Τραμπ "εν τούτω Νίκα". Με τον τίμιο σταυρό κάνε την Αμερική ανίκητη!

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Κοκκορας
Phorum.gr user: Κόκκορας

Re: Τραμπ "εν τούτω Νίκα". Με τον τίμιο σταυρό κάνε την Αμερική ανίκητη!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κοκκορας » 26 Μαρ 2025, 04:52

Jimmy81 έγραψε:
26 Μαρ 2025, 04:47
Της πλάκας η προφορά του Ελπιδοφόρου.
αυτο ποτε δεν ειναι προβλημα για τα αγγλικα!διοτι μονο στην βρετανια εχουν διακοσιες προφορες
αμα βαλουμε και αυστραλους,νοτιοαφρικανους,αμερικανους

το σωσε γινεται,δεν βγαινει ακρη

κανενας δεν εχει προβλημα με την προφορα,αρκει να ξερει αγγλικα και να καταλαβαινει ο αλλος τι λεει.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Μαρ 2025, 04:54

Κοκκορας έγραψε:
26 Μαρ 2025, 04:46
Saturn έγραψε:
26 Μαρ 2025, 04:42
Για τον προφήτη Ηλία, κράτα πισινή Κόκκορα

Οι γραφές και οι Πατέρες λένε οτι δεν γνώρισε θάνατο ακόμη

Με πνεύμα Ηλιού, υπάρχουν πολλά δυνητικά πρόσωπα στην Ιστορία, με πνεύμα Ηλιού ήταν και ο Άη Γιάννης ο Πρόδρομος

Θυμήσου και για τον άλλον Άγιο, τον Ιωάννη τον Θεολόγο, τί είπε ο ίδιος ο Χριστός:
όταν ο Απόστολος Πέτρος ρώτησε τον Χριστό μας περί του Ιωάννη «ούτος δε τι; δηλαδή, αυτός τι θα απογίνει; καλά, εμένα μου είπες τι θα γίνω, αλλά ο Ιωάννης; Ο Κύριός μας απήντησε: «εάν αυτόν θέλω μένειν έως έρχομαι, τι προς σε;» (Ιω. κα’, 22) δηλαδή· «εάν εγώ θέλω να τον κρατήσω ζωντανό μέχρι που θα ξαναέλθω, στην Δεύτερη Παρουσία μου, εσένα τι σε νοιάζει; τι σε ενδιαφέρει; αυτό είναι θέμα δικό μου».
αυτη η τελευταια ηταν μια καλη απαντηση σε οσους περιαυτολογουμε και αργολογουμε,τιποτα παραπανω
Είναι ξεκάθαρα τα λόγια του Χριστού

Εαν Εκείνος έχει θέλει να κρατήσει σε κάποια "κατάσταση" κάποιον πριν πεθάνει, δεν υπάρχει κανείς στον οποίο να πρέπει να δώσει λογαριασμό αν θα το κάνει και αν μπορεί να το κάνει, και ούτε χρειάζεται ούτε μπορούμε να τα ξέρουμε όλα. Εμας δουλειά μας είναι να κοιτάμε την δουλειά μας
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Μαρ 2025, 05:02

Κοκκορας έγραψε:
26 Μαρ 2025, 04:50
Saturn έγραψε:
26 Μαρ 2025, 04:36
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Και προσυπογράφω το τελευταίο, πρωτίστως για την αφεντιά μου.

By the way, μην παρεξηγήσεις και νομίζεις οτι μιλας με καμια ΓΟΧ ξερω γω. Φτου μακρυα.

Όμως, τα πράγματα, δεν είναι καθόλου καλά. Καθόλου.
για γοχ εμενα μου αρκουν οι απαντησεις του Παισιου(τι παγανιστης ,τι καθολικος; για ημερολογιο μιλαμε!!)

επισης δες και τον πατριαρχη αυτον,τον φωναζαν,αλλα ο παισιος κατεβηκε και τον ασπαστηκε και ειχε μονο καλα λογια να πει!
εχουμε δει σε πολλα βιντεο τον παισιο; οχι φυσικα!τα απεφευγε!ομως υπαρχει αυτο!μπροστα σε κοσμο τον ασπαστηκε
γιατι; γιατι γνωριζει τι μελλει συμβει,τον ντορο που θα σηκωθει για αυτον,οποτε το εκανε δημοσια

μην κανουμε ο καθενας μπαιρακι!εχουμε ιερα συνοδο και τι δεν εχουμε,εμεις θα τα αποφασιζουμε αυτα;
νομιζω ετσι δημιουργουνται οι αιρεσεις ο καθενας κανει του κεφαλιου του...
Πού το είδες το μπαιράκι?
Επειδή ειναι αργά και δεν θέλω να πω σε μακροσκελή συζήτηση, μπαιράκι δεν σηκώνει κανείς μέσα στην Εκκλησία και κάνει υπακοή. Έχει υποχρέωση όμως να μιλά και να διαμαρτύρεται για θέματα ΠΙΣΤΕΩΣ.

