ηλιθιοι μπρεξιταδες

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: ηλιθιοι μπρεξιταδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 04 Φεβ 2025, 11:30

GoBzi έγραψε:
04 Φεβ 2025, 11:24
Dwarven Blacksmith έγραψε:
04 Φεβ 2025, 11:05
GoBzi έγραψε:
04 Φεβ 2025, 10:58

Ναι βρε ChatGTP, τα ξέρουμε αυτά. Εγώ λέω πως το ΗΒ παίζει μπαλιτσα σε διπλό ταμπλό, όπως έκανε πάντα. Μαζί με την Τουρκία παίζει να είναι διαχρονικά οι πιο αλεπουδιαρες στην εξωτερική πολιτική τους.
Το θέμα είναι σε πόσα από αυτά τα ταμπλό κερδίζει όμως. :lol:
Ίσως επειδή είναι tired of winning θέλουν να βγάλουν το Reform.
Εγώ ειλικρινά δεν βλέπω κάποιο line go up για τη Βρετανία.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που μακροπρόθεσμα το ΗΒ έχει χάσει, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και πουτσα να τρώει όλη η Ευρώπη συνήθως στο ΗΒ είναι στα πιο μαλακα.

Πχ, μπορείς να πεις ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του τσαβονισιου είναι σε ύφεση εδώ και δεκαετίες, αλλά στην πραγματικότητα την ξεφορτωθηκαν σιγά σιγά οι ίδιοι, μετέτρεψαν την οικονομία τους σε κάτι άλλο και μετάφεραν το πρόβλημα των αυτοκινήτων σε Γερμανούς, Γάλλους και Ινδούς. Δεν ξέρω εάν είχαν προβλέψει άνοδο της κινεζικής αγοράς, αλλά οι συμπτώσεις είναι αρκετές ώστε να πεις ότι το έχουν στο auto pilot και απλά τους βγαίνει από τύχη.

Το ίδιο έγινε και με τα ενεργειακό, το ίδιο γίνεται και με το θέμα της ΕΕ, το ίδιο και με τις διακρατικές σχέσεις τους. Οι τύποι είναι παντού και πουθενά.

Για τους πολιτικούς, δεν ξέρω εάν όντως αυτοί κάνουν κουμάντο. Το τσαβονησι είναι υπερβολικά περίεργο, ίσως οι πολιτικοί υπάρχουν για να παίζουν μπαλιτσα στο εσωτερικό.
Εγώ νομίζω ότι είσαι πολύ μαλακός μαζί τους. Το "κάτι άλλο" που μετέτρεψαν την οικονομία τους ξέρουμε τι είναι, financial bs που συντηρεί μια ελιτ στο Λονδίνο και ερημώνει την υπόλοιπη Βρετανία.
Στο ενεργειακό έδωσαν 50 δις για ένα πυρηνικό εργοστάσιο που ανα δύο χρόνια αναβάλλεται για άλλα δύο χρόνια. Πραγματικά αν εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι που να έχουν χάσει, για μένα ισχύει το εντελώς αντίθετο. Το μόνο που τους σώζει κάπως συγκριτικά είναι οι ανεκδιήγητες αποφάσεις της Γερμανίας.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 04 Φεβ 2025, 11:32

04 Φεβ 2025, 11:30
GoBzi έγραψε:
04 Φεβ 2025, 11:24
04 Φεβ 2025, 11:05

Το θέμα είναι σε πόσα από αυτά τα ταμπλό κερδίζει όμως. :lol:
Ίσως επειδή είναι tired of winning θέλουν να βγάλουν το Reform.
Εγώ ειλικρινά δεν βλέπω κάποιο line go up για τη Βρετανία.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που μακροπρόθεσμα το ΗΒ έχει χάσει, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και πουτσα να τρώει όλη η Ευρώπη συνήθως στο ΗΒ είναι στα πιο μαλακα.

Πχ, μπορείς να πεις ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του τσαβονισιου είναι σε ύφεση εδώ και δεκαετίες, αλλά στην πραγματικότητα την ξεφορτωθηκαν σιγά σιγά οι ίδιοι, μετέτρεψαν την οικονομία τους σε κάτι άλλο και μετάφεραν το πρόβλημα των αυτοκινήτων σε Γερμανούς, Γάλλους και Ινδούς. Δεν ξέρω εάν είχαν προβλέψει άνοδο της κινεζικής αγοράς, αλλά οι συμπτώσεις είναι αρκετές ώστε να πεις ότι το έχουν στο auto pilot και απλά τους βγαίνει από τύχη.

Το ίδιο έγινε και με τα ενεργειακό, το ίδιο γίνεται και με το θέμα της ΕΕ, το ίδιο και με τις διακρατικές σχέσεις τους. Οι τύποι είναι παντού και πουθενά.

