνεται πρόβλεψη για τους σεζονίστες που είναι το πρόβλημα;
Τώρα που βρήκα τον τρόπο να απασχοληθώ τώρα με θυμήθηκαν...
-
Ούτε με εμένα δεν ασχολούνται καθόλου. Τους είπα θέλω ένα 4ωρο για να μην επιβαρύνω το κράτος, και επειδή δεν έχω πολλές ανάγκες, και έχουν να μου στείλουν μήνυμα δύο χρόνια. Μόνο κάτι καριέρες και παπαριές. Αν μου πουν να πάω σε δουλειά θα πάω εννοείται, και για τον χαβαλε. Βέβαια το πρώτο που θα κάνω είναι να γραφτώ στο σωματείο.pylothess έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 01:19Κάποιος που δεν γνωρίζει την αγορά εργασίας ή απλά είναι κακεντρεχής θα πει ότι κάποιο πρόβλημα έχεις. Στου αλλουνού τον κώλο χίλιες ξυλιές στον δικό μας ούτε μία.
Κατά παράξενο τρόπο , σε όσες αγγελίες βρήκα από τον ΟΑΕΔ και πήρα τηλέφωνο , όλες οι θέσεις είχαν καλυφθεί πριν καν να με καλέσουν για συνέντευξη. Άλλες πάλι φορές δεν με κάλεσαν ποτέ για συνέντευξη.
Μια μόνο φορά μου πρότεινε θέση εργασίας ο ΟΑΕΔ για ένα λογιστικό γραφείο και αυτό επειδή μόλις ορκίστηκα στο μεταπτυχιακό πήγα την επόμενη μέρα και ενημέρωσα τον ΟΑΕΔ. Αλλά σε εκείνη την αγγελία ζητούσαν πεπειραμένο λογιστή να κλείνει ισολογισμούς για τον προσλάβουν με πρόγραμμα απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ!!! Αν είναι δυνατόν.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Μη χάσω.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 09:40https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonom ... peristeri/

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ραγδαίες αλλαγές σε επιδόματα ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ
από Green Dragon » 10 Ιούλ 2023, 22:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 268 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
10 Ιούλ 2023, 22:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΔΥΠΑ: 93 νέοι επιχειρηματίες Ρομά στο πρόγραμμα επιχορήγησης 14.800 ευρώ
από Unique » 06 Οκτ 2023, 11:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 164 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
06 Οκτ 2023, 11:13
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 876 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
11 Φεβ 2025, 21:36