Δεν έβαλα στην κουβέντα τον Πατριάρχη. Και δεν θέλω να τον βάλω στην κουβέντα εδώ.
Εμένα Πατριάρχης μου για την ώρα ειναι ο Βαρθολομαίος.
Έτερον εκάτερον.

Ο Άγιος Παίσιος μαζί με άλλους πολλούς (αν οχι όλους) μοναχούς του Αγίου Όρους, είχαν διακόψει επικοινωνία με το Πατριαρχείο. Το ξέρεις. Μετά μαζεύτηκε κάπως η κατάσταση, δεν τα θυμάμαι καλά, προφανώς για το καλό της Εκκλησίας τότε, επήλθε επανασύνδεση.
Το βίντεο τραβηχτηκε εν αγνοία του αλλά κι εγώ το βρίσκω συγκλονιστικό και όποτε το βλέπω συγκινούμαι αφάνταστα.

Απο κει και πέρα, βλέπουμε τί γίνεται, παρακολουθούμε...και αυτά πουν βλέπουμε είναι πολλά. Και τα μεν και τα δε. Και τα καλά και τα άσχημα.

Ο Θεός να ελεήσει και να φωτίσει.

Αυτά τα πολύ λίγα.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Μαρ 2025, 05:07

Jimmy81 έγραψε:
26 Μαρ 2025, 04:47
Έξυπνος μαρκετίστας και ο Τράμπας. Τους δουλεύει όλους, μαζί και τον εαυτό του.
:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 26 Μαρ 2025, 05:56

----χμμμ αυτο αξιζει το δικο του νημα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Κοκκορας
Phorum.gr user: Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κοκκορας » 29 Μαρ 2025, 01:18

Saturn έγραψε:
26 Μαρ 2025, 05:02
Κοκκορας έγραψε:
26 Μαρ 2025, 04:50
Saturn έγραψε:
26 Μαρ 2025, 04:36
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Και προσυπογράφω το τελευταίο, πρωτίστως για την αφεντιά μου.

By the way, μην παρεξηγήσεις και νομίζεις οτι μιλας με καμια ΓΟΧ ξερω γω. Φτου μακρυα.

Όμως, τα πράγματα, δεν είναι καθόλου καλά. Καθόλου.
για γοχ εμενα μου αρκουν οι απαντησεις του Παισιου(τι παγανιστης ,τι καθολικος; για ημερολογιο μιλαμε!!)

επισης δες και τον πατριαρχη αυτον,τον φωναζαν,αλλα ο παισιος κατεβηκε και τον ασπαστηκε και ειχε μονο καλα λογια να πει!
εχουμε δει σε πολλα βιντεο τον παισιο; οχι φυσικα!τα απεφευγε!ομως υπαρχει αυτο!μπροστα σε κοσμο τον ασπαστηκε
γιατι; γιατι γνωριζει τι μελλει συμβει,τον ντορο που θα σηκωθει για αυτον,οποτε το εκανε δημοσια

μην κανουμε ο καθενας μπαιρακι!εχουμε ιερα συνοδο και τι δεν εχουμε,εμεις θα τα αποφασιζουμε αυτα;
νομιζω ετσι δημιουργουνται οι αιρεσεις ο καθενας κανει του κεφαλιου του...
Πού το είδες το μπαιράκι?
Επειδή ειναι αργά και δεν θέλω να πω σε μακροσκελή συζήτηση, μπαιράκι δεν σηκώνει κανείς μέσα στην Εκκλησία και κάνει υπακοή. Έχει υποχρέωση όμως να μιλά και να διαμαρτύρεται για θέματα ΠΙΣΤΕΩΣ.

Δεν έβαλα στην κουβέντα τον Πατριάρχη. Και δεν θέλω να τον βάλω στην κουβέντα εδώ.
Εμένα Πατριάρχης μου για την ώρα ειναι ο Βαρθολομαίος.
Έτερον εκάτερον.

Ο Άγιος Παίσιος μαζί με άλλους πολλούς (αν οχι όλους) μοναχούς του Αγίου Όρους, είχαν διακόψει επικοινωνία με το Πατριαρχείο. Το ξέρεις. Μετά μαζεύτηκε κάπως η κατάσταση, δεν τα θυμάμαι καλά, προφανώς για το καλό της Εκκλησίας τότε, επήλθε επανασύνδεση.
Το βίντεο τραβηχτηκε εν αγνοία του αλλά κι εγώ το βρίσκω συγκλονιστικό και όποτε το βλέπω συγκινούμαι αφάνταστα.

Απο κει και πέρα, βλέπουμε τί γίνεται, παρακολουθούμε...και αυτά πουν βλέπουμε είναι πολλά. Και τα μεν και τα δε. Και τα καλά και τα άσχημα.

Ο Θεός να ελεήσει και να φωτίσει.

Αυτά τα πολύ λίγα.
ποτε ειχε διακοψει επικοινωνια ο Παισιος με το πατριαρχειο; πρωτη φορα το ακουω!
εχουμε ενα σωρο αρχιμανδριτες,μητροπολιτες,Αγιους κ.λπ αυτωνων δουλεια ειναι να διαμαρτυρονται αν γινει καμια στραβη ποτε απο καποιον και να λαβουν τα μετρα
οχι δικη μας!εμεις το πολυ να πουμε μια καφενειακη αποψη,μεχρι εκει.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 29 Μαρ 2025, 08:54

https://tasthyras.wordpress.com/2019/03 ... %8C%CF%83/

Είχε διακόψει μαζί με άλλους Αγιορείτες την μνημόνευση του Αθηναγόρα

(…) Ἔτσι, μπροστά σέ αὐτό τό ξεθεμελίωμα τῆς ἐκκλησιαστικῆς παράδοσης, ὁ ἁγιορειτικός μοναχισμός (Μονές, Σκῆτες καί Κελιά) ἀκολουθώντας τή μακραίωνη ἐκκλησιαστική καί κανονική παράδοση[2] ἔπαψαν νά ἀναγνωρίζουν τόν Πατριάρχη Ἀθηναγόρα ὡς Ὀρθόδοξο Πατριάρχη καί διέκοψαν τή μνημόνευση τοῦ ὀνόματός του (ἀπό τό 1970 μέχρι τό θάνατό του (7.7.1972)) σέ ἔνδειξη διαμαρτυρίας γιά τήν οἰκουμενιστική του πολιτική.

«Ἡ διακοπή τοῦ Μνημοσύνου ἀποτελεῖ ἄρνησιν καί πράξιν ἀντιστάσεως, ἐν ὄψει διαγραφομένου κινδύνου», τόνιζε προφητικά ἡ Ἱ. Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὂρους σέ ἔγγραφό της.

Σέ αὐτούς πού πρωτοστάτησαν στήν τολμηρή καί ὁμολογιακή αὐτή ἐνέργεια ἐναντίον τοῦ Ἀθηναγόρα ἀνῆκε καί ὁ Ἃγ. Παΐσιος ὁ ὁποῖος μοναχός, τότε, στήν Ἱ. Μ. Σταυρονικήτα συνήργησε τά μέγιστα, μαζί μέ τόν Καθηγούμενο ἀρχιμ. Βασίλειο Γοντικάκη, ὥστε καί ἡ Μονή του νά διακόψει τό μνημόσυνο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη.

Μάλιστα ὁ Ἅγ. Παΐσιος, ὁ ἡγούμενος π. Βασίλειος Γοντικάκης καί ὁ ἱερομ. Γρηγόριος στήν ἀπό 21.11.1968 κοινή ἐπιστολή τους, χαρακτήρισαν τά λεχθέντα καί πραχθέντα ὑπό τοῦ Ἀθηναγόρα ὡς «ἀκατανόητα καί δυστυχῶς βλάσφημα διά τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν» καί σημείωσαν: «ἡ ἂρνησι πρός τόν Πατριάρχη δέν εἶναι ἂρνησι πρός τήν ἀγάπην οὒτε πρός τήν ἑνότητα. Εἶναι “ὂχι” πρός τό ψεῦδος καί “ναί” πρός τήν Ἀλήθεια» («Ὀρθόδοξος Τύπος», τ. 98/1.3.1969, σ. 4 καί τ. 1680/9.3.2007, σ. 5)!
......
Συγκινητικά εἶναι τά λόγια τοῦ Ἁγ. Παϊσίου : «ἐπειδή ἔφθασαν μέχρι τό ἐρημητήριό μου θλιβερές εἰδήσεις διά τήν Ἁγίαν Ὀρθοδοξίαν μας, ἐπόνεσα πολύ καί ἐθεώρησα καλό νά γράψω αὐτά πού ἒνοιωθα». Πονάει πολύ ὁ Ἅγιος, τόσο γιά τήν πτώση τοῦ Πατριάρχη («διά τήν γραμμήν καί κοσμικήν ἀγάπην, δυστυχῶς, τοῦ πατέρα μας κ. Ἀθηναγόρα»), ὅσο καί γιά τό συνακόλουθο σκανδαλισμό πού προξενεῖ στίς ψυχές τῶν Ὀρθοδόξων πιστῶν – «τόν μεγάλον σάλον πού γίνεται εἰς τήν Ἐκκλησίαν μας … νά κατασκανδαλίσῃ, ὅμως, ὅλους ἐμᾶς, τά τέκνα τῆς Ὀρθοδοξίας, μικρά καί μεγάλα, πού ἔχουν φόβο Θεοῦ», ὅπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Εἴθε τό ἔμπονο ἐνδιαφέρον καί τήν ποιμαντική εὐαισθησία τοῦ ἁπλοῦ μοναχοῦ Ἁγ. Παϊσίου νά τά ἀποκτήσουν καί οἱ τά πρῶτα φέροντες ποιμένες τῆς Ὀρθοδοξίας μας!

2. Οἰκουμενισμός = Πνευματική μοιχεία:

Ποιά εἶναι ἡ πτώση τοῦ Πατριάρχη Ἀθηναγόρα κατά τόν Ἃγ. Παΐσιο; Μέ «βαθύ πόνο», λεπτότητα, ἀλλά καί ἐξαιρετική παρρησία ἐγκαλεῖ τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη γιά πνευματική μοιχεία: «ἀγάπησε μίαν ἄλλην γυναίκα μοντέρνα, πού λέγεται Παπική Ἐκκλησία, διότι ἡ Ὀρθόδοξος Μητέρα μας δέν τοῦ κάμνει καμμίαν ἐντύπωσι, ἐπειδή εἶναι πολύ σεμνή». Ἡ συγκλονιστική αὐτή φράση τοῦ Ἁγίου Παϊσίου μᾶς θυμίζει παλαιοδιαθηκικό προφητικό λόγο τῶν μεγάλων Προφητῶν Ἱερεμία, Ἰεζεκιήλ, Ὠσηέ[1], οἱ ὁποῖοι ἐγκαλοῦσαν τήν πνευματική ἡγεσία τοῦ Ἰσραήλ γιά «πνευματική μοιχεία», ὅταν ἐγκατέλειπε τήν Πίστη τῶν Πατέρων του καί ἀκολουθοῦσε τά εἴδωλα. Γιά τόν Ἃγ. Παΐσιο τόσο φοβερή εἶναι ἡ πτώση τοῦ Πατριάρχη στόν Οἰκουμενισμό!

3. Οἰκουμενισμός = «συνεταιρισμός ἁμαρτωλῶν» = πρόκληση στή «μέλλουσα ὀργή τοῦ Θεοῦ»!

Μέ περιεκτικό λόγο ὁ Ἅγιος ἀναφέρεται στίς τραγικές ποιμαντικές συνέπειες τῆς οἰκουμενιστικῆς πολιτικῆς τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, τίς ὁποῖες ὑφίσταται ἡ Ἐκκλησία μας μέχρι καί σήμερα. Γράφει χαρακτηριστικά: «Τό ἀποτέλεσμα ἦταν νά ἀναπαύσῃ μέν ὅλα τά κοσμικά παιδιά, πού ἀγαποῦν τόν κόσμον καί ἔχουν τήν κοσμικήν αὐτήν ἀγάπην, νά κατασκανδαλίσῃ, ὅμως, ὅλους ἐμᾶς, τά τέκνα τῆς Ὀρθοδοξίας, μικρά καί μεγάλα, πού ἔχουν φόβο Θεοῦ»

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Αγίου (σε σπόιλερ)
SpoilerShow
Ὁμολογιακή ἐπιστολή τοῦ Ὁσίου Παϊσίου κατά τῶν οἰκουμενιστικῶν καί φιλενωτικῶν κινήσεων τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Ἀθηναγόρα

Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 23ῃ Ἰανουαρίου 1969

Σεβαστέ πάτερ Χαράλαμπε,

Ἐπειδή βλέπω τόν μεγάλον σάλον, πού γίνεται εἰς τήν Ἐκκλησίαν μας, ἐξ αἰτίας τῶν διαφόρων φιλενωτικῶν κινήσεων καί τῶν ἐπαφῶν τοῦ Πατριάρχου μετά τοῦ Πάπα, ἐπόνεσα καί ἐγώ σάν τέκνον Της καί ἐθεώρησα καλόν, ἐκτός ἀπό τίς προσευχές μου, νά στείλω καί ἕνα μικρό κομματάκι κλωστή (πού ἔχω σάν φτωχός μοναχός), διά νά χρησιμοποιηθῇ καί αὐτό, ἔστω καί γιά μιά βελονιά, διά τό πολυκομματιασμένο φόρεμα τῆς Μητέρας μας. Πιστεύω ὅτι θά κάμετε ἀγάπην καί θά τό χρησιμοποιήσετε διά μέσου του θρησκευτικοῦ σας φύλλου. Σᾶς εὐχαριστῶ.