Για τους πολιτικούς, δεν ξέρω εάν όντως αυτοί κάνουν κουμάντο. Το τσαβονησι είναι υπερβολικά περίεργο, ίσως οι πολιτικοί υπάρχουν για να παίζουν μπαλιτσα στο εσωτερικό.
Εγώ νομίζω ότι είσαι πολύ μαλακός μαζί τους. Το "κάτι άλλο" που μετέτρεψαν την οικονομία τους ξέρουμε τι είναι, financial bs που συντηρεί μια ελιτ στο Λονδίνο και ερημώνει την υπόλοιπη Βρετανία.
Στο ενεργειακό έδωσαν 50 δις για ένα πυρηνικό εργοστάσιο που ανα δύο χρόνια αναβάλλεται για άλλα δύο χρόνια. Πραγματικά αν εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι που να έχουν χάσει, για μένα ισχύει το εντελώς αντίθετο.
A κάτσε, σε αυτό δεν διαφωνώ. Δεν είπα οτι επωφελείται ο μέσος πλέμπας, εννοείται αναφέρομαι στην ελίτ. :lol:

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 04 Φεβ 2025, 12:03

GoBzi έγραψε:
04 Φεβ 2025, 10:58
Libre arbitre έγραψε:
04 Φεβ 2025, 10:02
GoBzi έγραψε:
04 Φεβ 2025, 09:35

Απ'ότι ακούγεται οι ηλίθιοι μπρεξιταδες δεν θα συμπεριληφθούν στους ευρωπαϊκούς δασμούς του Τρομπα.
Αν επιβεβαιωθεί, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να βγει ωφελημένο βραχυπρόθεσμα από αυτήν την εξαίρεση καθώς θα αποφεύγει τους επιπλέον δασμούς που θα επιβληθούν στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Ωστόσο, μένει να φανεί αν αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερες εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ ή αν θα είναι απλώς ένα προσωρινό πλεονέκτημα χωρίς μακροπρόθεσμα οφέλη. Από την άλλη, οι Ευρωπαίοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Προφανώς θα απαντήσουν με δικούς τους όρους στις εμπορικές σχέσεις με τη Βρετανία.
Ναι βρε ChatGTP, τα ξέρουμε αυτά. Εγώ λέω πως το ΗΒ παίζει μπαλιτσα σε διπλό ταμπλό, όπως έκανε πάντα. Μαζί με την Τουρκία παίζει να είναι διαχρονικά οι πιο αλεπουδιαρες στην εξωτερική πολιτική τους.
Όταν παίζεις σε πολλά ταμπλό, δεν ξέρεις που να καρφώσεις. Συμφωνεί και το τσατζπτ για να σε προϊδεάσω.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 04 Φεβ 2025, 12:20

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
04 Φεβ 2025, 11:01
micmic έγραψε:
04 Φεβ 2025, 10:57
Μπράβο ρε παιδιά, η πίστη σας στο μέλλον της ΕΕ είναι συγκινητική. Χωρίς ειρωνεία το λέω αυτό. Μακάρι να την είχα κι εγώ, αλλά την απώλεσα πάνω από 20 χρόνια πριν και δυστυχώς δεν βλέπω οι εξελίξεις να με διαψεύδουν.
Δεν εχει να κανει με πιστη στην ΕΕ. Το μπρξιτ μονο κακο εκανε στην Αγγλια. Αν δε το βλεπεις, ειτε δεν εχεις καποια επαφη με Αγγλια ειτε εθελοτυφλεις.
Δεν έχω μάθει να εθελοτυφλώ, ούτε να προβλέπω με βάση ιδεοληψίες. Όλοι οι σοβαροί αναλυτές το ήξεραν ότι τα χρόνια μετά το Brexit θα υπήρχε κάποια κρίση, η οποία μάλιστα αναμενόταν πολύ μεγαλύτερη. Οποιοδήποτε άλλο κράτος της ΕΕ αν έφευγε τώρα θα είχε διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Η Βρετανία υπήρξε εξαιρετικά ανθεκτική και προσωπικά πιστεύω ότι μεσομακροπρόθεσμα θα πάει καλύτερα από την ΕΕ. Δεν λέω ότι θα πάει "καλά", λέω ότι θα πάει "καλύτερα από την ΕΕ". Φυσικά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Εδώ υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι ο κομμουνισμός είναι just around the corner, στις προβλέψεις για την Βρετανία θα τα χαλάσουμε;

Εικόνα
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 04 Φεβ 2025, 12:23

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
micmic έγραψε:
Μπράβο ρε παιδιά, η πίστη σας στο μέλλον της ΕΕ είναι συγκινητική. Χωρίς ειρωνεία το λέω αυτό. Μακάρι να την είχα κι εγώ, αλλά την απώλεσα πάνω από 20 χρόνια πριν και δυστυχώς δεν βλέπω οι εξελίξεις να με διαψεύδουν.
Δεν εχει να κανει με πιστη στην ΕΕ. Το μπρξιτ μονο κακο εκανε στην Αγγλια. Αν δε το βλεπεις, ειτε δεν εχεις καποια επαφη με Αγγλια ειτε εθελοτυφλεις.
Το βλέπουν οι Βρετανοί όλο και περισσότερο. Ηθελεστα και παθεστα.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 04 Φεβ 2025, 12:47

micmic έγραψε:
04 Φεβ 2025, 12:20
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
micmic έγραψε:
Δεν έχω μάθει να εθελοτυφλώ, ούτε να προβλέπω με βάση ιδεοληψίες. Όλοι οι σοβαροί αναλυτές το ήξεραν ότι τα χρόνια μετά το Brexit θα υπήρχε κάποια κρίση, η οποία μάλιστα αναμενόταν πολύ μεγαλύτερη. Οποιοδήποτε άλλο κράτος της ΕΕ αν έφευγε τώρα θα είχε διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Η Βρετανία υπήρξε εξαιρετικά ανθεκτική και προσωπικά πιστεύω ότι μεσομακροπρόθεσμα θα πάει καλύτερα από την ΕΕ. Δεν λέω ότι θα πάει "καλά", λέω ότι θα πάει "καλύτερα από την ΕΕ". Φυσικά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Εδώ υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι ο κομμουνισμός είναι just around the corner, στις προβλέψεις για την Βρετανία θα τα χαλάσουμε;

Εικόνα
Φυσικα και θα ηταν ανθεκτικη. Μιλαμε για μια χωρα 70 εκατ. κατοικων και μεσα στις 5 μεγαλυτερες οικονομιες παγκοσμιως.

Το θεμα ειναι αν ηταν καλυτερα πριν ή μετα. Δηλαδη πιστευεις οτι αν δεν ειχαν φυγει απ'την ΕΕ, θα ηταν σε χειροτερη κατασταση απ'οτι τωρα?

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 04 Φεβ 2025, 13:09

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
04 Φεβ 2025, 12:47
Φυσικα και θα ηταν ανθεκτικη. Μιλαμε για μια χωρα 70 εκατ. κατοικων και μεσα στις 5 μεγαλυτερες οικονομιες παγκοσμιως.

Το θεμα ειναι αν ηταν καλυτερα πριν ή μετα. Δηλαδη πιστευεις οτι αν δεν ειχαν φυγει απ'την ΕΕ, θα ηταν σε χειροτερη κατασταση απ'οτι τωρα?
Πιστεύω ότι αν δεν είχαν φύγει θα ήταν λίγο καλύτερα τώρα, αλλά αρκετά χειρότερα σε 10-20 χρόνια από τώρα.

Και αν δεν είχαν φύγει τώρα, θα έφευγαν σίγουρα σε 10 χρόνια. Η πίεση προς τους πολιτικούς θα ήταν ασφυκτική, ειδικά εφόσον θα είχαν περάσει Covid και Ουκρανικό εντός της ΕΕ. Θα γινόταν δεύτερο δημοψήφισμα σίγουρα, και τότε δεν θα ήταν 52-48 αλλά τουλάχιστον 65-35.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 04 Φεβ 2025, 16:36

micmic έγραψε:
04 Φεβ 2025, 12:20
Εδώ υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι ο κομμουνισμός είναι just around the corner, στις προβλέψεις για την Βρετανία θα τα χαλάσουμε;
True, υπάρχουν και αυτοί :P

✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Pillars
Phorum.gr user: Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 14 Μαρ 2025, 23:36

Οι μπρεξιταδες επέλεξαν τον Sir Hamid Patel ως επικεφαλή της ανεξάρτητης αρχής αξιολόγησης της ποιότητας εκπαίδευσης.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 15 Μαρ 2025, 08:42

Pillars έγραψε:
14 Μαρ 2025, 23:36
Οι μπρεξιταδες επέλεξαν τον Sir Hamid Patel ως επικεφαλή της ανεξάρτητης αρχής αξιολόγησης της ποιότητας εκπαίδευσης.
sir;

πως εγινε σερ ετουτος;

το γαμησαν το νησι οι μπρεξιταδες, και δεν ξερω αν μπορουν να επανελθουν χωρις να χυθει (πολυ) αιμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Pillars
Phorum.gr user: Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 15 Μαρ 2025, 09:50

Ασέβαστος έγραψε:
15 Μαρ 2025, 08:42
Pillars έγραψε:
14 Μαρ 2025, 23:36
sir;

πως εγινε σερ ετουτος;

το γαμησαν το νησι οι μπρεξιταδες, και δεν ξερω αν μπορουν να επανελθουν χωρις να χυθει (πολυ) αιμα.
Να είναι το Κατάρ; Άλλοι λένε η ιδεοληψία του Στάρμερ και άλλοι νεοταξικό σχέδο.

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 27 Απρ 2025, 20:19

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών