Στρακαστρουκας έγραψε: ↑01 Δεκ 2020, 01:29
Υδράργυρος έγραψε: ↑01 Δεκ 2020, 01:17
Το ιραν ειναι ενα θεοκρατικο καθεστως που στηνει κρεμαλες στις πλατειες. Τους σκεφτεσαι να εχουν πυρηνικα; απορω με τον κοσμο που ονειρευεστε καποιοι
To Iραν ειναι απο τα ποιο δημοκρατικα καθεστωτα στην περιοχη. Το προβλημα δεν ειναι το Ιραν. Το προβλημα ειναι οι ΗΠΑ και το Ισραηλ που κανουν συστηματικα εγκληματα που παραβιαζουν το διεθνες δικαιο και μενουν ατιμωρητοι
Οι Ιρανοί δεν είναι μόνον μουσουλμάνοι, την έχουν δει και Πέρσες, μεγάλη αυτοκρατορία, αρχαίος λαός κλπ.
Είναι αλαζόνες όσο δεν παίρνει, βλέπουν τους υπόλοιπους μουσουλμάνους λιγάκι υποδεέστερους.
Και μόνον λόγω της νοοτροπίας τους καλό είναι να μην έχουν όπλα μαζικής καταστροφής, αν προσθέσεις και την θρησκεία, το τερματίζουν.
Είναι νοήμονες ώστε να μην τα χρησιμοποιήσουν, αλλά από όλους τους μουσουλμάνους είναι αυτοί που αν τους φέρεις στο σημείο να τα χρησιμοποιήσουν, δεν θα κωλώσουν ούτε δευτερόλεπτο. Μιλάω για τους κυβερνώντες, όχι για τα ερπετά που ζώνονται εκρηκτικά. Αν έχουν ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά για τους ίδιους και για κάποιον πολύ περίεργο λόγο κρίνουν ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν, δεν θα τους απασχολήσει καθόλου ότι θα ρημάξουν τους άλλους, τη φύση, τον πλανήτη, αυτά είναι λεπτομέρειες.
Λιγάκι άσχετο, λιγάκι όμως, για να δείτε την νοοτροπία τους.
Περιστατικό όταν είχα πάει διακοπές στη Γαλλική Ριβιέρα:
Μεσανατολίτισσα μπαίνει στο ξενοδοχείο με έναν σκασμό σακούλες με ακριβά ψώνια, βλέπει την ουρά (καμιά δεκαριά άτομα) στον ανελκυστήρα, πάει στη ρεσεψιόν, μιλάει στον Μεσανατολίτη υπάλληλο και αυτός έρχεται να την βοηθήσει να μας φάει τη σειρά.
Μας κάνει νόημα να πάμε στην άκρη, αρχίσει του κουτρούλη ο γάμος από όσους ήξεραν γαλλικά (πλην της Juno), "η κυρία δεν αισθάνεται καλά", "και τις σακούλες πώς τις κουβαλάει;" κλπ.
Φυσικά η μαντάμ περνάει μέσα
Μ-Ο-Ν-Η ---Τ-Η-Σ, ο υπάλληλος στέκεται φρουρός, μην μπει κανένας πληβείος μαζί της και την μολύνει, και αυτή, μην χάσει, γυρίζει προς την ξεναγό μας που την είχε περάσει γενεές δεκατέσσερις και λέει τις γνωστές βλακείες "ξέρετε ποια είμαι εγώ, ο άντρας μου είναι μεγάλος, η γενιά μου μπλα μπλα μπλα και εμείς είχαμε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία της αρχαιότητας".
Και τότε επεμβαίνει η Juno και λέει "και εμείς καταστρέψαμε αυτήν την αυτοκρατορία περισσότερες από μία φορές, Και τώρα πραγματικά δεν αισθάνεστε καλά, ανεβείτε πρώτη".

Έλιωσαν όλοι στα γέλια πλην δύο Αμερικανών που τους μεταφράσαμε και γέλασαν μετά. Η ξεναγός μου είπε πως ήμουν λίγο επιθετική, καλά έκανα. Την είδα άλλη μία φορά στο πρωινό και με κάρφωνε, αλλά δεν έπαθα κάτι.