Θά ἤθελα νά ζητήσω συγγνώμην ἐν πρώτοις ἀπ’ ὅλους, πού τολμῶ νά γράψω κάτι, ἐνῶ δέν εἶμαι οὔτε ἅγιος οὔτε θεολόγος. Φαντάζομαι ὅτι θά μέ καταλάβουν ὅλοι, ὅτι τά γραφόμενά μου δέν εἶναι τίποτε ἄλλο παρά ἕνας βαθύς μου πόνος διά τήν γραμμήν καί κοσμικήν ἀγάπην δυστυχῶς τοῦ πατέρα μας κ. Ἀθηναγόρα. Ὅπως φαίνεται,ἀγάπησε μίαν ἄλλην γυναίκα μοντέρνα, πού λέγεται Παπική Ἐκκλησία, διότι ἡ Ὀρθόδοξος Μητέρα μας δέν τοῦ κάμνει καμμίαν ἐντύπωσι, ἐπειδή εἶναι πολύ σεμνή. Αὐτή ἡ ἀγάπη, πού ἀκούσθηκε ἀπό τήν Πόλι, βρῆκε ἀπήχησι σέ πολλά παιδιά του, πού τήν ζοῦν εἰς τάς πόλεις. Ἄλλωστε αὐτό εἶναι καί τό πνεῦμα τῆς ἐποχῆς μας: ἡ οἰκογένεια νά χάσῃ τό ἱερό νόημά της ἀπό τέτοιου εἴδους ἀγάπες, πού ὡς σκοπόν ἔχουν τήν διάλυσιν καί ὄχι τήν ἕνωσιν…

Μέ μία τέτοια περίπου κοσμική ἀγάπη καί ὁ Πατριάρχης μας φθάνει στή Ρώμη. Ἐνῶ θά ἔπρεπε νά δείξῃ ἀγάπη πρῶτα σέ μᾶς τά παιδιά του καί στή Μητέρα μας Ἐκκλησία, αὐτός, δυστυχῶς, ἔστειλε τήν ἀγάπη του πολύ μακριά. Τό ἀποτέλεσμα ἦταν νά ἀναπαύσῃ μέν ὅλα τά κοσμικά παιδιά, πού ἀγαποῦν τόν κόσμον καί ἔχουν τήν κοσμικήν αὐτήν ἀγάπην, νά κατασκανδαλίσῃ, ὅμως, ὅλους ἐμᾶς, τά τέκνα τῆς Ὀρθοδοξίας, μικρά καί μεγάλα, πού ἔχουν φόβο Θεοῦ.

Μετά λύπης μου, ἀπό ὅσους φιλενωτικούς ἔχω γνωρίσει, δέν εἶδα νά ἔχουν οὔτε ψίχα πνευματική οὔτε φλοιό. Ξέρουν, ὅμως, νά ὁμιλοῦν γιά ἀγάπη καί ἑνότητα, ἐνῶ οἱ ἴδιοι δέν εἶναι ἑνωμένοι μέ τόν Θεόν, διότι δέν Τόν ἔχουν ἀγαπήσει.

Θά ἤθελα νά παρακαλέσω θερμά ὅλους τους φιλενωτικούς ἀδελφούς μας: Ἐπειδή τό θέμα τῆς ἑνώσεως τῶν Ἐκκλησιῶν εἶναι κάτι τό πνευματικόν καί ἀνάγκην ἔχουμε πνευματικῆς ἀγάπης, ἄς τό ἀφήσουμε σέ αὐτούς πού ἀγαπήσανε πολύ τόν Θεόν καί εἶναι θεολόγοι, σάν τούς Πατέρας τῆς Ἐκκλησίας, καί ὄχι νομολόγοι, πού προσφέρανε καί προσφέρουν ὁλόκληρο τόν ἑαυτόν τούς εἰς τήν διακονίαν τῆς Ἐκκλησίας (ἀντί μεγάλης λαμπάδας), τούς ὁποίους ἄναψε τό πῦρ τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ καί ὄχι ὁ ἀναπτήρας τοῦ νεωκόρου. Ἄς γνωρίζωμεν ὅτι δέν ὑπάρχουν μόνον φυσικοί νόμοι, ἀλλά καί πνευματικοί. Ἑπομένως ἡ μέλλουσα ὀργή τοῦ Θεοῦ δέν μπορεῖ νά ἀντιμετωπισθῇ μέ συνεταιρισμόν ἁμαρτωλῶν (διότι διπλήν ὀργήν θά λάβωμεν), ἀλλά μέ μετάνοιαν καί τήρησιν τῶν ἐντολῶν τοῦ Κυρίου.

Ἐπίσης ἄς γνωρίσωμεν καλά ὅτι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία μας δέν ἔχει καμμίαν ἔλλειψιν. Ἡ μόνη ἔλλειψις, πού παρουσιάζεται, εἶναι ἡ ἔλλειψις σοβαρῶν Ἱεραρχῶν καί Ποιμένων μέ πατερικές ἀρχές. Εἶναι ὀλίγοι οἱ ἐκλεκτοί . ὅμως, δέν εἶναι ἀνησυχητικόν. Ἡ Ἐκκλησία εἶναι Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ καί Αὐτός τήν κυβερνάει. Δέν εἶναι Ναός, πού κτίζεται ἀπό πέτρες, ἄμμο καί ἀσβέστη ἀπό εὐσεβεῖς καί καταστρέφεται μέ φωτιά βαρβάρων, ἀλλά εἶναι ὁ ἴδιος ὁ Χριστός «καί ὁ πεσών ἐπί τόν λίθον τοῦτον συνθλασθήσεται, ἐφ’ ὃν δ’ ἄν πέσῃ λικμήσει αὐτόν» (Ματθ. κα΄44-45). Ὁ Κύριος, ὅταν θά πρέπῃ, θά παρουσιάσῃ τούς Μάρκους τούς Εὐγενικούς καί τούς Γρηγορίους Παλαμᾶδες, διά νά συγκεντρώσουν ὅλα τά κατασκανδαλισμένα ἀδέλφια μας, διά νά ὁμολογήσουν τήν Ὀρθόδοξον Πίστιν, νά στερεώσουν τήν Παράδοσιν καί νά δώσουν χαράν μεγάλην εἰς τήν Μητέρα μας.

Εἰς τούς καιρούς μας βλέπομεν ὅτι πολλά πιστά τέκνα τῆς Ἐκκλησίας μας, Μοναχοί καί λαϊκοί, ἔχουν δυστυχῶς ἀποσχισθῆ ἀπό αὐτήν ἐξ αἰτίας τῶν φιλενωτικῶν. Ἔχω τήν γνώμην ὅτι δέν εἶναι καθόλου καλόν νά ἀποχωριζώμεθα ἀπό τήν Ἐκκλησίαν κάθε φοράν πού θά πταίῃ ὁ Πατριάρχης . ἀλλά ἀπό μέσα, κοντά στήν Μητέρα Ἐκκλησία ἔχει καθῆκον καί ὑποχρέωσι ὁ καθένας ν’ ἀγωνίζεται μέ τόν τρόπον του. Τό νά διακόψῃ τό μνημόσυνον τοῦ Πατριάρχου, νά ἀποσχισθῇ καί νά δημιουργήσῃ ἰδικήν του Ἐκκλησίαν καί νά ἐξακολουθῇ νά ὁμιλῇ ὑβρίζοντας τόν Πατριάρχην, αὐτό, νομίζω, εἶναι παράλογον.

Ἐάν διά τήν α ἤ τήν β λοξοδρόμησι τῶν κατά καιρούς Πατριαρχῶν χωριζώμεθα καί κάνωμε δικές μας Ἐκκλησίες – Θεός φυλάξοι! – θά ξεπεράσωμε καί τούς Προτεστάντες ἀκόμη. Εὔκολα χωρίζει κανείς καί δύσκολα ἐπιστρέφει. Δυστυχῶς, ἔχουμε πολλές «Ἐκκλησίες» στήν ἐποχή μας. Δημιουργήθηκαν εἴτε ἀπό μεγάλες ὁμάδες ἢ καί ἀπό ἕνα ἄτομο ἀκόμη. Ἐπειδή συνέβη στό Καλύβι των (ὁμιλῶ διά τά ἐν Ἁγίῳ Ὄρει συμβαίνοντα) νά ὑπάρχῃ καί Ναός, ἐνόμισαν ὅτι μποροῦν νά κάνουν καί δική τους ἀνεξάρτητη Ἐκκλησία. Ἐάν οἱ φιλενωτικοί δίνουν τό πρῶτο πλῆγμα στήν Ἐκκλησία, αὐτοί, οἱ ἀνωτέρω, δίνουν τό δεύτερο. Ἄς εὐχηθοῦμε νά δώσῃ ὁ Θεός τόν φωτισμόν Του σέ ὅλους μας καί εἰς τόν Πατριάρχην μας κ. Ἀθηναγόραν, διά νά γίνῃ πρῶτον ἡ ἕνωσις αὐτῶν τῶν «ἐκκλησιῶν», νά πραγματοποιηθῇ ἡ γαλήνη ἀνάμεσα στό σκανδαλισμένο Ὀρθόδοξο πλήρωμα, ἡ εἰρήνη καί ἡ ἀγάπη μεταξύ τῶν Ὀρθοδόξων Ἀνατολικῶν Ἐκκλησιῶν καί κατόπιν ἄς γίνῃ σκέψις διά τήν ἕνωσιν μετά τῶν ἄλλων «Ὁμολογιῶν», ἐάν καί ἐφ’ ὅσον εἰλικρινῶς ἐπιθυμοῦν νά ἀσπασθοῦν τό Ὀρθόδοξον Δόγμα.

Θά ἤθελα ἀκόμη νά εἰπῶ ὅτι ὑπάρχει καί μία τρίτη μερίδα μέσα εἰς τήν Ἐκκλησίαν μας. Εἶναι ἐκεῖνοι οἱ ἀδελφοί, πού παραμένουν μέν πιστά τέκνα Αὐτῆς, δέν ἔχουν ὅμως συμφωνίαν πνευματικήν ἀναμεταξύ τους. Ἀσχολοῦνται μέ τήν κριτικήν ὁ ἕνας τοῦ ἄλλου καί ὄχι διά τό γενικώτερον καλόν τοῦ ἀγῶνος. Παρακολουθεῖ δέ ὁ ἕνας τόν ἄλλον (περισσότερον ἀπό τόν ἑαυτόν του) εἰς τό τί θά εἰπῇ ἢ τί θά γράψῃ, διά νά τόν κτυπήσῃ κατόπιν ἀλύπητα. Ἐνῶ ὁ ἴδιος, ἄν ἔλεγε ἡ ἔγραφε τό ἴδιο πρᾶγμα, θά τό ὑπεστήριζε καί μέ πολλές μάλιστα μαρτυρίες τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί τῶν Πατέρων. Τό κακό, πού γίνεται εἶναι μεγάλο, διότι ἀφ’ ἑνός μέν ἀδικεῖ τόν πλησίον του, ἀφ’ ἑτέρου δέ καί τόν γκρεμίζει μπροστά στά μάτια τῶν ἄλλων πιστῶν. Πολλές φορές σπέρνει καί τήν ἀπιστία στίς ψυχές τῶν ἀδυνάτων, διότι τούς σκανδαλίζει. Δυστυχῶς, μερικοί ἀπό ἐμᾶς ἔχουμε παράλογες ἀπαιτήσεις ἀπό τούς ἄλλους. Θέλουμε οἱ ἄλλοι νά ἔχουν τόν ἴδιο μέ ἐμᾶς πνευματικόν χαρακτήρα. Ὅταν κάποιος ἄλλος δέν συμφωνῇ μέ τόν χαρακτήρα μας, δηλαδή ἢ εἶναι ὀλίγον ἐπιεικής ἢ ὀλίγον ὀξύς, ἀμέσως βγάζομε τό συμπέρασμα ὅτι δέν εἶναι πνευματικός ἄνθρωπος. Ὅλοι χρειάζονται εἰς τήν Ἐκκλησίαν. Ὅλοι οἱ Πατέρες προσέφεραν τάς ὑπηρεσίας των εἰς Αὐτήν. Καί οἱ ἤπιοι χαρακτῆρες καί οἱ αὐστηροί. Ὅπως διά τό σῶμα τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἀπαραίτητα καί τά γλυκά καί τά ξινά, καί τά πικρά ἀκόμη ραδίκια (τό καθένα ἔχει τίς δικές του οὐσίες καί βιταμίνες), ἔτσι καί διά τό Σῶμα τῆς Ἐκκλησίας. Ὅλοι εἶναι ἀπαραίτητοι. Ὁ ἕνας συμπληρώνει τόν πνευματικόν χαρακτῆρα τοῦ ἄλλου καί ὅλοι εἴμεθα ὑποχρεωμένοι νά ἀνεχώμεθα ὄχι μόνον τόν πνευματικόν του χαρακτῆρα, ἀλλά ἀκόμη καί τίς ἀδυναμίες, πού ἔχει σάν ἄνθρωπος.

Καί πάλιν ἔρχομαι νά ζητήσω εἰλικρινῶς συγγνώμην ἀπό ὅλους, διότι ἐτόλμησα νά γράψω. Ἐγώ εἶμαι ἕνας ἁπλός Μοναχός καί τό ἔργον μου εἶναι νά προσπαθῶ, ὅσο μπορῶ, νά ἀπεκδύωμαι τόν παλαιόν ἄνθρωπον καί νά βοηθῶ τούς ἄλλους καί τήν Ἐκκλησίαν, μέσῳ τοῦ Θεοῦ διά τῆς προσευχῆς. Ἀλλ’ ἐπειδή ἔφθασαν μέχρι τό ἐρημητήριό μου θλιβερές εἰδήσεις διά τήν Ἁγίαν Ὀρθοδοξίαν μας, ἐπόνεσα πολύ καί ἐθεώρησα καλό νά γράψω αὐτά πού ἒνοιωθα.

Ἄς εὐχηθοῦμε ὅλοι νά δώσῃ ὁ Θεός τήν χάριν Του καί ὁ καθένας μας ἄς βοηθήσῃ μέ τόν τρόπον του διά τήν δόξαν τῆς Ἐκκλησίας μας.

Μέ πολύν σεβασμόν πρός ὅλουςἝνας Μοναχός Ἐρημίτης [Γέρων Παΐσιος]

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 29 Μαρ 2025, 09:01

εχουμε ενα σωρο αρχιμανδριτες,μητροπολιτες,Αγιους κ.λπ αυτωνων δουλεια ειναι να διαμαρτυρονται αν γινει καμια στραβη ποτε απο καποιον και να λαβουν τα μετρα
οχι δικη μας!εμεις το πολυ να πουμε μια καφενειακη αποψη,μεχρι εκει.
Σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο και τους Αγίους Πατέρες και όλους γενικώς τους Αγίους, δεν νομίζω οτι το τοποθετείς σωστά.
Και ο "τελευταίος" συνειδητός Ορθόδοξος έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά πρωτίστως υποχρέωση να μιλάει και να ελέγχει όταν πρόκειται για θέματα Πίστεως.

Παράδειγμα από τα λόγια σύγχρονου αγιασμένου γέροντα (φαντάζομαι θα τον γνωρίζεις):

Έχω βάλει από το σημείο που ξεκινά να μιλά. Για τους λαικούς, πιο συγκεκριμένα, που μπορούν να ελέγξουν στο 2:48
(ξεκινά να μιλά για τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, σχετικά με την αποτείχιση και την διακοπή μνημοσύνου όπου ορίζεται ρητώς το δικαίωμα αυτό)

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saturn την 29 Μαρ 2025, 09:06, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 29 Μαρ 2025, 09:03

Υπάρχουν γενικότερα και άλλες απαντήσεις για το θέμα, και για το θέμα με το βίντεο και τον Πατριάρχη
Νομίζω όμως οτι αυτά αρκούν (κανονικά θα έπρεπε)

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 29 Μαρ 2025, 09:08

Άντε, ένα ακόμη, για να μην μένουν απορίες, θα βάλω μόνο τίτλο και σύνδεσμο:
Μαρτυρίες από το Άγιον Όρος για το πως έκοψε την μνημόνευση του οικουμενιστή μασόνου Αθηναγόρα ο Άγιος Παΐσιος. Θα το έκανε και σήμερα; Απαντά ο Γέρων Γαβριήλ. [ηχητικό]
https://tasthyras.wordpress.com/2021/10 ... 82-%CE%AD/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 29 Μαρ 2025, 20:40

Λευκός Λύκος έγραψε:
25 Μαρ 2025, 14:14
Ο Ελπιδοφόρος που παντρεύει ζευγάρια γκέι κάθεται και γλύφει τον Τραμπ που είναι ενάντια στους γκέι.

Καλά θα πάει και αυτό.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025
Σφουγγοκωλάριος του Trump.

Εικόνα

«Mister President, YOU lead the world.
YOU are the leader of the world».

Ένας ορθόδοξος (αρχι)επίσκοπος χειροκροτά, χασκοχαμογελά και γλείφει πατόκορφα τον «πλανητάρχη».
Ένας ορθόδοξος επίσκοπος, κομπάρσος σε αμερικάνικη φιέστα.

Πιο γλοιώδης δεν θα μπορούσε να είναι...

Εικόνα

Διαβάστε περισσότερα:
https://opaidagogos.blogspot.com/2025/03/trump.html

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών