δλδ η αποικιακη γκανα ειναι παραδειγμα προς αποφυγη?

δλδ η αποικιακη γκανα ειναι παραδειγμα προς αποφυγη?
Για να γίνεις Ισραήλ χρειάζεσαι Ισραηλινούς...
Ξέρω τι εννοείς αλλά δεν πολεμήσανε αμερκανοι ή αγγλοι για να κανουνε κρατος πρωτα πρωτα κι μετα για να το διατηρησουνε. η θεωρία πως τους κρατάνε ζωντανους οι δυτικοι ειναι λαθος. οταν φκιανανε κρατος δεν το φκιασανε με αμερκανους στρατιωτες ή πολεμοφοδια. ολες οι δυτικες και μη χωρες το 48 ποτε ητανε τους ειχανε εμπαργκο οπλων. μονο απο τσεχοσλοβακι πηραν υλικο - εκει αν θες παιζιε να παιξε ρολο η διασπορα τουςST48410 έγραψε: ↑09 Ιουν 2020, 01:09Δεν ξέρω 2 πράγματα. Τι θα ήταν το Ισραήλ αν βασιζόταν αποκλειστικά σε αυτούς που ζουν εκεί. Δηλαδή έχει ισχυρότατο λόμπι σε Αμερική και επιρροή σε πολλές χώρες του κόσμου. Το δεύτερο ερώτημα είναι συνέπεια του πρώτου. Έχουμε εμείς τόσο ισχυρές ομάδες υποστήριξης παγκοσμίως;
Δεν νομίζω.
Δεν έχω γνώμη. Μου λείπουν αρκετές πληροφορίες. Θεωρώ ότι ο Έλληνας αγαπά την ανεξαρτησία στη θεωρία αλλά αν του ζητηθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για όπλα ή να στείλει τα παιδιά του τριπλή θητεία θα στραβώσει. Επίσης υπάρχουν πράγματα στο κράτος του Ισραήλ που δεν νομίζω ότι ταιριάζουν με την κουλτούρα και τις γενικότερες αξίες μας.Yochanan έγραψε: ↑09 Ιουν 2020, 01:53Ξέρω τι εννοείς αλλά δεν πολεμήσανε αμερκανοι ή αγγλοι για να κανουνε κρατος πρωτα πρωτα κι μετα για να το διατηρησουνε. η θεωρία πως τους κρατάνε ζωντανους οι δυτικοι ειναι λαθος. οταν φκιανανε κρατος δεν το φκιασανε με αμερκανους στρατιωτες ή πολεμοφοδια. ολες οι δυτικες και μη χωρες το 48 ποτε ητανε τους ειχανε εμπαργκο οπλων. μονο απο τσεχοσλοβακι πηραν υλικο - εκει αν θες παιζιε να παιξε ρολο η διασπορα τουςST48410 έγραψε: ↑09 Ιουν 2020, 01:09Δεν ξέρω 2 πράγματα. Τι θα ήταν το Ισραήλ αν βασιζόταν αποκλειστικά σε αυτούς που ζουν εκεί. Δηλαδή έχει ισχυρότατο λόμπι σε Αμερική και επιρροή σε πολλές χώρες του κόσμου. Το δεύτερο ερώτημα είναι συνέπεια του πρώτου. Έχουμε εμείς τόσο ισχυρές ομάδες υποστήριξης παγκοσμίως;
Δεν νομίζω.
για αυτο κι εχουνε καθολικη θητεια, αμυντικη βιομηχανι κλπ. correlation does not imply causation. οι εβραιοι ηταν η πνευματικη και οικονομικη ελιτ της δυσης - για αυτο εχουνε τοσο δυνατη διασπορα παντου και για τον ιδιο λογο οταν μαζευτηκανε να καμουνε κρατος στο τελος βγηκε καλο. προσεξε δε σου λεω οτι δε βοηθησανε οι διασπορικοι αλλα οτι το γεγονος οτι ηταν σε θεση να βοηθησουν οφειλεται στον ιδιο παραγοντα που κανανε κρατος σοβαρο εξ αρχης - οι ιδιοι ειναι προκομενοι σα λαος
Ισχύει, αυτη η εμμονή που έχουν να πληρώνουν τα χρέη και τους φόρους τους δε θα τους βγει σε καλο στο τέλος. εδω θα ειναι τότε και θα το δουνε.
μια αλλη λυση ειναι ηνωμενες πολιτειες ευρωπης, και εχεις ολα τα παραπανω. και πυρηνικα, και μεγεθος, και πορους. το επομενο βημα ηνωμενες πολιτειες γης, και δεν χρειαζεσαι καν πυρηνικα.ST48410 έγραψε: ↑09 Ιουν 2020, 00:22Μα δεν υπάρχει Έλληνας που να μη θέλει να ζει σε μια ανεξάρτητη χώρα. Δεν θέλει όμως να πληρώνει τεράστιους φόρους, δεν θέλει να πηγαίνει 2-3 χρόνια στρατό, δεν θέλει να εκπαιδεύονται στα όπλα οι γυναίκες και θέλει να ζει με βιωτικό επίπεδο ανάλογο των προηγμένων Δυτικών χωρών. Λυπάμαι, όλα αυτά δεν γίνονται μαζί. Για πλάκα όποτε αποφασίσουν Αμερικανοί, Ρώσοι, Γερμανοί, Άγγλοι κλπ σου στήνουν θερμό επεισόδιο, σε εξαναγκάζουν σε κούρσα εξοπλισμών με τους απέναντι και σε στερούν από διαθέσιμους πόρους για ανάπτυξη για τις επόμενες δεκαετίες. Το μόνο που σου μένει είναι συνετή πολιτική, καλή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, καλές διπλωματικές κινήσεις και κατά το δυνατόν επένδυση στο μέλλον που μπορεί κάποιοι συσχετισμοί να σε ευνοήσουν. Αλλιώς φτιάξε πυρηνικά αν μπορείς και ετοιμάσου για φτώχεια, γερή φτώχεια και παλλαϊκή άμυνα. Ας τα πει αυτά ο Καζάκης δημοσίως και όποιος θέλει ας τον ψηφίσει.
Eλα ντε.
Γενικά όταν οι μεγάλες δυνάμεις μοίρασαν την Αφρικανική ήπειρο την χώρισαν σε ζώνες επιρροής. Η Βόρεια Αφρική που ήταν και τότε πολιτιστικά διαφορετική απο την υποσαχάρια ακολούθησε εντελώς διαφορετική πορεία. Στην Βόρεια Αφρική επικράτησε το Ισλάμ ως θρησκεία και τα Αραβικά ως επίσημη γλώσσα. Νοτιότερα της Σαχάρας κυριάρχησαν ευρωπαϊκές γλώσσες και ο χριστιανισμός(αν και όχι τα παραδοσιακά χριστιανικά δόγματα όπως ο καθολικισμός ή ο Αγγλικανισμος).πατησιωτης έγραψε: ↑22 Αύγ 2020, 18:51Eλα ντε.Αυτό μάλλον δεν το ήξερε ο Καζάκης που βρήκε ένα βίντεο όπου ο Γκανέζος βγάζει ένα πατριωτικό λογύδριο και νόμισε ότι πρόκεται για κάποια διακήρυξη ανεξαρτησίας.Αλλά εάν δεις καλά το βίντεο βασικά λέει ότι θα πρέπει να φθάσουμε στο σημείο να μην χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ευρώπης,δεν λέει κάτι για αποικίες διότι ποτέ δεν ήταν γαλλική αποικία.
Αμ ο άλλος που το έβαλε δεν είδε ότι ο Γκανέζος λέει όταν αποκτήσαμε ανεξαρτησία είμαστε πλουσιότεροι από την Κορέα και τώρα αυτοί είναι βιομηχανική χώρα.Για ποιά Κορέα νομίζει ότι μιλάει;για τη Βόρειο;
Εδώ δεν μπορέσατε βρε πουλακιμ να φτιάξετε little ΕΕ (Brexit, παρολίγον Grexit, άνοδος ακροδεξιών κομμάτων στην εξουσία) και μου θες και Ηνωμένες πολιτείες της γηςΑσέβαστος έγραψε: ↑09 Ιουν 2020, 09:17μια αλλη λυση ειναι ηνωμενες πολιτειες ευρωπης, και εχεις ολα τα παραπανω. και πυρηνικα, και μεγεθος, και πορους. το επομενο βημα ηνωμενες πολιτειες γης, και δεν χρειαζεσαι καν πυρηνικα.ST48410 έγραψε: ↑09 Ιουν 2020, 00:22Μα δεν υπάρχει Έλληνας που να μη θέλει να ζει σε μια ανεξάρτητη χώρα. Δεν θέλει όμως να πληρώνει τεράστιους φόρους, δεν θέλει να πηγαίνει 2-3 χρόνια στρατό, δεν θέλει να εκπαιδεύονται στα όπλα οι γυναίκες και θέλει να ζει με βιωτικό επίπεδο ανάλογο των προηγμένων Δυτικών χωρών. Λυπάμαι, όλα αυτά δεν γίνονται μαζί. Για πλάκα όποτε αποφασίσουν Αμερικανοί, Ρώσοι, Γερμανοί, Άγγλοι κλπ σου στήνουν θερμό επεισόδιο, σε εξαναγκάζουν σε κούρσα εξοπλισμών με τους απέναντι και σε στερούν από διαθέσιμους πόρους για ανάπτυξη για τις επόμενες δεκαετίες. Το μόνο που σου μένει είναι συνετή πολιτική, καλή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, καλές διπλωματικές κινήσεις και κατά το δυνατόν επένδυση στο μέλλον που μπορεί κάποιοι συσχετισμοί να σε ευνοήσουν. Αλλιώς φτιάξε πυρηνικά αν μπορείς και ετοιμάσου για φτώχεια, γερή φτώχεια και παλλαϊκή άμυνα. Ας τα πει αυτά ο Καζάκης δημοσίως και όποιος θέλει ας τον ψηφίσει.
εχει μερικα σκαμπανεβασματα ο δρομος, αλλα δεν υπαρχει αλλος, εκει θα οδηγηθουμε με οποιον τροπο.Ju-87 έγραψε: ↑07 Μάιος 2021, 14:56Εδώ δεν μπορέσατε βρε πουλακιμ να φτιάξετε little ΕΕ (Brexit, παρολίγον Grexit, άνοδος ακροδεξιών κομμάτων στην εξουσία) και μου θες και Ηνωμένες πολιτείες της γηςΑσέβαστος έγραψε: ↑09 Ιουν 2020, 09:17μια αλλη λυση ειναι ηνωμενες πολιτειες ευρωπης, και εχεις ολα τα παραπανω. και πυρηνικα, και μεγεθος, και πορους. το επομενο βημα ηνωμενες πολιτειες γης, και δεν χρειαζεσαι καν πυρηνικα.ST48410 έγραψε: ↑09 Ιουν 2020, 00:22
Μα δεν υπάρχει Έλληνας που να μη θέλει να ζει σε μια ανεξάρτητη χώρα. Δεν θέλει όμως να πληρώνει τεράστιους φόρους, δεν θέλει να πηγαίνει 2-3 χρόνια στρατό, δεν θέλει να εκπαιδεύονται στα όπλα οι γυναίκες και θέλει να ζει με βιωτικό επίπεδο ανάλογο των προηγμένων Δυτικών χωρών. Λυπάμαι, όλα αυτά δεν γίνονται μαζί. Για πλάκα όποτε αποφασίσουν Αμερικανοί, Ρώσοι, Γερμανοί, Άγγλοι κλπ σου στήνουν θερμό επεισόδιο, σε εξαναγκάζουν σε κούρσα εξοπλισμών με τους απέναντι και σε στερούν από διαθέσιμους πόρους για ανάπτυξη για τις επόμενες δεκαετίες. Το μόνο που σου μένει είναι συνετή πολιτική, καλή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, καλές διπλωματικές κινήσεις και κατά το δυνατόν επένδυση στο μέλλον που μπορεί κάποιοι συσχετισμοί να σε ευνοήσουν. Αλλιώς φτιάξε πυρηνικά αν μπορείς και ετοιμάσου για φτώχεια, γερή φτώχεια και παλλαϊκή άμυνα. Ας τα πει αυτά ο Καζάκης δημοσίως και όποιος θέλει ας τον ψηφίσει.